Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

Yapmazlar yapsalardı bu genelge ile yaparlardı. Şu an ki genelge bile amirlerin insiyatifine burakılmış durumda. Yani amir isterse esnek çalışma olacak

engelliler içinde ayrı bir yazı gelir arkadaşlar vaka sayıları artıyor gittikçe kışın sıkıntılı geçecek

Engel durumuyla iligili bir şey yok genelgede..Sadece personelin esnek çalışması konusunda verilen karar var.

Gelir yakında oda gelir. Bu hızla devam ederse salgın evlerımizden çıkamıycaz.

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benim bir elim engelli nasil titiz olacağım çalışırken idari izin şart

inşallah verirler ama ben vereceklerini pek düşünmüyorum yoksa bu genelgede çıkardı. Bu genelge bile amirlerin insiyatifinde hatırlarsanız bir önceki genelgede engelliler idari izindeyken bir sürü haber yapıldı devlette işler birikti işlere yetişemiyoruz engelliler işe gelsin diye çok değil 2 ay önceki muhabbetler. şu an kurumu esnek çalışmaya geçen var mı peki?

Her kurum kendi planlamasını yapacak esnek çalışmada.
Mevcut işini evden yürütebilecek olan engelliler, evden çalışma konusunda bir sorun yaşamayacaklardır.
Umalım ki tüm engellilere bir kolaylık sağlanır bu süreçte...

İdarî izin verilmesi gerekiyor. Çoğunuz kendi imkanlarını kullanıyor gidiş gelişlerde, fiziki yeterliliği olmayan bireyin kendini çevresel etkenlerden koruması gerçekten çok zor...

atkadaslar cimer'e yazalim hep beraber. gecen seferkinde ben yazmistim. bu donem yeniden hep beraber yuklenelim

Memurlar nette simdi okudum yazinin tamamını
Orada okudugum.kadariyla engelliler evden (uzaktan) calismaya devam.edebilirler ama cagrilabilirler de. Yani amire birakilmis. Iyi de benim enfeksiyon/virus kapma ihtimalini dusunmeden "kac aydir evde yatıyor gelsin calissin" egosuyla hareket eden amirleri napacagiz? Üstelik ben ya otobüse ya taksiye binmek zorundayim ki otobüslerin hali malum, takside de soforler takmıyor ben kac kere uyardim da oyle takti şoför. Ben adamın koronali olmadığını ve ben binmeden önce öksürüp hapsirmadigini nereden bilebilirim! Tek basina benim.maske takmam beni koruyamaz. Yani şu an idari izindeyim ama yarın gel diyebilirler bu genelgeye istinaden!

Kurumuna yazı gelen yada esnek çalışmaya geçen var mı arkadaşlar bizde daha bir şey denmedi

Ali K.
Kurumlara yazilar anca ulaşır 1 Hazirandaki yazi bize mesai bitimine yakin, 5 gibi ulaşmışti

Maalesef öyle olacak sayılar çok derecede artı medyada ne kadar yansımıyor sa da gerçek ler çok faeklı

Özellikle engelliler için idari zin filan denmiyor sadece esnek çalışma var gözüküyor bizim kişi pazartesi kurum olarak belli olacak ben adliyedeyim baş savcı ve reis karar verecek ona göre nöbet üsülü olabilir diye tahmin ediyorum

Yani ne olacak şimdi bize haftanın belirli günleri işe gel mi diyecekler ne oluyor anlamadım yine işler karışacak desenize

i_brahi_m

Bizde ilk genelgede ben ve bir arkadasim idari izinliydik onun sadece ilac raporu vardi bu yuzden 1 hazirandan sonra is basi yapti mecbur.
Ama 1 haziran öncesi bizim arkadaslar dönüşümlü çalışıyordu
Yani odada normalde 4 kisi calisiyorsa ikisi sabah geliyor ikisi ogleden sonra
Hatta kisi sabah yoksa onun yerine ben araniyordum, kim yoksa onun yerine hep ben arandim ilk 1.5 ay her gün arandim sonra azaldı sonra 1 haziranda gittim o gün zaten evlere şenlik gecti, sonrasinda 1 hafta daha mesaisine ihtiyaç duyuluyor diye çağrıldım yani evden calismis kadar oldum. Evden calisma olursa ben hiç bos kalmam gibi geliyor.
Calismak sorun degil ama amirlerin engelli/kronik calisanlara yuklenip diğerlerine daha az is vermesi ve bu süreçte de senin isini o yaptı diye lafının edilmesi hic hos olmuyor

Aynen şimdi diyecekler 5 ay yattın lafı hiç bitmeyecek neye göre karar verilecek yoksa diğer çalışanlarda mi dönüşümlü çalışacak.

Arkadaşlar bende CİMERE ilettim önerimi tüm engelli çalışanların özür grubu ne olursa olsun 13 Mart tarihindeki genelge kapsamında ki gibi tekrar değerlendirilip biz engellilere idari izin sayılması önem arz etmektedir. Çünkü malesef vaka sayılarında korkunç boyutta artışlar yaşanmaktadır bizler sağlıklı insanlar gibi kendimizi koruyamıyoruz bence herkes fikrini beyan etsin bir şekilde

Hatta aklıma bazı fikirler geliyor, vergi indirimi sürekli veya süreli olan engelli vatandaşların prim gününü doldurdu ise az yılı kalanların emekli edilmesi bile mantıklı olabilir ama tabi zor bunu yapmaları

Ya vakalar yükselirken neden bu karar alındı. Bu genelgede engelli falan dennemiş yoksa tekrar eskisi gibi dönüşümlü sisteme mi geçilecek ne bilgi ne zaman gelir bu tedirginlik mahvetti valla ne olacaksa olsun artık.

Genelgede 4. Paragrafta ' bu genelge kapsamında esnek çalışmadan faydalanan ve idari izinliler...' demiyor mu
Ben idari izinlilerin izinleri devam edecek diye anladım

çirkin
Ben de okurken öyle anladim.ama sonra baska bir maddede de engelli ve kronik hastaların da esnek calismaya dahil edildigi gibi bir izlenim.olustu
Yani cikan genelge muglak, net degil

E gul2011 o zaman idari izinli dediği kimler?
Şu Haziran'da cikan genelgedeki kronik rahatsızlığı olanlar olabilir bence

çirkin
Aslında ben de okurken basta kronik hastalari kapsamiyor dedim.sonra da acaba dedim çünkü bazi cümleler net degil
Bizi kapsamadığını umuyorum.belki kronikler icin ayri bir resmi yazi yayimlanir

Mmm ne olacak?. Kurumun aramasını mı bekliicez?
Acaba yarın müdürü bı arasam mi.
Amir nasıl yorumlamış

Ben aramayi düşünmüyorum bir sey olursa bana tebliğ edilir sistemden diye düşünüyorum
Amiriniz kati degilse arayıp sorun ben sorsam illa.gel.derler

Ya ben sordum bi kaç kişiye sizi kapsamıyor dediler normal çalışanlarında dönüşümlü olarak çalışacaklar dendi hatta az önce haberlerde söyledi dönüşümlü çalışma geri geldi diye. Ayrıca vakalar yükselirken bizi çağırmazlar gibi geliyor benim düşüncem bu yine de tırsmıyorum da değilim.

Üst Alt