Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

engelli olanlara idari izin yok. Esnek çalışmayada kurum kendisi karar verecek yani her kurum geçecek diye bir kural yok maalesef.

Arkadaşlar kurumlarınızdan net bir bilgi paylaşımı olmadiysa varsayımlar uzerinden gitmenin hic birimize faydasi yok
Yazida bazi yerlerde başa idari izinli olanlar , esnek ve donusumlu calisanlar diye belirtilmis demek ki idari izinlerin devami soz konusu. Tabii benimkisi de yorum yine. Net bir veri yok elimizde çünkü.

arkadaşlar e nabızda riskli olarak görünmüyorsanız sağlıklı birey olarak sayılıyorsunuz maalesef ben hazirandan beri uğraşıyorum olayı bir türlü çözemedik cimer, aile hekimi,uzman hekim(hakkını yiyemem durum bildirir rapor verdi), engelli raporunu aldığın heyet, il sağlık, il sağlığın bilgi işlemi, 184 savrulup durdum ama şu an çok rahatım!! çünkü iş arkadaşım covid pozitif çıktı ve karantinaya alındım ve hala bu durumla uğraşıyorum kronik hasta sayılmıyorum ölmemi ya da hastaneye düşmemi bekliyorlar sanırım tam çalışmayan iç organlarım var,2 kere zatürre geçirdim sürekli kortizon kullanıyorum ama sağlıklıyım!!

Maalesef bende aynı durumdayım maske kullanamıyorum :( engelli raporunda akciğer sıkıntısı olduğu yer alıyor ama e nabızda kronik olarak görünmüyorum içinden çıkılmaz bi hal aldı bu durum umarım bize ayrı bi izin çıkar

MEB esnek çalışma usul ve esaslarını belirledi.

Milli Eğitim Bakanlığı, esnek çalışma kapsamında belirlediği hususları, Usul ve Esas haline getirerek illere gönderdi. Usul ve Esasların iki önemli maddesi şu şekildedir

"(3) Covid-19 salgınına ait herhangi bir semptom taşıdığı sağlık kuruluşları tarafından tespit edilen personel, iyileştiğine ilişkin sağlık raporu almadan çalışamaz, çalıştırılamaz veya iş yerine çağrılamaz.

(5) Eşi Covid-19 salgını mücadelesi kapsamında sağlık hizmetlerinde görev alan personelin uzaktan çalışma kapsamında değerlendirilmesi için gerekli tedbirler alınır. "

İŞTE 81 İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE GÖNDERİLEN ESASLAR

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI COVID-19 KAPSAMINDA ESNEK ÇALIŞMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

sorun şu. su an esnek çalışmada olacaz da bizi çagirdiklarinda mi gidecez. yokss gidecez onlar evden calisabilirsin deyince mi eve geçecez

Ben 2 kere yazdim.. Ama herkesin yuklenmesi gerekli yoksa netice alamayız..

Günlük 1 kez yazma hakkımız var biz yazmaya devam edelim belki etkili olur

Arkadaşlar eğer kronik rahatsızlığınıza dair ilaç raporunuz varsa onu da kabul ediyorlar. Ya da uzman doktora gidip e-nabıza işletebiliyormuşsunuz.

Benim de tek akciğerim yok. % 80 oran var. Ama enabiz da her nasılsa kronik gözükmüyor? Benzer durumda olan var mı?

sürekli ilaç raporunu imzalı kaşeli verdim kabul etmediler uzman hekim e nabıza işleyemiyormuş hekim sağlık bakanlığına yazı yazıyormuş şu hastalığında kapsama alınması gerek diye incelenip uygun bulunursa e nabıza işleniyormuş yani uzun bir süreç ben şu an bu süreçteyim oradan biliyorum yani öyle tıkla bitsin gibi bir işlem değil prosedürü var

zerda34

cimere yazdım sağlık bakanlığına sevk edildi öyle duruyor hala 2 hafta oldu bakan birileri veya cevap yazan olmadı

aile hekimi yetkim yok diye gönderiyor kimse ilgilenmedi en son karantina uygulamasından dolayı arayıp sorduklarında söyledim kronik hasta olduğumu il sağlığın bir birimine yönlendirdiler orayı aradım bu numarayı size kim verdi diye önce bi carladılar sonra derdimi anlattım hangi doktor olduğunu bilmiyorum ama birilerine bu durumu iletmişler o doktor sağlık bakanlığına yazı yazacakmış şu hastalığında idari izin kapsamına alınması gerek diye incelenip onay verilirse e nabıza işlenecek yoksa sağlıklı olacağım yani e nabıza doktor işlemiyormuş doktor şu tanı kodları da dahil edilsin diye bildiriyormuş

Arkadaşlar esnek çalışma ile ilgili kurumlar yazı gönderecektir dedik.. Yavaş yavaş gönderdiler.
Her kurum kendi çalışma bünyesine göre esnek çalışmaya gitmeyebilir..Bazı kurumlar geçmeyecektir.

Ama 2020/11 genelgesinde idari izinliler amir hizmetine ihtiyaç duyarsa dönmek zorundadir diye bizleri madur eden bir şart koşmuş.
E nabızdan istediğin kadar rapor çıkar amirin inisiyatifine bırakılırsa seni bu genelgeye göre çağırır.Tabi kurumun genelgeye göre yazısında idari izinliler hariç demediği müddetçe

denizin kızı

Banada söylenen raporunuzu cimer aracılığı ile sağlık bakanlığına gönderin dediler bende dün gönderdim ama boşa bir emek sizin durumdan anladığım kadarı ile

@denizin kızı İnşaAllah hergün göndereceğim gönderen kişi sayısı çok olsa etkili olur belki ama böyle bir iki kişi pek etki etmez size haber gelirse banada haber verir misiniz? Bu arada sizin rahatsızlık solunum kaynaklı mı?

Kronik rahatsızlığı olanlarla engelliler bir olmalı aslında engelliler de sağlık olarak zaten bağışıklığı düşük insanlar hastalanmaya meyilli insanlar işlerine gelince engelli işlerine gelmeyince engelli değil sağlam insan :)

izin konusunda anlaşılmayacak birşey yok ki
e-nabız sisteminde kronik hasta sayılanların rapor alarak izinli olma hakkı var
onun dışında e nabız sisteminde görünmüyorsa akciğer solunum rahatsızlığı vs gibi kronik rahatsızlığın varsa hastahaneden gidip alıyorsun

bunun dışında kronik rahatsızlığı olanlar gecen hafta yayınlanan dönüşümlü çalışma dedikleri şartlara tabi.
onun şartlarını da kurumdaki amir belirliyor

Restriktif Akciğer Hastalığı son yayınladığı listede Yer alıyordu hatta aile hekimi rapor vermişti ama sadece e nabızda olana izin verilince benim rapor otomatik iptal oldu :(

Merhaba benim raporumda kifoskolyaz orta dereceli restektip tipte solunum yetmezliği var %72 oranında kendi engelimde eklem romatizması( bu da kronik bir hastalık) bu yüzden e nabızda riskli grupta çıkmıyorum. ama solunum sistemi kısmında bu teşhis var ben bunun için doktora çıkıp solunum sistemimde ki rahatsızlık için başvuru yapsan kabul olur mu sizce?

Üst Alt