Evet ayrımcılık konusunun bende çok farklı bir tartışmayı içinde barındıracağından eminim.
Bu arada Bleash bir konuda rahatsızlığını dile getirdi.Kendisine saygı duyduğumu buradan itiraf etmeliyim.
Aslına bakarsanız kendisini aklıma bile getirmeden neptün e yazdığım bir cevapta yazdıklarımdan dolayı şaşırmış( hatta donmuş kalmış) ve bu şaşkınlığını özel bir iletiyle son derece uygar bir eleştiri şeklinde bana bildirmiş.
Bakın arkadaşlar biz burada devoteeliği cinselliği sadece sakatlarla birlikte olmak için araç olarak kullanan kişiler hakkında yorumlarda bulunarak işe başladık.
Uzmanlık alanımız değildi. Olacağa da benzemiyor.Olaya bu açıdan baktığımız da bunca sayfalar arasında sakatlığın ön plana çıkartılarak engelli arkadaşlarımızın bir bütün şeklinde ele alınmayışının üzerinde yoğunlaştığım yazılarım var burada bildiğiniz gibi.
Bleash adlı arkadaşımız büyük bir cesaretle bu özelliğini açıklayarak tartışmanın boyutlarına farklılıklar getirdi.
Bir kez daha diyorum, engelliler sitesi doğal olarak sakat arkadaşlarımız olduğu bir site olacaktır. Ya da daha çok sakat arkadaşlarımızın diyelim. Ve sakatlığın cinsel bir obje gibi ele alındığı devotelikle ilgili bir kavram da bu sebeple varsa, genel anlamda devoteelerin burada olma sebebi bellidir. Cinselliğin iki kişi arasında yaşanılanlar olması gerektiğinden bunun böylesine uluorta tartışılmasının bende oluşturduğu rahatsızlığı dile getirmeden edemeyeceğim.
Kuşkusuz devoteelerde hilkat garibesi varlıklar değildir. Burada onlara insan değilmiş gibi bir muamele kuşkusuz yapıldı,ancak bizler aynı zamanda nasıl bir cinsel tercihi olursa olsun herkesin insana ait özellikleri içinde barındırdığına inanırız.
Tabikii onlarda acı çekerler, onlarda kırılabilirler, onlarda istismara uğrayabilirler.Bu sebeple Bleash in,
Hiç sanmıyorum. Onun burada olma nedeni bu zaten. Bir sakatla cinsel ilişki yaşamak. Bu sebeple zorlama olmadığından istismar edilmediğine eminim. Duyguları falan da zedelenmez bana göre. Bir incinme de yok.
Şeklindeki yazım karşısında donup kalmasına gerek yok. Çünkü burada çok daha farklı bir şey anlatmaya çalışıyorum, farklı insanlardan ve onların yazdıklarından yola çıkarak.
Ayrımcılık çok daha farklı bir şeydir.