Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

birazozgurluk

ortada resmi yazı felanda yok gel derse resmi yazı var mı dicem zaten ? papaz olcaksakta olalım hiç problem değil

druid

Özel mesaj kutunuz dolduğu için mesajım gönderilmedi size ama yarın ilçe sağlık müdürlüğünü telefonla arayın ya da herhangi bir sendikayı arayıp görüş isteyin. İnternette şöyle bir yorum buldum bana mantıklı geldi: Kronik rahatsızlığıolan ve idari izin kapsamında olan arkadaşları işyerinden resmi ve ıspatlanabilir bir şekilde çağırmışlarsa göreve başlasınlar. Bu ölüm dahil bütün sorumluluğu üzerlerine aldıklarını gösterir. Yok sözlü olarak gel başla diyenler başınıza bir hadise geldiğinde kolaylıkla yooo biz çağırmadık gelmiş kendisi başlamış der sıyrılırlar işin içinden

Eğer yazılı olursa o zaman siz de yasal yollara da başvurun. Görüş isteyin..

birazozgurluk
Ben de iki hafta önce cagrildim illa gel bu isleri yapmak zorundasın seklinde bir de
Neyse gittim 2 gunde canim çıktı bir de izole bir yerde de calismadim kurumun girmedigim.odasi kalmadi, merdivenlerde insanlarla ic ice, maskesini duzgun takan yok zaten!
Neyse gittiğimde de imza foyune imza da attım sonucta gönüllü gelmedigim belli olsun diye
Ama işte amirler "hizmetine ihtiyaç duyuldugunda" ibaresini kullanarak cagirma yetkisi kendinde gibi davranabiliyor
Ki bana meslegim/bilgim/tecrübem olmayan alakasiz bir is için hizmetime ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor. Hukuken doğru olmasa gerek bu. Şu an ben de arastirma asamasindayim.

gul2011

Valla şuan ateş var bende inşallah stresten olmuşumdur. Alt komşu koronaydı camdan şarkı sölüyordu of ondan mı bulaştı acaba

celebikizi
Biliyorum su an hastaneler sıkıntılı ama alabiliyorsaniz heyet raporu alin, hastalığınızın hayati risk tasigini belirten bir rapor ve bu raporla tekrar basvurun. Ilac kullanmiyormussunuz o yüzden reddedilmis olabilir ama siz de rahatsızlığınız sebebiyle hastalik kapma ve hayati risk yasabileceginiz icin haklarınızı sonuna kadar arayin ve kullanin derim

gul2011 bahsettiğiniz şey sağlık kuruluna girmekse 24 eylülde doktora gittiğim hastanenin sağlık kurulunda ki yöneticiyle görüşmüştüm iş yerine sor ona göre sağlık kuruluna sokalım seni bazı özel sektörler sağlık kurulu raporunu kabul etmiyor demişti. yoksa boşuna uğraşırsın üzerine bide paran gider dedi bende o gün iş yeri hekimime sordum sadece e nabızda çıkanı kabul ediyoruz dedi. Ben özel sektörde çalışıyorum anladığım kadarıyla iş yerine bırakmış devlet. iş yeri hekimimde benm bal gibi kronik hasta olduğumu biliyor yoksa :/ 6 kasıma profösere randevu aldım bana raporlu ilaç yazması için yalvaracam artık başka çarem kalmadı çünkü :/

celebikizi
Ben kamuda olduğum icin özel sektörü bilmiyorum ama siz elinizden geleni yapmissiniz
Kurula girmek parayla mi? Ben üniversite hastanesinden 3 hekim raporu almistim tabii farkli bir sey mi bilemedim ücret odememistim
E nabizda cikmasi için doktorun anlayisla karsilayacagini düşünüyorum

gul2011 evet 200 tl dedi ücretliymiş. gideceğim prof da benim gibi romatois artritli inş insaflı biri çıkar yoksa ceyrandan geberecem burda ( danışmada çalışıyorum iki kapıda açık nasıl esiyor anlatamam) :( allah hepimizin yardımcısı olsun kendinden başka kimseye muhtaç etmesin.

celebikizi

Heyet raporunu özel hastaneler de veriyor. Yanılmıyorsam süresi bir aylık oluyor. Ayrıca bu saatten sonra kronik hastalığınıza raporlu ilaç yazılırsa bile e-nabız’da idari izinli sayılamıyormuşsunuz. Bugün sendika ile görüştüm ve dedikleri şey şuydu: 1 Haziran 2020 öncesi aynı hastalıktan iki defa doktora görünmek (doktor bunu kronik hastalık olarak işleyecek) lazımmış. Bir de raporlu ilaç kullanılmalıymış. Ben 2019’da gitmeme rağmen sağ olsun doktor e-nabız’a genel muayene yazmış ki o zamanlar umursamadım. Başımıza korona çıkacağını bilmezdim. Eylül ayında gidip iki doktora işlettim ama işe yaramadı. Siz yine de gidip işletin yeni bir yönetmelik çıkarıp tarihini değiştirebilirler ve başka doktora da gidip ona da işletin aynı hastalığı. Ne olur olmaz. Kronik olması için birden fazla işlenmesi lazımmış ya.

birazozgurluk siz memurdunuz dimi ? iş yerinde aynı tanıdaki arkadaşlarımda raporlu ilaç yazdırınca sistemde gözüktü öncesinde onlarında gözükmğyordu e nabızda. Valla herkes bu konuda bir şey söylüyor doktorundan sağlık memuruna kadar allah yardımcımız olsun mücadelemizi boşa çıkartmasın.

celebikizi ben öğretmenim ama benimki görünmüyor. Köyde çalışıyorum ve tüm ortaokul öğrencileri okula geliyor ve dün bile iki aile korona olmuş fakat öğrenciler okula gelmiş o_O biz de bahçeye çıkardık onları, servis gelene kadar. Merkezde şu an sadece 8. sınıflar iki gün eğitim görürken biz 5, 6, 7 ve 8’lere 5 gün x 7 ders şeklinde eğitim veriyoruz. Ben yarın tekrar doktora gideceğim, eğer yapamazsa heyet raporu alacağım. Umarım işiniz hallolur. Zor bir durum cidden.

@ umarım sizinde olur. Ben olacağını düşünüyorum. gelişmelerden haberdar edelim birbirimizi. sağlıcakla kalın

celebikizi

özgürlük haklı 2 sene icinde 2 kere aynı tanıyı almanız gerek eğer hiç yoksa uğraşmayın e nabızda değişiklik yapmıyorlar yanlış giren hastane bile düzeltemiyor

ortalık yine coşmuş durumda ve milletimiz umursuz ne maske ne mesafe umrunda degil kimsenin...ve bu musibetten biran önce kurtuluruz...

Astımım var günde 8 kez buhar ile ilaç alıyorum, sabah ekstra solumam gereken ilaç var gece ayrı içtiğim ilaç var. Ne yazık ki e-nabızda j45 kodu alerjik astımlılara da verildiği için sistem bir gece de beni idari izin kapsamından çıkardı. İlaçlarımı arttıran Doktora bile sordum ne yazık ki yoğun bakımlık seviyeye gelirsen rapor verebiliyorum, e-nabızın kodlarına rapor vereceksiniz sadece diye elimizi kolumuzu bağladılar dedi. Riskli gruptasın çok dikkat et diyorlar ama rapor veremiyorlar. Hazirandan beri çalışıyorum. Ve ne yazık ki maske ile nefes alamadıkça kalbimi zorlamaya başladı. Umarım yeni bir düzenleme gelir bizler ölmeden...

Nevra

E nabız kodu verilen hastalıklar incelendiğinde bağışıklığı düşüren hastalıklar Astım galiba lokal bir hastalık(sadece akciğerde) o yüzden dahil edilmedi akciğer ve boğaz hastalıklarıda dahil olmalıydı.

druid
alerjik astım ve ileri derece astım hastalarına aynı kod verildiği için ne yazık ki bahar alerjisi olanla bizi aynı kategoriye soktular... o yüzden de sistem benim gibileri görmüyor. Aslında verilen ilaçlara göre kategorize etse sıkıntı ortadan kalkacak ama öyle bir sistem yok.

Sağlık çalışanlarının izinleri iptal olan son genelge sağlık bakanlığının

Yazışırken söylemiştim maalesef okumadan e-nabız ile ilgili talepleri red ediyorlar, epey uğraşmama ve tüm mercilere yazmama rağmen sonuç alamamıştım. Özel sektör olduğu için sizin durumunuz aklıma bir çözüm gelmiyor ama umarım en yakın zamanda bir çözüm bulunur.
@celebikizi

@druid
Hizmetine ihtiyacım var diyerek maalesef sizi işe çağırma hakkına sahip. @birazozgurluk arkadaşımın da dediği gibi yazılı bir şekilde çağırmalarını isteyin sizi. Ve yazılı çağırdıkları zaman da her hangi bir sendika ile görüşün çünkü kurum müdürü sizin direk hayatınızı tehlikeye atıyor.

Arkadaslar cagrilmaya yazılı olarak itiraz edebilirsiniz.
Yani raporlari sunup (ozellikle.e nabiz ciktisi) ustune dilekceyle hayati risk tasidigini yazin, 15 gun icinde cevap verilmek zorundaymis o surede de mecbur gitmek zorundasiniz. Iki ayrı avukatla gorustum ilki sureyi soylememisti ikincisi 15 gun dedi. 15 gun icinde cevap verilmezse ya da ret gelirse dava yolu acik demişlerdi. Çünkü yasam hakki anayasal hakkiniz, sizi riske atamazlar dendi bana.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nu iyi okuyun.
Amir sana mevzuata uygun olmayan bir görevlendirme yaparsa ve bunu sana sözlü olarak söylerse yapmayabilirsin. Ama amir sana bu sefer yazılı olarak görevlendirme yaparsa yapmak zorundasın.Mevzuata uygun olmadığını yazarak mahkeme yolunu açmış olursun.

2020/8 Genelgesinde amir Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kronik hastaları çağırabiliyordu.
2020/11 Genelgesi ile esnek çalışmaya geçildi ve burada kronik hastalıklarla ilgili bir şey yok.
2020/11 Genelgesinde dönüşümlü çalışanlar göreve gelmedikleri süre zarfında idari izinli sayılırlar diyor.
Örnek olarak Bir birimde 5 kişi çalışsın ve herkese birer gün verilsin 1 kişi işe geldiği zaman diğer 4 kişi idari izinli sayılıyor ve genelgede kronik hastalıklardan değil bu dönüşümlü personelin idari izinli sayılmasından ve amirin istediği zaman çağırmasından bahsediyor.
Ama bir istisna var. Genelge yayınlanırken her kurum esnek çalışmaya geçmeyebileceğini ve ayrıca bu genelgeye göre yazı göndereceklerini söylemiştik.
Misal bizim kurum ilk başta esnek çalışmaya geçmedi vakalar artınca 20 gün sonra geçmeye başladı. Gönderilen yazıda e nabızdan çıktısı olanlar hariç denildi . Kurumlarda e nabızda çıktısı olanlarıda hizmetine ihtiyaçın varsa çağır diyorsa bilemem.
Ben genelgeyi böyle yorumladım. Eğer hatam varsa affola..
2020/11 genelgesine göre kurumunuza gönderilen yazıyı iyi okuyun..

Arkadaşlar beni aramadılar :D bir heyecan yaptırdılar sonra çağırmadılar. Hayır zaten esnek çalışıyorlar şu ara zaten 4-4 bölüyorlar görevleri hasta sayısı artmışken çağırmak abes kaçıyor. zaten teknik personel olduğum için vekillerim hallediyorlar görevi Sanıyorum "Bu evde yatıyor çağıralım" psikolojisi oluştu o yüzden aradılar belgeleri atınca geri adım attılar diye düşünüyorum.

Okul Müdürleri okullar da calışan **Engelli Memurların** hayatını tehlikeye sokmakta..!! Müdürlerin insiyatifine bırakıldık iş yoğunluğu olmadığı halde Esnek Dönüşümlü Çalışmayı dair uygulamadıkları gibi birde senelik yasal hakkımız olan idari izin dair kulanmamıza karşı gelmekteler, gerekçeleri ise okul dönemi olması..!! Sırf Okul Müdürleri Pandemi de görevlendirildikleri ve kendileri Esnek Çalışma kapsamı dışında oldukları için, Okul da pozitif vaka sayıları Öğrenci Öğretmen ve Müdür Yrd. hızla çıkmakta olup, bizlere de bulaşmasını resmen keyf alarak beklemekteler..!!
Bu durum la ilgili kaç kişi Cimer'e şikayette bulundu merak ediyorum tek başıma gücüm yetmiyor :(

Bende kamudayim,kronik rahatsizligim yok ama sonucta engelliyim,yillik izin bile alamadim,bir suru insanla muhatap oluyorsun,resmen psikolojim bozuldu,hasta olacam diye,bende mecburen gece calisma sistemine gectim,personelin cogu ya hasta yada karantinada,mudurede bisey diyemiyorum,adam ne yapsin,kimse calismak istemiyor dogal olarak,kronik hastsligi olanlar icin daha zor,insanin hayati herseyden degerlidir,allah hepimizin yardimcisi olsun insallah.

kolera23
Ben iki ayri avukatla görüştüm
Dilekce ve raporlarınla birlikte idari iznin devamini talep edebilirsiniz dediler
Ayrica su an bana yüklenen islerin hiç biri unvan ve mesleğimle uyumlu degil
Ben teknikerim bana verilen isler idari isler hep. Bir tane de bana yazili tebliğ edilmeyen bir is var sadece o isle ilgili sistem sifresi istenmis benim.adima ama isi devir teslim de yapmadilar resmi olarak imza atmadim teblig edilmedigi icin tebellug edecek bir evrak da yok
O is icin de her odaya girmem, herkesle ic ice kalabalikta calismam gerekiyor ki kendi doktorlarim pandemi haricinde bile kalabaliga karışmayın diyorlar. Yani "normal zamanda" düğün/nisan/cenaze gibi etkinliklere de katilmam. Son genelgede esnek calisma var ama idari izinlilerin odemeleri devam edecektir seklinde bir ibare vardi özlük haklariyla.ilgili. Yani aslında ikinci bir emre kadar idari izin yine devam etmekte, kaldirdik denmiyor. Oyle olsa kurumlara göre degisik uygulamalar olmazdi. Benim müdürüm de risk almamak icin cagirmiyor ama hep tetikteyim çünkü istedigim.zaman cagirabilirim diyor. Yani yorumlama yaparsak her yone cekilebilir. Benim.engelli raporum.da var kronik hastaligim da e nabiz çıktım da ilac raporum da. Bazı kurumlarin kendi icinde yayınladığı esnek/dönüşümlü calisma olayi varsa bilemem bizde o da yok arkadaslar ful kadro, ic ice çalışıyorlar

Üst Alt