Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

Arkadaşlar vakalar yükselişe geçiyor sanırım bizimle ilgili bir şey yok şuan demi bende yaklaşık 10 gündür hiç dışarı adımımı bile atmadım birde ibs var bakalım işe başlayın dedikleri zaman nasıl alışacağım 1 hafta 10 gün önceden söyleseler de bizde ona göre kendimizi alıştırsak.

Ben de 1 haftadir ugrasiyorum fakat çözemedim. Kemik iliği nakilliyim, fakat rapor cikmiyor enabizda. 184-cimer-enabiz mail her yolu denedim, yok yok yok. Olmuyor
Yaaa siz de nakillisiniz demek? Cok.dikkat etmeniz.lazim
Is basi yaptiniz mi? Ya da ne yapiyorsunuz is.konusunda? Bir nakilli.olarak immunosupresif tedavi görüyor olmaniz.lazim
Arkadaşlar vakalar yükselişe geçiyor sanırım bizimle ilgili bir şey yok şuan demi bende yaklaşık 10 gündür hiç dışarı adımımı bile atmadım birde ibs var bakalım işe başlayın dedikleri zaman nasıl alışacağım 1 hafta 10 gün önceden söyleseler de bizde ona göre kendimizi alıştırsak.
Aynen yaa önceden belli.olsa ona göre kendimizi hazirlasak. Son anda bir değişiklik yapiyorlar kafalar karisiyor
Bu arada vaka artislari haftaya daha da belirgin hale gelecektir 1 haziran sonrasi normallesmede 15 günlük surenin dolmasina az kaldi (hastaligin kulucka vaktini göz önüne alirsak bu günlerde netlesmeye baslar etkileri)
Ben de 1inde ise baslamak zorunda kalmıştım o gunden beri evdeyim bugun ciktim alisveris icin, inanın bin pisman oldum sosyal.mesafe 10 cm falan, birini uyardim 1 metre uzaga mi ucayim yer mi var diye atar yapti ki vardi arkada yer, bir diğeri marketler yine böyle iyi sen pazarlari gor bi de dedi! Saka gibi millet.maske takmiyor çoluk çocuk dışarıda, ailecek market market geziyorlar! Ben de cok bisey almadan çıktım zaten. Dayanamadim onca insan kalabalığına...
Bu arada ben de hem bu siteye hem.memurlar.nete bakip.duyuyorum idari izinle.ilgili bir haber göremedim

çirkin

Anlamadim derken, ufacik bir kelime obegini alip benden aciklama mi bekliyorsunuz?
Burada cok ufak detaylara takılıp irdelenmesini yanlis buluyorum aciklama.yapmak zorunda da degilim kimseye

Kronik hastalığı bulunan engelli memurlar ne zaman işe başlar ?

erbin

Yeni genelge yayınlanır riske göre diye düşünüyorum
Simdi tvde de haber cikti ben yazarken

Memurlar.nette ana sayfa haberi var, oraya yorum yaparsak daha fazla kişiye ulaşabilir. Şimdi de risk skoru muhabbeti çikmıs, allahim sen aklimizi koru

Ben de memurlar netteki habere bakarak e nabiza girdim benim sayfamda degisen bir sey göremedim ama puan falan da görmedim

Kronik hastalar için güncelleme ve tedbir yapılıncaya kadar inşallah geç olmaz.
Onca dernek, sendika ve vakıf var ilkkez bugün bir TV kanalında haber yapıldı. Bir dernek başkanı konuştu. İnşallah diğer kanal ve diğer dernek, sendika ve vakıf örnek olur. Bakalım hayırlısı

druid
pazartesi ne iş başı idari izin bitti mi

Ya ne olacaksa olsun artık 1 2 gün rahat edelim diyoruz yok. Şuan vakalar 900 den 1500 e çıkmış bu ortamda risk zaten.

gul2011
memurlar nette de bi yazı var yine bişeyler oluyor birde pazartesi iş başı oluyor mu hep korktuğum başıma gelir zaten. vakalar yükseldi biz iş başımı yapacağız umarım kötü bir karar çıkmaz.

i_brahi_m
Memurlar netteki yaziyi gördüm aksam üstü, hemen e nabiz sistemine girdim baktım kronik hastalıklarım kısmında hastalık tanımları ile ilaçlarim liste halinde görünüyordu pdf indir deyince idari izin yazısı da çıkıyor. Sanirim bazi kronik hastalarda çıktı hala alinamiyor ya da önceden alanlar simdi alamiyor. Yorumlarin hepsini okudum, takipteyim de.
Henüz is basi yapmayla ilgili resmi bir açıklama yok ya da var da ben mi göremedim?
Pazartesi is basi yapmayız herhalde, pazar gününden aciklama yapmalari garip olur. Ya Cumadan ya da hafta ici bir günde aciklanmasi gerekirdi.
Benim öngörüm Pazartesi günü ayın 15i ya, belki bir toplantı yapılır ve bu toplantida da idari izinlerin kalkip kalkmayacagi konuşulur.
Açıkçası bu süreçte temel ihtiyaclar icin market harici bir yere çıkmadım, gezmeyi aklimdan gecirmedim bile. Ama sokaklar insan kaynıyor, maske takan az, sosyal.mesafe dedigimde uzayli muamelesi gördüm Cuma günü. Üstelik kalabalıktan kaçayim diye bir cok seyi almayi da unuttum.
1 Haziran sonrası insanlarin fazla rahatlığı sebebiyle artislarin olmasi kacinilmazdi. Hastaligin kulucka vaktini (yaklasik 15 gun) göz önüne alirsak vaka sayisinin artmasi sürpriz değil.
Elbette kimsenin 3 ay boyunca evde kendini izole edip sosyal hayattan kopmasi hosuna gitmez, şahsen ben evde vakit gecirmeyi seven biri olmama ragmen normale dönmek ve isime gitmek istiyorum.
Umarım ikinci dalga gelmeden sayılar düşer ve gercek anlamda normallesiriz.
Burada kimsenin hasta olup sağlığını riske atmak istediğini düşünmüyorum zaten hepimizin bir saglik sorunu var, fazlasina ihtiyacımiz yok.

@gul2011
Dediğiniz doğru hafta içi yoktu böyle bir yazı hafta sonu nerden çıktı bende dediğiniz gibi sürekli evdeyim bir yere çıkmadım. Yazıyı tam olarak okuyamadım görünmüyor sağlık bakanlığı yazısının altına bi yazı eklenmiş tarihini yanlış görmeysem 31.05.2020 gibi sanki bilmiyorum araştırdım böyle bir yazı yok veya ben göremedim. Bende şuan risklidir yazısı var ama geçen hafta aldığımızın aynısı inşallah hastalık tekrar yükselme göstermez.

Şimdi baktım yazıdaki yorumları kaldırmışlar.

Son düzenleme:
i_brahi_m

Memurlardaki yorumlar mi ? Ben daha bakmadim bugün
Oradaki ust yazi kısmı tamamen örnek bence, asıl icerige bakmak lazim o da enabizda risk degerlendirmesine göre pdf ciktisi verip vermemesi
@Kahramank25
Haberi aksam izledim hatta tam buraya yorum yazıyorken cikti ekrana
Ben de gelisme var sanmistim.ama.yokmus sadece kas hastalarinin yaşadığı zorluklarla.ilgili haber yapılmış tabii bu da bir seydir sorunları dile getirmek adina, ama idari iznin devam.edip.etmeyecegi belirsiz hala

Haber daha önce muhabir soru sormuştu sayın Sağlık bakanına ardında bu haber yapıldı. Bence bu konu gündeme gelirse kronik hastalıklar güncellenir diye düşünüyorum

Nitekim herkesten başka bir şey isteniyor anladığım kadarıyla da orda ki çalışanların da bllgisi yani kimse tam yetkin değil.

Şöyle bir sıkıntım var ;Elimde engelli raporundan hariç yaklaşk 1 hafta önce doktordan ıslak imzalı,kronik rahatsızlıkların belirtildiği,açıklama kısmında ise şöyle''Pandemi döneminde göğüs hastalıkları açısından çalıştırılmaması uygundur'' yazılı Durum bildirir Sağlık Raporu var.Fakat işyeri müdürü de diyor ki bana e nabızda kronik rahatsızlık çıkmıyorsa geleceksin.İşyerindeki müdür bu durumu işyerinin hekimine ilettiğini söyledi.Maksimum 2-3 gün içerisinde bana geri dönüş yaparlar.Eğer beni çalışmaya çağırırlarsa ne gibi bir yol izlemem lazım?Yani tam olarak yasal hakkım nelerdir?Sonuçta elimde ıslak imzalı raporum var.Ne yapmamı önerirsiniz?

Son genelge elimizi kolumuz bağladı. Resmen uzman doktorları yok sayıyorlar. Enabıza veri girişleri kontrollü ve doğru olsa bir nebze hak vereceğim ama bu sistemin varlığını bile bilmeyen bir çok doktor vardır eminim.

Yazıdanın tarihine dikkat eden oldu mu 31.05 tarihli sanırım ama e nabız da eski yazı çıkıyor şuan. Kurcaladıklarına göre 2 3 güne kokusu çıkar ama 2 gündür vakalar yükseldi.

i_brahi_m

Enabizda hangi yazi çıkıyor sizde? Ben kronik hastalarim bölümünde önceden sadece ilaçlarımı görüyordum şimdi hastalık tanımları da var ve pdf ciktisi da çıkıyor. Telefonuma indirdim yine (zaten iki günde bir bakıyorum).

gul2011
bende de hastalıkların olduğu pdf dosyası var başka bir şey yok memurlar.netteki yorumlar kaldırılmış mi ben göremedim

i_brahi_m
Ben dünkü yorumları da gördüm üstüne yapilan yeni yorumlari da okudum ama baska benim kaçırdığım ve silinen yorum var mi bilmiyorum.
Memurlar nette pdf ciktisi var ya, onda risk kriterlerinde diye yaziyor zaten. Belli ki pdf ekranı cikmayanlarda risk grubunda degilsiniz gibi birsey yazıyordur diye düşündüm baska bir alternatif var midir bilemedim açıkçası...

Artık şansa genelge falan çıktıysa personelden haber gelirdi geçen arkadaş pazar günü aramıştı pazartesi geleceksin diye.
Artık yarın belli olur ama bence eski konuyu dile getirdiler tarihe baktınız mı yanlış okumadıysam 31 mayıs gibi geldi

@druid
Kim söyledi öyle bir şey olsa cumartesi mi çıkar haberi hafta içi kimse bi açılma yapmadı
@gul2011
Memurlar netteki son yorumu okudunuz mu 2.kez virüs için izine çıkanları malulen emekli edeceklermiş falan demiş ama 2 3 yıl çalışanlar nasıl olacak prim dolmadıysa maaşlar çok düşük olur nasıl olacak bu zorla ya işe başla ya emekli mi ol diyecekler ki off off kafayı yedim 2 günde yine stersten

druid
Hangi pazartesi? Yarın deme bak yuregimize iner :) ayrıca açıklama var mi ki
i_brahi_m
Malulen emeklilik re'sen olur mu ki? Yani secenek olabilir ama şöyle bir durum var, ben is basi yaparim da hastalansam ölmeyecegime garanti verebilecekler mi? Şu an bir tanıdığım yoğun bakımda ölüm kalım savasi veriyor, kendisi seker hastası sekeri yuksek diye acile basvuruyor, hastanede korona ve enfeksiyon kapmış şimdi koronayi yendi ama coklu organ yetmezliği yaşıyor ölse sebebi korona değil gibi görünecek halbuki korona icin verilen ağır tedavi yüzünden bu halde.
Aynisini yasama ihtimalim/iz hep var.

Ben de isterim isime gideyim, devlet bizi zorla.emekli etmez diye düşünüyorum. Zaten malulen emeklilik.sartlari vardir: 1800 prim günü +10 yıl.

druid
Ne biliyorsun belki pazartesi karar alinacak sali is basi denecek ? :)

Üst Alt