Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devotee (cinsellikte sakatları tercih etmek) hakkında ne düşünüyorsunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aslında yazmayacaktım ama sanırım yazmazsam birileri çekindiğimi veyahut popüler olmanın (nasıl bir popülerlikse bu, hakarete uğramaktan imanım gevredi) tadını çıkarttığımı sanacak endişesi ile vazgeçtim, tekrardan yazıyorum.

neptune' Alıntı:
Dediğim gibi kendime göre bir düşünce geliştirdim; ama senin bu tepkilerin nedenlerine duygusal değil de nesnel olarak nasıl baktığını aslında daha çok merak ediyorum.
Selamlar.

Sevgili Neptune,

Tepkilerin kendisi duygusal olabilir ama gel gör ki sorun da burada. Sağlam birinin engelli birisi ile cinsel ilişkiye girebileceğine katiyyen ihtimal vermeyen arkadaşların varlığını görüyoruz. Fiziksel engeli olmayan birinin, fiziksel engelli birini cinsel açıdan çekici bulmasını sapıklık diye adlandıran, hadım etmekten, kan dökmekten bahseden arkadaşların varlığı ise daha vahim bir durumu ortaya koyuyor. Dayanılamaz şey bu aslında; fiziksel engeli var diye bir insanı cinsel açıdan da engelli saymak, inat edip engellilerde çekici ve seksi oluyor diyenleri sapkın diye etiketlemek!

Baben' Alıntı:
İnsanları; bir de, IQ'su yüksek olanlar ve IQ'su düşük olanlar diye de mi ayıracağız. :( Kullanıcı adının altına bir de IQ oranını belirten bir rakam ekleyelim istersen hı? Engelli plakası gibi.. :evil: Olimpos'tan ne zaman ineceğini bildir de, bir karşılama töreni hazırlayalım sana..

Aslında, ben şu mesajından ötürü ( http://www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?p=188333#188333 ) artık "hidayete erdi", başka forumların da olduğunun farkına vardı, mutlaka bizimle paylaşacağı başka şeyleri de vardır, pek üstüne gitmeyelim, diye düşünüyordum ama...
Sayın Baben,

Oldukça düşük bir puana sahip biri olarak kullanıcı etiketleri içerisine rakam eklemeyi teklif bile edemem. Tanrı da değilim ki, (Hoş, inanasım da yok) bahsettiğin dağdan vakurla ve bütün ihtişamımla ineyim.

Üstüne gitmeyelim derken sanki içten içe bir lütufta bulunuyormuşsunuz gibi bir hava sezinledim. Sanki suçluya, mahkeme de yardımcı olmak için susma hakkını kullanan bir tanık gibi. Eğer öyle bir hissiyat içerisinde yazdıysanız, hiç yakışık almadı, belirtmeden geçemedim. Ayrıca forum genelini şöyle baştan sona tarayarak okuyan birinin bana acıma hissiyatı ile yaklaşacağını da tasavvur edemiyorum. Siz varmışsınız, kötüye yormuyor, yufka yürekli biri olduğunuz hayali ile teselli oluyorum.

horizon73' Alıntı:
arkadaşlar forumun bu konusu "devotee". Bu kavramın ne olduğu ve bizim ne düşündüğümüz. Yoksa bizi belash ilgilendirmiyor. Siz sürekli belash hakkında yorum yaptıkça o kabarıyor ve sürekli ilgi odağı oluyor. Bu konu "devotee" den çok belash karşıtları ve ona destek verenlerin panoraması gibi gözüküyor. Ben size söz verdim arkadaşım çevrilerini bitirmek üzere. Bu "Devotee" lik konusunda hem ben hemde siz detaylı olarak bilgileneceksiniz. Yoksa "devotee" konusu ilginizi çekmiyorsa "belash" diye konu açalım orda istediğiniz gibi kapışın eğer temel derdiniz bu ise.

Bir başka noktada belash la ilgili düşüncelerim o her yazdığında gittikçe negatif oluyor. Belashın herşeyden önce "devotee" likten çok kendi kişisel sorunlarıyla karşımıza çıkıyor. Google ı taratın belash heryere üye. Bu forumda verdiği özellikler oralardada var. 6. nesil yazar anlamına geldiğini öğrendiğim belash kendini bi yerlere koymak istiyor. Önemli olmak istiyor. Ve sayenizde bu sitede popüler oldu. Zaten ben onun "devotee" olduğunuda düşünmüyorum. Kuyuya bir taş attı ve hepimiz çıkarmaya çalışıyoruz. Boşverin. Hayatınızda daha önce belash mı vardı. Bu iş iyice çığırından çıkmış.

neyse yeni bir yıla gireceğiz sitedeki herkesin bayramını kutluyor iyi seneler diliyorum. saygılarımla.
Bütünüyle katıldığım, ancak yanlış bir kaç tespiti belirtmeden geçmek istemediğim bir yazı.
Belash bu forumun ana konusu değil ve ha keza artık ben de sıkılmaya başladım gitgide atış poligonundaki hedefe benzediğim bu ilerleyişten. Konu devotee' lik, bizim kullandığımız tarzda tam açıklaması; cinsellik de engelli birini tercih etme hakkındaki düşüncelerimiz. Ben de bütünüyle bana verilen hakkımı kullanarak düşüncelerimi belirttim. Ve doğrusu bu kadar hakaret edileceğini bilseydim, yazmazdım. Bana ne der, geçerdim.

Ayrıca google de ben de arattım kendimi, ne yazık biri hariç, hiçbiri ben değilim! İnternet hizmetlerinden faydalanırken biraz daha dikkat, biraz daha sabır ve biraz daha mantık silsilesi yaratmak gerektiğine inanıyorum. Yoksa Türkçe' yi bile doğru düzgün kullanamayan Belash ne diye gitsin elin Rusca hazırlanmış sitesinde alış veriş yapsın ki. Ayrıca ilk 3 sayfadaki bütün aramalar, adları ve soyadları Belash ile biten ve çoğunlukla İngiltere, Amerika ve Rusya da yaşayan bazı insanlara ait. Keşke onlardan biri olsaymışım diye düşünmedim de değil.

Ayrıca önyargılarınız, mesajınızla içre olup çıkmış. "Belash önemli olmak istiyor, ona yorum yaptıkça kabarıyor, zaten onun devotee (gerçek mana da müptelalık olduğunu, sayenizde anlamış olduğumuz ama bizim kullandığımız manada engellileri cinsel açıdan tercih etme olarak sıfatlandırdığımız) olduğuna inanmıyorum." şeklindeki varsayımlarınızı da hatalı bulduğumu bilmenizi istiyorum. Çünkü bakıyorum da; hevesle kendimi anlattığım yok, tarzım ve üslubumda göze batacak çok sert şeylerde göremedim. E yahu; e-posta zincirleri de kurmadım, internet sitelerine, haber gruplarına, forum sayfalarına ilanlarda vermedim. Mesajlarımda dikkat çekmek amaçlı, arkası yarın dizilerine benzer biçimde; devamını sonra yazarım, beni izlemeye devam edin tadında da şeyler yok! Bu kusuruma binaen, bu olaganüstü yorumlara nasıl eriştiğinizi ayrıca açıklamanızı da bekliyorum.

En nihayetinde forumun asıl amacından uzaklaştığını ve forumda hakaret etme çizgisinin geçildiğine inanıyorum. Bu tarzda saldırgan tutumlar paylaşma, eleştirileri dinleme, eleştirme ve fikir beyan etme hevesimi tümden kaçırmış durumda.

Özetle; hakaret, aşağılama, yerme, övme, beğendiğini belirtme, tekrara teşvik etme mesajları yerine olayı bilimsel açıdan hevesle irdeleyen, kaynak gösteren, toplum/kültür yaşantısını da baz alarak etüd yapma becerisini sergileyen mesajları görmek/okumak hepimizin hakkı.

Belash' Alıntı:
Üstüne gitmeyelim derken sanki içten içe bir lütufta bulunuyormuşsunuz gibi bir hava sezinledim. Sanki suçluya, mahkeme de yardımcı olmak için susma hakkını kullanan bir tanık gibi. Eğer öyle bir hissiyat içerisinde yazdıysanız, hiç yakışık almadı, belirtmeden geçemedim. Ayrıca forum genelini şöyle baştan sona tarayarak okuyan birinin bana acıma hissiyatı ile yaklaşacağını da tasavvur edemiyorum. Siz varmışsınız, kötüye yormuyor, yufka yürekli biri olduğunuz hayali ile teselli oluyorum.

Ortada bir mahkeme/yargılama bulunmadığı için susma/konuşma hakkı diye bir şey de söz konusu değildir! Forum kurallarına uymak şartıyla; isteyen, istediği kadar yazmakta özgürdür! Polemiğe neden olmamak, işi zevzekliğe vardırmadan düzeyli paylaşımlar yapmak daha önemlidir, bence!..

İnsanlarla –olumsuz anlamda- uğraşmamayı tercih ederim.. Yukarıdaki çerçeve içerisinde var olan herkes, benim kardeşimdir! Kimse ye de özel bir 'lütuf' ya da 'öfke' önyargısıyla yaklaşmam. Yani sezgilerin yanıltmış seni. ;)

Dünyanın ve bu forumların tek konusu devoteelik değildir!

Şimdiye kadarki 19 mesajının hepsinin de cevap niteliğinde ve 17'sinin de bu başlık altında olduğunu görünce, ne amaçla burada bulunduğunu düşünmeden edemiyor insan.

Forum kuralları sayfamız,
[size=4] Bu mesaj panosunun kuruluş amacı karşılıklı "BİLGİ PAYLAŞIMI"dır. [/size]
cümlesiyle başlar!

Eminim ki, senin de, bu konu dışında -en azından mesleğinle ilgili- forum üyeleriyle paylaşacağın bilgilerin mevcuttur. (ayrı bir başlıktaki 2 mesajında bunları da okuduk..) Bu tür mesajların çoğalması dileğimizdir.. Güzel Türkçe kullanımını diğer forumlarda da görmek isteriz. ;)

sevgili neptün;

uyarın için çok teşekkür ederim.. zira o bilgiler zaten o kaynağın mayıs 1947 sayısında olamaz mantiken..psikolog arkadaşımın gönderdiği dökümanları kaynakça gösterirken copy/paste hatası yapmışım özür dilerim. değiştirip doğrusunu yazacağım. zira dediğin gibi o yıllarda yazılmış bilgiler kaynakça olamaz.

sevgili üyeler dün gece trafolar yenilendiği için evde elektrik yoktu ve internete giremedim..yazımın son bölümünü yazıp bitireceğim.. o kadar dökümanı toparlamak kolay değil..arkadaşım çok uğraşmış çevirmiş bu konu için emek harcamış..o dökümanların hepsini okuyup toparlama yapmam lazım ki size düzgün bilgi vereyim. Benim amacım dikkat çekmek değil ya da arkası yarında yapmak değil...nedenini zaten öncede anlatmıştım. Ancak belash karakteri öyle alışmış ki başkalarının zayıf noktalarını yakalamaya, yazının niteliğinden çok üslupla ilgilenmiş. Ayrıca hiç önemli değil belashın ne düşündüğü...ben sadece bu konuyla gerçekten ilgilenen üyeleri bilgilendirmek amaçlı paylaşım yapmak istedim o kadar. ne uzmanım ne de bilirkişiyim..sadece araştırmayı seviyorum..ben bir kütüphaneciyim..buda çok doğal...

Belash: " Ben de bütünüyle bana verilen hakkımı kullanarak düşüncelerimi belirttim. Ve doğrusu bu kadar hakaret edileceğini bilseydim, yazmazdım. Bana ne der, geçerdim. "

Geçmediğin için çok teşekkür ederim. Geçmeyi bırak, "popülerlik kazanmak" iddialarına, bol bol küfür ve tacize uğramana rağmen hala yazdığın için ayrıca teşekkür ederim.

Yahu adamın yedi ceddine küfürler ediliyor, "sapık" diye yaftalanıyor, birine edilebilecek neredeyse tüm hakaretler ediliyor, sonra dönüp ona, "popüler olmak için yazıyorsun" deniliyor. Bu nasıl bir sözdür anlamıyorum doğrusu. Aynı şey eşcinsel bir üyeye bambaşka bir başlıktaki tartışmada da yapılmıştı; küfür-küfür-küfür, sonra "popülerlik için burdasın"! Gerçekten çok süper bir popülerlik!

"Sadece bu başlığa yazıyorsun" eleştirisine de katılmıyorum doğrusu.
1- Forum üyelerinin %90'ından fazlası ilgi duyduğu başlıklara yazıyor zaten ve bilgi almak istediğinde de soru sorup, sonra da çekiliyor. Üyeleri mesaj sayılarına göre sıralayın ve sonra mesajlarına bakın. Bunu göreceksiniz.
2- SAPIK olarak yaftalanan birisi aynı kullanıcı adıyla forumda ya da sohbet odasında nasıl olabilir ki!? Manyak mı bu adam! Her daim hakaret duymak için mi gelecek bu siteye!
3- Hakaret eden arkadaşlar, neden devote olan bu arkadaşa sorular sorup, onun o "SAPIK" yönlerini ortaya sermiyorsunuz?! Madem siz devotelerin neden sapık olduğunu açıklayamıyorsunuz, bari "tuzağa düşen bu zavallı devoteeyi sorgulayın" da öğrenelim nemenem bir sapık olduğunu.
4- Birinin devotee olup olmadığını tipine ya da yazdıklarına bakarak, hele de internet ortamında anlamak mümkün mü? HAYIR! Peki Belash buraya yazmasa bu mesajları, onun devotee olduğunu kimse anlar mıydı? HAYIR. O zman "sapıkça" emellerine daha kolay erişebilir miydi? EVET!! Kendini deşifre eden bir sapık, süper! :)

Tercihler vardır;
1- "Evlenmeden cinsel ilişkiye girmem" ==> Yol başlamadan biiti :)
2- "İlişkiye girerim, ve/ama birçok kriterim var" ==> Saç rengi şu olacak, teni şöyle olacak, kişiliği böyle olacak, imkanları şöyle olacak ... (onlarca kriteri olabilir insanın, ve bu kriterlerden bazıları da) eşcinsel olacak, sakat olacak vb. olabilir. Bundan doğal ne olabilir ki?!
Beğenmeyen, istemeyen, kriterlerine uymayan varsa... birlikte olmaz. Bu kadar basit. Adı üstünde TERCİH.
Bir zorlama/tecavüz ya da çocuk istismarcılığı gibi reşit olmama hali sözkonusu değil ki, üçüncü kişilere ya da topluma söz hakkı doğsun!
Ya da bu düşüncelerim yanlışsa, neresinin neden yanlış olduğunu biri bana açıklarsa çok sevinirim. :)

Not: Sohbet odalarına arada girer bazıları ve kadın olabilecek kullanıcı ada sahip kişilere musallat olur, tacizde bulunurlar. Emin olun bu kişilerin belki de tamamı sakatlardan oluşuyordur.
Bir de aslında erkek olup kadın kullanıcı adıyla, kadın olup erkek kullanıcı adıyla kaydolan kişileri; kendi arkadaşını kandırmak, tongaya düşürmek için başka adla kaydolup ona "zarf atan" kişileri... bunun gibi onlarca entrikayı yapan kişileri düşünün.
Sapık mı dediniz!!

sayın oturanboğa;

yazılarımı daha önce okuduysanız herkesin düşüncelerini yazmasına olanak veren tavrınızdan dolayı size teşekkür etmiştim. Hatta belash ın yazılarınada önyargıyla bakmayıp olayı araştırmaya çalışmış bununlada kalmayıp kanadadaki arkadaşımı devreye sokarak hiç işi yokmuş gibi kıza bir sürü çeviri yaptırdım. Ve bunları üyelerle bilgi amaçlı paylaşmak için okumaya ve toparlamaya çalışıp sunmaya çalışıyorum. Zaten kısım kısım yazıp tartışarak yol almayı çok istedim.

Ancak savunduğunuz belash da dahil olmak üzere anlatış tarzımın uslübuyla ilgilenip gerçekten konu ile ilgilenmedi. Bu oldukça üzücü bir durum. Bunun dışında siz hala "devotee" kelimesini kullanıyorsunuz. Cinsellikte engellileri tercih etmenin adı "devotee" değil. Bunu yazmıştım.
Buna karşı bile yazı yazılmadı. Kim buldu bu "devotee" yi. İşte konu aynı kelime ne farkeder derseniz ki bunu diyeceğinizi sanmıyorum o zaman sağlıklı yorumlar yapamayız.

Belasha yazılan sapık gibi yakıştırmaları hem hoş karşılamıyor hemde yanlış buluyorum. Sapık kimlere denir onu iyi araştırmak lazım. Ancak belashın cinsel açıdan fiziki engelli insanları tercih etmesi ile ilgili en ufak bir yargılamam yok ve olamaz. Ne yazık ki siz yazınızda belash ı savunan ona haksızlık yapıldığını düşünen bir tavır koymuşsunuz. Peki sizce belash ta diğer üyelerle aynı şeyi yapmıyormu mesela saldırmıyormu bizlere. IQ muhakemesinden tutunda benim içinde bulunduğum koşulları düşünmeden arkası yarın yaparak dikkat çekmek istiyor yargılamalarına kadar her üyeye ağzının payını verir edayla yazmasına ne demeli. Eğer uslüp tartışılacaksa bu uslüp doğrumudur? Sizce bu üslup popülerlik getirmezmi?

Son olarak kısım kısım yazmaktan vazgeçip tek seferde bugün yazıp foruma koyuyorum. Yoksa dikkat çekiyorum böyle :D Eğer bilime inanan öğrenmek isteyen bir kişi bile olsa benim için iyidir. Saygılarımla.

Evet arkadaşlar ilkkez burada duyduğum ve anlamını öğrendiğim devotelik hakkında sadece şunu söylemek istiyorum.. :wink:
Bir insanın bu denli sert eleştirilmesini şiddetle kınıyorum. :twisted:
Ne olursa olsun insanların kendi cinsel tercihlerine saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum..
Bu şekilde ki yazılarla bir suçluymuş gibi cezalandırmaya çalışmak ayıptır..

Ayrıca Belash, sizide üzerinize bu denli gelinmesi durumunda sabrınıza mukayet olmanız ve insanlara uslupunca cevap verdiğiniz içinde kutluyorum:p

Saygı ve sevgilerimle
:p :p :p

horizon73, üstteki mesajımı en son üzerine alınması gereken kişi sendin :) Ben, buradaki 300 mesajın sonucunda öyle bir ara toplam yapma gereği duydum.
Tam da diyorum ki, kişiselleşmesin iş, konuyu öğrenmeye tartışmaya odaklanalım. Hazır horizon73 konuyla ilgili bilgiler bulmaya başlamışken...

devotee kavramının asıl anlamını öğrendim evet, ama ben burada devotee derken, elbette sakatlığa özel konuşuyorum. Her seferinde sakat devoteesi demeye üşendiğimden diyelim :)

popülerlik iddiasına da şundan katılmıyorum. Yahu birine sapık denilirse, bırakın popüler olup ortalıkta gezmeyi, o kişi gizlenir. Oysa popülerliğin esasında ünlenip ortada dolanmak vardır ya da bi şekilde çıkar elde etmek. Belash'i bu mesajlarından dışında gören var mı? Nerede ve nasıl yararlanıyor bu popülerlikten bu adam?!

Bu arada ben gene birilerini kolluyor oldum :) Alıştım zaten bunlara, umursamıyorum :)

Evet, birisi bizlere sakatlığı çekici bulmanın sarışın-esmer-tombul-zayıf-uzun saçlı-kısa saçlı vs.vs.vs kriterlerinden ne farkı olduğunu, sakat kişiye nasıl bir zararı olduğunu açıklarsa çok sevinirim. Bilgilenmek için çabalıyorum...

OturanBoğa' Alıntı:
... üçüncü kişilere ya da topluma söz hakkı doğsun!

Yapma Bülentçim yaaa..

O zaman, üçüncü bir kişi olarak ben, mecbur muyum, bir devotee'nin "engelli bir çingene kadınla ilk ilişkileri"ni okumaya.. :evil:

Üçüncü kişiler geyiği ile ilgili daha önceleri yazmıştım ve bu konuda Sevgili Rekursuionla çok çok tatlı bir tartışmamız olmuştu. ( http://www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?p=129703#129703 ve devamı) Burada üçüncü kişi olarak BİLGİ konusuna değinmiştim. Günde ortalama 12 saniye kitap okuyan bir ülke insanlarından (hay Allah!! Ben de taktım rakamlara yahu.. :mrgreen: ) ne derece sağlıklı bilgi sahibi ikinci ve üçüncü kişiler bulunabilir ki?!

Senin de dediğin gibi: "kişiselleşmesin iş, konuyu öğrenmeye tartışmaya odaklanalım". Ama bütün taraflar da odaklansın, lütfen!! "Engelliler, sağlamlardan daha iyi sevişiyor" yorumlarını kendine saklasın. :evil:

OturanBoğa' Alıntı:
Sadece bu başlığa yazıyorsun" eleştirisine de katılmıyorum doğrusu.
1- Forum üyelerinin %90'ından fazlası ilgi duyduğu başlıklara yazıyor zaten ve bilgi almak istediğinde de soru sorup, sonra da çekiliyor. Üyeleri mesaj sayılarına göre sıralayın ve sonra mesajlarına bakın. Bunu göreceksiniz.

Bırak forumu, internet ortamında Türkçeyi bu kadar güzel kullanabilen kaç kişi tanıyorsun ve bunların paylaşabileceği şeyler bu kadar sınırlı mı? %90'la karşılaştırmaya da ben katılmıyorum, hadi bakem :p OturanBoğa'nın mesaj sayısı niye bu kadar fazla? Mannnnyak mı bu adam? :p

OturanBoğa' Alıntı:
2- SAPIK olarak yaftalanan birisi aynı kullanıcı adıyla forumda ya da sohbet odasında nasıl olabilir ki!? Manyak mı bu adam! Her daim hakaret duymak için mi gelecek bu siteye!

Başka forumlarda yazdığı zaman, kullanıcı adının bir sorun olacağını sanmıyorum. Örneğin muhasebe (Belash'ın mesleği) ile devoteelik arasında ne gibi bir ilişki kurulabilir ki? :| Akıllı uslu mesajlar yazdığında kim ne diyebilir?
Ayrıca çok rahatsız olursa değiştirebilir de.. Asla değiştiremez, diye bir kural yok di mi? ;)

Baben' Alıntı:
O zaman, üçüncü bir kişi olarak ben, mecbur muyum, bir devotee'nin "engelli bir çingene kadınla ilk ilişkileri"ni okumaya..

arkadaş belash aslında kim sitedeki önceki niki neydi ve çingene kadın kim oluyo sitedeki niki nedir burda onlar deşifre edilmeliler ki milleti uyutmasınlar :lol:

Babür Abi (baben), devoteelik konusunda elbette herkes konuşabilir, konuşsun diye bu başlık var zaten :) Benim dediğim, kişisel tercihlere doğrudan saldırmamak. Yani, "bence devoteelik iğğrenç, sapıkça bişey" demekle, "sen iğrenç birisin, sapıksın" demek arasındaki farka dikkat çekmek istiyorum. Yani, "sen iğrenç bulabilirsin sarışınla-esmerle-şişmanla-zayıfla-eşcinselle-lezbiyenle-şunla-bunla ilişkiyi, ama ben bulmuyorum, ve tercihlerim hakkında söz söylemek kimseye düşmez" demek istiyorum.
Onun için şunu dedim: "Beğenmeyen, istemeyen, kriterlerine uymayan varsa... birlikte olmaz. Bu kadar basit. Adı üstünde TERCİH.
Bir zorlama/tecavüz ya da çocuk istismarcılığı gibi reşit olmama hali sözkonusu değil ki, üçüncü kişilere ya da topluma söz hakkı doğsun! "

Başka başlığa mesaj yazmama konusunda kime ne diyebiliriz ki? Herkes ilgisini çeken, merak ettiği, bilgi almak istediği forumlara/başlıklara yazıyor. Bu konuda bugüne dek kime ne demişiz de Belash'a deme hakkımız var? :)
Ama gönlünden geçen nedir, diye sorarsanız, fikir üreten ve üretenlere saygı duyan, özenli herkesin (ne/kim olduğu umurumda bile olmadan) bu forumlara yazmalarını çok çok çok isterim. Kimseye, "sen şusun-busun, buradan git, yazma" demem, dedirtmem! Her zaman yaptığım gibi :)

OturanBoğa' Alıntı:
Kimseye, "sen şusun-busun, buradan git, yazma" demem, dedirtmem! Her zaman yaptığım gibi :)

OturanBoğa' Alıntı:
"Devootelik sapıklıktır" demek bir düşüncenin belirtilmesidir, ama "sen sapıksın, seni kezzapla yakarım" vs. demek, en hafif ifadeyle nezaketsizliktir. Neden nezaketsizliktir biliyor musunuz? Çünkü bu başlıkta çooook çok açık şekilde görüldüğü gibi, HİÇBİRİMİZ devotelik hakkında bilgiye sahip değiliz! Ve öğrenmek için sormak, araştırmak hadi bilemediniz gönlümüzden/hislerimizden geçeni edeplice ifade etmek yerine, kudurganlaşıyoruz!

Ayrıca Bende bazılarını kolladığınızı düşünüyorum. Demem o ki bizde laf arasında tahrik ediliyoruz. IQ sataşmalarında hiç yorum yapmadınız sayın oturan boğa.

==ORHAN==, tartının bir tarafına "sapık-kezzap-aşşağılık-şerefsiz-defol..."ları koy, diğer tarafına "IQ"yu! Bence bu saldırılara bundan daha sakin şekilde cevap vermek pek mümkün değil. Sana bu sözler söylense sadece "IQ" iğnelemesiyle yetinir miydin?

YA İNSAN İSTEDİĞİ BEGENDİĞİ HERKESLE CİNSEL İLİŞKİSİNİ YAŞAR BUNDA KIMSE KARISAMAZZ

belaşh bu siteyi hep sen karıştırıyon sonra kabahat bizim başımıza patlıyo defol git nerde devotelik yapcaksan yap ama bu siteden git

OturanBoğa' Alıntı:
... Benim dediğim, kişisel tercihlere doğrudan saldırmamak. Yani, "bence devoteelik iğğrenç, sapıkça bişey" demekle, "sen iğrenç birisin, sapıksın" demek arasındaki farka dikkat çekmek istiyorum. Yani, "sen iğrenç bulabilirsin sarışınla-esmerle-şişmanla-zayıfla-eşcinselle-lezbiyenle-şunla-bunla ilişkiyi, ama ben bulmuyorum, ve tercihlerim hakkında söz söylemek kimseye düşmez" demek istiyorum.
Onun için şunu dedim: "Beğenmeyen, istemeyen, kriterlerine uymayan varsa... birlikte olmaz. Bu kadar basit. Adı üstünde TERCİH.
Bir zorlama/tecavüz ya da çocuk istismarcılığı gibi reşit olmama hali sözkonusu değil ki, üçüncü kişilere ya da topluma söz hakkı doğsun! "
...

Ben de diyorum ki: Herhangi bir kişinin/insanın/bireyin cinsel tercihlerini üçüncü kişiler/toplum bilmek zorunda mı? Öğrenmekten rahatsızlık duyduğum bir konu (devoteelik değil, arkadaşın mesajlarında "engelliler daha iyi sevişiyor, engelli çingeneyle şunları yaptık" gibi yorumlar yapması) açıldığında bir şey olmuyor ama ben rahatsızlığımı belirttiğimde "sen üçüncü kişisin, sus!". Niye: TERCİH. Peki benim o tercihi ÖĞRENMEME gibi bir hakkım yok mu? Bana ne yaaaaaaaa. :evil: Kim ne yaparsa yapsın.. Ama bunu üçüncü kişiler/toplum/ben öğrendiğim zaman kendi bilgimiz, görgümüz, örf/adet, gelenek/göreneğimiz ölçüsünde söz hakkı DOĞAR!! Önemli olan bu ölçünün miktarını çoğaltmaktır.. Yani "12 saniye" meselesi. ;)

"Devotee"liğin adının dahi yeni duyulduğu/hakkında hiç bir bilginin olmadığı bir ortama "ben devoteeyim, sakatlara cinsel ilgi duyarım, onların performansı daha iyi, arkadaş edinmek istiyorum, lay lay lom." diyerek girilirse, bu ortamdan böyle bir tepki alması gayet normaldir! Önce kendinde olan bi şeyleri (bilgiyi) paylaşmayı bilsin/yapsın da sonra bi şeyleri isteme hakkı doğsun! Di mi? ;) O arada biz de, tam olmasa bile azbuçuk öğrenirdik devoteeliği sayesinde..

Bu konu iyice amacından saptı gibime geliyor. Biz burada Devotluk nedir, ne değildir, engelli bireylerin nasıl bu konuda korunabileceklerini tartışırken konu nerelere geldi. Asarım keserimlere ben de karşıyım tamam. Ve şundan da eminim ki burada asarım keserim diyen bir çok kişi bayan yada erkek bir devotla beraber olmayı da içinden geçiriyordur geçirmiştir. Ama bu bir tercihtir doğaldır demek bu olayı meşru hale getirmek ne kadar doğrudur. Aynı eşcinsel tercihler gibi. Ben burada malum şahsın yada şahısların yaşadığı ilişkinin detaylarını öğrenmek zorunda değilim öğrenmekte istemiyorum. O zaman onun birlikte olduğu engelli birey de çıkıp nasıl yaptıklarını anlatsın. Bu olacak şey mi? Konu devotluksa bu tartışılsın ve saygı çerçevesinde. İş ilişkinin detaylarını anlatmaya geliyorsa buda farklı bir forum kirliliğidir. İki kişi arasında yaşanan seksi okumak zorunda değilim demek ve bunu dile getirmek suçmu oluyor şimdi?

Baben: "Herhangi bir kişinin/insanın/bireyin cinsel tercihlerini üçüncü kişiler/toplum bilmek zorunda mı? "

Elbette değil! :) Ama tartışma başlığı "DEVOTEE (cinsellikte sakatları tercih etmek) hakkında ne düşünüyorsunuz?" olursa, devotee olan birine de söz hakkı düşer, değil mi? Ve Belash da bu hakkını kullanıyor. Bu durumda taraf (devotee) olduğunu söylememesi mümkün mü? Hadi kendisi söylemedi, devoteelik hakkında görüşlerini yazınca herkes ona "sen devotee misin?" diye sormaz mıydı? Yani bu başlıkta devoteenin devoteliğini deşifre etmeden tartışması imkansız gibi birşey.
Kimse alakasız bir yerde/başlıkta "emeklilik için 3600 gün gerek. Biliyor musun ben devoteeyim/eşcinselim/Almanım/Türküm" demiyor ki! :)
Kaldı ki bence devoteeler değil heryerde, flört ettiği kişilere bile "ben devoteeyim" demez (?), değil ki bu forumda "devoteeyim" diye gezsin!
Bu tartışmada bilgi alışverişincde bulunmak için varolduğundan hiç kuşkum yok.

Oya'nın dikkat çektiği "detaylar" konusunda elbette eleştiri olabilir. Keza rahatsız olan rahatsızlığını yazıyor zaten, yazma diyen yok ki.

**
Bu başlık devoteeliğin ne olduğunu anlamak ve devoteeleri tanımak için açıldı. Ne güzel işte, bir de "saf devotee" düştü tuzağa, hadi onu sorgulayalım ve devoteliğin ne menem bi şey olduğunu herkese gösterelim. Bundan daha güzel bir fırsat olabilir mi!? Buyrun...
Soru: SİZCE NEDEN DEVOTEELER SAPIK, VE SAKAT BİRİ İÇİN DEVOTEE NEDEN TEHLİKELİ?

Aylar önce, bu başlık açıldığında:

sunburn' Alıntı:
DEVOTEE NEDİR ?

SAYGIDEĞER ENGELLİLER FORM ÜYELERİ; DÜN AKŞAM DAHA ÖNCEDEN TANIMADIĞIM ANCAK KENDİSİNİ BU SİTEDEN BİR ÜYE OLARAK TANITAN BİR KİŞİ MSN ADRESİMİ KULLANARAK BİR MAİL GÖNDERDİ.
GÖNDERİLEN MAİLDE AYNEN ŞUNLAR YAZMAKTAYDI ; “BEN ENGELLİLER.BİZ FORMUNA ÜYE BİR KİŞİYİM VE DEVOTEEYİM. YENİ ÜYE OLDUĞUM İÇİN BURADAKİ İNSANLARI TANIMIYORUM VE BANA BU KONUDA YARDIMCI OLABİLECEĞİNİZE İNANIYORUM
...

Ve bu başlığı + maili yadırgadım.

Çünkü, mailin Türkçe argodaki karşılığı "ben burada piyasa yapmak istiyorum, bana pezoluk yapar mısın"dı. "Bismillah"ı böyle olan bir kişiye önyargıyla bakmayacak kişileri bir gösterin bakalım bana!

Elbette, kelalaka bir yerde, kelalaka bir mesajla saçmalasın demiyoruz ama Sevgili Sunburn'a öyle bir mesaj atıp, böyle bir başlık açtırması yerine bu başlığı kendisinin açıp, elindeki bilgileri bizimle paylaşmasına itiraz etmezdik.. Bilgi alışverişi dediğin böyle yapılır!

Son sorunun cevabını vermeden önce; devotee, sapık ve cinsel sapkın terimlerinin bilimsel karşılığını örnekleriyle birlikte alabilirsek, cevaba gerek bile kalmaz, diye düşünüyorum. ;)

Sunburn'a mesaj yazan o kişi devotee olup olmamasından bağımsız olarak zaten öküz!
Her şeyin bir adabı vardır ve o zat bu adaptan habersiz bir şekilde saçmalamıştır; devotee olmayıp bodoslama sohbet odasına dalan ve Saldıraylık yapan diğer öküzler gibi! Onların hakkında laf söylemeye bile gerek yok bence. Biz devoteeliğin ne olduğunu tartışalım... Çünkü öküzlük devoteliğe has bişey değil :)

Konu hakkında "sapıklıktır" diyen arkadaşlara soruyorum o soruyu. Öyle ya, birine sapık diyorlarsa mutlaka bir bildikleri olmalı?
Soru: SİZCE NEDEN DEVOTEELER SAPIK, VE SAKAT BİRİ İÇİN DEVOTEE NEDEN TEHLİKELİ?

Ortam baya karışmış bakıyorum... :wink:
Devotelik engellilerinde cinsel obje olabileceğine dikkat çekmek için ortaya atılmış arkası önü olmayan bir kelime...
Öyle bir yöne çekiliyor ki..
Sanki engelli birinden kimse hoşlanamaz ,kimse engelli birini çekici bulamaz da ancak devote dediğimiz kişiler ilgi duyabilir ve bunlar da sapıktır..
Şu sonuç mu çıkıyor ortaya engellilerden sadece sapıklar mı hoşlanabilir.....Bu ne mantıktır..
Bu apaçık engellilere yapılan bir ayırımcılık ve aşağılamadır.
Herkesin hoşlandığı çekici bulduğu tipler vardır..
Kimisi zayıftan,kimisi şişmandan,kimisi kısadan ...bu çoğalır gider.
Şimdi bütün bunlara bir isim vermek .... Hepsini bir hastalık olarak görmek mi gerekli .

bu belash denen kişi karaboğa değilmi önceki niki ondan önceki nikide koşan sinek ti :lol:

basari' Alıntı:
bu belash denen kişi karaboğa değilmi önceki niki ondan önceki nikide koşan sinek ti :lol:

E yani başarı öyle bir attın ki nereye uçtuğu belli değil. Yahu nerden alaka kurarsın. Sinek, karaboğa ve belash. Üçü de farklı kişiler emin olabilirsin. Sırf Diyarbakırdan katıldıkları için böyle bir şey ortaya atman yanlış. Kuyuya taş atma zaten akıllı yok çıkaramazlar. :wink:

Hemen sevgili oturanboğa ya cevap,

sanırım daha önce yazdıklarım unutuldu, hatırlatırız bizde :D

İstediğiniz kadar bu devoteliğin anlamını şirinleştirmeye kalkışın, kesin olan bir şey var o da şu;

Sakat bir insanı cinsel obje olarak görmek.

Bunu bu sitede sakat arkadaşlarım içlerine sindirebiliyorlarsa benim diyecek bir şeyim olamaz. Sapıklıktır veya değildir anlamında bir tartışmanın içersinde olmak istemiyorum.

Kuşkusuz sakat insanlarında cinsel yaşamları vardır bunu tartışmıyoruz biz. Sakat bir insan gördüğü zaman heyecanlanmak onu hemen yatağa atmak ve onu anlayabileceğimiz bir dille yazıyorum becermek istemek güzel mi sizce?????

Sakat insanlara hayran olmak onları değerli görmek anlamında falan değil bu iş. Sadece şu anlamda devoteliği önemsiyorum. Buradan çıkarıyorum bu sonucuda. :D

Benim sevgili sakat arkadaşlarım kendilerini cinsel anlamda çekici bulmuyor genel olarak. İşte bu aşamada bir devotee işe yarar arkadaş.Anlatabiliyormuyum??????

Sakat bir bireyin rehabilitasyonu için acaba tanrı tarafından yaratılmış bir olgumudur devoteelik diye düşünmeden edemiyorum.

andante: "Sakat bir insan gördüğü zaman heyecanlanmak onu hemen yatağa atmak ve onu anlayabileceğimiz bir dille yazıyorum becermek istemek güzel mi sizce?"

:) Kulağa çok hoş geliyor! :):):):):)
Tamam tamam ciddileşiyorum :)

Cinsel obje olarak görülmek kimilerine göre pekala da güzel birşeydir. Hatta magazin dünyasında diğer bütün özelliklerinden arındırılmış sadece güzellikleri veya fetişistleşmiş zenginlikleri dolayısıyla boy-boy poz veren kadınları-erkekleri düşünün. Bence o insanlar o derece beğenilmekten, istenmekten ve tercih edilmekten dolayı bırakın mutlu olmayı, bunun için yapmadıkları şey yok yahu! :)
Ve nefes alan her kadın-erkek beğenilmeyi-arzulanmayı ister.

Önemli olan herhangi bir özelliğimizden dolayı beğenilmek-arzulanmak değil bence. Öyle ya, birini sarışın diye, esmer diye, uzun boylu diye, balık etli diye, mini etekli diye, güzel diye, makyajlı diye, zengin diye, masum diye... binbir özelliklerinden dolayı beğenip istemek mübahken, neden birilerinin bu özellikler arasına sakat uzvu koyması sorun olsun? Neden ben esmer-orta boylu-makyajsız-güleç-beyaz tenli birini gördüğümde onu arzulayabiliyorum da, başkası ampute-sarışın-uzun boylu-makyajlı birini arzulayamasın?

Bence en önemli şey karşılıklı beğenidir (yukarıda bahsettiğim özellikler), ikinci olarak da bu beğeniyi ifade ediş tarzı.
Ve bu iki olgu çok çok çok kişisel birşeydir, herkeste farklı algılara karşılık gelir. Birisi kaçamak bir bakıştan hoşlanır, öbürü atılganlıktan; birisi titrek dudakları öpmek ister, öbürü arzulu dudakları; birisi bir saat sevişir, öbürü üç dakka, kimisi "yatağa atılıp becerilmek" ister, öbürü o yatağa gidene kadar birsürü macera yaşamak...

Sonuç olarak sakatlığı çekici bulan devoteeler bana hiç de acayip birşeymiş gibi gelmiyor; zevk meselesi..
Benim tepki vereceğim şey, kadın-erkek ilişkilerinde adap bilmemektir. Sohbet odasına dalıp, hakkında hiç bir şey bilmediğin birisine, "senden çok hoşlandım, tanışalım" demek bence gerçek sorundur. Bu ister devotee olsun, ister olmasın.
Doğru kişiye, doğru zamanda, adabıyla, zarifçe yapılan her kompliman güzeldir. :) Yanlış kişiye (ya da herkesi doğru kişi varsayıp!), yanlış zamanda, bodoslama ve kabaca yapılan her girişim ise tacizdir!

Not: Beğenilme güdüsü ile ilgili enfes bir yazı: www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=21500

BEN 35 YAŞINDA İNSAN İLİŞKİLERİM OLDUKÇA KUVVETLİ ÇOK SOSYAL BİR BAYANIM.ŞİMDİYE KADAR HİÇ DUYMAMIŞTIM DEVOTE KELİMESİNİ VE OKUDUĞUMDA ADETE DEHŞETE DÜŞTÜM.OTURDUM VE SAATLERCE BUNU VE BUNU YAPAN İNSANLARI DÜŞÜNDÜM.HİÇBİR ANLAM VEREMEDİM AÇIKCASI İNSANLAR HANGİ EGOLARINI TATMİN EDİYORLAR,NEDEN BÖYLE BİR İLİŞKİ TERCİH EDERLER,NEDİR BUNLARI BU İLİŞKİYE İTEN DİYE ÇOK DÜŞÜNDÜM AMA İNANIN HİÇBİR CEVAP BULAMADIM.ONUN İÇİN KAFAMDAKİ BU SORULARA CEVAP VERECEK BİR DEVOTEDEN CEVAPLAR BEKLİYORUM.VE RİCA EDİYORUM.YOKSA HEP KARŞI CİNSİME KARŞI TEDİRGİN VE ŞÜPHECİ OLUCAM BUDA HİÇ HOŞ BİR ŞEY DEĞİL

Oya Tekin, sen öyle diyonda ben öyle demiyom işte :wink: o onlar hatta dilenci kızda hadime şahin olmalı :lol: komiser colombo gibiyim be :lol:

Baben' Alıntı:
Son sorunun cevabını vermeden önce; devotee, sapık ve cinsel sapkın terimlerinin bilimsel karşılığını örnekleriyle birlikte alabilirsek, cevaba gerek bile kalmaz, diye düşünüyorum. ;)

"Sapık" teriminin karşılığı henüz gelmediği için, TDK sözlüğü ne baktım:

[size=4]
1 . Tavır ve davranışları normal olmayan veya geleneklerden, törelerden ayrılan, anormal (kimse), gayritabii, anormal:
"Sapık düşünce."- .
2 . Delice davranışları olan, meczup.

[/size]

Bu tanımın doğruluğu ve yeterliği de tartışılabilir.. :)

Ancak, tanım böyle olduğunda bir "devotee"ye de "sapık" demek çok normal! Sizin tanımlarınızı da alalım. ;)

Yukardaki tanımdan bağımsız olarak;

andante' Alıntı:
...

Sakat bir insanı cinsel obje olarak görmek.

....

Bence burada, sevgili andante, "nasıl olsa anlaşılır" diyerek bir şeyi eklemeye gerek duymamış.. O da olayın "salt" oluşu. Yani Sakat bir insanı SALT cinsel obje olarak görmek.

Bülentçim, seni sadece ve sadece cinsel obje olarak gören, dünya görüşün, duyguların, buradaki yazıların vb. söz konusu olduğunda sana "tren" muamelesi yapan bir partnerden, isterse dünya güzeli olsun, eminim ki sen de kısa zamanda bıkarsın.. Dolayısı ile TEHLİKE de burada! Bir süre sonra "psikolojin bozulacaktır." :p

Ha.. Burada "pilav üstüne az kuru" gibi, "az devotee", "çok devotee" durumları ortaya çıkar.. Ona da "sakatlık oranı" gibi, "devoteelik oranı"yla çözüm bulunabilir belki. ;)

Bu sapık tanımının içine neredeyse her şey girer abi :) Bir zamanlar "komnizm gibi sapık düşünceler" de vardı biliyorsun. :) Bugün mesela heteroseksüellik (kadın<=>erkek) dışında kalan (eşcinsellik vb.) bütün ilişkiler/tercihler Türkiye'de sapıklık sayılır. Ama dünyanın diğer birçok gelişmiş ülkesinde bu böyle değildir...
İşimize gelmediğinde ya da alıştığımızın dışında bir durumla karşılaştığımızda en kolay yaftadır "sapık". Onun için bu tanım bize bu tartışmada birşey katmaz diye düşünüyorum.

"SALT cinsel obje olarak görmek" elbette başlıbaşına yanlış bence de! Tıpkı sarışın, uzun bacaklı bir kadını diğer tüm özelliklerinden bağımısz şekilde görmek gibi, sakatlığı da salt be....ek meta gibi görmek berbat bişey. Bunda hiç bir kuşkum yok. Ama ben burada sarışını görmekle sakatı görmek arasında bir ayrım yapmıyorum. İkisi de aynı halt bence :)
Bir cafeye girdiğimizde ben esmer orta boylu güleç birini görünce dikkat kesilirim, sen sarışın uzun birini görünce dikkat kesilirsin, başkası da kumral ampute birini görünce... Sonra yanaşırız o güzellerin yanına... Sonra muhabbete başlarız...
Hangimiz beğendiğimiz kadının yanına direkt gidip, "çok güzelsin gel seni beceriim" dersek, manyak sayılırız! :) (Yukarıdaki mesajımda dikkat çekmek istediğim adap olayı)
1- Kim bu bara hoşlanacağı birine rastlayabilmek umuduyla, saygılı, ölçülü ve dürüstçe gelirse, ona diyecek sözüm olamaz.
2- Kim bu bara birini be....ek için gelirse, o kişi devote olsun olmasın zaten kapıdışarı edilir :)

SEVGİLİ OTURAN BOĞA YAZILARINIZDA BU KADAR AÇIK İFADELER KULLANMANIZ NE KADAR DOĞRU BUNU SORMAK İSTERİM SİZE.

saliha35, aslında ben de sevmiyorum böyle sözleri ama, bence burda yernie çok oturdu. Birisine ilgi duymakla, onu cinsel obje olarak görmek arasındaki farkı bütün çıplaklığıyla vurgulaması açısından (argo da olsa) doğru bir kelime.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt