Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

çirkin

meb e gelen yazıda 3 adet tablo doldurularak valiliğe gönderilmesi istenmiştir. 1 nolu tabloda engelli, hamile ve kronik hastalar için doldurulmasını istediği halde kimi engelli dönüşümlü kimi de evden çalışma şeklinde yazıldı. Ben evden çalışıyorum.
Zaten mühendis olduğum için gerektiği zaman okul inşaatlarına gidiyorum. Evde olmayacak işlerde sadece işyerine gidiyoruz. teknik elemanlar uzaktan çalışıyor bizde

ulan keşke bizde devet işine girsek de bizde evde değil işyerinde çalışsak....

İzmirde Görev Yapan Arkadaşlar Güzel Haber Geldi.

[h=2]HAFTALIK DÖNÜŞÜMLÜ OLARAK ÇALIŞACAKLAR[/h][FONT=&quot]60 yaş ve üstü personel, il müdürleri hariç olmak üzere idari izinli olacak. Engelli çalışanlardan yüzde 40 ve üzeri raporlu olan personel ikinci bir emre kadar evden çalışacak. Diğer personel, haftalık dönüşümlü olarak çalışacak.[/FONT]

Bizde önceden dönüşümlü çalışma vardı simdi uygulanmıyormus herkes ise gidiyor yani. Ben hariç ama her an cagrilabilirim.

murat220

Balıkesir MEB'den gelen yazıda doldurulması gereken bir tablo gelmedi okullara, sadece yazı geldi o yazıdada sadece kronik ve hamile çalışanlar idari izinli şeklinde ibare var, bu konuda bilgisi olan varmı

efe4210

okulları bilmiyorum. ben il milli eğitimde çalışıyorum. valilikten gelen yazıda engelli ibaresi vardı. başka yerde de geçmiyordu

gul2011
vaka sayıları artmakta iken diğer arkadaşlarada bence izin çıkabilir ortalık yine karışık yasaklar ardı ardına gelmeye başladı çünkü

Izmirdeki valiliğin açıklamasında %40 engeli olan ancak e nabizdan belge getirecek diye bir ibare var.Eski raporlu olan ve sisteme işlenmemiş raporlular bu durumda ne olacak..Valiliği aradım suistimal edilmesin diye yazdık diyorlar.Engelli kadrosunda çalışan vergi indirimi bulunan tüm kamu çalışanları bu şartları taşıyor neyi belgelendirecegiz hala... Tamamen çelişiyor valilik kendiyle eski raporlar geçerli diyor aile sağlık bakanlığı e nabiza işlenmesi ne demek

PRENSESSIZPRENS

Bence de ama şöyle bir durum var ki genelge kesin ibare ile idari izinli sayilacak demiyor idarenin inisiyatifine birakildi ben engelli ve kronik hastaligi olan bir personel olmama ve elimde onca raporum (engelli /ilac/durum bildirir raprorlari ve enabiz ciktisi) olmasina ragmen bu izni zar zor aldim, evdeyken de hic rahat bırakılmadim bizde boyle sorunlar var o yüzden amirler kendi kafasina göre cagirabiliyor ben de o sebeple cagrilabilirim dedim simdilik bir sey yok bakalim ne olacak

GÜNEY_666

O değerli zamanını buralarda harcayacağına, kıçını kırıp, oturup ders çalışacaksın o zaman ULAN !!!

( Ulan ? Bankamatik Memuru ? Bunlar nasıl kelimeler terbiyesiz insan ? Önce Türkçe yazmayı öğren, sonra devlet memuru olup, evden çalışma hayalleri kur !!!! )

gul2011

yanlız degilsin aynı durum bendede var gıcık bi amir var başımda emekli olsun yada artık birim değiştirsindiye beklıyorum yoksa bakalım durum ne olacak.... bende evragı çıkarıp insna kaynaklarına verdım buna haber gittti beynı yandı kım dedi sanada çıktı aldın verdın. akşama kadar tuttu gıcıklık olsun dıye hayırlısı bakalım

Arkadaşlar gelin destek olun mağdur olan engelli kalmasın beraber Twitter çalışması yapalım İzmir’deki engellilere verilen hak mağdur olan engellilerede verilsin sustukça bizi duyan olmayacak :(

Cumhurbaşkanlığının mart ayındaki gibi kararname çıkartması gerekiyor

ada

İşte bizimde bunun için bişeyler yapmamız lazım yoksa çok zor

Kurumlarda çok engelli var bu nedenle hepimize izin verildiği taktirde sistem çöker diye korkulari

O zaman bundan şu çıkar bütün iş yükü engellilerde üç aylık sürede çökmedi ise şimdi de çökmez sağlıklı insanlar esnek mesai diye işe gitmiyor ama biz engelliler kronikte olsa işe gitmek zorundayız çünkü iş aksar çok sinir bozucu

Noktayı cumhurbaşkanlığından çıkacak bir ek madde koyabilir ancak..Ancak ben hamle yapılacağını zannetmiyorum

ada

benım raporum e nabızda görunmuyor fakat e nabızdan idari izinlidir yazsını aldım nasıl bir tezattır bende bilemedim...

Mağdur olan engelli kalmaması için yarın saat 21:00 de Twitter de sesimizi duyurmaya çalışacağız unutmayın ne kadar çok ses çıkarsa o kadar etkili olur

hashtag;
#engellilereidariizinverilsin

Lütfen herkes destek olsun çok zor birşey değil Twitter yoksa açılması 2 dk bile sürmüyor bu işten kaçma değil bilakis sağlığı koruma esnek mesai her amir vermiyor bizler sesimizi duyurmalıyız

esnek mesai genelgesi var ama msb'de uygulanmiyor, magduruz. amirin inisiyatifine birakirsaniz boyle olur...

arkadaşlar ben anlamadım son durum ne esnek çalışma geldi engelliler aile hekiminden covid 19 riskli raporu alabiliyormu yoksa e nabızdanmı çıkaracagız şizofreni hastasıyım alabiliyormuyuz rapor aile hekiminden son durum ne bilgi verirseniz sevinirim

MEB İdari İzin Esnek, Uzaktan Çalışma Genelgesine neden uymuyor!?

İl MEM' den İlçelere ve İlçe MEM den de Okullara gönderilen resmi yazılar mevcut fakat göstermelik gibi uygulayan kimse yok!
Pozitif vakalar İl, İlçe ve Okullar da Personellerde hızla çıkmaya devam ederken Müdür ve Amirler malesef duyarsız :(
Cimere bu durumu şikayet ediyormuyuz arkadaşlar?

Atanamayan binlerce memur ve öğretmen adayı varken haftada sadece 2 gün çalışmayı kolaycılığa kaçma olarak görüyorum.

Senin yerinde olup da haftada 5 gün çalışmaya razı binlerce insan var.

ilaç kullanmadan e nabızda riskli grupta çıkmanın bir yolu yok sanırım. RA hastasıyım benim gibi aynı kronik hastalığa sahip çalışma arkadaşım kontrol altında olduğu doktora gidip tahlillerini yaptırp ilaç yazdırınca e nabızda riskli grupta çıkmaya başladı.(yani geçen haftaya kadar e nabızda riskli grupta gözükmüyordu) Benim kontrollüne gittiğim bi doktor yok ama her sene tahlillerimi yaptırıyorum en son ağustosta ehliyet basvurusunda yaptırdım temiz çıktı yine çok sükür ama ilaç verilmediği için e nabızda riskli grupta çıkmıyorum. Düşüncem şu yönde uzman bi doktora gidip tahlil yaptırıp ilaç vermese bile e nabız sisteminde riskli grupta gözükmem için rapor veya dilekçe herneyse yazmasını isteyeceğim. sizce bu mümkün olur mu? Yada ne yapmam lazım iki tane ra lı arkadaşım var ve e nabızda riskli gruptalar.

Merhaba arkadaşlar,

Kronik akciğer hastasıyım. Geçen hafta iki farklı hastanede iki farklı göğüs doktoruna işlettim e-nabız’a ve ilaç raporu da verdiler. Fakat e-nabiz’da covid-19 risk kısmında idari izinli sayılamıyorum. Sebebi ne olabilir?

Ayrıca Engelli raporum var engelliler idari izinli sayılmıyor galiba şu an.

perseküsyon
Yani bazı insanlar şikayetlerini dile getirirken “senden kötü olup bu iş için can atanlar var” anlayışını ileri sürüyorsunuz? Yani illa herkes şükretmek zorunda mı? İnsanlar bazı durumlarda/koşullarda çalışamıyor diye ya da var olan bir durumdan şikâyetçi diye hemen şükürcülükle gelmeyin ya. Bırakın bu kafayı artık. O pozisyonda çalışacak binlerce insan neden işsiz demek daha doğru değil mi? Yani anlamakta zorluk çekiyorum bu anlayışı. Kimse yakınmayacak her şeyi direkt kabul etmeliyiz size kalsa.

Üst Alt