Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

arkadaşım maliye de çalışıyor ülseratif kolit hastası idari izni uzatılmış tekrar

Devlet birkac ay belki hafta izin vermemek icin bunca insanı malulen emekli eder mi, senelerce maaş verir mi? Akla mantığa aykırı. Ortalığı karıştırmak için yazılmış bir yorum işte..
karadeniz55
Enabızdan evrak alabilmiş miydi? Bizim kurum uzatmadı, evrağı getir devam edersin idari izne diyor, ama evrak alamıyoruz ne yazık ki nakilli olmamıza rağmen kodlar farklı girilmiş hep.

@rashka
Çok doğru söylemişsin kaldıki devlet bizi topluma kazandırmak için işe aldı malülen emeklilik işi inşallah sadece bir söylentidir. O zaman devlet virüs olayı bitene kadar tehlikeli saydığı gruptakileri bir daha işe almayacak mı yorumu çıkıyor ortaya. Valla bu haber çıkalı diken üstündeyim sanki.

Yok ben 2 senelik iznim vardi onları kullanıyorum şimdilik, sistem düzelmezse başlayacaz mecbur..

E nabız yanlışlığını itiraz ederek düzelttirebilen varmı ben olumlu veya olumsuz bi yanıt alamadım

Şuan hali hazırda e nabız giriş yaptığımda covid-19 risk raporu olan yere tıkladığımda hastalığım çıkıyor pdf olarak indirdiğimde ilgili makama başlık adı altında riskli olduğum ve kamu çalışanlarına idari izin esas durum bildirir raporu diyor....
Diyor diyor ama 2 hazirandan itibaren işe başladım bile sebep ise hizmetime ihtiyaç duyulması bugun hatta yine konuştum
2020/8 genelgesine göre hizmetime ihtiyaç var diyerek yine red etti
artık konuşmanında bir faydası olmadı

kolera23

Mit ve Sağlık Bakanlığı hariç diyordu genelgede. Böyle riskli bir ortamda insan hayatını hiçe sayacak kadar hizmete muhtaç kurum hangisi çok merak ettim.

Devletten maaş aldığınız işinize GİTMEMEK deki ısrar ve çabanız nedir anlamıyorum.Bakanlık yazmış E-NABIZ Sisteminde kronik hastalığın yoksa işine gitmek zorundasın bu kısım bu kadar net ; Şimdi diyeceksiniz ki ben risk grubundayım bırak işi evden dışarı çıkmıyorum. O zaman verirsin kuruma EMEKLİLİK DİLEKÇENİ yada İŞİNDEN EL ÇEKERSİN. Şimdi ben size soruyorum. Sağlık bakanlığında çalışıp Kronik hastalık listesinde hastalığı olanlar ne yapacak?Onlar bu ülkede yaşamıyorlar mı yada sizinle bereber aynı havayımı solumuyorlar.Sen ben o her kimse bu zor dönemde evde kalacak o insan işe gidecek ve sende ben risk grubundayım ondan işe gitmiyorum mu diyeceksin. Sonra buraya gelip sağdan soldan duyduğun devlet emekli edecekmiş vah vah deyip dert yanacaksın.

xman2
Genelge yayınlandığında sağlık bakanlığının kronik hastalık listesi değiştirilerek azaltıldı. solunum kaslarıni da etkileyen kas hastalikları başta olmak üzere astım gibi hastaliklar da kapsam dışı bırakılmıştır. Verilen kararlar bilim kurulu kaynaklı değil siyasidir. Her geçen gün ülke daha kötü yönetilmekte ve ekonomik kriz de hastalığın önüne geçmiştir.

@rashka Evet almış o ben kendim tek böbrek ve kalp hastasıyım benimde yok siatemde ama özel sektordeyim engelli raporonu ibraz ettim ik onayladı 13 marttan itibaren idari izinliyim

X_MAN
Cevap yazdım epeyce uzun ama sildim, inan değmezsin. Sığ bir bakış açısı ve olayı anlamaktan çok uzaksın..

Devletten maaş aldığınız işinize GİTMEMEK deki ısrar ve çabanız nedir anlamıyorum.Bakanlık yazmış E-NABIZ Sisteminde kronik hastalığın yoksa işine gitmek zorundasın bu kısım bu kadar net ; Şimdi diyeceksiniz ki ben risk grubundayım bırak işi evden dışarı çıkmıyorum. O zaman verirsin kuruma EMEKLİLİK DİLEKÇENİ yada İŞİNDEN EL ÇEKERSİN. Şimdi ben size soruyorum. Sağlık bakanlığında çalışıp Kronik hastalık listesinde hastalığı olanlar ne yapacak?Onlar bu ülkede yaşamıyorlar mı yada sizinle bereber aynı havayımı solumuyorlar.Sen ben o her kimse bu zor dönemde evde kalacak o insan işe gidecek ve sende ben risk grubundayım ondan işe gitmiyorum mu diyeceksin. Sonra buraya gelip sağdan soldan duyduğun devlet emekli edecekmiş vah vah deyip dert yanacaksın.

Zor zamanlardan geçiyoruz Man haklısın. insanlar kendini düşünüyor. ölüm korkusu biraz da bunun sebebi.

Yukarıda arkadaş da yazmış 2 yıllık iznim var onu kullanıyorum diye benimde aklımdan geçmedi değil iş yerinde başlayıp süreci görmek istedim bulunduğum ortam da riske çok açık olmadığı için 2 haftadır gidiyorum. İzni olmayanlar idari amirle görşüp rapor alma yoluna gidebilir diye düşünüyorum uygun görülürse tabi, bekleyip izne çıkmak daha mantıklı. bu arada vaka sayısı artmaya başladı inşallah daha kötü olmaz.

Ama sağlık bakanlığı ve MİT diye kurumu dışında tutmak yanlış gibi geldi. oradakilere virüs işlemiyor galiba :D Allah kolaylık versin o kurumlarda çalışanlara.

inşallah bi an önce bu genelge kalkar herkesi kapsar corona bitene kadar.

Ateş düştüğü yeri yakar!!!
Hala bu hastalığı normal grip gibi gören. İnsanların korkusunu anlamayan.
Herşeyi kötüye yoran.
Bu tipler başına gelmeden bilmez.
Maske takan astım hastası nefes alması ne kadar zor olduğu.
Şeker hastası normal bir hastalığı daha geç iyileştiği.
Bir hak var insanlar bunu kullanıp kullanmama kimi ilgilendirir.
Bu dünya etme bulma dünyası söylediklerinizi düşünün. Ben bunu diyorum ama hakka giriyor muyum diye!

Bu ne perhiz......
Herkese Merhaba ben Astım ve Diyabet Hastasıyım. Bunlara karşın ilaç raporlarım mevcut. Diyabet Raporum 2 Yıllık Astım Raporumda 1 Yıllık E Nabız Sisteminden bakıyorum ; Kronik Hastalıklarım Bölümüne Kayıtlı Bilginiz Bulunamadı diyor. Kayıt olması için ne yapmamız Gerekli bu işlemi Aile Hekimi yapabilir mi ?

firdevs ç

E nabız sistemine girdiğinizde ekranın sol kısmında Keşfet bölümü var o kısma bakarsanız en alttan 3. sırada kronik hastalıklarım yazıyor.

Bu ne lahana turşusu. :))

Ha unutmadan zaten evden uzun süredir çalışıyorum, haftada bir iki günde işe gidiyorum ayrıca aylardır emeklilik için uğraşıyorum ama virüs nedeniyle bir türlü olmadı,nasipse en yakın sürede olacağım, dervişin fikri neyse zikri odur misali senin ima ettiğin gibi gibi devletten yatarak maaş alma derdinde değilim/değiliz bu birincisi,
İkincisi düşünlerimizi ifade ederken insanları kırmak yerine az yukarda alıntı yaptığım mesajlarında uğraşmaya çalıştığın gibi sağlık bakanlığı ve Mit personelininde bu kapsamda olması gerekir, doğrusu budur deseniz inanın burda herkes size destek olur.Ama mantık bana yok onlarada olmasın, ben kötüysem onlarda kötü olsun olunca böyle oluyor.

Bu ne perhiz......

Bu ne lahana turşusu. :))

Ha unutmadan zaten evden uzun süredir çalışıyorum, haftada bir iki günde işe gidiyorum ayrıca aylardır emeklilik için uğraşıyorum ama virüs nedeniyle bir türlü olmadı,nasipse en yakın sürede olacağım, dervişin fikri neyse zikri odur misali senin ima ettiğin gibi gibi devletten yatarak maaş alma derdinde değilim/değiliz bu birincisi,
İkincisi düşünlerimizi ifade ederken insanları kırmak yerine az yukarda alıntı yaptığım mesajlarında uğraşmaya çalıştığın gibi sağlık bakanlığı ve Mit personelininde bu kapsamda olması gerekir, doğrusu budur deseniz inanın burda herkes size destek olur.Ama mantık bana yok onlarada olmasın, ben kötüysem onlarda kötü olsun olunca böyle oluyor.

Kardeşim konunun bunlarla alıntı yaptıklarınla alakası yok ben zaten hem şeker hem astım hastasıyım ve SAĞLIK BAKANLIĞINA BAĞLI ÇALIŞIYORUM 6 7 yıldır raporlarımda mevcut. Benim burda vurgulamak istediğim asla ve asla bedava maaş ve yatmak meselesi değil hiç bir olayada sığ bakmadım. Benim tepki çekmek istediğim nokta herkes çeşitli kurumlarda çalışıyor da çeşitli hastalıklarımız var , kimimiz nakilli kimimiz üstüne üstlük engelli neden BAKANLIKLAR AYRILIYOR izini geçerli olan bakanlıkta çalışanlar insanda bu idari izin verilmeyen kurumlarda çalışanlar insan değil mi ?

xman2
Genelge yayınlandığında sağlık bakanlığının kronik hastalık listesi değiştirilerek azaltıldı. solunum kaslarıni da etkileyen kas hastalikları başta olmak üzere astım gibi hastaliklar da kapsam dışı bırakılmıştır. Verilen kararlar bilim kurulu kaynaklı değil siyasidir. Her geçen gün ülke daha kötü yönetilmekte ve ekonomik kriz de hastalığın önüne geçmiştir.

Buradaki bazı arkadaşlar bu olayı göremeyecek kadar kör kardeş bende seni destekliyorum. Risk Grubun ne olursa olsun Hepimizin insan olduğu sağlıklı bireylerden daha çabuk hastalık kapacağımızın unutulduğu bi sistemdeyiz. Tepkimi Koyuyorum ve tekrar yazıyorum.Diğer kurumlarda çalışan kardeşlerim insanda idari izin verilmeyen kurumda çalışan arkadaşlarım insan değil mi ?

Arkadaşlar bir sorum olacaktı. İdari izinde olan kamu çalışanın yıllık izninden kesilir mi.Mart 16 tarihinden, buyana işe gitmiyorum.Kronik hastalığımdan dolayı. Nisan maaşımdan 15 gün -Mayıs maaş bodrosun'a baktım 2 gün kesilmiş.3 aydır hastahane ve önemli sebepler dışında dışarı çıkmıyorum. Personeli aradım senin 2019 ve 2020 den yılık izinlerin var,ondan kesiyoruz diyor.Genel müdürlük yıllık izinleri kullandırın dediği için.Ramazanda yemek parası vermedin idari izinliyim diye,ama idari izninde yıllık izinden kesiyorsun dedim. İnşallah bu korona biter de sağlıkla işimize gideriz.

Idari izinde maas kesilmez ama yıllık izinler konusunda bir sey diyemiyorum madem genel mudurluk demis
Ben de ise gidince neyle.karsilasacagimi bilmiyorum mesela

gul2011

Gül siz 657 ye tabisiniz diğer arkadaş özerk bir kuruluşta çalışıyor, onların uygulamaları farklı olabilir

sneyper
Kamuda çalışıyorum dedigi icin memur olarak dusunerek cevaplamistim
Hatirlatma icin teşekkürler

X_MAN

Bunu yazmis olsan destekleriz. Yok maas aldigimiz isimize gitmemek icin israrimiz nedenmiş de, gitmiyorsaniz emekli olun da. Enabizda raporunuz yoksa gidecekmişsiniz de. Bence sen yazdiklarini bir daha oku sakin kafayla. Tepki ben mağdurum başkaları da mağdur olsun şekliyle koyulmaz. Bu kafa bizim toplumda oldukça hep geriye gidecez ne yzikki

Kronikler dışında diğer engel gruplarıyla alakalı bir gelişme var mıdır?
Bilgisi olan?

onon

Kroniklerle ilgili konu ne kamu ile ilgili mi?

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Özel sektör çalışanıyım daha 5 dk olmadı aradılar 22'sinde Kçö biteceğini ve 22 sinden sonraki izinlerimin yıllık izinden düşüleceğini söylediler.Yıllık iznim vardı şükürler olsun ( 20 gün ) fakat olmasaydı ücretsiz izin vereceklermiş.

Bir de şunu da ekleyeyim;E nabızda riskli duruma sokmadığım için iki ayağıma bir pabuca sokan müdür amir takımı hastaneden aldığım raporların hiçbirini işyeri hekimine göstermemişler böylece bunu anlamış oldum.Dedim ya arandım diye idari iznimi sordum doktorun gönlünden 2 hafta izin kopmuş vermiş allah razı olsun.Siz düşünün gerisi da ben bir şey demiyeceğim.

yasin258

Ben de özel sektordeyim ve haala yasak kapsamında hastalığım 17 Nisan'da devlet ücretsiz izni serbest bıraktığı anda aradılar 20 Nisan itibariyle yıllık izin kullandırdılar bitince ücretsiz izne cikartacaklarini telefonla söylediler. Sizin hastalığınız yasak kapsamından mı çıktı

Bu izinlerle alakalı olarak cimere yazı yazmalıyız engelliler diğer memurlar gibi değil daha kısa mesai saati ile çalışmalı bu süreçte çok zorlanıyoruz solunum sıkıntım dan dolayı maskeyi kullandığımda sıkıntı yaşıyorum benim gibi olanlar eminim çok zorlanıyor bunun bir çözümü olmalı

Biz özel sektörde acı çekerken devlet memuru engelliler hiç sesini çıkartmadı. Ben ilk gün cimere yazanlardanim hemde sadece risk grubu için değil tüm engeller için 2 aydır maaşımı alamıyorum ve evdeyim. Kimse ozeldekiler için bir ses olmadı, cimere yazsanız da bir şey olmayacak karar ekonomik risk grubu dışında herkes ise gidecek mecbursunuz.

kenan91

Ben riskli gruptayım hemde 2 tane tanı konulmuştu fakat beni temsil edecek müdür/amir/memur/memure neyse artık o vatandaş işyeri hekimine bile göstermeyince açıkçası biraz sinir oldum.Özel sektör konusunda kimseye kızmamak lazım.Yukarı çıkan sanki yukarı çıkarken o yollardan geçmemiş gibi hareket ediyor.Bunu sadece engellilere yormamak lazım.Özel sektörde maalesef kanayan yara hocam bu sıkıntı insanların kafatası değişmediği sürece zor.İşyerim bana engelliler gününde izin veriyor diğer 364 gün normal insan muamelesi yapıyor ve ona göre iş bekliyor falan filan.O bir günü iple çekiyorum :)

yasin258
Dediklerine katılıyorum, bana engelliler gününde izin vermeyi bırak nasılsın demiyorlar :) Benim sitemim burada Konu başlığı bile kamu olarak açılıyor özelde kim ne yapıyor soran yok. Özeldeki bir çok engelli zor durumda, şimdi risk grubunda olmayan bir çok kamu memuru ağlıyor kusura bakmasın kimse ama kolu 10 cm kısa insanla normal insan aynı bu hastalıkta. Risk grubunda olanlar hakkını her türlü arasın ama sırf engelli raporu var diye yok ya ben de gitmek istemiyorum işe demesin kimse. Covidden ölen ve bagli hastalığa sahip insanların yüzdesini inceledi mı kimse %23-24 civarı böbrek yetmezliği idi. Yani ölen 4 kişiden 1'inde böbrek yetmezliği var. Ben yakalanirsam şansım yok. Bağışıklığı düşürücü ilaç kullanan insanların yok, şeker hastası, astım hastası yüzde kaç? Merak ediyorum.

Üst Alt