Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

çirkin
sanırım kurumdaki üst sorumlusu söylenmiş öyle anladım ben.. bu hepimiz için geçerli aslında sanki keyfi olarak gitmiyoruz gibi

Sanırım
Sağolsun benim amir e nabız olayından haberim yokken o beni yonlendirdi

lakoste

bu kadar kendini dev aynasında gören okul müdürü mü. duyan da milli eğitim müdürü sanacak. alışmışlar insanları sindirmeye bazı kompleksliler

Vakaları yaz aylarında düşürememişken biz biraz zor başlarız.
İlkbaharda belki:)

çirkin

benim amire yazı gittiğinde ben insan kaynaklarına verdim evrağı e-nabızdan çıkarıp kim söyledi sanada çıkardın diye trip attı akşama kadar tuttu işyerinde aklı sıra egosunu tatmin etti.. beklemeye devam artık.. Sen iyisine denk gelmişsin şanslısın

Çalışan engelliler için COVİD19 izni tekrar gündeme gelmeli!?

Vaka sayısı 1 Haziran öncesine döndü yani izinli sayıldığımız dönemdeki kadar vakalar arttı, durumun vahametine istinaden engelli personellerin tekrar COVİD19 izni verilmesi gerekmekte. Umarım memurlar. Net bunu haber yapar çünkü, kronik hastalığı olup raporu e nabızda gözükmeyen çok engelli memur var yazık olur.

Kronik rahatsızlığım bilim kurulunun listesinde yok ama doktor yakınıma sorduğumda aslında risk grubundasın diyor. E nabızda zaten risk yok yazıyor. Skolyozluların zaten solunum fonksiyon kayıpları var.neden listede olmaz anlamıyorum

sohbet

e nabızda benım raorlarım görunmuyor silinmiş

Son düzenleme:
PRENSESSIZPRENS

Benzerini yasadim
Önce e nabiz çıktısıni kabul.etmedi illa ise geleceksin dedi aksama kadar tuttu sonra lutfeder gibi ciktiyi evrak kayda birak git dedi ama evrak kayittaki arkadas da cikmisti düşünün mesai bitiminde haber verdi
Herseyi gectim bir de amir tribi çekiyoruz dediginiz gibi

gul2011

ya bana garezi var zaten arada diş gösterince böyle yapıyo üstünlük egosu sanki toprak olmayacak..hesap var mizan var sabrediyoruz... ben çıktıyı alıp direkt insan kaynaklarına verdim 1 hafta sonra birime yazı gitmiş oda ona haber vermedim diye triplere girdi.. gidince artık yine uğraşırım:) bitmiyorlar..Hayırlısı bakalım gitsem bişey olsa banane gelmeseydin der sıyrılır işin içinden..

PRENSESSIZPRENS

Diyemez
Hala idari izin sürecindeyken resmi olarak cagriliyorsaniz, o riski amiriniz almis olur
Siz maske ve gerekli önlemleri almanıza ragmen size bir sey olursa bu amirin sorumlulugundadir.
Elbette hasta olduktan sonra ne anlami var sonucta biz hastalıklarımızla zaten hayatta kalma mucadelesi veriyoruz
Ben de korkuyorum ayrica
Ama sorumluluk onlarda olur her türlü
Şayet idari izin biterse ya da bu kadar vaka artisi varken çağrılırsam ucretsiz izin dahi düşünüyorum
Saglik herşeyden önemli ben sağlığımı kaybettikten sonra işim olsa ne param olsa ne...

gul2011

henüz çağrılmadım ama dediğim gibi amir sıfatındaki şahıs üzerime oynamayı seviyo.... ki bu artışla diğer Engelli statüsünde olan arkaşlarımızda tekrar idari izinli olacak gibi...para herşey demek değil tabiki hayatı idame ettirmek için gerekli lakin dediğiniz gibi sağlığım olmadıktan sonra olan para neye yarar...yıllık iiznleirm var daha içerde :))

Pandemi sürecinde hangi engellilerin idari izinli sayılacağı..?

Sonunda buda oldu, engelli personel kutuplastirildi, kimine idari Izin kimine Izin yok, sandikta oy moy yok

xkatip74

Simdi özeldeki durum zaten icler acısı, kamuda da idari izin genelgesine ragmen en altta amir ihtiyac duyarsa cagirabilir diye ibare eklendi buna istinaden de amirler durumu kendi lehine cevirebiliyor. Sanki onlar lutfediyormus gibi bir tavra girebiliyorlar. Halbuki ilk genelgedeki gibi kesin bir ifadeyle idari izinli sayılacaklardir/devam edecektir tarzi yazilsaydi şu an her an cagrilir mıyım endisesi yasamazdik.
Özel sektör için gercekten diyecek soz bulamiyorum kamuda da olsam sonucta hasta insan her türlü hastadir yani özeldeki daha az hasta diye bir sey yok. Benim de arkadaslarim.var özelde calisan ve calistiklari halde parasi devlet tarafından ödenen (kisa sureli odenek mi ne ondan iste) gecen bir arkadasla konuştum firma maas bile vermiyormus o da istifa etmiş şimdi iş arıyor. Yani bu pandemi herkesi vurdu.
Şu an insanlar disarida cirit attıkça vakalar azalmayacak ve biz evde tıkılı kalmaya devam edeceğiz (yaz geldi gecti hep evdeydim)

listedeki hastaliklara sahip olanlar zaten bir şekilde sorunu çözdü. asıl kronik olan ve gerçekten risk olduğu halde listeye alınmayan kronik hastaliklarda sorun var. kas hastaları sayılmadı mesela

Emine85
Memurlar nette de Saglik Bakanlığından bir açıklama yapılmadığını ama denetleme kurumunun bu görüşe vardığı ifade edilmis hatta farkli haber ajanslarinin haberlerini paylaşmış
Insallah kabul.olunur ama gec kalmis bir karar bana gore 1 Hazirandan simdiye 3 ayi devirdik neredeyse.
Bakalım bizi cagirirlar mi nolur bizim izinler uzayabilir, yasaklar gelebilir. Zaten bazı illerde 65 yas ustune yasak geldi hatta bazisina kronik hastalar da dahil ama net bir sey yok henüz

@gul2011
Durum idari iznin uzayacağını gösteriyor. İşin altından kalkamayıp Sürü bağışıklığına gidilmediği sürece tabi...

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@murat220
Anlamadığım konulardan biri bu zaten. Bazı kas hastalıkları listeye dahil edilip digerleri muaf tutulmuş.

çirkin

Herkesin covid_19 a yakalanmasına izin verip (yani tedbirleri tamamen kaldırarak) ölen ölür diyip kalan sağlarında hastalığa karşı bağışıklık kazanmasını beklemek.

Kimsenin riske girdiği yok idari izinli sayılmayanlar alacakları raporla izinli sayılacaklar çok iyi bi karar ama bu izin neye ve hangi hastalığa göre belirlenecek yine geçenlerdeki gibi ortalık karışmasa herkes den bi ses çıkmasa.

yüksek risk grubunda olsun olmasın kronik hastalığı olan bütün engelliler için mi geçerli acaba bu uygulama.

Covid-19 açısından yüksek riski olanlar için geçerli. Solunum, akciğer rahatsızlıkları gibi

Ben o sürü bağışıklıgina gidilirse zaten ölecek kisimdayim yani saglik durumum belli 5 aydir evdeyim gecen sene de yazin calistim 2019 izinlerim bile duruyor. Millet tatil fotograflari paylasirken 100 metre mesafedeki markete ciktigimda bile bir sürü maske takmayan insan yüzünden risk altina giriyorum diye korkuyorum.
Idari izin zaten artik idarenin eline verildi yani bu personel.kac aydir yok diyip çağıran amirler de var. Riski dusunmeksizin.
Aile hekimligi olayi da, gelen şikayetlerin degerlendirilmesiyle e nabız ciktisi alamayanlar icin gecerli. Bundan sonrasi icin oldugunu düşünmüyorum önceden aile hekimligi raporu istediler alanlari önce izinli sayip sonra saymadilar su an telafi yöntemine gidiliyor ama ustunden neredeyse 3 ay geçti.

Dün gece çıkan genelge engelli kadrosunda çalışan kamu personeli için izin anlamına geliyor mu? Yoksa idareciye mi bırakıyor?

Üst Alt