Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

Kahramank25
İyice arap saçına döndü, hadi biz riskliyiz sistemde rapor çıkmıyor, tanı girilmediğindendir deyip uğraşiyoruz ama riskli olmayıp da rapor çıkıyorsa sistem baya kötü çalışıyor o zaman. Yakındır zaten herkes görev başına demeleri..

rashka

Gözümle görmesem inanmazdım. Olay özetle; tanı kodu gerisi önemli değil...
Ayda yİlda bir doktora git o bir tanı yazsın ilaç kullanma raporun olmasin filmin temiz çıksın ama covid19 idari izin belgesini al...
Diğer taraftan engelli, kronik hastalarda çalışsın

Hayatım da sağlık hizmetleri genel müdürlüğü gibi bir kurum görmedim. Bir yazı çıkıyor arkasında başka yazı sonra o yazı desen entrasan.. yok e nabız sisteminde alınacak

Daha sonra aile hekimi raporu aldık geçerli mi yoksa değil mi açıklama yok

RaporumuZu gönderiyoruz. 16 gündür cevap yok...

Bugün devletin özel sektöre sağlamış olduğu KÇÖ primleri bitiyor.Sağolsun işyeri hekimide 2 hafta izin vermiş.Yarından itibaren yıllık izin bakiyemden düşülecek.Özel sektörde çalışan arkadaş var mı?Valla deliler gibi pişmanım sınava girmediğime.Baktım başvurular da bitmiş.Kamu'da olsan en azından biraz daha hak/hukuk çevresinde döneceğine inanıyorum bu tip işlerin.Yani özel sektör gibi olmaz diye düşünüyorum.Fakat yazılanlara göre o da amirin/müdürün elinde

arkadaşlar sürekli engelli raporumda yazan '' Tedavi ile kısmen düzelen Bipolar Bozukluk '' raporu ve şuan kullandıgım antiderasan ilaçların reçtesiyle beraber aile hekimine gitsem E Nabıza kronik hastalıgı işletebilir miyim ?

yasin258

23 Mart - 20 Nisan idari izin

20 Nisan - 4 Mayıs zorla yıllık izin

4 Mayıs'tan itibaren bilgim dışında pandemi ücretsiz izin.

Senin sürecin de yıllık iznin bittikten sonra böyle olacak muhtemelen. Sınava girsen de bir şey olmayacak ki kadro açmıyor devlet 2018'de girdim 73 aldim atanamadim, çünkü kadro yok. 2018 öncesi 60'la atanıyordu millet... 2020 puaniyla daha da zorlaşacak artık her şey. Kadrolar doldu engelli sayısı arttı... Özelde iyi insanların yanında olmadıkça lütuf gibi verdikleri asgari ücretle yaşayacağız.

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

neoplis

Aile hekimi olayi bitti bir de hastalığınız corona icin risk tasiyor mu? Yani bağışıklık sistemi uzerinde negatif etkisi olan bir ilac mi? Degilse alamazsiniz.

kenan91
Reyiz senin işin daha zormuş allah kolaylık versin.Kamu personeli olursam dediğim gibi biraz daha rahat olurum düşüncesindeyim tabi bu dediğim gibi düşünce.90 puanla atanmışlar baktım puanlarına ekpss bir artısı yok o zaman 90 la atanacak olduktan sonra.

heyet raporu ve ilaç raporumla aile hekimine gitsem E Nabızda çıkması için yazdıramaz mıyım ?

yasin258

maalesef öyle 2018 öncesinde atananlar şanslı hastalığımı 2015 sonunda öğrendim ama böyle bir sınav olduğundan haberim yoktu olsaydı belki çoktan atanmıştım. hayırlısı artık ben normal Kpss'ye hazırlanıyorum ekpss'nin çok bir artısı olmayacak hem puan hem kadro bazında da 1.000-2.000 kadro açıyorlar yarısı diyanete ayrılıyor onlar da boş kalıyor. Ekpss'de 90+ tercihi garantiliyor artık 2018 öncesi atanacağı yeri bile seçme şansı varmış milletin öyle kebapmış resmen...

neoplis

Bu raporlarinizla aile hekimine gidip, hastaliginizin icd kodlariyla giriş yapmasini sağlayin. Ve durum bildirir rapor alın. Enabiz geri bildirim sekmesinden bu raporlari yukleyin, durumunuzu da özetleyin. (Tum raporlarinizi tek pdf haline getirerek) Buyuk ihtimal duzeltilecektir.

Arkadaslar içinizde e nabizdan cikti alip.is yerine verdigi halde, ise çağrılan var mi hizmetine ihtiyac duyuluyor denerek?

orhanbeyy
Kolay da kadro açan var mı...

kolera23

Hastalığıniz neydi ve nasil bir ortamda çalışıyorsunuz? Is durumunuz nedir?
Ben kalabalık bir yerde çalışıyorum ve doktorum bile bana kalabaliktan uzak duracaksin dedi, artı giyabimda bir sürü gorevlendirme verilmiş nasil.olacak bilmiyorum

gul2011

Kalp hastasıyım 6 katlı bina 80e yakın personel var günlük bizim kuruma mahkumlar geliyor bizede görevlendirme çok ama
bu işler doktorun demesiyle olmuyor sonuçta ortada mağdur edici bir genelge var..
bir arkadaşımızın bağışıklık sistemi zayıf e nabızdan hastalığı çıkmadı onun da doktoru sen bırak çalışmayı dışarı bile çıkamazsın demiş ee gitti 1 ay rapor aldı

Benim.de bağışıklık sistemi ilaclarla baskilaniyor doktor bana da kalabalığa karisma dedi ama her gun gelen giden bir suru vatandas oluyor zaten insanlar rehavete kapildi artik maske takan azaldi o da cene ya da burun altinda, sosyal mesafe olayi zaten yok. Doktor rapor yazmaz ama kalabaliktan uzak dur, ellerini yika, sosyal mesafeni koru dedi. Maalesef bu sadece benim elimde değil. Hastalik kapsam ya hayatimdan ga böbreğimden olacagim inanin vakalar da yükseliyor korkuyorum.
Zaten tek idari izinli bendim o da batıyor evde nasilsa calissin mantigiyla cagrildigimdan eminim.

Seni çok iyi anlıyorum ama çağırılıyorsak işimize odaklanmalıyız yoksa böyle korku içinde yaşanırsa daha çok sağlığımızdan oluruz malesef yapacak birşey yok ben bütün olumsuzluklara rağmen 2 hazirandan beridir çalışıyorum...

Ise odaklanmak da zor ki, onca insan icinde risk altinda nasil calisacagim ki? Bir de müdür de birakmaz ordan oraya kosturur odada rahat birakmaz

gul2011

Allah kolaylık versin, bizim kurumda da iki kişiyi çağırmışlar öğrendiğim kadarıyla. Toplamda kaç kişiyiz bilmiyorum ama boyle donem de idare etmiyorlarsa yazık. Millet canıyla uğraşıyor, başkaları 2 dosyaya fazladan baktı diye arkamızdan konuşuyor. Risk grubunda olmasak da 2 kat çalışsak razıydım.

rashka

Ben zaten bir cok is yapıyorum tek bir is de değil millet sigara çayla vakit öldürürken ben 5 dk mola veremiyorum
Zaten bizde tek risk grubunda olan benim diger herkes isinin basinda hani cok kisi işe gelmese o.zaman hak verirdim de izinde olan tek benim
Calismaktan hiç kacmadim.ustelik is yukum gereğinden bile fazla olmasina ragmen onu sorun etmiyorum da hastalik.kapma riski beni korkutuyor. Kalabalık bir yerdeyim gelen giden vatandasin haddi hesabi yok, beni de izole bir ortamda çalıştırmak istemezler özellikle vatandasla muhatap bırakılıyorum.

gul2011

Bir avukatla görüşmeniz danışmanız iyi olur bence

gul2011
Kendimi gördüm bir an [emoji28][emoji28][emoji28]

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Emine85

Demek.ki.memurlar nette yazilan bazi yorumlar gercekten doğru
Birisi şoyle bir sey yazmis:
Devlet yuzde 4 oranında engelli kadrosuna sahip, şu idari izindeyken engelliler baslasin diye direten yuzde 96'lik kısım demek.ki.isleri hep o engellilere bırakıyormus
Bu tarz bir yorumdu birebir ayni sözcükler olmayabilir yani demek ki isin cogunu engelliler yapiyormus ki millete bizim idari izinlerimiz dert olmus, cok is yapıyoruz diye ağlanıyorlar.
Ben de bugün gittim birkac is varmış hallettim.döndüm gayet de izoleydim kimseyle hatta is arkadaşlarımla bile minimum derecede iletisimdeydim. Bu beni çok sevindirdi, en azindan bana uygun ortam sağlandı :)
Gerçi pertim çıktı ama napalim dinlenirim artık

gul2011
Ben pandeminin ilk günlerinde hastanede tedavi sürecindeydim. Durumum biraz kritikti ve uzun süreli raporum vardı. Müdürüm durumun hassasiyetini pandemi başlamadan önce anladığı için bu süreçtete oldukça anlayışlı davrandı açıkçası ama öncesinde gercekten beş dakıka bile mola veremeden çalıştığım doğrudur. Stres ve yorgunluğunda tetiklediği bir atak geçirdim o dönem. Bizim sorunumuz gerçekten özveriyle ve gücümüzün son damlasına kadar kimseden yardım almadan herşeyin üstesinden gelmeye çalışmak sanırım...

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Anlıyoruz ki engelliler normallerden daha çok çalışıyor, kamu özel farketmeksizin. Sanırım kendimizi psikolojik olarak rahat hissetmiyoruz normal işimizi yaparsak, hep fazlasını yapıyoruz hemde kat kat... Artı diğer arkadaşlar ve amirlere üstlere batıyor bizim yalnızca kendi işimizi yapmamız.

Kısa Çalışma Ödeneğini bir ay daha uzatma kararı almış devlet 1 ay daha işten çıkış yasağı da uzuyor böylelikle.

Üst Alt