Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devotee (cinsellikte sakatları tercih etmek) hakkında ne düşünüyorsunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bülent, sana bugüna kadar çıkardığım sorunlar için milyon kere özür diliyorum herkesin huzurunda.

Allah sana sabır, sıhhat versin...
Bende kendimi müşteriler yüzünden delirecek noktaya gelen biriyim sanıyordum, seni izledikçe halime şükretmeye başladım artık...

arkadaşım adamlar yada bayanlar yada her ne mahluksalar, açık bir dille engellileri bize yollayın bilmem ne yapalım gibi bir teklifle buraya geldiklerinde gereken hassasiyet gösterilmekte, üzerine tartışmalar ve düşünceler geliştirilmekte, hatta yardımcı olalım gibi sonuçlara bile ulaşılmakta iken, her ne hikmetse benim yazdığım bir yazı her nedense rahatsızlık hissi uyandırmaya yetti ve kaldırılarak işlevine son verildi.

walla kimse kusuruma bakmasın ama burada kalkıpta sırf engelliler ve onlarında ihtiyaçları var diye anamıza bacımıza ahlaksız teklifte bulunanlara hoşgeldiniz sefa geldiniz diyecek değildim.

hatta onların ben ta...........

Şuna bak allah aşkına: "hatta onların ben ta....". Nasıl bi üsluptur bu?! Kahvede rajon mu kesiyordsun!
Hem üslubun saygısızca, hem de yazdıklarının hepsi iftira.
"açık bir dille engellileri bize yollayın bilmem ne yapalım " diyen ya da "anamıza bacımıza ahlaksız teklifte bulunanlar" kim? Bu başlıktaki hangi mesajda bunlar yazılı? Kim, "yardımcı olalım gibi" bir şeyi hangi mesajda yazdı?

Ya kendiini toparla ya da bu başlıktan uzak dur.

cvp

kimileri yaşlılardan,kimileri kendinden daha daha gençten bazıları da çocuk yaşta insanlardan hoşlanıyor bu dünyada. hayvanlarla cinsellik düşünen sapıklar bile var. bir de bunu duydum... ne deyim. hiç şaşırmadım.
engelli bir kişiye aşık olabilir sevebilir insan.ama engelli kişilerle ilişkiyi seven,engelli insanlarla birliktelikten hoşlanan kişiler bence normal değildir.benim düşüncem bu...

benim yazdıklarım buradaki insanlara değil, bu insanlara ahlaksız teklifte bulunan davotee leredir. eğer onları savunan bir tek kişi varsa çıksın açık yüreklilikle söylesin. zaten sitede engelli lerden çok engelsizler hüküm sürmeye başlamış. sitenin kime veya neye hizmet ettiğine dair ciddi şüpheler içinde olduğumu da belirtmek isterim.

bu arada bana cevap yazan arkadaşım. bu konuda senin gibi oturduğum yerden iyimser yaklaşımlar yapacak kadar duygularımı ve hassasiyetlerimi kaybetmedim.
yaşadığımız ülkenin belli ahlak kuralları var ve bu kuralları kimsenin çiğnemeye hakkı yok. banada orada kimse ahlak dersi vermeye kalkmasın. kullandığım cümlelerin hoş olmadığının farkındayım ama tartıştığımız konununda hoş olduğunu kimse iddaa edemez. sarfettiğim tüm o sözlerde davotee ler içindir.
kendilerinede en başından beri söylediğim gibi açık olsunlar, özellikle bana ulaşsınlar, arkadaşın dediği gibi kahvede falanda değilim. yerimiz müsait. gelin bi görüşelim bakalım. bu sitenin sahipsiz olduğunu düşünüyor olabilirsiniz ama bu ülkenin sahipsiz olduğunu yada değerlerini savunacak kimselerin olmadığını düşünüyorsanız, bir daha, hatta bir daha, hatta bir kaç kez daha düşünmenizi tavsiye ederim.

gerçi bu tür tekliflerle gelebilecek kadar cesursanız, burada güvendiğiniz birileri olmalı diyede düşünmüyor değilim. kaldıki buradan uzak durmamı tembihleyen kişileride görünce...

Ülkemiz senin gibilerin sayesinde ayakta kalıyor :)
Sen burda harcama kendini. Vatan senden hizmet bekler... Burayı düşünme, kanımızın son damlasına kadar savaşır teslim etmeyiz burayı sakat olmayanlara. :) Ve merak etme, CIA, MOSSAD vb. tüm gizli servislere ve kötü emellilere karşı da tetikteyiz. Bütün karşı istihbarat ve özel harekat faaliyetlerimiz tamdır. Burada ölmeye hazır binlerce sakatıız! Hepimiz tekerlekli sandalye ve protez üzerine el (eli olmayanlar ayak, eli ve ayağı olmayanlar kafa) basarak yemin ettik. Vatan sağ olsun! :)

Hazır bu konu yeniden açılmışken aklıma takılan bir soru vardı. Onu sorayım.
Acaba Sadece sağlam insanlarmı deveote olur. Sakat insanlarda deveote olabilirmi?

Ayrıca bir not:
Deveote olduğunu iddia eden Belash nickli arkadaşın cinsiyetini merak ediyordum. Onun bir erkek olduğunu öğrendiğimde biraz üzüldüm. Hayallerim yarım kaldı. :D

Belkide engelli insanlar devotee değilde olsa olsa devotee sever olabilirler.
Mesela ben şahsen şöyle alımlı bir devotee bayana hayır demeyeceğimi düşünüyorum.
Kaldı ki düşünüyorum da bayanlardan devotee çıkabileceğine de ben pek ihtimal vermiyorum.
Çünkü cinsel olarak normal insalara göre muhtemelen daha güçsüz olan engelli bir erkek, bir bayanın fetiş isteklerine hitap edebilirmi? Çelişkili bir durum bence.
Demekki devotee lik erkeklere has bişe olsa gerek.
İnşallah Yanılıyorumdur. :D

sizi gidi davotee hayranları sizi...

bu konulara gereğinden fazla ilgi duyan arkadaşlar yakın takibimizdeler,
haberiniz olsun, uyarmadı demeyin

8) 8) 8) 8)

Takip mesafesini iyi ayarlayın derim. Trafik kazalarının çoğu bu sebepten.

Bir de yeni gelen akadaşladan bir ricam olacak, biraz zor gibi görünse de yorum yapılmadan önce tüm mesajların okunması fayda sağlayacaktır.

Fuzulim, sadece şunu söliim, sanırım yanılıyorsun. :)

Fuzulim' Alıntı:
Belkide engelli insanlar devotee değilde olsa olsa devotee sever olabilirler.
Kaldı ki düşünüyorum da bayanlardan devotee çıkabileceğine de ben pek ihtimal vermiyorum.
Çünkü cinsel olarak normal insalara göre muhtemelen daha güçsüz olan engelli bir erkek, bir bayanın fetiş isteklerine hitap edebilirmi? Çelişkili bir durum bence.
Demekki devotee lik erkeklere has bişe olsa gerek.
İnşallah Yanılıyorumdur. :D

Bencede yanılıyorsun.Yaptığım İnternet araştırmalarına göre;Dünyada yüzbinlerce erkek ve bayan devotee var.Cinsel isteklilik yada şöle söyleyeyim cinsel tatmin duygusu illaki her iki cinste de var.Zira sadece ekek yada sadece kadın da olan bir tatminden bir güzellik çıkacağına inanmak acayiplik olur.Olurda nerede olur onunda burada yazmayayım. :wink:

Böylelikle; Devoyeelerin de her iki cinsten olmaları bence çok normal.:twisted:

Gelelim,economytic arkadaşımızın görüşlerine;

economystic' Alıntı:
sizi gidi davotee hayranları sizi...

bu konulara gereğinden fazla ilgi duyan arkadaşlar yakın takibimizdeler,
haberiniz olsun, uyarmadı demeyin

8) 8) 8) 8)

Yazdıklarınızı okudum amma velakin bir anlam veremedim :roll: Acaba siz bu güne kadar olan yazıları şöyle bir oturupda okudunuzmu :?: Zira sadece alt yada üstte bir iki kişinin yorumunu okuyarak konudan bir anlam çıkarmak doğru olmayacaktır.Üstelik,bu formda herkez fikrini beyan etme özgürlüğüne sahip,engelli yada engelsiz insan ayrımcılığı yapmak kimseye fayda sağlamayacaktır.

Özellikle Son yazdığınız mesaj da ciddi olmadığınızı varsayıyorum :wink: Zira kimin hayran,kimin müptela,kimin düzenbaz olduğunu kim bilebilirki :? Hele hele şu yakın takip meselesinde çok güldüğümü itiraf etmeden de edemeyeceğim :lol: A_GEYiK inde dediği gibi fazla yakından takip etmek,Kazalara sebebiyet verir :lol: :lol: :lol:

Özetle şu ki burada yazılanlardan amaç; burada kimin ne olduğundan çok,bu olgunun var olup olmadığını,toplumumuzda yada diğer toplumlarda bu konunun kabul görüp görmediğini,konu hakkında çeşitli araştırmalarda yaparak anlamaya çalışmak,( İnsanların kişiliklerine saygı göstererek )konu hakkında bilgi sahibi olmak,tartışmak ve kendimize bu konuda yön verebilmektir.

Nevarki tarışılan genelllikle kimin ne olduğu ile ilgiliydi,konu devamlı saptırılsada konu hakkında bilgi sahibi olmaya çalışan bir çok yönetici ve form yazarları çeşitli araştırmalar da yaparak bizlere bu olgunun kısaca ne olduğu hakkında bilgiler vremeye çalıştılar.

Konu hakkında İnsancıl ve mantıklı yaklaşarak bizleri bilgilendirmeye çalışan Tüm Form yazarlarına saygı ve sevgilerimi sunarım :)

DEVOTEE ; SEVMEK, HAYRAN OLAMAK, TUTKUN OLMAK VE CİNSEL BİR FANTAZİ ANLAMLARINA GELMEK İLE BİRLİKTE, SİTEMİZİN İÇERİĞİ VE KİTLESİ SÖZKONUSU OLUNCA KİMLERE HAYRAN OLUNDUĞU APAÇIK ORTAYA ÇIKMAKTADIR.

sevgili sunburn...
ben orada sadece işin esprisindeydim. öyle anlaşıdığı gibi biirilerini takip falan ettiğimiz yok. sadece bu davotee olayına biraz kızdım ve benim düşüncelerimi içeren bir mesaj yazdım. zannedersem bazı kesimlerin hoşuna gitmemiş olacakki yazdığım bir mesaj buradan kaldırıldı. bu olay üzerine tepki mesajı yazdım. ama ne hikmetse siz ve sizin gibi arkadaşların "konunun tamamını okumadan yazı yazıyorsun" gibi anlamsız tapkilerine maruz kaldım ve kalıyorum. o yazıları okumadığımı nereden biliyorsunuz? öte yandan okumak zorunda da değilim. fikirlerimi belirtmek için sizin yazdıklarınıza "evet haklısınız, tamda benim diyeceklerimi söylemişsiniz" gibi tabirler kullanmak zorunda da değilim.

benim fikirlerim kimsenin fikirlerinin devamı niteliğinde değildir. sırf farklı düşünüyoruz diye bu aşağılama yazılarını neden yazmak istediğinizede anlam veremiyorum. çok zeki olduğunuzu mu düşünüyorsunuz, bilemiyorum ama böyle düşünmenize buradaki arkadaşların katkısı olduğuna şüphem yok.

davotee olayına burada bilimsel bir yaklaşım getirebilmek mümkün değildir. burad yapabileceğimiz yegane oluşum sadece fiikirlerimizi ortaya koymakla gerçekleştirilebilir, ki buna sizin tavırlarınız engel olmakta.

alaycı tavırlarınızda yaşınıza ve kimliğinize hiç yakışmıyor bilesiniz...

sevgili economystic:
Bir takım arkadaşlar devotee liğin aşağılayıcı bir durum olduğunu söylemektedirler. Mutlaka kendilerince haklı oldukları yanları vardır.
Gençliğimde akıl almaz bir şekilde saplantılarım ve gereksiz gurularım vardı. Mesela Arabası olan komşumuz okula giderken beni görüpte engelimden dolayı arabasına alıp, beni okula bırakmasın diye onun geldiğini görünce saklanırdım. Engelimi kabullenmezdim.
Hatta universte de okurken muhtemelen bana ilgi duyan yada benim ona ilgi duyduğum bir bayan varsa onunla asla özel konuşamaz, onu teklif yapamaz, teklif yaptığımda kabul etse bile onun beni acıdığı için kabul edeceğini düşünür hep geri adım atardım.
Aşklarım hep platonikti.
Hayatı tanıdıkça, insaların içine girdikçe aslında insanların benden çokta farklı olmadığını, engellerin beyinde olduğunu anladım.
Bir engelli olarak bazı meseleleri gereğinden fazla dert ettiğimi, boş yere içime kapanarak gençliğimi bitirdiğimi anladım.
Ama bu saplantılarımın sebebi ben değil, çevremdeki insanlardı. Toplum beni bir şekle sokmuştu ve ben o şeklin dışına asla çıkamayacak bir psikolojiye bürünmüştüm.
Çocukluğum ve Gençliğimde Ailem, öğretmenlerimin, büyüklerim :
Zafer akıllıdır,
Zafer Terbiyelidir.
Zafer Ahlaklıdır. V.s.
gibi tüm olumlu özellikleri benim sırtıma yüklemişti. Ve ben gençliğim boyunca bu yükü hep taşıdım. Taşımaya mecbur bırakıldım. O kadar şartlı bir hayat sürüyordum ki Hatta ben bile bu vasıflara haiz olduğuma inanmaya başlamıştım. :D Oysa bu haksızlıktı. Bana iyilik ettiğini düşünenler aslında beni yaşamdan, istek ve arzularımdan yalıtmışlardı. Sanki ben terbiyeli, uslu, sessiz ve son derece çalışkan bir çocuk olmak zorundaymışım gibi büyüdüm.
Kaybettiklerim, nafile geçen gençliğime baktıkça anlıyorum ki Engelli bir insan da diğerleri kadar özgür olmalıdır. Engelli insanların bir çoğu kendine özgüveni olmadan, başkalarının izin verdiği ölçüde hayat sürdürmektedirler.

Bu devotee meselesinin engelli kişilerin beyninde aşağılanma gibi algılanması bence özgüvenlerinin yeterince olmamasından kaynaklanmaktadır.
Engellilerin en büyük engeli toplumun onlar için çizmiş olduğu kalıpların içine hapsolmalarıdır bile diyebilirim.
Ben bu oyuna gelmeyin derim.
Engellilerin diğerleri gibi yaşamaya hakları olduklarını savunuyorsak ahlaksız bir engelli, ahlaksız sağlıklı bir insan kadar tepki görmelidir.
Yada başarılı bir engelli, başarılı olan sağlıklı bir insan kadar alkış almalıdır.
Fazlası bizi bozar. Fazlası; olduğumuzdan faklı görünmemizi, yada göründüğümüzden farklı olmamamızı doğurur.

Ya nasıl tanımlasam bilemiyorum ki yaşım 17 aslında bu konularla ilgili bu sitede herhangi birşey yazmam doğru değil fakat devotee kavramını bende bilmiyordum ve yeni öğrendim insanlardaki duygular kol-bacak vb. şeyler olmayınca eksik mi oluyor yani bu tür devotee denen insanlar bizim halkımız arasında abazalardan daha üstün bir boyut kazanıyor galiba 1veya2 kol ve bacağı olmayan insan neden sevilmesin yada cinsel yaşantısı olmasın böyle bir düşünceye karşıyım unutmayın ki herşey insanlar içindir.1 saniye sonra bile ne olacağımızı bilmeden yaşıyoruz acaba bu devotee diye tabir ettiğimiz insanlar bunun farkında mı bilemiyorum herneyse eğer yanlış anlaşıldıysam yada yanlış bir şey yazdıysam özürü kendime borç bilirim ve şimdiden Özür dilerim!

ben de bu kavramı ilk kez bu sitede duydum , sayfaların hepsini okuyamadım ama devotee' nin ne demek olduğunu , böyle insanların da var olduğunu öğrenmiş oldum , engelli arkadaşlarıma temkinli davranmalarını , karşıdaki kişinin gerçekten sevdiğine emin olmadan güvenmemelerini , yakın ilişkide bulunmamalarını öneririm ,
bu arada devotee hakkındaki düşüncem ir kişi sırf bir kişi engelli olduğu için onunla ilgileniyorsa cinsel istek duyuyorsa
onun duygularına cevap vermemek lazım.Seven sevdiği kişiyi bütün özellikleriyle sevmeli ve dolayısıyla ona karşı istek duymalıdır...

seyma' Alıntı:
ben de bu kavramı ilk kez bu sitede duydum , sayfaların hepsini okuyamadım ama devotee' nin ne demek olduğunu , böyle insanların da var olduğunu öğrenmiş oldum

İşte bu yüzden böyle güzel bir site var ve toplumu bilgilendiriyor, bilinçlendiriyor.Daha birçok güzel bilgiler ve beceriler edinmeniz dileğim ile saygılarımı sunarım.

DEVOTEE Konusu.

Arkadaşlar.
Benim görüşüm şudur. Engelli veya engelsiz diye insanların sınıflandırılmasına şiddetle karşıyım. Çünkü bir çok insandan daha da iyi ve aktif durumdayız. Cinsel fantezilerin bedenlere göre tartışılması da yanlıştır. Çünkü cinsellik ve fanteziler tüm insanlar için genel bir olgudur ve düşünseldir. Bu sebeple bu konun engelliler için özel olarak değerlendirilmesi ve engellilere özgüymüş gibi yaklaşılması yanlıştır. Aksi halde, hayvanlar ile yapılan sex fantezileri veterinerler tarafından tartışılmalı fikri doğuyor. Hamile bayanların fantezilerini jinekologlar mı tartışacak.
Cinsellik zihinseldir. Zihinsel bir sorununuz yoksa hiç bir engel de yoktur.
Bu kadarda alıngan olmayalım derim....
Haydar Dümen bu sorunu halledecektir diye düşünüyorum.
Sevgi ve saygılarımla

Devotee Olan Arkadaşlar ...

Devotee Olan Arkadaşlar fikirlerini burda paylaşırlarsa cok iyi olucak site adminin yazısını okudum cok acıklayıcı bır yazı yazmıs kendısıne tesekkur ederım devotte kesinlikle bir fetişizm duygusudur buna katılıyorum ben engelli biri değilim ama engelli bayanlar ilgimi çekmekte, bunun gerçekten tarifi yok yabancı bir cok site var ve bu konuda dostluk ve arkadaşlık siteleride var ama yabancılar sapkınlık olarak göstermekte sitelerinde ÖRN:( http://devguide.org/home.shtml ) bunu ve içerikler gerçekten cok ama cok kötü bu tip kişiler bencede sapkın kişilerdir ama insanlardan bazı organlar nasıl haz uyandırıyorsa (ayak,çorap vs. gibi) bedensel engelli bayanlarda bizimgibi erkeklerin ilgilerini çeker... benım gıbı hisseden düşünen arkadaslar olursa buraya yazmalarını ısterım ,ben amputee olan bayanlardan hoşlanmaktayım ve cok fazla ilgimi cekmekte, kesinlikle sapkınlık değil sosyal ve ileriye yönelik dostluk arkadaşlıklar acısından... siteye cok tesekkur ederım acık bır sekılde fıkır paylasımı serbest oldugu ıcın tesekkurler...

Kesinlikle bunun bir sapkınlık olmadığı kanısındayım örnek vermek gerekirse ayak fetis olan kişiler var bu sapkınlık olmuyor neden engelli bayanlardan hoşlanan erkekler sapkın olarak nüks ediliyor...

Dreemmaster >>> Bence öle bakmamak gerekli konuya; Size göre,bana göre,yani göreceli bence bu iş.Bana kalırsa bu bu durum kesinlikle bir sapkınlık durumu ama size göre bu durum gayet doğal olabilir.

Benim asla tasvip etmeyeceğim bir şey bu.

nedeni ise benim için gayet basit ( Ben bir kimsenin,sadece ve sadece fiziksel özelliklerinden dolayı ve tek taraflı olarak cinsel bir obje olarak görülmesine/gösterilemsine libarel bir düşünce yapısına sahip olmama rağmen karşıyım.)

Sırf engelli diye,sırf gözlüklü diye,sırf kısa boylu,uzun boylu sırf sırf sırf v.s diye bir insan ne kadar sevilebilir insan ? Üstelik buna birde svediğin kişinin seni ne olarak sevdiğini de eklersek,yada şöyle yazayım siz ona şunu söyleyebilirmisiniz ? " Ben seni sırf engelli olduğun için,ben seni şöyle olduğun için sevdim " diyebilirmisiniz ?

Yani siz bunu demeye getiriyorsunuz.Devoteliğin aslında ve kelime anlamında da bu var zaten.

Hiç kusurabakmayın siz ve sizin gibi düşünenler.Benim fikrim bu.

Evet tabiki sizin gbi insanların da dünyamızda,toplumumuzda olmaları gayet normal,ama benim normalim değil.

Ancak şöyle bir durum var ki onuda yazmadan edemeyeceğim ; Tabiki sizin gibi düşünenlerin buralarada yazması da çok güzel ve çok demokratik birşey.Çok sesli olmak hep güzel olmuştur.

Saygı ve sevgilerimle

herkezın fıkrıne saygım vardır demokratık bır ortamda dostluk cercevesınde konustugumuza sevındım saygılar...

bu sapıkca bi düşünce bence igrenc
aynı zamanda kendini bu biçimde kullandıranlarıda ayriyeten kınıyorum.

Buda yeni lügat olcak galiba dilimizde... Tabiki engellilerinde cinselliğe hakkı vardır ama bazı sapıksal kişilerin bunu engellilere kötü amaçla kullanması affedilir gibi değildir,gerçekten düşündükçe tüylerim ürperiyor... Bu hem bayan hem erkeklerin içinde geçerlidir...

neyi desteklediğinzin farkında değilsiniz

öncelikle işe tarahsız gibi yaklaşan aklı sıra bilimsen konuşup yani gerçekçiolduklarını sananlara cevap veriyorum bu bir tercihtir diyip normalmiş gibi kabul edenlere siz bence türktoplumunun ahlak kuraları veyadini söylevleri bahane ederek bu bir tercihtir ve burdakiler bu yüzden tercihini söylüyemiyor diyemessiniz. yok efendim alan razı satan razı diyipte sapkınlığı ört bas edemesiniz eğer bu bir tercihse sübyancılar ve oğlancılarda tercih meselesi hiç olurmu öyle şey...

sakatım

arkadaşlar ben devoteyi ilk defa duydum ama ne olduğunu öğrenince benim yaşadığım oldunu anladım ben ms hastasıyım ve sakatlıklarım var benimde düşüncem seksi sakat biriyle yaşamak çünkü sağlıklı partnerimle bunu yaşayamıyorum o daha maça hazırlanırken ben maçı bitirmiş oluyorum inandığım benim durumumda biriyle daha mutlu ve sürdürülebilir cinsel hayatım olacağıdır

terımı ılk kez duydum tum cevapları malesef okumadım okuyamadım daha dogrusu cınsellık cınsel tercıhlere cok on yargı ıle yaklasılıyor bence cınsellık ıkı kısı arasında olan bır olgu her ıkı tarafta sayet anlasa bılmıs ıseler anlasıyor ıseler kısıler ıcın sorun teskıl etmemektedır bu olguda bır tercıhtır nasıl kı lezbıyenlık gaylık bıseksuellık vs.vs. gıbı tabı her kısının dusuncesı farklıdır saygı duymak gerekır.

Bu ilgi sadece cinsellikle sınırlı ise pekala sapkınlık olarak değerlendirilebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt