Yazık ya! Abi, engelliler neden dışlanıyor böyle. “İş bulmuş çalışsın” olayı ne? Bizim milletteki şu şükürcülükten nefret ediyorum. Şunu yaptığına şükretsin, böyle olduğuna şükretsin vb. Kimse kimseye şükretmek zorunda değil. Devlet dediğimiz şey, halkın verdiği vergilerle maaşları öder. Hiçbir yönetici çıkarıp kendi cebinden para verip maaş ödemez. Benim aldığım maaşın belli bir kısmı hem vergi hem de sigorta diye kesiliyor. Aldığımız her şeyin vergisi, malın fiyatını geçiyor neredeyse ama lafa gelince sanki bizi hayrına çalıştırıyorlarmış gibi. Sanki kendi ceplerinden bize maaş veriyorlarmış gibi. Sanki bize lütfediyorlarmış gibi. Avrupa’da ya da birçok gelişmiş ülkede engelliler, oldukça iyi haklara sahipken ve diğer insanlar tarafından dışlanmazken bizimkiler ya engellilere acır ya da dışlama çalışır. Empati yapmazlar kesinlikle. Kendi çocukları engelli olsa bile sevmez, acırlar. Acıma duyguları da tiksintiyle doludur. Yukarıda arkadaşın dediği gibi ampute olmuş biri maskesini nasıl takacak allaşkına? Ben de bu konuda Cimer’e yazacağım. Umarım herkes yazar: Engellilerin, bu pandemi sürecinde idari izinli sayılması konusunda gerekenin yapılmasını istiyorum şeklinde.