Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

Memur arkadaşlar haline şükretsin şirketlerdeki organ nakilli hastalara dahi izin yok anlayacağınız 3üncü sınıf insan

Yorum yapmamak için çok direndim ama olmadı Birçok kişi memurların tuzunun kuru olduğunu zannediyor özeldeki adam zorluk çıkarıyor ise bu adam işçisinin parasını kendi veriyor memur maaşını devletten almasına rağmen hayattan bezdiriliyor memur olup bu süreci özeldeki insandan daha fazla sürünerek geçiren insanlar var ben memuriyetten önce özelde de çalıştım bana da sorarsanız memuriyette daha çok süründüm özeldeyken keyfim yerindeydi herkesi keyifli bir memuriyeti var zannetmeyin

Cumhurbaşkanı izin veriyor, okul müdürü telefonla arayıp çağırıyor. Bu nasıl işse.

RssCip

Engellilere idari izin yok ki. E-nabız'da risk grubunda olanlara var, belirli hastalıklar listelendi onlar dışında kimseye idari izin yok. Eğer izin kapsamindaysaniz çağıramaz.

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kenan91

e nabızdan benim raporum cıkıyor ama genelgeye göre hizmetime ihtiyacım var diye 2 hazirandan beridir calisiyorum

kolera23

Sağlık bakanlığı mı, bazı bakanlıklarla ilgili ekstra durumlar da var sanırım hakim değilim

kenan91

Merhaba listelenen hastalıklara sahip olup da enabizda cikmayan cok insan var malesef.

Diyelim ki var ve kuruma verdiniz, gorevinize ihtiyaç varsa işe gitmek zorundasınız.

Malesef insanlar hep bu şekilde biliyor ama işin aslı öyle değil

rashka

İlgili raporla aile hekimine gidilirse aile hekimi sisteme işleyebiliyor diyebiliyorum.

Peki o arkadaşlarımız işe gitmek zorunda mı? Yasal olarak konuya hakim olan varsa cevaplayabilir mi şahsen ben de merak ediyorum

kenan91

Bugun gittim aile hekimine fakat sisteme işleyebilme gibi bir durum söz konusu değil. Sadece durum bildirir hekim raporu verdi. O da bir işe yaramıyor.. kurum kabul etmiyor.

Gerçekten inanılır gibi değil ya insanlar kendilerine tanınmış bir hakkı kullanmak için 19 günden bu yana kimden kaynaklandığını kimsenin bilmediği saçma sapan bir hatanın düzeltilmesi için uğraşıyorlar. Allah yardımcısınız olsun ne diyim.

E nabiz ciktisi alinsa bile ihtiyaç duyulduğunda amir çagirabiliyor, resmi yazida kurum.amirlerinin inisiyatifine bırakıldı maalesef.

gul2011
Herkes için mi?

Ben hakkımı helal etmiyorum nedeni ise
2 haziranda koskaca kurumda bir tek benim e nabızdan riskli olduğum çıkıyordu o zaman sadece riskli kişiler arasında yer almaktadır yazısı vardı.... Millet dilekçe yazdı ve raporunu sundu ( e nabız çıktısıları bile yoktu ) onlar şimdi idari izinli...
sonra sağlık bakanlığı hastalıkları daralttı benim ki yinede e nabızdan çıktı.. o e nabızdan rapor almayanlardan sadece bir tek adamı geri çağırdı oda gıcık kaptığı kişi iyi biliyorum..Aile hekimden idari izin yazısı almış sanırım şeker hastası... Sağlık bakanlığı aile hekiminden idari izin rapor almayı kaldırınca buna e-nabızdan raporun çıktı çıktı. Çıkmıyorsa gel göreve başla demiş adamında çıkmayınca başladı..
Bir genelge var idari izinle ilgili ve sen bunu amire bırakıyorsun amir tabi gıcıklığına bile çağırır...Malesef durum böyle

bizim kurum amirleri insan

e nabızdan raporu aldım götürdüm ne kadar izin verelim dediler bana sordular bir de

ayıp olmasın diye 1 ay yeter dedim

kenan91
2 Haziranda cikan resmi yazida kanser hastalari, immunosupresif tedavi altindaki hastalar (buna nakilliler de dahil) ve o yazıda adı gecen diger kronik hastalar idari izinli sayıldı şimdi telefondan yazıyı ayri sekmede alamıyorum bilgisayardaki gibi ama googledan aratabilirsiniz.
Siz de sanirim kby hastasiydiniz, yazilarinizi diger konuda gormustum ben de böbrek nakilliyim.
Yani herkes mi derken ne demek istediniz anlayamadim ama idari izinli olmasi Sağlık bakanlığı tarafından da yaziyla belirtilen ve e nabizda cikti alabilen kisilerin idari izin devam ediyor olmasi gerekmekte. Fakat o yazida ihtiyaca gore kurumlarinca degerlendirilecek gibi bir ifade de yer aliyor.
Insani vasiflari olan, is icin sağlık sorunu olan personelini zora sokmayan bir amir zaten kendiliğinden der "ise gelme" diye. Ama maalesef amir inisiyatifine bırakılması suistimal de edilebiliyor, amir "ben izinde adam istemem" diyip cagirabiliyor ya da belki de engelli personeline her türlü isi verebiliyor o yuzden de calisan elemanı izne ayirmak istemiyor.

gul2011

Aynen kurum amirine birakirlarsa olacağı buydu benim yazımı okuyabilirsiniz sirf gıcıklığına bile çağırıyorlar.
Başından beridir e nabızdan raporları bile çıkmayanları geri çağırmadı.
Bende sırf az iş yapıp akşama kadar oturuyorum bir laf etse etmiyorda... tüm verilerimle dava açsam

Hatalı tanı kodları güzeltildi ama covid19 idari izin belgesi vermiyor
İl sağlık e nabiz birimi Ankara e nabiz merkezi guncelledikten sonra çıkar diyor.
Anlayacağınız yanlısı duzeltseniz bile bitmiyor.
Bu güncellemme ile ilgili bilgisi olan var mı?

Kahramank25

Merhaba hatalı tanı kodlarını nasıl duzelttirdiniz acaba? Her il sağlık mudurluğunde enabiz merkezi var mic direk oraya mi basvurmak gerekiyor. Benim de nakille ilgili hic bilgi yok enabizdaki tanılarda. Kendim gecen gun aile hekiminden durum bildirir rapor aldim oraya icd kodlari girildi ama enabiz sisteminden bir sonuc alamadim, senelik izindeyim. İdari izin vermiyorlar enabiz olmadan malum.

kolera23
tip2 diyabetse alamaz zaten bunda amirin suçu yok şeker bir yerlerine vurmuş komplikasyon yapmış olması gerekiyor tip 2 de şeker diyip geçiyorsunuzda Tip2ler çokta hasta sayılmazlar hap ve diyet ile bir şekilde kontrolü sağlıyorlar. vucutlarında insülin hormonu mevcut ama vucut dirençten dolayı kullanamıyor

Kahramank25
çıkmıyorsa yanlış yaptıgın yada yapılan birşey var demekki raporlarda 2 rapor varmı ? e nabıza kayıt ettirilmiş mi şu ekran görüntüsünü atmak bu kadar zor mu ? raporların sonra yardım etmiyorlar diye sızlanıyorsun

hastalığın ne genelgede yazıyor mu ? raporların ekran görüntüsünü at

kolera23
Sanırım bir önceki sayfadaki yazinizdan bahsediyorsunuz
Ben de işte onu diyorum amirler nasilsa bu adam 3 aydir yok bari geri cagirayim az çalışsın diyor olaya kisisel bakiyor. Halbuki olay çalışmamak ya da işten kacmak degil.
Sonuçta is basi deselerdi yine gidecektik.
Ben dün günü birlik (24 saatten fazla surdu gerçi) sehirler arasi yol gittim.geldim hastane kontrolüm.icin. Doktorumu bastan aradim geleyim mi uygun mudur diye. Bana maskeni tak sosyal mesafeyi koru dikkat et dediler ama gelebilirsin poliklinik acik dedi.
Otobüsler dolu, öndeki yolcuyla mesafe en fazla 50 cm, maske takmayan ya da cenesinde, burnun altinda tutan insanlarla ayni havayı soludum. Hastanede bile maske takmayan coktu. Uyarmaya calistigimda uzayli muamelesi goruyorum, otobüste bir adamla tartistim arkamda durma sosyal mesafeye uy dedim diye atar yapti bana. Şimdi bu tipler yüzünden vaka sayisi artıyor, ise gitmek zorunda olan insanlar risk altında, hele sizin gibi cagrilan kronik hastalar ekstra risk altinda ama amirlere ya da bagisiklik sistemi güçlü olup hastaliga kolay yakalanmayan "sağlıklı" insanlara bunu anlatmak zor.
Bende de enabiz ciktisi bastan beri var ama.basta amirim kabul etmedi sonra ben biraz usteledim, yazilari gonderdim bir de kuruma yazi gelince mecbur kabul etti.

1. Doktor uygun görürse; ön tanısını kesin tanıya çevirmesi için dilekçe yazması sonrasında başhekim onayı ile bilgi işlem değiştiriyor.
Her il sağlık müdürlüğünde e nabız birimi olmasada Bilgi işlem var onlar bakıyor.

2. Tıp 2 sıradan bir hastalık değildir. Komplikasyon yapın göze, nöropati, kalbe vuruyor. Bu arada tıp 2 hap yada insülin kullananlar da varm bu doktor taktiri. Avrupa da tıp 2 olan hastalara genel de insülin veriyorlar. Böbreğe az zararı olduğu için

3. Eşimin bir doktor tanısı ile covid19 tanısı çıkıyor. Ne raporu var nede ilaç kullanıyor. Bu sistem devleti çok zarara uğratacak, bu sistem nasıl bir şey anlamak zor.

4. Normalde okul tatil olunca engelliler de idari izinli olurdu. Ama şimdi engelli kelimesini ağzına kimse almıyor. Ne engelli dernekleri, ne vakıflar özellikle engelli komisyonu sürekli hamilelere idari izinli sayilsin diye tweetle uğraşırken engelliler için çaba yok.

5. %3 Lük bir kadro idari izinli olsa ne zarar eder.

6. Burda biri birinize laf atacağınıza sosyal medya Twitter, Facebook, Instagram gibi iletişim araçlarıyla nazik, kibar , Medeniyet çerçevesinde hakkınızı arayın...

En başından beri özel sektörde kronik hastalığı olan engellileri ağzına hiç alan yok, sizde dahil onu ne yapacağız?

CORONA için gereken Kronik hasta sınıfına giriyor muyum ?

arkadaşlar kamu kurumunda engelli kadrosunda çalışyorum. Engelim : Tedavisi olmayan ilaçla kısmen düzelen '' Bipolar bozukluk'' hastasıyım . Şuandada kullandıgım bir tane ilaç var . Ben kronik rahatsızlık kategorisine giriyor muyum ?

neoplis

E nabız kronik hastalıklar sekmesine bak çıkıyor da, kurumuna ibiraz edersin. Onun dışında giriyorsun girmiyorsun önemli değil, belgeyi alan izin kullanıyor.
Eşim bir doktor tanısı var. Ne ilaç raporu nede tedavi gördü onunkinde çıkıyor, benim kronik hastalıklar var, ilaç raporum var çıkmıyor...

Üst Alt