Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

E nabız üzerinden riskli Durumda gözükmüyorum hala daha.İşyeri de haliyle işe başlamam gerektiğini söylüyor ne yapmam lazım?Hastalıklarım kısmında konulan tanılar işlenmemiş

@druid
hadi hayırlı olsun gözün aydın.

65 yaş üstü 18 yaş altı sokağa çıkma yasağı da kalktı bizide başlatırlar mı 1 hafta 10 güne ne dersiniz. Yasaklar kalkıyor yavaş yavaş

Kroniklere yasak kalktı mı?

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

arkadaşım ekran görüntüsünü atın diyorum atmıyorsunuz

druid
Atamadım resmi. Kodlar tutuyor. E nabız raporlarda mevcut. Ama kovit 19 kısmında rapor vermiyor

Enabiza bir sey olmuş covid raporu kısmında hata veriyor yine bir değişiklik mi yapılıyor acaba diye düşünmedim degil

Şimdi girebildim güncelleme şöyle olmuş:

Risk raporu kısmında ilac listem görünüyordu simdi tanimlari da eklemişler "organ nakli " "böbrek nakli" şeklinde. Daha önce ilac alirken bu kodlar girildiği icin sanırım iki tanim da çıkıyor. Pdf indir butonu da vardi. Herhalde geçen haftaki eksiklikleri gidermeye çalışmışlar. Ben 1inden beri sorun yaşamıyorum ama yasayan arkadaslar oldugunu bildigim icin ben de ara ara e-nabız sistemine girip bakıyorum. Devamlı bir sey değişiyor çünkü.

Arkadaşlar genel sorun tanı ve teşhişlerin yanlış girilmesi

Nereden düzeltmek gerekiyor. Benim tanı ve teşhis kodları tutuyor.e nabız da raporlar kısmında var. Fakat covit19 idari izin belgesi alamıyorum.

Evet güncelleme yapılmış gün aşırı girip çıkın e- nabıza.

Taxı

valla kardeşim yasin yazdı ekran görüntüsünü attı durumu izah etti whatsapdan bi mecburiyetim olmadığı halde yardımcı olmaya çalıştım kendisine fikir verdim ama sen hiç bişey yapmıyorsun sonra bide laf sokuyorsun!

Merhaba Arkadaşlar. Benimde 1 haziran 2020 öncesi sadece 1 tanım olduğu için , defalarca aynı hastalık için gitmeme rağmen sadece tek tanı girdikleri için risk raporu alamıyorum. 8 haziranda tekrar gittim ama düzelmedi. Durumunu düzelten arkadaşlar bana yardım edermisiniz?

İl sağlık - hastane gidip geldim. Birinin hatasını düzeltmeye çalışmak çok zorken...
Birde birileri böyle sorunu çözdüm, şöyle çözdüm ama nereye dilekçe yazdığını, yada e-mail attığını söylememesi bir anlamak çok zor.

Arkadaşlar tek diyeceğim; bağlı bulunduğunuz il sağlık müdürlüklerinde enabiz birimi var. Telefon ile arayıp bilgi alabilirsiniz. Kimisi diyor, raporun varsa eski tanıyı düzeltebiliyorlarmış.
Yada tutan taniniz kodunuz varsa,
E nabiz geri bildirim ekran görüntüsü çekip yollayınız.
Dilekçe yaziniz, noktalama, Virgül diğer işaretler kullanmadan yazınız.
Yada 184 kayıt oluşturunuz.

Ben bunları denedim. Henüz bir sonuç elde edemedim.
Umarım bu bilgiler kronik hasta risk grubunda olan arkadaşlarin sorununu çözmede yardımcı olur.
İyi günler

Merhaba Arkadaşlar. Benimde 1 haziran 2020 öncesi sadece 1 tanım olduğu için , defalarca aynı hastalık için gitmeme rağmen sadece tek tanı girdikleri için risk raporu alamıyorum. 8 haziranda tekrar gittim ama düzelmedi. Durumunu düzelten arkadaşlar bana yardım edermisiniz?

tek tanı ise alamassın :/ ne yazikki

Riskli de olsa kronik rahatsizligimi biz saglik calisanlarini kapsamiyor. 😕
Oyle bir hal ki kamu kurum kuruluslarinda calisan personeller sistem hakkinda yeteri sekilde bilgilendirilmediklerinden kafalarina gore sistem kullaniyor.
Sonuc mu magdur olanlar millet... 😡

Ama defalarca doktora gitmeme rağmen üstelik o hastalık için saglık personelinin riskli olan hastalık tanımı yazmaması benim suçum değil. bende cok yere ulaşmaya çalıştım ama hala aynı değişmedi

e nabıza artık istemsizce hergün mutlaka bir kere bakıyorum, bir çeşit hobi, alışkanlık, olmazsa olmaz oldu benim için.

Makiyato
Aynen bende de öyle oldu, sistem degisse, guncelleniyor olsa bile haberimiz oluyor hobi gibi baktigimizdan :)
Bakalim.haftasonu bir sey aciklanacak mi? Keşke birkac gün önceden belli olsa da biz de ona göre kendimizi hazirlasak, son anda aciklama yapılınca telaş oluyor. Gecen hafta mesela, strese girdik. Gerci 1 haziran normallesme sürecinin sonuçları yeni yeni belli olacak hakkimizda hayirlisi...

Ben de 1 haftadir ugrasiyorum fakat çözemedim. Kemik iliği nakilliyim, fakat rapor cikmiyor enabizda. 184-cimer-enabiz mail her yolu denedim, yok yok yok. Olmuyor

Çok şikayet olduğundan sanırım şimdi de burada rapor çıkmaması kronik hastalığınız olmadığı anlamına gelmiyor yazmışlar. İyi de genelgede sen hastalıkları saymışsın, bunlar idari izinli olacak demişsin. Enabiza hastaliklarimiz duzgun girilmedi diye biz risksiz mi oluyoruz?? Bunu idrak edemiyorlar sanirim enabizi dört dörtlük çalışan bir sistem sanıyorlar

''İdari izne konu kronik rahatsızlıklar, bakanlığımız ilgili Bilim Kurulları tarafından hazırlanan görüşler doğrultusunda Covid-19 açısından yüksek riskli kronik rahatsızlıklar ilişkilendirilerek belirlenmiştir. Oluşan risk skorunu sistem otomatik hesaplayarak idari izne esas raporu oluşturmaktadır. '' yazıyor. Hani 2 yılda 2 tanı olması yeterliydi şimdi neden risk skoru otomatik hesaplamayı kattılar ki?

sağlık bakanlığındaki arkadaşlar için yazıyorum boşuna uğraşmayın e nabızla falan e nabızda kronik olsanız bile son gelenelgede (sağlık bakanlığı ve mit müsteşarlığı personeli hariç) ibaresi var dolayısıyla izin kulandırtmıyorlar bunu bizzat ben yaşadım personel şübeye enabızdan aldığım kronik rahatsızlık çıktısını tebliği ettim ancak yukarda saydığım neden ile izin verilmedi :) corona çok akkılı bir virüsmüş :))) sağlık bakanlığında çalışanlara bulaşmıyor Allah akıl fikir versin diyecek söz bulamıyorum.

Üst Alt