Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bugün nihayet sağlık raporumu aldım :)

Merhaba arkadaşlar,

Ve nihayet...... Bugün caseretimi toplayıp öğleden sonra malum numarayı yeniden aradım. Aynı kibar bey çıktı telefona. Ve mübarek Cuma günü beni sevindirdi. Allah O'nu sevindirsin :)

Vergi indirimi başvurumda kullandığım engelli raporum, değiştirilmeden %76 oranla sürekli olarak onaylandı. Darısı başvurusunun sonucunu bekleyenlere inşaallah.

Böylece Haziran 2017 tarihinde, "acaba...?" diyerek başladığım bu serüven güzel sonuçlandı. Elbette bunda, bu foruma bilgi ve deneyimleriyle katkıda bulunan forumdaşlarımın çok emeği var.

Başta Bülent bey, Hakan bey, Mehmet bey, Özgür bey, Süleyman bey, Ercan bey ve isimleri hemen şu an aklıma gelmeyen pek çok yönetici ve katılımcıya canı gönülden teşekkür ederim. Sorularımı, tekrar tekrar da sorsam, bıkıp usanmadan ve aynı nezaketle yanıtladılar, eksik olmasınlar.

Bu aralar, eğitim - öğretimde bahar dönemi başlamış olduğundan, foruma sık giremiyorum. Zaten beklenen bir durumdu bu benim için. Yoğunluğu atlattıktan sonra, inşallah vazifeye devam edeceğim burada.

engelliler.biz ailesine sevgi ve selamlarımla, esen kalın.

Erdoğan :)

Son düzenleme:
Çok sevindim Erdoğan Bey,
Çok uğraştınız çok uzun bir yol oldu ama sonunda mutlu sona ulaştınız.Hayırlı uğurlu olsun.Allah yolunuzu açık etsin.Darısı bizim başımıza olsun.
Sevgi ve Saygılarımla,
Cüneyt

erdoğan bey hayırlı olsun
inşallah faydasını göreceksiniz
kendinize iyi bakın
bende nisan ayı gibi vergi indirimi için başvuracağım o zaman yeniden rahatsız edeceğim sizi kolay gelsin
be bekliyoruz sizi görüşmek üzere

SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cüneyt E

Çok teşekkürler Cüneyt bey, eksik olmayın. İnşallah siz de en kısa sürede hayırlı güzel haberi alırsınız.

Esen kalın :)

RAİSTLİN

Sağolasın Süleyman. Darısı senin de başına inşallah. Ben 2. derecen vergi indirimi ile aslında 2016'dan itibaren geçerli olmak üzere erken emekliliği hak etmiş oldum. Ama şimdilik bununla ilgili bir girişimim olmayacak. Alıp kenara koymuş olduk.

Sormak istediğin bir şey olursa çekinme, tel de açabilirsin.

Selamlar :)

erdoğan abi öncelikle hayırlı emeklilikler uzun sağlıklı ömürler....abi vergi indirim onayı olumlu geldimi hemen işlemlere başlanıyormu sgk ya emeklilik için yoksa öncesinde çalıştığımız işyerinde de işlemler oluyormu?

bulent73 vergi indirimi onaylanıp
yazınız iş yerine grldukten sonra bir nüshasını alıp
Ve tüm şartlarınız oluşmuş ise iş yerinize emeklik talebinde bulunarak sgk emeklilik için baş vuruyorsunuz.

Arkadaşlar ben vergi indiriminden faydalanıp emekli olabilmek için haftaya heyete girecem endokrin uzmanı tip 1 diyabetten 30 .beyin ve sinir cerrahisi boyun fıtığından 6 oran yazdılar dahiliyeci hipertansiyonun var dedi tansiyo ilacı kullanıyorum ilaç raporum var oranı heyette yazacak dedi emg test sonucunda bileteral duysal liglerde ileti hızı yavaşlamış yazıyor bu da heyette oran yapılacakmış odyo test sonucunda sol 65 sağ 55 çıktı bana toplamda ne oran çıkar yardımcı olur musunuz birde 46 oran baltazara göre ne yapar

umut bey..hastalığımın 6.ayında heyete girdiğimde herhangi bir oran almadım ama gene de raporum işyeri imzalı kağıtlarım ile 23.01.2018 tarihinde defterdarlığa vergi indirimi için müracat ettim...sizce durumumda eksik bişey varmı....yani bana söylenen bir oran yok hastane tarafından...herkes bana eksik bişeyin olsaydı zaten o gün müracatında sana söylerlerdi diyor yani defterdarlıkta??...teşekkürler

hastalığım beyin kanaması(intecerabral hemoroji)..beyin sapı kanaması..

bulent73 vergi dairesi sevk ilemi gittiniz hastaneye
Eger öyle ise hastane size raporu ve oranı belirtmez sonucu
Vergi dairesine gönderir
Konuyla ilgili vergi dairesinden bilgi almaya çalışın
ayrıca hastanedeki bütün maayaneleri bitirip kurula girdinizmi

ceyhan01 hayırlı olsun bu şekilde bile %41 almış oluyorsunuz.

tşk 6600 gün prim var şu an ssk yok engelli raporu almak için başvurdum yeterli oranı alınca ssk yı başlatmayı düşündüm bunu yaparkende vergi dairesine danıştım orasıda olur dedi

umut bey...hayır vergi dairesi sevketmedi,hastalığım sebebi ile heyete girip rapor aldım ilk gittiğim hastaneden(bakırköy sadi konuk araştırma)..hastaneden yazı-raporlarım ve işyerinden çalıştığıma dair imzalı kağıtlarla beraber vergi dairesine müracat ettim..

bulent73 sizin işlemlerde bir karışıklık var
Vergi indirimine baş vücuda iki seçenek vardır
1 kurum sevki ile
2 bireysel%40 ve üzeri bir rapor la başvurunuzu
Alırlar sizin raporunda oran belirtilmemiş Se eğer
Onaylanmaz vergi dairesi kabul bile edemez bu şekilde

umut bey...vergi dairesinin hastaneme yazdığı yazının sonunda...engellilere verilecek sağlık kurulu raporları hakkında yönetmeliğe göre gerekli kurul raporunun düzenlenerek ekleriyle birlikte HASTAYA ELDEN VERİLMEYİP başkanlığımıza posta vasıtasıyla gönderilmesini rica ederim...ibaresi var ve bana elden verilmeyip hastane doğrudan defterdarlığa ordan da ankara ya gidecek...şimdi anladım baştan iyi okumamışım...ilginize tekrar teşekkür ederim....ve bana da bu süreci beklemek düşüyor..

bulent73
Merhaba Bülent bey, teşekkür ederim. Ben emeklilik işlemlerine yakın zamanda başlamayı düşünmüyorum. Bu nedenle vergi indirim yazım iş yerine gelene kadar her hangi bir girişimde bulunmayacağım. Ancak fırsat bulursam yazın müsait bir vaktimde SGK'ya gidip emekliliğimi hakettiğime dair bir yazı alırım, kenarda bulunsun diye.

Emeklilik konusunda forumdaki diğer yazışmaları okumanızı tavsiye ederim.

Esen kalın :)

@umut2135 Teşekkür ederim Umut bey, eksik olmayın :)
mehmet-41 Teşekkür ederim Muhammet bey :)

umut2135...umut bey 23.01.2018 tarihinde evraklarımı(raporlarım-işyeri yazısı-başvuru formu ve kimlik fotokopisi) vergi dairesine verdim,takibi içinde eviss yazan kağıdı bana verdiler...birşey demediler kontrol edip tamam dediler...kabul ettiklerine göre herşey tamamdır inşallah??...çoğu kişi eksiğin olsaydı zaten kabul etmezlerdi başvuru yapamazdın dedi aynen sizi gibi..?..teşekkürler ilginize tekrar..

Herkese Merhaba,

Ankara Maliyeden raporum 20/02/2018 tarihi itibari ile 50 puan ve Sürekli olarak onaylandı.Bugün aradım ve mutlu cevabı aldım.Vergi dairesine gönderildi dediler.10 gün sonra vergi dairesinden takip edebilirsiniz diye söylediler.

Rapor işine başlayacaklar için süreç 5 ay sürüyor.Sabırla beklemek lazım.

Değerli görüşleri için sevgili Özgür Kardeşime,Erdoğan Er Kardeşime çok teşekkür ederim.

Sevgiyle Kalın,

Cüneyt E...öncelikle hayırlı olsun emekliliğiniz şimdiden...5 ay derken vergi dairesine ilk müracat dan sonucu alana kadarki süreçtenmi bahsediyorsunuz yoksa ilk raporu alıp onaylanma sürecindenmi??...teşekkürler..

Çok teşekkür ederim.Sağolun.5 ay ilk vergi dairesine başvurudan sonra geçen zaman.Ben Ekim başında başladım Mart başında onaylandı.Tabi bu süre hastaneden hastaneye değişiklik gösteriyor.Ben Mersin Üniversitesi Araştırma Hastanesinde kurula girdiğim için uzun sürdü.Uyku apnesi nedeni ile başka hastaneye gidemediğim için Üniversite Hastanesine gittim.Sağlık raporunun belli bir onaylanma süresi var.1,5 ayda kurula girdikten sonra hastanenin onaylayıp göndermesi gerekiyor.Üniversite Hastaneleri bu süreyi sonuna kadar kullanıyor.

Doktor muayenelerinden sonra kurula girmek için de 1,5 ay maksimum süre var.Bu süreyi de sonuna kadar kullanıyorlar.o nedenle 5 ay sürüyor.Yoksa Mersin Şehir Hastanesi aynı gün kontrol ve muayeneleri yapıp aynı gün kurula sokuyor.15 gün sonrada raporunuz çıkıyor.yani 15 -20 günde bitecek hastane bacağı Üniversite Hastanesin de 3 aya uzuyor.2 ay kadar da Vergi dairesi Ankara Maliye onayı derken 5 ayı buluyor.
Saygılarımla,

Cüneyt E...anladığım kadarı ile sizin hastanede işiniz uzun sürmüş ve o yüzden 5 aya tekabül etmiş..ben zaten 7 aydır aynı hastane de tedavi görüyorum beyin kanamasından,ve benim de zaten doktorum belli raporu yazıp hayete girmem arasında 2 gün var benim, maksimum 5 gün...benim o kadar uzun süreceğini zannetmiyorum açıkçası ..ama tabii bu ülkede burokrasi ağır işlediği için belli olmaz maalesef...tekrar hayırlı olsun vergi indiriminiz..:)

Çok teşekkürler,
Allah yardımcınız olsun.İnşallah en kısa zamanda sizinki de olumlu olarak sonuçlanır.Bence de sizinki bu kadar sürmez Üniversite Hastaneleri çok uzatıyor konuyu.Diğer Hastanelerde işleyiş çok hızlı.

ben askerlik için hastaneye sevk edildim bilateral Keratakonus hastalığı tanısı konuldu askerliğe elverişli değildir raporu verdiler raporda bilateral Keratakonus vizyon sağ: EH SOL(T) :0.3 yazıyo acaba engelli raporu için yüzde kaç alabilirim ? iyi günler

Cüneyt E

Maşallah Cüneyt bey, tebrik ederim. Gözünüz aydın :) Allah hayırlı uğurlu etsin. İnşaallah emeklilik prosedürünü de sağ salim tamamlarsınız.

Her ne kadar bu işler sıkıntılı zahmetli olsa da, Allah devletimize zeval vermesin, eksikliğini göstermesin.

Darısı haber bekleyen diğer forumdaşlarımızın başına,

Çok teşekkür ederim. Erdoğan Bey sağolun varolun.Allah herkese yardımcı olsun.Herkese bol şans ve sağlık dolu günler dilerim.

[SIZE=4][SIZE=3]GÜNCELLEME[/SIZE]

[SIZE=1][SIZE=2]Tekrar merhaba arkadaşlar,

Durumuma dair bir güncelleme yapmak istedim. Dün bizim İK'dan e-postayla bana 3 tane belge gönderildi: Kurumuma hitaben İVDB'dan gelen vergi indirim yazım, Maliye-İVDB'lığının vergi indirimini hakkettiğime dair yazışması ve Maliye tarafından onaylanmış engelli raporum. Sevindim elbet.

Ama bu sabah daha da ilginç bir şey oldu. Bizim İK'dan telefonla arayıp hocam, biz SGK ile ilgili işlemleri tamamladık, ama sizin şahsen gidip İşKur'a engelli statüsünde kayıt yaptırmanız gerekiyor, böylece sizi bizdeki engelli kadrosunda gösterebileceğiz dediler. Sonra da, "İşKur başvurusunda raporunuzun aslını istiyorlar, raporunuzun aslı bizde, gelip alabilirsiniz" dediler.

"Raporumun aslı? Gelip alabilirim? Hmmmm" dedim kendi kendime :) Ve aldım da. Hayret, çok şaşırdım. Ben raporumun aslını hiç göremiyeceğim diye düşünmüştüm. Hoş, önemli değil elimde aslı gibidir kopyaları var ama yine de raporun aslının dönüp dolaşıp bana gelmesi hoşuma gitti. Biliyorsunuz vergi dairesi sevkli olduğunuzda raporun aslını size vermiyorlar. Elinizdeki kopyalarla yetiniyorsunuz.

Şimdi İşKur kaydımı yapacağım kısmetse önümüzdeki hafta. Bu arada bir fırsat bulup SGK'ya gidip emekliliğimi hak ettiğime dair bir yazı çıkartmak istiyorum. Her ne kadar yakın zamanda emeklilik düşünmesem de bu yazıyı şimdiden almanın önemli olacağına inanıyorum.

Darısı rapor-emeklilik süreci devam eden arkadaşlarımın başına..

Esen kalın,

[/SIZE][/SIZE]
[/SIZE]

Üst Alt