Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

Bu genelge daha önce yayınlanan 2020/4 genelgesi ile tıpa tıp aynı... Bekleyin biraz kurumlar 2020/11 genelgesine göre illaki yazı gönderecektir. Ayrıca bu e-nabızdan alınıp idari izinli sayılanlar devam eder. aksi taktirde bu durum kalkmıştır diye genelgede belirtirdi.

Yani hocam bu önceki genelge ile ayni ise tüm engellileri kapsayacak bir sekilde ilgili genelge kapsaminda Cumhurbaşkanligi'na bagli Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü tarafından yayinlanacak yanlis anlamadiysam sizi

Kurumlara hala yazı gelmedi galiba esneklik adına bir şey denmedi daha

Ya bizle ilgili bişey yok dedi 2 arkadaşa da sordum şuan beni arayanda olmadı öbür genelge de iptal falan değil durun bence hemen ortalığı velveleye vermeyelim daha neyin ne olduğunu bilen yok 1 2 güne belli olur.

Arkadaşım sen idari izinlidir ben eli olmayan idari izinizin çok zor korunmak tek elle

Hiçbir Kurum sanirim aciklamadi, sanirim genelge üzerinde çalışma yapıyorlar..

İnşallah iyi olur da bizide çağırmazlar bakıp göreceğiz ben çağıracaklarını düşünmüyorum normal kişiler dönüşümlü çalışırken bizi hiç çağırmazlar inşallah öyle olur.

gayriresmi de olsa esnek çalışıyoruz. yapı denetim elemanları olarak.

meb bu daha çok birim müdürlerinin durumuna bağli. yoksa birçok kurum teknik elemanlara normal zamanda da esneklik sağlar. bazen ilçelere gidince 23 te bile döndügümuz oluyor

@eminserin
Nasıl yani şimdi idari izinlilerde iş başı yapıp dönüşümlü sisteme mi katılacak onu mu kastediyorsunuz kesin bilgi mi.

i_brahi_m

Hayır hocam şu şekilde daha önce E-Nabız sisteminde kronik olan hastalar ve engelli grubunun sağlık bakanlığı tarafından risk belirlediği kişiler idari izinli sayılıyor zaten Mart ayından beri. Mart ayından yayınlanan genelgede %40 üzeri olan tüm engellileri idari izinli olarak belirtilmişti. Bu gelen son genelge kapsamında Sağlık bakanlığının belirlediği riskli grupta görülen vatandaşlar idari iznine devam edecek fakat diğer engelli vatandaşlar normal kişiler gibi dönüşümlü olarak esnek çalışma modeline geçilecek diye algıladım yani tüm engelliler idari izin kapsamına girmiyor olarak değerlendirdim.

İyi günler

Şu soruya net bir cevap yok değil mi ; engelli olup ta amirleri tarafından göreve çağrılan memurlar yeni genelgeyle izinli sayılacak mı yoksa çalışmaya devam edecekler mi ?

Arkadaşlar genelge yayınlanır. Ama her kurum bu genelge kapsamında esnek çalışma modelini belirler.. O yüzden acele etmeyin çalıştığınız kurumun yazısını bekleyin. Her kurum kendi durumuna bakar esnek çalışmaya gitmeyebilir.

Son düzenleme:
kolera23

Hocam Ben yazıda engellilerin muaf tutulduğunu görmedim. Parantez içerisindeki (çocuk, engelli, yaşlı, kadın) kısmından bahsediyorsanız bakım hizmetinin türünden bahsetmiş.

Yazıda 23 martı ilgi tutmuş o dönemde engelliler idari izinli olduğu için yazıda engellilerin durumuyla ilgi bilgiye yer vermemişler.

aynen hocam kusura bakmayın ben yanlış anlamışım bazen olabiliyor heyecandan olsa gerek:)))

engelli çalışanlar dönüşümlü çalışmaya mı bağlı tutulacak idari izinli mi olacak? Ne olacak acaba, korona korkusuyla çalışıyoruz.

Üst Alt