Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

kosovali

Engelliler idari izinli sayılmıyor. Kronik hastalığınız varsa bilgisayardan (uygulamadan görünmüyor) ya da telefondan Chrome gibi tarayıcılardan e-nabız’a girip Covid-19 (Kronik Risk Durum Raporu) kısmından idari izinli sayılığ sayılamayacağınıza bakabilirsiniz.

Arkadaşlar, ben ibb'de engelli çalışanım, istanbul valiliğinin ve ibb'nin yayınladıkları genelge ve bildirime göre süreğen hastalığı olanlar uzaktan çalışacak, bunun için enabızdan güncel tarihli raporlarını alarak birimlerine vereceklerdir yazıyor (ne demekse), 26 ağustos tarihli Cumhurbaşkanlığı genelgesine atıfta bulunuluyor, benim anlamadığım yüksek risk grubunda olanlar mı amaçlanıyor yine, zaten onlar idari izinli değil miydi? Bilen arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.

geronimo
Bana da benzer bir yazi geldi bugün
Idari izinli olan uzaktan calismaya tabi gibi bir yazı gönderildi sistemden
Ayni sizin dediğiniz gibi son genelgeye atif yapilmis
Ama.orada uzaktan ve dönüşümlü calisma ile idari izinli diye ayri ibareler var. Yani idari izinli kronik hastaligi olan personel uzaktan calismaya tabi edilip.diger çalışanlar ise gidecek denmis. Benim de kafam karisti.
Ben zaten evden calisiyor ve is yerine destek oluyordum ama bu sekilde bilgisayar basinda ful mesai görünüyor bana.

radikal52
Idari izne esas e nabiz sisteminde risk grubunda oldugunuzu gösteren belge çıkmıyorsa alamıyorsunuz e nabiz sisteminize girip.bakin

engelli olup amirlerinin isteği üzerine tekrardan işe başlayan arkadaşlardan cimer'e başvuru yapıp yanıt alan var mı o yanıt nedir bizi aydınlatabilir mi

Sereplar palsi idari izin açısından kronik hastalık mı?

2014 de aldığım sürekli engelli raporum var raporumda kronik bölümü işaretli ama e nabız dan kronik idari izin belgesi alamıyorum.saglik bakanlığı nın yayınladığı kronik hastalıklar listesinde serabral palsi yazmıyor serabral palsi kronik hastalık mı yoksa değil mi

nacar96; 96ihsanacar; [FONT=sans-serif]serabral palsi kronik hastalık grubuna girer kronik devam sürekli devam eden tedavi olmayan hastalık demektir. Enabızdaki yazıyı düzgün okursanız anlayabilirsiniz. '' [/FONT][FONT=arial]Cumhurbaşkanlığı Genelgesi (2020/8) kapsamında Bakanlığımızın belirlediği riskli kronik hastalığınız bulunmamaktadır.'' [/FONT][FONT=sans-serif]Altında da '' [/FONT][FONT=&quot]e-Nabız sisteminden idari izne ilişkin dokümanın alınamaması kronik rahatsızlığınızın bulunmadığı şeklinde anlaşılmamalıdır. İdari izne konu kronik rahatsızlıklar, bakanlığımız ilgili Bilim Kurulları tarafından hazırlanan görüşler doğrultusunda Covid-19 açısından yüksek riskli kronik rahatsızlıklar ilişkilendirilerek belirlenmiştir. Oluşan risk skorunu sistem otomatik hesaplayarak idari izne esas raporu oluşturmaktadır. yazmaktadır.[/FONT]

Sereplar palsi li kamu çalışanı arkadaşlar

Arkadaşlar Sereplar palsi li olup şuan kovid 19 süreci içerisinde görevinize devam ediyormusunuz yoksa idari izinlimisiniz

[SIZE=2]Genel olarak gözlemlediğim şu ki ; yaklaşık 10 yıldır Hastanede Engelli memur kadrosunda olan bir insan olarak şunları söyleyebilirim.Virüsün ilk çıktığı zaman ki mart ayları haricinde hiçbir zaman engellilere idari izin verilmedi. Engellilere özel uzaktan çalışmada verilmedi. Bahsettiğim ilk aylarda Tüm Türkiye'de genel olarak verilen idari izinde ise engellilerin işe gelmemesi birçok şahsiyetsiz insanın gözüne battı. Lafa gelince engelimiz yüzünden bizleri çalışamaz yada eksik gören birtakım insanlar iki ay bizi idare edemediler. ( Demek ki neymiş engelli kadrosunda olarak bizlerde yerimizde boş oturmuyor ve biz idari izinli olunca işler yürümüyormuş) Oysaki hepimiz engelli bir insan olarak hayata karşı diğer insanlara kıyasla zaten yeterince dezavantajlıyız. Daha fazla özveri ve emek veriyoruz bu hayata karşı. Demem o ki bu kararı alanlar birkez daha düşünüp ayrım yapmadan herkesi kapsayan genel kararlar almalı .Zira yöneticiye bırakılan her karar keyfe bırakılan karardır.Eğer hastalık ayrımı yaparsanız adaleti tam anlamıyla sağlayamazsınız.Evet ortada bir izin muhabbeti var. Ama kime bu izin veriliyor muallakta ! Nereye hangi merciye başvurup sorunlarımızı anlatacağız. Bilemiyorum. [/SIZE]

ÖzLem_Hasret
Basta çıkan genelge bağlayıci bir dayanak oldugu için işe çağrılmanin önü kapanmisti. Ama bu süreçte engellilerin/kronik hastalarin "sağlıklı " memurlardan daha çok çalıştığı görüldü. Benim de gozlemim bu yönde. Ben Marttan beri sözde evdeyim ama evden de arkadaslarima her türlü destegi verdim, bazen bana da evrak gönderiliyordu yapip gonderiyordum.sistemden.
Simdi ise amirin inisiyatifinde oldugu icin hem ise çağrılıyorum hem evdeyken is yukum artti. Evden cikamazken simdi iyice masa basinda bilgisayara kilitlendim kaldim, inanin artik temiz hava almayi, yuruyuse çıkmayı bile özledim. Yani demem o ki, evden calisma olayi kendi adima yükümu arttırdı.
Bu konuda maalesef elimiz kolumuz bağlı arkadaslar. Amir çağırırsa gitmek zorundayiz ve hasta olursak da ceken biz olacağız. :(

“Kamu ve özel sektör işyerlerindeki esnek mesai düzeni uygulamasına 'hassasiyet gösterilecek'.” deniyor.

Diğer genelgelerde de öyleydi. Ama bazı kurum amirleri uygulamıyor maalesef.

26 Ağustosta Resmi Gazetede yayımlanan 2020/11 sayılı genelgeden bahsediyorum.

Selam arkadaşlar. Engelli bireyler olarak ses çıkarmadığımız sürece bize idari izin vermezler. Covit kaparsakta zaten kimsenin umrunda değil. Ben cimere yazı yazdım. Sonuçta mağduriyetimizi dile getirmek zorundayız. Genel bir genelgeyle bu izni vermeleri gerekiyor. Aksi halde valiliğe yada kuruma verilen yetkilerle hiç kimse bize idari izin vermez. Kimse halimizi anlamaz. Idari izinlerimize karşı olan kesimde önce engelli olarak kendini düşünsün ve sonra konuşsun. Uzaktan akıl vermesi çok kolay oluyor. Fakat iş hastalığa gelince kimse yanınızda olmayacak. Ben cimere durumumu ilettim. Genel bir genelgeyle idari izin talebinde bulundum. Artık vermezlerse de elimden geleni yapmış olacağım. Fakat sizde elinizden geleni yapın ve bence sesimizi duyurmaya çalışalım.

Bu pandemi döneminde işe gelmek ve işyerinde hijyenimi sağlamak , sosyal mesafeye dikkat etmek vs. Hususlarında zorluk yaşamaktayım. Bu zorlukları yaşamamak adına engellilere uzaktan çalışma , esnek çalışma yada idari izin gibi kolaylıklar sağlanmasını istiyorum.
Tüm illerde engellilere genel bir genelgeyle idari izin verilmesini istiyorum.

Bu şekilde cimere istekte bulundum. Ve aile ve çalışma sosyal bakanlığına gönderdim arkadaşlar.

Üst Alt