Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

Engellilerin istedigi idari izni çekemeyen , hazımsızlık yapan, empati yapamayan şerefsizlere sesleniyorum; Bizim kurumda bir tane arkadaşımız var. Malesef kolları dirsek altından AMPUTE oldugu için adam burnundan düşen maskesini bile geri takamıyorken burda İş bulmuşlar çalışsınlar diyen şerefsizlerde aynı şekilde engelli olsunlar !!

Yazık ya! Abi, engelliler neden dışlanıyor böyle. “İş bulmuş çalışsın” olayı ne? Bizim milletteki şu şükürcülükten nefret ediyorum. Şunu yaptığına şükretsin, böyle olduğuna şükretsin vb. Kimse kimseye şükretmek zorunda değil. Devlet dediğimiz şey, halkın verdiği vergilerle maaşları öder. Hiçbir yönetici çıkarıp kendi cebinden para verip maaş ödemez. Benim aldığım maaşın belli bir kısmı hem vergi hem de sigorta diye kesiliyor. Aldığımız her şeyin vergisi, malın fiyatını geçiyor neredeyse ama lafa gelince sanki bizi hayrına çalıştırıyorlarmış gibi. Sanki kendi ceplerinden bize maaş veriyorlarmış gibi. Sanki bize lütfediyorlarmış gibi. Avrupa’da ya da birçok gelişmiş ülkede engelliler, oldukça iyi haklara sahipken ve diğer insanlar tarafından dışlanmazken bizimkiler ya engellilere acır ya da dışlama çalışır. Empati yapmazlar kesinlikle. Kendi çocukları engelli olsa bile sevmez, acırlar. Acıma duyguları da tiksintiyle doludur. Yukarıda arkadaşın dediği gibi ampute olmuş biri maskesini nasıl takacak allaşkına? Ben de bu konuda Cimer’e yazacağım. Umarım herkes yazar: Engellilerin, bu pandemi sürecinde idari izinli sayılması konusunda gerekenin yapılmasını istiyorum şeklinde.

Tüm Engelli toplulukları, forumlar siteler, STK'lar, federasyonlar bu konuya duyarsız kalmamalı ve girişimde bulunmalı. Gerekirse Change.org gibi platformlardan imza toplansın. İnternet fenomenlerine, gazetecilere, youtubedan yayın yapan ünlülere ulaşılsın. Yani sosyal medyanın gücü kullanılsın. Yaşanan mağduriyetler yazılsın, çizilsin...

Malesef engelliler camiası girişimde bulunmadıkça, hatırlanmıyorlar.

Işte bunu bazı üst makamlara iletmek lazım. Bu talep keyfi bir istek değildir. Gerçekten zaruridir.
Cimer yeterli olurmu bilemem ama kurum amirlerinin insafına veya valiliğe bırakılırsa hiç birşey yapmazlar. Bunu anlamak için yaşamak ve görmek gerekir. Merhamet gerekir. Algılamak gerekir.
ülke geneli idari izin çıkmadıkça da bu iş çözülmez.

Meb'de okullar da ağalık sistemi var Esnek Çalışma uygulamıyor Müdürler ölmemizi bekliyorlar..!

Keşke olsalar çünkü başka türlü anlamazlar ama malesef bu dünyada adalet yok aynı duruma düşmeleri bile çok zayıf ihtimal! Damdan düşenin halini sadece damdan düşen anlıyor. İnsanoğlu çoğunlukla bencil! Zaten cennet gibi yaratılmış dünyayı cehenneme çeviren insanların düşüncesiz ve bencil tutumları, aslında yalnız başına hiçbir şeyi yapacak kudreti olmayan ama bol bol egoları olan insanlar.
neoplis

arkadaşlar İdari İzin konusunda Cumhurbaşkanlıgı yeni genelge yayınladı. E Nabız da risk grubunda olanların izinlerinin kullandırılması için E Nabız da risk grubunda olanlar yeni genlegyel idareye başvurup hakkınızı arayın

Yeni genelge linki var mı?

Düzenleme: memurlar.net’te yazıyı okudum ama yorumlarda hâlâ birçok şikâyet var ayrıca idari izinli sayılma olayında yeni bir gelişme yok. İdarecilerin insafına bırakılmış durumda.

Memurlar netteki yazi tamamen önceki yazilarin hatırlatması olmus
Belli ki şikayetler olmus böyle bir karar alinma ihtiyacı olusmus
Maalesef kurallar tam uygulanmiyor
Ben evdeyim idari izindeyim ama evden bilfiil calisiyorum Marttan beri. Tabii ki ofisteki yogunluk yok ama yine de is yerindeki isler bende. Kimse ustlenmiyor. Sonuc olarak amir de calistirayim derdinde, ülke genelinde benim yasadigima benzer hatta daha agirini yasayanlar da var maalesef
Gerek burada yazilanlar gerekse memurlardaki yazilarin yorumlarina baktigimda bunu net bir sekilde goruyorum.
Amirin inisiyatifine birakilmis olmasi, "gerekli gordugumde istedigimde cagirabilirim" diye baskiya maruz kalmamiza sebebiyet veriyor (sahsen ben yaşıyorum).

cum.jpg

Kronik hastalığı bulunanlar demişler de “e-nabız’da idari izinli sayılan kronik hastalığı bulunanlar” deseler keşke.

az önce personel işlerine sordum amirlerin inisiyatifinin devam ettiğini belittiler.

Her sey aynı devam ediyor, bu yazi tamamen önceki kararlari hatirlatma amacli

Bu yazı, pekiştirme yazısıymış. Yani hiçbir gelişme yok ve memurlar.net yorumlarına bakınca idari amirlerin buna uymadığı da açıkça görülüyor. Yani “biz yazıyoruz ama siz izin vermeyebiliriz” havası var. Keşke kesinkes “Şu, şu, şu kişiler idari izinlidir. Çalıştırılamaz.” yazsalar.

İdari izin verilmeli birleşip CİMER'e falan yazmalıyız

Engellilerin birçok hastalığı mevcut ve hastalığa karşı daha dirençsizler. Zaten dezavantajlı olan engelliler koşulsuz şartsız korona virüsün ülkemizde yoğun olduğu bu süreçte idari izinli sayılmalı ve bu idari izin amirlerin insiyatifine bırakılmamalıdır. Bu konuda resmî bir yazı yayımlanmalı ve çalışan engelli bireyler “kesinkes” idari izinli görülmelidir. Bu konuda gerekli bakanlıklar bir şeyler yapmalıdır.

Böyle bir yazıyla Cimer’e başvurulabilir ama herkes ve sendikalar da başvurursa işe yarar.

Benim bir arkadasim var bu konu ile daha önce başlık açtım ama cevap yazan olmadı..
kroner arter hastalığı olan bu arkadaş hizmetli
e nabızdan idari izin yazısı olduğu halde hizmetin ihtiyaç duyulduğu gerekçesi ile 2 hazirandan itibaren çalışıyor
7 katlı binayı bununla beraber diğer bir görme engelli arkadaş ile temizlik yapıyorlarmış
her gün çöp toplama paspas atma silme süpürme ayakları şişmiş
benim bildiğim kadarıyla engelli hizmetli arkadaşlar temizlik yapmıyorlar yerlerine işkurdan eleman gelmiyor mu?
arkadaşa engelli haklarını yaz dedim beni dinlemedi unvanın ne olursa olsun sağlığını bozacak işler veremez dedim beni dinlemedi kaybederim korkusu var galiba
adam hem riskli grupta hemde yaptığı işlede sağlığı elden gidiyor bunun bir yol yordamı var mı ?
bu genelgenin mağduriyeti yaratması işte bu yüzden

Dünkü cikan hatırlatma yazisinda özellikle saglik bakanlığının belirledigi kronik hastalar idari izinli sayilacaktir diye yazilmis ama "hizmetine ihtiyaç duyulması " sebebiyle ise cagiriyor amirler, benimki de öyle. Diger arkadaslar dönüşümlü yarım gun calisirken onlari gönderip beni çağırıyorlar!
Bu konuda maalesef elden bir sey gelmiyor avukat ile de görüştüm. Şu an evden bile.cikamiyorum zaten vakalar artmis durumda.
Yani dünkü yazı da bence gelen sikayetlere istinaden hazırlandı daha katı kuralli, kronik ve engelli vatandaslari.koruyacak bir yazi cikacagini düşünmüyorum.

Çoğu kurum esnek çalışmaya geçti yıl sonuna kadar.

İyi de yazı da “şu kişiler kesinlikle hiçbir şarta bağlı kalmaksızın idari izinli sayılacaktır” yazmadıkça işe yaramıyor gördüğüm kadarıyla.

kolera23 Engellide olsa görev tanımı YHS olduğu zaman ne iş yapacağı başındaki amirine bağlı, bir hizmetli verilen görev listesini paylaşmıştı bir gün yapması gereken 14 ayrı iş vermişler bu işleri sağlam insan yapamaz, bir başlık açılmıştı engelliden hizmetli olmaz diye burada bilen bilmeyen ALAKASI olmayan çoğu kişi hakaret yorumları yazdı.

Merhabalar e nabizda riskli olduguma dair rapor olusturulmuş koah diye ama özel sektörde calisiyorum.ne olacak?teşekkürler

Özelde çalışanların insafına kalmış. Devletteki amirler bile kabul etmiyormuş belli yerlerde, özeldekiler hiç kabul etmez.

Bazi özel sektör amirleri daha insafli.kamudakilere göre
Bence kisi sansini deneyebilir. Ustune de güzel bir dilekce yazın, sagligim.risk altinda olmasindan dolayi idari izinli sayilmayi talep.ediyorum diye.
Insan olan anlar
Ben bu minvalde cok guzel dilekceler hazirladim amirim kuplere bindi, bilgisine guvendigim insanlara okuttugumda hayran kaldilar.
Yani.olay hak arayışıysa, elinizden geleni yapın özelde de insafli birim.amirleri.oldugunu düşünüyorum

sneyper
Kardeşim bu devirde gemisini kurtaran kaptan zaten Bizim kurumda 2012 ömss sınavında 80 alarak memur olmus bir engelli 2014 ekpss sınavında 88 puan almış bir hizmetliye '' işte sen hizmetlisin müdür istese seni temizlik işlerinde kullanabilir '' gibi laflar ediyor. devletin zaten bu engelli sınavında bocaladığı ayrı bir konu buraya yazsam benide topa tutarlar...engelli kendi arasında birbirini aşalıyorki kaldıki biz hak arayalım
senin o dediğin engelli bireylerin ilk atandığı zamandı... zaman geçti hizmetlilere verilen ağır işler nedeni ile kurumlar yazı yazdı hakkını alan aldı şimdi benim bildiğim kadarıyla okullarda kurumlarda işkur dan eleman geliyor hemen hemen engelli hizmetliler bu işleri yapmamaya başladılar diye biliyorum olsaydı bu forumda eskiden hizmetliyim bana ağır işler veriliyor gibi konular açılırdı şimdilerde pek yok yada ben görmedim.. Eğer yoksa bize de emsal karar olur

samedo99
çalıştığın şirkete iş yerine bağlı ben bankada çalışıyorum 13 marttan beri evdeyim çalıştığım poziyon gereği evden çalışmam durumum da yok emekli gibi yaşıyorum 8 aydır

karadeniz55
Valla sansliymissiniz Savas bey
Ben Marttan beridir bedenen evde de olsam her ise evden de el atmisligim.var simdi idari izinlileri evden calisma kapsamina aldilar her gün birseyler gonderiliyor üstüne telefondan da yazi gonderdim.hemen hallet gönder diye laf yiyorum! Sanki soylenmese yapmayacagim! Bir cok is de ustumden alinmadigi halde ustune yeni gorevlendirmeler verildi ivir zivir sebeplerle çağrılıyoruz işe.
Ben artık bu tip insanlarin da bir saglik problemi yasayip empatiyi öğrenmesi gerektigini düşünür hale geldim ki hep derim.ben yasadim başkaları yasamasin. Ama şu pandemi döneminde gördük ki, idari izin bir cok bos beles oturan insanlara battı. Çünkü engelliler/kronik hastalar kamuda bir cok işi hastaliklarina ragmen yuklenmisler.
Allah amirin de memurun da arkadasin da, kisaca herseyin iyi niyetlisini versin.

Üst Alt