Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

Ücretsiz izin de 1 ay uzatıldı, işverenler istedikleri kişi/leri istedikleri kadar ücretsiz izne çıkartabilir.

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ucretsiz izin serbestse kamudaki engellilere niye işe gel diyorlar

murat220

Arkadaşım sen kamuda ne iş yapıyorsun, ücretsiz izinden bahseden kişiler özel sektör, kamudaki çalışanda ücretsiz izin kullanabilir ama bunun şartları vardır ve bu şartlar 657 sayılı kanunda bellidir. Ücretsiz izin şartlarını taşıdığınız zaman izin alabilirsiniz.

gul2011

Oldu ama fazla uzun sürmedi 2 hafta sürdü.Birimde kimse kalmamıştı.O yüzden otopilottu.Bende direkt gittim birçok şeyi çözmeye çalıştım elimden geldiğince çok şükür kurum cte olduğu içinde birimlerde pek insan yoktu vatandaşlarlada işim olmadığı için daha sakin bir ortamdı ve risk yok denilecek derecede azdı.Daha sonra karantinada olan vedoğum izininde olan ve tayin ile gelen arkadaşlarda olunca ben kendi isteğimle gitmedim.Kimse de birşey demedi rapor istediler e-nabızdan sadece.Onu verdim.O günler daha iyiydi şuan risk daha fazla çünkü insnalar var ve evlerine gidiyor ofis ortamı hergün acaba virüs kaptımı kapmadımı bilemezsin.

bende polio sekeli var koronodan idari izin varmı bu engele

ben e nabız dan evrakı cıkarıp 1 ay izin almıstım şimdi iznim bitti

1 ay daha izi alabilir miyim şimdi ? hukuki olarak böyle bir şansım var mı yani 2 ay üst üste izin kullanılabilir mi

green16
e-nabızdan aldığınız covid-19 sorgulama raporunda... sağlık bakanlığının belirlediği listede bulunan kronik hastadır yazısı varsa bunda herhangi bi süre söz konusu değilki ? Cumhurbaşkanımızın vereceği karara göre işe başlayış yapacağız...

sneyper

kamuda mühendisim ve kas hastasiyim . eğer özel sektörde bile patrona ücretsiz izin verme yetkisi veriyorsanız devlette çalışan tüm riskli gruplara işleri oldukça işe gel dersiniz. hem riskli hastalığa sahip ol hem de işin yoksa bile 10 kişilik odada otur

sajo___

Çok teşekkürler

Bir de personelden idari idari izin yazdırıken kaç gün yazalım diye soruyorlar illa bir tarih yazmak zorundalar mı ucu açık bıraksalar kararnameye göre dönsek olmuyor mu acaba

Ücretsiz izin 17 Nisan'da çıkartılan yasa ile işverenin insiyatifine bırakıldı. İşçi eğer ücretsiz izin talep ederse yine işverenin iyi niyetine bağlı pandemi gösterilebilir ve ücretsiz izin ödeneğinden yararlandırılır, işveren yine işçi isteğine bağlı diyerek ücretsiz izne çıkartabilir diye biliyorum bu sefer de herhangi bir ödenek falan alınamaz. Kamuda geçerli mi bu durum onu bilmiyorum.

@green16

bana gün olarak soran olmadı.. e-nabızdan covid19 sorgulama bölümünden kare kodlu raporun çıktısını aldım. orda açık açık yazıyordu riskli gruptadır die.. üst yazı ile teslim ettim ve ayrıldım.. evdeyim, evden çalışıyorum bu süre içinde...

@sajo___

çok teşekkürler

şöyle bi video buldum iyi anlatılmış bu idari izin muhabbeti

sajo___

Tahmini ne zaman iş başı yaparız
Vaka sayısının 0 a inmesini mi bekleyecez

çirkin
Siz hastalık kapma konusunda risk tasiyorsaniz gitmemeniz daha iyi tabii ama gitmek istiyorsanız da dilekce verir baslarsiniz
Ben gecen hafta 1 kez gittim ondan önceki hafta ful gittim hizmetime ihtiyac duyuldugu gerekcesiyle cagrildigim icin. Maske tak kendini koru diyorlar ama toplu taşımayla gitmek zorundaydim, wc gitmek icin kalabalik içinden geçmek gerekiyor gibi risk faktörleri sebebiyle baya korkarak gittim geldim. Yani kendini korumak tek başına yetmez karsindaki de maske takacak, en az 1 m mesafe olacak. Buna dikkat eden yokken acikcasi evden çıkmıyorum. Siz calismak.isterseniz dilekce verin başlayın

çirkin

şuan hiç belli değil, hergün bekliyorum Cumhurbaşkanımızın açıklamasını... evden çalışıyorum zaten 16 marttan beri. gul2011 hanımın da dediği gibi hizmete ihtiyaç duyulursa eğer gitmek zorundayız. olabildiğince dışarı çıkmıyorum, vaka sayısı sıfır olana kadar başlıyacağımızı da düşünmüyorum. Devletimiz bu riski almaz...

Bende durumu anlattım e nabız raporu verdim hayır geliceksin gelmezsen dilekçe yaz ücrrtsiz izne çık yok öyle yağma dedi tehdit etti ben amirim gelicen dedi. Şimdi ne yapayım gidicz mecbur

Kışın 2. Dalga gelirse tekrar idari izin gelirmi sağlık bakanliginada

yavaş yavaş çağırıyor amirler izinli olan arkadaşlarım başladılar işe.

Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Her yörenin (kurumun/birimin) kendisine has töresi vadır maalesef. Hatır gönül şu bu derken biraz da yeniyiz 3 yıllık memuruz derken mecbur gittik :). Hastalandığımda annemin hastane işlerinden pek anlamadığında beni hastaneye götüren Amirimdi okul müdürü de hastanede ziyaretime gelmiş. Corona sürecinde işe çağırdıklarında da amirim( müdür olan değil) evimdeb alır işe götürür işten eve bırakırdı.

Bazı denge ve hatır gönül unsurları diyelim; ama okul müdürü Corona izin sürecinde işini gördürdü, annem yanımdan giderken annemle memleketime dönmeme izin vermedi orası da ayrı bir konu kurum personellerinin il dışına çıkış yasağı vardı, olmaz dedi buna dayanarak aynı kurum bir başka birimin memuru ise corona dönemindeki engellilere yönelik iznini tamamen memleketinde geçirdi. Şikayet bir kenara muvafakat alıp tayin düşünüyorum; Müdürüm bu konuda üst yönetimle senin durumu konuşuruz dedi... (Kaz gelmesi muhtemel yerden tavuk esirgenmez ne yapalım. )

Görev yerim/birimim değişti bu arada; yine idari izin çıkarsa yeni iş yerime uğramam bile telefonumu kapatır yatarım. Hatır gönül söz konusu değil yeni iş yerimde :D...

Eğer okullar açılırsa en geç 31 Ağustos gibi başlarız gibi geliyor sadece bu benim tahminim olur olmaz o ayrı. Bazı ülkelerde 15 Ağustosta ilaç denenmeye başlanacak diyorlar haberlerde belkide ikinici dalga olmadan aşı bulunur ne diyelim hayırlısı olsun.

cumhurbaşkanlığı tarafından sözlü yada yazılı bir açıklama gelmediği sürece ve yeni bir dalganın sessiz sesiz yaklaşması göz önünde bulundurulursa zamanı kestirmek zor

Devam ediyor: fakat virüs bitecek bir gün diyor elime düşeceksin diyor işte o zaman kronik yapıcam seni diyor ilahiyat mezunu bide şerfz...

Üst Alt