i_brahi_m
Memurlar netteki yaziyi gördüm aksam üstü, hemen e nabiz sistemine girdim baktım kronik hastalıklarım kısmında hastalık tanımları ile ilaçlarim liste halinde görünüyordu pdf indir deyince idari izin yazısı da çıkıyor. Sanirim bazi kronik hastalarda çıktı hala alinamiyor ya da önceden alanlar simdi alamiyor. Yorumlarin hepsini okudum, takipteyim de.
Henüz is basi yapmayla ilgili resmi bir açıklama yok ya da var da ben mi göremedim?
Pazartesi is basi yapmayız herhalde, pazar gününden aciklama yapmalari garip olur. Ya Cumadan ya da hafta ici bir günde aciklanmasi gerekirdi.
Benim öngörüm Pazartesi günü ayın 15i ya, belki bir toplantı yapılır ve bu toplantida da idari izinlerin kalkip kalkmayacagi konuşulur.
Açıkçası bu süreçte temel ihtiyaclar icin market harici bir yere çıkmadım, gezmeyi aklimdan gecirmedim bile. Ama sokaklar insan kaynıyor, maske takan az, sosyal.mesafe dedigimde uzayli muamelesi gördüm Cuma günü. Üstelik kalabalıktan kaçayim diye bir cok seyi almayi da unuttum.
1 Haziran sonrası insanlarin fazla rahatlığı sebebiyle artislarin olmasi kacinilmazdi. Hastaligin kulucka vaktini (yaklasik 15 gun) göz önüne alirsak vaka sayisinin artmasi sürpriz değil.
Elbette kimsenin 3 ay boyunca evde kendini izole edip sosyal hayattan kopmasi hosuna gitmez, şahsen ben evde vakit gecirmeyi seven biri olmama ragmen normale dönmek ve isime gitmek istiyorum.
Umarım ikinci dalga gelmeden sayılar düşer ve gercek anlamda normallesiriz.
Burada kimsenin hasta olup sağlığını riske atmak istediğini düşünmüyorum zaten hepimizin bir saglik sorunu var, fazlasina ihtiyacımiz yok.