Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

zerda34

elbette bir geliş olursa yazarım sizlere benim böbreküstü bezlerim çalışmıyor sürekli kortizon kullanıyorum genetik bir hastalık ve ömür boyu devam edecek kortizondan ve hastalığımın olağan seyrinden dolayı bağışıklık sistemim baskılanmış durumda 2 defa zatürre, 1 kere de adrenal kriz geçirdim bunlardan dolayı uğraşıyorum işte

denizin kızı

Ah ahhh daha ne olmasını bekliyorlarsa Rabbim şifa versin kamuda sağlıklı bireylerin sesi duyuldu ama bizim sesimiz duyulmadı duyulacağına dair ümidim pek yoktur esnek mesai sizde uygulanıyorsa o bile güzel bizde o bile yoktur :(

E nabız'da kronik rahatsızlığım çıkmadığı için şirket tarafından geri çağırıldım.Önceden alınmış ''pandemi döneminde çalışması uygun değildir'' diye doktor imzalı bir raporum vardı.Bir daha sundum.Raporu da yaklaşık 2 ay önce almıştım.Şirket çalışanlarının başındaki müdür bozuntusu ''benim haberim yok böyle bir rapordan,neden daha önce vermedin/sunmadın?''gibi üstünden topu atarcasına suçladı.Şirkette kendi çıkarlarını düşünerek benim yıllık iznim olan bakiyeyi hatta gelecek yıl hakedeceğim yıllık izninin yarısını falan kesti.Eylül gibi bitecek demişler galiba onlar öyle bir önlem aldılar.Neyse ki yıllık iznim bittikten sonra Nüt girilecekmiş.Yani ben kime güveneceğimi inanın bilmiyorum.Hayır o değil skolyoz ve ciğerlerimde rahatsızlık var fakat sağlam insan muamelesi görmek açıkçası komik

milli eğitimde personel genel müdürluğü yazı yazmış. ancak engellileri tablo1 e yazin gibi bişey yazmış. ekteki yazida da engelliden bahsetmemiş. çeliskili bir yazı.

zerda34
obstrüktif solunum rahatsızlığı var bende eğer biliyorsanız tam olarak farkları neler ? obstrüktif ve restiktif nedir

yasin258

Sizin durum, bronşların uzun süreli ve kalıcı olarak tıkanması
Benim durum da solunumun kısıtlanması, eforla artan solunum güçlüğü (efor dispnesi) ve akciğer vital kapasitesinin azalması bu
Ama benim kullandığım herhangi bi ilaç yoktur ama sizin vardır ona rağmen mi çıkmaması sinir bozucu :(

zerda34

Vay be bilmiyorum teşekkürler günlük 2 bazen 3 paket sigara içiyordum iyi ki de bırakmışım o halde.Benim kullandığım ilaç yok.Ben 2009'da aldım engelli raporunu.Sisteme girilmiş fakat ayrıntı gözükmüyor.(Bende skolyoz ve nefes problemi var sadece engelli raporu olduğu yazılı sistemde)

Bu arada şunu da söyleyeyim hemen ;Bu süreç boyunca 2 hastane ve sayısız telefon görüşmelerim oldu.Cimer üzerinden'de başvuru yaptım.Aynı soruları sormama rağmen bana dönüşlerde aynı olmasına karşı aldığım cevaplar farklı.Mesela bugün gelen bir cevap https://hizliresim.com/oWgxr9 böyle bir cevap geldi.Kimi cevap'da Hastane'nin rapor kalemi ile görüşün ordan düzeltilir oldu.Fakat şunu doğuştan olduğumu bir türlü anlatamadım

yasin258

Bende günlük 1 hakkımız olduğu için her gün yazıyorum ama herhangi bir cevap dönüşü olmadı belkide istek olarak ilettiğim içindir.

Genel olarak
bu süreçte biz engellilere destek oldunuz gönül isterdiki bu süreç tamamı ile bitsin ama maalesef bitmedi ve giderek korkutucu olmaya başladı ve bu süreç biz engelliler için daha zorlayıcı olmaya başladı zaten zor olan hayat şartlarımız dahada zorlaştı bu korkutucu tablo düzelene kadar biz engellilere evden çalışma sistemi getirilmesini sizlerden rica ediyoruz her engellinin e nabızda hastalık kaydı benim gibi olmaya biliyor. Memurlara esnek mesai verdiniz ama bu her kurumda uygulanamıyor lütfen biz engellilere ayrıca bir idari izin çıkarılsın. Her zaman biz engellilerin büyük destekçisi oldunuz asla emekleriniz unutulmaz. Lütfen bu konuda da kolaylık sağlayın
Kendi durumu da anlatarak sağlık raporumu ekleyip gönderiyorum

zerda34
Umarım dilediğin gibi olur fakat hiç öyle durmuyor hiç engelli ilanlarına baktınız mı işkurda adam sadece vergi indiriminden yararlanmak için ilan vermiş gibi vasıfsız getir götür yapacak bunlar hepsi bir yana sağlam elemandan beklenen perfomansı istiyorlar mesela şöyle ilan bile denk geldi gözüme indir bindir yapacak siz düşünün gerisini

Arkadaşlar çoğu yer düzenleme yapıyor sanırım havalar iyi gittiği için şuan biraz yavaştan alıyorlar görüyorsunuz vakalar her gün artıyor mutlaka bizim düşündüğümüz kadar onlarda bizi düşünüyordur. Sanırım en son Ankara valiliği engellileri kronik hastaları ve hamileleri izinli saydı bekleyip göreceğiz.

Haberlerde duydum ben içeriğini bilmiyorum ama yakında diğer kurumlar da yapar sanırım.

memurlarda bakmakla yükümlü sayılan kişiler gerekçe gösterilerek mesela yüzde 98 engelli raporu olan çocuk anne eş gibi idari izne ayrılabiliyormuyuz

burada fazlaca naif arkadaş var , hala devletin engellileri düşündüğünü iddia etmekten geri durmuyor
devlet engellileri düşünmüş olsaydı kararı amirlere bırakmazdı değil mi ?

666officer

Engellilere değer verdiğini düşünüyorum bundan önce daha fazla hak veriliyordu diyen varsa söylesin bende öğrenmek isterim biz bu hakkı isterken sağlam olan memurlar da geri alınsın diye o kadar uğraştılar uğraşları karşılık buldu engelli olan birçok bireyde susmayı tercih ettiği için mağdur olmaları kendi istekleri oldu kendi adıma ben hergün cimere yazmaya çalışıyorum. Şuan birçok kurum esnek mesai uygularken ben durumum kötü olmasına rağmen esnek mesai diye bişey uygulanmıyor

Arkadaşlar benim insülin değeri 12 çıktı yani normalden fazla. Şekere yatkınlık var banada idari izin verirmi amirlerim

mehmet_ea

Teshisi konmuş ve e nabiz sisteminde kayitli bir raporunuz yoksa idari izin verilmez
Ya da hastalik teshisiniz konmuş, idari izne cikmaniz konusunda risk raporunu doktorunuzdan talep edebilirsiniz ama buna tabii doktor karar verir. Ama oyle 3-5gunluk rapor degil. Durum bildirir raporu olacak.
Bence idari izin verilmeyebilir size.
Ben ki 20 yıldır nakilliyim e nabiz raporum ilac raporum hastaneden durum bildirir raporum var, kalabalik ortamda calismam normal zamanlarda da yasakken ben bile iznimi zor.aldim. Kac kez ise çağrıldım. Yani simdi net bir genelge de yok, kurum.amirinin inisiyatifine birakildi hersey zor yani... amir bile.diyor benim kararim istersem çağırırım diye, yani sen hastasin kendine dikkat et yok, ben lutfedip izin veriyorum modunda cogu amir (gercekten iyi niyetli olanlari tenzih ederim)
Bu arada bir arkadasim var seker hastasi, 1 haziranda ise basladi ve hatta evde sıkılmıştim isime dondum diye hevesliydi.

gelen yazıda tabloda engelliler ibaresi var ancak engellilere yaptıkları işe göre dönüşümlü ya da uzaktan çalışma şeklinde tablo yapılıp personele bildirildi. neyse ki evden çalışma yazıldı. Ancak dönüşümlü çalışan engelliler de var

murat220

Yazi derken hangi yazıdan bahsediyorsunuz

@gul2011 bu arada siz ne yaptınız. İşe başladınız mı yoksa uzaktan mı çalışıyorsunuz

GÜNEY_666

Evden çalışan arkadaşlari kastettiginiizi düşünerek hiç de hoş bir yorum olmadığını söylemek istiyorum

çirkin

istediğin gibi anla....
doğruyu söyleyeni 9 köyden kovarlarmış... işin gerçeği budur haybeye para alıyorlar ....

çirkin

Ben şu an evdeyim önceden her gun arıyorlardi simdi arada araniyorum evden yapabileceğim bir sey olursa zaten yazilari bana gönderiyorlar ben evden hallediyorum
Ise gitmiyorum ama arasalar ya da cat kapi gelseler evdeyim hic cikmiyorum zaten. Sanırım başta nasilsa bu kiz evde ama bos durmasin deniyordu simdi ise evden cikmadigim ve özverili olduğum anlasilmis olacak ki pek dokunmuyorlar artik :) ama bir ay kadar önce 1 hafta gittim, bir çok isi hallettim karisan seyleri toparladim döndüm evime. Mesela kurum maillerine kimse bakmaz benden baska, ben evden yönlendirmelerimi yapıyorum. Yani evden calisiyorum ama oyle ful mesai seklinde değil

Ya bırakın böyle insanları ne demek o yeri geldiği zaman hiç siz fazla çalıştınız fazla para verelim diyen yok sanki millet keyfinden gitmiyor vakalar aldı başını gidiyor sağlam insanlar dönüşümlü çalışıyor git onlara söyle lafını demek senin tuzun kuru buraya gelmiş polemik yapıyor.

mehmet_ea

modlar yorumu silmiş tekrar yazıyorum

Böyle fırsatçı düşüncelerden vazgeç

Üst Alt