Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devotee (cinsellikte sakatları tercih etmek) hakkında ne düşünüyorsunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
YAZDIKLARIN KARŞISINDA MUHATAP SAYDIĞIN ÜSTELİK ENTELLEKTÜEL(Entelektüel diye yazılır)BİRİKİMLERİMİZ KARŞISINDA HİÇ BİR ŞEY SÖYLEYEMEDİĞİN DAHA DOĞRUSU SÖYLEYECEK BİR ŞEY BULAMADIĞIN(aklınca hafifsemiş bizi haha)BİZLERE SESLENMİŞ VE YUKARDA ALINTI YAPTIĞIM ŞEYLERİ İSTEMİŞSİN BİZDEN.O HALDE KARAR ANI DİYORUM.BİZ ARAKADAŞLARA BU KONU ÜZRİNDE BİR SONUCA VARDIK VE DEVOTEELİĞİN BİR SAPKINLIK OLDUĞU GÖRÜŞÜNDE BİRLEŞTİK.ŞİMDİ BU SİTEDE İLETİŞİME GEÇTİĞİN HER HANGİ ARAKADAŞIMIZ SENİ FECİİ ŞEKİLDE TONGAYA DÜŞÜREBİLİR VE SEN BİR ENGELLİYİ TONGAYA DÜŞÜRMENİN SEVİNCİ İÇİNDE ONUNLA SEVİŞMEYE GİDER İKEN BİZLER TARAFINDAN LİNÇ EDİLEBİLİRSİN.HADIM Mİ ETMELİ YOKSA HER NEYSE ELE GEÇİRELİMDE HELE CEZANIN NASIL VERİLECEĞİ KONUSUNDA DA ORTAK BİR FİKRE VARIRIZ ELBET.BİLMUKABELE BİZDEN DE SEVGİLER :wink:

Haklısın, Entelektüel yazılır. Bir "L" gözden kaçmış özür dilerim, çok önemli ise.

Ama bakıyorum da, böyle gereksiz bir şeyi, saldırı aracı olarak kullanmaya çalışan biri olarak pek dikkatsiz davranmışsın be zeytinnn'ciğim.

1. "üzrinde" yazılmaz, yoktur öyle bir kelime. Doğrusu "üzerinde" olmalı.
2. "arakadaşlara" diye de yazılmaz. Doğrusu "Arkadaşlar" olmalı.
3. "Fecii" diye bir kelime de yok. Doğrusu "Feci" olmalıdır.

Hadım etme veya cezalandırma konusunda ki hayal etme gücüne de ayrıca hayran kaldığımı belirtmek istiyorum. Çocukken ben de hayal ederdim; pilot olacağımı, futbolcu olacağımı, boksör olacağımı, karateci olacağımı, dalgıç olacağımı... daha neler neler... Varsın sen de beni hadım ediyor olacağını hayal et, ne çıkar?[size=6][/size]

Belash' Alıntı:
Sayın Abdo, Asterunya, Orhan ve diğer tepkili katılımcılar;

Entellektüel birikimlerinize, kültür ve yaşam standartlarınıza, bakış açılarınıza ve karşılayış biçimlerinize diyecek bir şeyim yok. Daha doğrusu diyecek bir şey bulamadım.
Cevap vermeye bile değmezsin sen. Kendini güya kültürlü görüp konuşuyor ve cahillikten bahsediyorsun. Yazdıklarından belli oluyor ne kadar kültürlü bir sapık olduğun..

bu konuya kuranı kerimi karıştırmazsan bence daha iyi olur aslanım esas cahil sensin

AH SEVGİLİ BELEŞ :lol: KARŞI SALDIRIYA GEÇMENİZ NE KOMİK.OYSA SİZ BİZDEN BİRLİKTE BİR KARARA VARMAMIZI VE SİZE BİLDİRMEMİZİ RİCA ETMİŞTİNİZ VE BU KARARI EMİR TELAKKİ EDECEĞİNİZİ DE EKLEMİŞTİNİZ
KLAVYENİN AZİZLİĞİNE UĞRAMIŞ OLDUĞUM ÇOK AÇIK ANCAK O HATIRLATMAYI PEK ÇOK KİŞİ ENTELLEKTÜEL YAZDIĞI VE ÖYLE BİLDİĞİ İÇİN YAPTIM,DOĞRUSUNU BENDEN ÖĞRENİN İSTEDİM.HAYAL KURMANIN ELBET SINIRI YOKTUR FAKAT SİZİN BU FANTEZİLERİNİZ DE BİRER HAYAL OLARAK KALDIĞI SÜRECE BİZİM İÇİN DE BİR SAKINCASI YOK EYLEME DÖNÜŞTÜĞÜ NOKTADA BURADA İLETİŞİM KURDUĞUNUZ HER ARKADAŞIMIZ SİZİN İÇİN BİR TEHDİT OLUŞTURACAKTIR.SEVGİMLE

:) oooo! belash da "hortlamish", ben seni öldü biliodum, sevgili sitedashlarin kesmedi mi seni hala? :)... neyse hosh geldin tekrardan =)...

Belash' Alıntı:
Adam gibi adam olup; sırf fiziksel engeli yüzünden engelli insanlara acıma ve merhamet duygusu ile yaklaşmalıyım?

Onları cinsel bir partner olarak görmemin, oldukça sapık ve onları aşağılayan bir bakış açısını olduğu hususunu içre mi etmeliyim?!
bir sakati cinsel partner olarak görmek onu ashagilamak anlamina gelmedigi kadar bi devotee olmak da engellilere acima ve merhamet duygusu ile yaklashMamak ya da onlari hic ashagilaMamak anlamina gelmes ;)...

konuyla ilgili bilimsel gerceklik diye bir kuramin mümkün olmadigi (ya da cok zor oldugu) konusunda katiliom sana... daha bilim adamlari bile anlashamio ki biz burda bir iki "bilimsel" yazi okuyarak "hah! tamam, bu konu budur" diyebilelim hepi birlikte :)... ama yine de horizon73'ün bahsettigi dökümanlari okumayi cok isterim ve ilgilendigi icin teshekkür ediom... konuyu ilk tartishtigimizda biraz arashtirmishtim telefonla falan ama kimse dogru düzgün (bilimsel) bi literatür veremedi/gösteremedi... almanlar amerikalilar kadar durmuyo bu konunun üstünde :)... ha! psikolog bi kadinla konuyu konushmam icin randevu almishtim ama (özel sebeplerden dolayi) katilamadim... yeni randevu almayi da bi türlü beceremedim (oturanboga, sorry), tatil falan girdi araya sonra da konu "önemini" kaybetti benim icin nedense...

neyse bilimsel yazilar gelinceye kadar -sitedashinla tatli sohbetini accik böl de- bize sen anlat biraz shu devoteeligi, belash... nedir, neyin nesidir? bi sabah kalktin ki devotee mi oluvermishin, yoksa hep devotee.din de birden mi farkina vardin yoksa yavash yavash mi?... devotee oldugundan emin misin?... insan az ya da cok devotee olabilio mu yoksa "birazcik hamileyim" denilemedigi gibi "birazcik devoteeyim" de denilemio mu? ya hep ya hic mi?... tanidigin baska devoteeler de var mi? varsa onlarla kendini karshilashtirdigin zaman ortak yönünüz mü daha büük, farkiniz mi?... keshke devotee olmasaydim dedigin hic oldu mu, yoksa mutlu musun?... devoteelikten "istifa" etmenin elinde oldugunu düshünüo musun? anlat biras (lütfen, tabe. emir gibi algilanmasin)... azicik senden (de) dinleyelim devoteeligi :)...

ha! bu arada, merak ettigim(iz) baska bisheyi örendim, a_geyik; ayni zamanda hem engelli hem devotee insanlar da var, devotee engelliler yani (ya da tersi) ;)... artik bunlar önce devotee.diler de sonradan mi engelli oldular, yoksa ilk bashtan beri hem devotee hem engelli miydiler, bilmiom, sormadim... konu burda gündemdeyken, "arashtirmalarimi" yaptigim siralar bikac devotee sitesine üye olmushtum, bitanesini hala ziaret ediom ara ara... orda tanishtim... hatiri sayilir devoteeler ve devotee-engelli ciftleriyle de tanishtim, hadim etme fantazilerinden uzak durmayi insana zorlashtiran devoteelerle de :)... her devotee ayni degil yani, oturanboga... en azindan, benim tanishtiklarimin (sadece nette tanishtim ama) ya da yazilarini okuduklarimin biri birine benzemio du... ne zevkleri, ne görüshleri ne de kishilikleri... farkli, farkli, rengarenk yani, öle tek bi fabrikadan cikmamish hepsi ;)...

uykum geldi, ii geceler...
sevgiler...

[size=2]not: daha önceki yazdigim mesajlari sitemizdeki bazi devotee.ler "davetiye" olarak algilamish ;); onun icin burda söyleme geregi duydum shimdi; devotee partner/sevgili/esh falan aramiom ben kendime (devotee olmayanini da aramiom zaten)... ama sohbet, muabbet derseniz varim, memnun olurum... hatta kafamdaki bazi soru isharetlerini gidermeme yardimci olursaniz sevinirim...[/size]

YAHU SEN NECE KONUŞUYORSUN ÖYLE REKURSİON İNAN BİR KELİMESİNİ DAHİ ANLAMADIM ÇOK ŞEKERSİN DOĞRUSU.ŞIMARIK ŞIMARIK YAZMIŞSIN PEK ŞİRİN OLMUŞ.BAK BELASH BİZE DEVOTEE TERİMİNİ BELLETMEYE ÇALIŞIYOR.SEVGİLİ BELASH SEN O MUHTEŞEM TÜRKÇEN İLE REKURSİON'A BİRAZ TÜRKÇE ÖĞRETSENE ALMANYA'DA YAŞADIĞI İÇİN ZORLANIYOR OLMALI.BELASH İTİRAF ETMELİYİM Kİ OLDUKÇA ETKİLEYİCİ BİR DİL İLE YAZIYORSUN.SIRF BU YÜZDEN AŞIK OLABİLİRİM SANA.KALBİMDE BOŞ ŞU SIRALAR VE EN BÜYÜK AŞKLAR KAVGAYLA BAŞLAR MÜTHİŞŞŞ EDEBİ BİR ÇEKİM OLUŞTU.TUHAF YERDEN YERE VURDUĞUM ADAMI DÜŞLÜYORUM

zeytinnn' Alıntı:
YAHU SEN NECE KONUŞUYORSUN ÖYLE REKURSİON İNAN BİR KELİMESİNİ DAHİ ANLAMADIM ÇOK ŞEKERSİN DOĞRUSU.ŞIMARIK ŞIMARIK YAZMIŞSIN PEK ŞİRİN OLMUŞ.
...

Sevgili Rekursion'un, klavye probleminden ötürü kendine has REKURSİONCA dediği bir dili vardır. Benim de en çok sevdiğim yanlarından birisidir. Alamanya'da ;) yaşamasına rağmen Türkiye'deki Türklerden çok çok güzel Türkçesi vardır. Forum kullanımı ve kurallarını hepimizden iyi bilir. (Sırf büyük harf kullanmanın nette "bağırmak" anlamı taşıdığını bilir ve kullanmaz!! ;) ) Onun bizden değil, bizim ondan öğreneceğimiz çok şey vardır!

SAYIN BABÜR BEYFENDİ RAKURSİONU ŞİRİN BULDUĞUMU BELİRTMİŞTİM YUKARDA Kİ YAZIMDA VE EVET ONUN BOŞ BİR İNSAN OMADIĞI DA ÇOK AÇIK BEN DAHA ÇOK DEVOTEE SÖZCÜĞÜNÜ BİZE BELLETMEYE ÇALIŞAN ARKADAŞIMIZA DEĞİNMEK ADINA REKURSİONA LATİFE ETMİŞ İDİM HEPSİ BU.BÜYÜK HARFLERİ KULLANMANIN DA BAĞIRMAK ANLAMI TAŞIDIĞINI İLK KEZ SİZDEN AZ ÖNCE ÖĞRENMİŞ BULUNUYORUM DONANIMLI BİR KADIN OLMAMA RAĞMEN BENİM DE BİLMEDİĞİM ŞEYLER VAR İMİŞ DEMEK Kİ AMA ÜZGÜNÜM BUNUN İÇİN YAPABİLECEĞİM FAZLACA BİR ŞEY YOK ÇÜNKÜ BEN DE KLAVYE PROBLEMİ YAŞAMAKTAYIM SON BİR HAFTADIR :wink:

Rekursion' Alıntı:
:) oooo! belash da "hortlamish", ben seni öldü biliodum, sevgili sitedashlarin kesmedi mi seni hala? :)... neyse hosh geldin tekrardan =)...

Merhabalar, hoşbulduk. Hoş geldiğimin farkındayım, çünkü; ben oldukça hoş bir adamım, evet :) (Tek iğrençliğim sadece bu olmalı)

bi devotee olmak da engellilere acima ve merhamet duygusu ile yaklashMamak ya da onlari hic ashagilaMamak anlamina gelmes ;)...

Hayatımda ki hiç bir engelliye, tek başına kotarabileceği işlerde yardım etmem. Şurası bir gerçek; bir engelliye asla acıma ve merhamet duygusu ile yaklaşmam, bunun çok aşağılayıcı ve karşıdaki engelli bireyde yetersizlik duygusu yarattığına inanırım. Olayı sadece fiziki kapasite meselesi olarak algılamak en doğrusu. Bir basketçi kadar iyi basket atamam, bir futbolcu gibi sert şutlar çekemem, bir atlet kadar hızlı koşamam... Bunlar bende eksiklik uyandırmıyorsa, bacakları tutmayan bir insanda da uyandırmamalı. Hayat fiziksel eylemler bütünü değildir ki.

konuyla ilgili bilimsel gerceklik diye bir kuramin mümkün olmadigi (ya da cok zor oldugu) konusunda katiliom sana... daha bilim adamlari bile anlashamio ki biz burda bir iki "bilimsel" yazi okuyarak "hah! tamam, bu konu budur" diyebilelim hepi birlikte :)...
Değil mi ya! Aman tanrım, karşımda IQ' su yüksek bir insan görmeyeli ne kadar da uzun zaman olmuş :D

neyse bilimsel yazilar gelinceye kadar -sitedashinla tatli sohbetini accik böl de- bize sen anlat biraz shu devoteeligi, belash... nedir, neyin nesidir? bi sabah kalktin ki devotee mi oluvermishin, yoksa hep devotee.din de birden mi farkina vardin yoksa yavash yavash mi?... devotee oldugundan emin misin?... insan az ya da cok devotee olabilio mu yoksa "birazcik hamileyim" denilemedigi gibi "birazcik devoteeyim" de denilemio mu? ya hep ya hic mi?... tanidigin baska devoteeler de var mi? varsa onlarla kendini karshilashtirdigin zaman ortak yönünüz mü daha büük, farkiniz mi?... keshke devotee olmasaydim dedigin hic oldu mu, yoksa mutlu musun?... devoteelikten "istifa" etmenin elinde oldugunu düshünüo musun? anlat biras (lütfen, tabe. emir gibi algilanmasin)... azicik senden (de) dinleyelim devoteeligi :)...
Cevaplar hakkında hiç bir fikrim yok. Belki de fetişistimdir, kimbilir. Ben 14 yaşında iken, köyümüze dilencilik yapmaya gelen engelli bir çingene kadınla ilk ilişkilerimizi yaşadığımız (buradaki biz eki, 2 yıl boyunda, dönem dönem, kümesten yumurta, ambardan buğday ve mercimek çalarak çingene karısına veren beş kafa dengi arkadaş için kullanılmıştır) için de olabilir. :)

Ayrıca etiketlendirmeyi de gereksiz görüyorum. Seçicilik kriterleri arasında; esmerlerin yer almadığı bir erkeğin, esmer bir kadınla sevişemeyeceği kanaati ne kadar yanlış ise, engellileri çekici gören ve engelli olmayı seçicilik kriterleri arasına alan bir erkeğin, engelli olmayan biriyle sevişemeyeceği kanaati de o kadar yanlış görünüyor. İlla böyle bir şart sunuluyorsa devoteelik için; üzgünüm, ben devotee değilim :) Herkesle yatabilirim ama yatmam gibi bir gerçeğe sahibim.

Tepkileri de hala anlayabilmiş değilim. Seni seksi buluyorum, sizi seksi buluyorum, çok güzel sevişir gibi bir intibaa yarattınız bende, cümlelerinin itici olan tarafı nedir, çözemedim bir türlü! Hayır; pek çok kadın/erkek, bu cümleleri duyabilmek adına yüzlerini gözlerini boyar, olmadık elbiselere tonlarca para döker, solaryumudur, pedikürü, manikürü, bir sürü ıvır zıvırla uğraşır didinirken, elin garibi kalkar herkesin duymak istediğini size söyler, siz de yok kanını dökeriz, yok hadım ederiz yok şöyle yok böyle köpek görmüş kedi gibi peşrev çekersiniz. Tuhaflık bende değil arkadaşlar, tuhaflığın en ala biçimi sizin tutarsız davranışlarınızda. (Erkek devoteeyi hadım etmeyi düşünürken, bulduğu kadın devotee ile hoş zamanlar geçirdiği için bana teşekkür etmeyi düşünen arkadaşa ayrıca hayran kaldığımı belirtmek istiyorum. Karmaşık ve çelişkili hayatı en derin biçimde yaşıyor anlaşılan)
Neyse, çok yazdım ve niyeyse hala yazmaya devam ediyorum. İnsanların zihinleri acıtmak hoşuma mı gidiyor, ne? Devotee liğimin üstüne sadist liği de sos etsek mi acaba? :D

Yanlış hatırlamıyorsam 1989-90 yıllarında h.gardner insanlarda 8farklı zeka olduğunu bilimsel olarak açıklamıştı.
Doğuştan insanların bu kapasite ile doğduklarını fakat bi çok sebepler yüzünden bu zeka türlerinin çoğunun ya da hiç birinin çok fazla gelişemeden köreldiğini açıklamıştı.
Rekursion u anlamak için zeytin hanım,bu zeka türlerinden sözel-dil,mantık ve duygusal zekaya sahip olmak gerekir.bunun klavye ya da türkçe ile alakası yoktur.
sizin kalan zeka türleriden hangisini taşıdığınızı ayrıca merak ettim!!
bu bağlamda çok donanımlıyım yazdığınız için bunu açıklamak gereğini duydum.
çok donanımlıyım derken herşeyi çok biliyorum demek aynı kefededir bana göre.çok bilen çok yanılır .
DEVOTEELİK konusunda ,yaptığınız çıkışlara çok güldüm ayrıca belirteyim.Çaktırmadan piyasa yapmaya geldiniz sanırım
belash da sizi hayal etmeye başladı ise mutluluklar :D
Sayın Belash,
bi doktora gittiniz mi hiç?Hasta bi kişilik olduğunuzu düşünmedim sadece soruorum merakımdan cinsel sapkınlığnız var belkide,tıbbi bir açıklmaya ihityaç duydunuz mu?
bu siteden bir devote tanıdım tamamen fetişistti ..
sevgilerr..

Belash' Alıntı:
Değil mi ya! Aman tanrım, karşımda IQ' su yüksek bir insan görmeyeli ne kadar da uzun zaman olmuş :D
Saruhanoğlu iyi dinle beni. Sana sayın falan demiyorum farkındaysan sevgiler falan göndermeyecem. Burada insanlara hakaret etmek zevk veriyor sana bariz bir şekilde görülüyor artık bu. Alıntı yaptığım sözlerin tüm sitedekilere hakarettir. Herkesi geri zekalı görüp kendini üstün gören manyağın tekisin sen.

ikinci bahar' Alıntı:
sizin kalan zeka türleriden hangisini taşıdığınızı ayrıca merak ettim!!

Madem bu zeka türlerinde çok bilgilisin sen neden söylemiyorsun hangi zeka türü diye. Tutarsızlık var sözlerinde seninde. Şimdi senin zekandandamı şüphe duymalıyız. Ayıp yaa. Kişileri aşağılamak yakışmıyor size..

Selam Belash,

Topik yeniden canlandı; aslında daha önce daha derinlemesine yapılması gereken bir şey yeni aklıma geldi; devoteeliğe gösterilen tepkileri biraz daha anlamlandırmak. :) Neden bu tepkiler verildi acaba. Artık bunu sana sormanın daha doğru olacağını düşündüm. Aslında birisini daha önce söylemiş olduğum birkaç fikrim var ve bazılarını daha önce söylediğim bu düşüncelerin çıkış noktalarının bazıları da şunlar;

Bir olguya çok aşırı tepki veren insanlara hep şüpheyle yaklaşırım, aşırı tepkinin çeşitli nedenleri olmakla beraber bunların bir kısmı yanındaki şeytanla ama bir kısmı da aslında kendi içlerindeki şeytanla karşılaştıklarını düşünmektedir ve onu kovmaya çalışmaktadırlar. Gerçekten de genellikle bir konu bize ne kadar uzaksa onu o kadar az yargılarız ve o kadar az tepki veririz.

İkinci çıkış noktam biraz daha değişik; diyelim ki sen devotee değilsin ve bir kadında seni en çok çeken şey uzun bacaklar. Bir gün düzeyli insanların olduğu bir toplantıda sana göre mükemmel bacakları olan bir kadınla karşılaştın ve çok etkilendin. Bir fırsat yarattın ve konuşmaya başladın, yine diyelim ki o kadın da senden çok etkilendi ve sana ilgi göstermeye başladı. Yine diyelim ki kadın özellikle mini etek giymişti, senin bacaklarını beğendiğini hissetti ve bu da ayrıca hoşuna gitti. Yine diyelim ki bu kadın özgür cinselliğe de genel olarak soğuk bakmıyor. Ama konuşmaya başlar başlamaz o kadına hemen bacaklarının çok güzel olduğunu düşündüğünü ve o yüzden onunla ilgilendiğini söylersen ve kadına kendisine öncelikle bir cinsel obje gözüyle bakıldığını düşündürürsen sana ne gözle bakar?

Dediğim gibi kendime göre bir düşünce geliştirdim; ama senin bu tepkilerin nedenlerine duygusal değil de nesnel olarak nasıl baktığını aslında daha çok merak ediyorum.

Selamlar.

esra dogru söylüyo arkadaşlar bu belaşh denen sapık mahsus yapıyo ve bizleri tahrik ediyo ulen maymun iştahlı belaşh akıllı ol

neptune' Alıntı:
Bir olguya çok aşırı tepki veren insanlara hep şüpheyle yaklaşırım, aşırı tepkinin çeşitli nedenleri olmakla beraber bunların bir kısmı yanındaki şeytanla ama bir kısmı da aslında kendi içlerindeki şeytanla karşılaştıklarını düşünmektedir ve onu kovmaya çalışmaktadırlar. Gerçekten de genellikle bir konu bize ne kadar uzaksa onu o kadar az yargılarız ve o kadar az tepki veririz.
Şimdi tepki verdik diye içimizde şeytan var öylemi. Benim şeytanla falan ilgim olmaz arkadaşım.
Sen bu şeytan konusunda uzmansın galiba. Çünkü bak nerede olduklarından falan haberdarsın. Bunlar senin kendi düşüncelerin. Nerden bilelim şimdi senin kendi içindeki şeytanı kovamdığını. Yoksa yanındamı şeytan..

arkadaşlar ben bu şahsın yani belaşhın siteden ihraç edilmesini yani atılmasını istiyorum

Aman Esra hanım büyük harf kullanmışsınız. Dikkat edin sonra bizi cezalandırırlar. Şeytan falan derken. Büyük harf yazmanın inanki burda öğrendim bunu BAĞIRMAK olduğunu. Çok şey öğrendim ben burdan yaaaawww..
Aykuyum neyim yükseldi arkadaşlar. (Şimdi bu yazıyı malum şahıs düzeltir(Belash). Kültürlü ya güya)

Ne bağırıyon Zeytiiiiiin.

Bir kez daha [size=7] Off topic [/size]. (Önceki mesajımda unutmuşum. Kusura bakmayın. :oops: )

zeytinnn' Alıntı:
SAYIN BABÜR BEYFENDİ RAKURSİONU ŞİRİN BULDUĞUMU BELİRTMİŞTİM YUKARDA Kİ YAZIMDA VE EVET ONUN BOŞ BİR İNSAN OMADIĞI DA ÇOK AÇIK BEN DAHA ÇOK DEVOTEE SÖZCÜĞÜNÜ BİZE BELLETMEYE ÇALIŞAN ARKADAŞIMIZA DEĞİNMEK ADINA REKURSİONA LATİFE ETMİŞ İDİM HEPSİ BU.BÜYÜK HARFLERİ KULLANMANIN DA BAĞIRMAK ANLAMI TAŞIDIĞINI İLK KEZ SİZDEN AZ ÖNCE ÖĞRENMİŞ BULUNUYORUM DONANIMLI BİR KADIN OLMAMA RAĞMEN BENİM DE BİLMEDİĞİM ŞEYLER VAR İMİŞ DEMEK Kİ AMA ÜZGÜNÜM BUNUN İÇİN YAPABİLECEĞİM FAZLACA BİR ŞEY YOK ÇÜNKÜ BEN DE KLAVYE PROBLEMİ YAŞAMAKTAYIM SON BİR HAFTADIR :wink:

Sevgili zeytinnn, niye öyle dövecekmiş gibi bir giriş yaptın, anlayamadım?

"Latife" ettiğin anlaşılıyor zaten de, ben sadece senin mesajına karşılık yazmadım. Geçenlerde bir arkadaş daha, benzer kelimeleri (hem de ciddi ciddi) kullanmıştı, Sevgili Rekursion için. O nedenle bir açıklama yapma ihtiyacı hissettim.

Google'da "büyük harf kullanmak" yazıp arattığımda, 24.100 sayfa bulundu. Bunların çoğu da forumlardaki mesajlarda "büyük harf kullanma"nın bağırmak ve/veya kızmak anlamına geldiğini anlatıyor. Hatta bir tanesinde:
Metnin tamamını büyük harfle yazmak, ancak yıllar öncesinin iletişim biçimi olan telgrafa özgüdür. Yazılar, makaleler ve mektuplar, tümüyle büyük harf kullanarak yazılmaz. Diğer yandan, 1990'lar sonrasında doğan ve gelişen "Internet Etiği"ne göre, büyük harf kullanmak "bağırmak" anlamına gelir ve hoş karşılanmaz. Dolayısıyla, mesaj konu satırları tümüyle büyük harfler kullanılarak yazılmamalıdır.
diyor.

Ayrıca, Forum Kuralları'nda da (Madde 5) bundan söz edilmektedir.

Sakinken büyük harf kullanırsak, bağırmak istediğimiz zaman ne kullanacağız? :p
Şaka bir yana; bu mesaj da sadece ve tamamen sizin için değildi. Caps Lock tuşunu basılı tutarak yazmayı alışkanlık haline getirmiş arkadaşlara da bir hatırlatmaydı sadece..
2007'de problemsiz bir klavye dilerim. ;)

Belash' Alıntı:

İnsanları; bir de, IQ'su yüksek olanlar ve IQ'su düşük olanlar diye de mi ayıracağız. :( Kullanıcı adının altına bir de IQ oranını belirten bir rakam ekleyelim istersen hı? Engelli plakası gibi.. :evil: Olimpos'tan ne zaman ineceğini bildir de, bir karşılama töreni hazırlayalım sana..

Aslında, ben şu mesajından ötürü ( http://www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?p=188333#188333 ) artık "hidayete erdi", başka forumların da olduğunun farkına vardı, mutlaka bizimle paylaşacağı başka şeyleri de vardır, pek üstüne gitmeyelim, diye düşünüyordum ama...

Not 1: Sevgili Orhan,
Yukarıda ki yazılarımı senin mesajlarından önce kaleme almıştım. Bazı şeyler çakışıyor ama değiştirmeye gerek duymadım..

Not 2: Gerektiği yerde değil de sürekli büyük harf kullanmak yanlıştır! Ayrıca, bağırmak yasaktır diye de bir kural yok! Ama sürekli bağırırsanız kimseye dinletemezsiniz kendinizi..

Not 3: Kimin kimden yana olduğunu iyi tespit edin. ;)

Dile getirilen tepkilerin seviyesini anlamak ya da kabul etmek mümkün değil. Bu arkadaş düşüncelerini ifade etti ve biz de konu hakkında zaten az olan bilgilerimiz üzerinden oluşturduğumuz yargılarımızı belirttik. Bu kadar basit. Bu olayı kişisel bir durum gibi saldırı malzemesi haline getirmek doğru değil.

Zeka seviyesi gibi tartışmalar hiçbir üyemize yakışmaz. Eğer konuya dair okuyanlara birşeyler katacak fikirleriniz yoksa bence susmak evladır. Yoksa konuştukça, bağırıp çağırdıkça birileri daha beter batıyor...

Ben tam bu noktada belash a sormak istiyorum. Devotelik senin kimliğinin en önemli unsuru mudur? Yani sitemizde sadece bu konudaki görüşlerinle biliniyor olmak senin için üzücü değil midir?

Nacizane bir tavsiye; eğer diğer konularla da ilgilenmez ve kendini sadece bu tercihinle sunmaya devam edersen bu durum senin algılanmana hoş katkılarda bulunmayacaktır. Başka düşüncelerin, inançların, beklentilerin, zevklerin vb olduğuna eminim. Ama bunların hepsini bir yana koyar ve sitemizde salt bu özelliğinle varolursan insanlar seni sadece bu ne oldugu tam da bilinmeyen özelliğinle bilecekler. Bilinemeyen herşeyin doğasında ne vardır bilirsin. Herkes gibi olduğu iyice bellenmiş bir belash ın devotelik özelliğiyle, kişilik özellikleri, sosyal duyarlılıkları kısaca onu birey yapan temel kriterleri bilinmeyen bir kocaman soru işaretinin devoteliği aynı algılanmayacaktır. İnsanlar kendilerinden bildiklerini anlamaya daha meyillidirler. Bu noktada sanki sen anlaşılmak değil de toplumsal değer yargılarıyla dans etmek ister gibi bir profil çiziyorsun. Çünkü burada seni sadece bu özelliğinle tanır olduk.

Pegasus' Alıntı:
Dile getirilen tepkilerin seviyesini anlamak ya da kabul etmek mümkün değil. Bu arkadaş düşüncelerini ifade etti ve biz de konu hakkında zaten az olan bilgilerimiz üzerinden oluşturduğumuz yargılarımızı belirttik. Bu kadar basit. Bu olayı kişisel bir durum gibi saldırı malzemesi haline getirmek doğru değil.

Zeka seviyesi gibi tartışmalar hiçbir üyemize yakışmaz. Eğer konuya dair okuyanlara birşeyler katacak fikirleriniz yoksa bence susmak evladır. Yoksa konuştukça, bağırıp çağırdıkça birileri daha beter batıyor...

susma sustukça ssıra sana gelecek derler pagasus kardeş yoksa sendemi devotesin

"NO BELASH NO CRY"

belasha tepki duyan arkadaşlara öneri

arkadaşlar forumun bu konusu "devotee". Bu kavramın ne olduğu ve bizim ne düşündüğümüz. Yoksa bizi belash ilgilendirmiyor. Siz sürekli belash hakkında yorum yaptıkça o kabarıyor ve sürekli ilgi odağı oluyor. Bu konu "devotee" den çok belash karşıtları ve ona destek verenlerin panoraması gibi gözüküyor. Ben size söz verdim arkadaşım çevrilerini bitirmek üzere. Bu "Devotee" lik konusunda hem ben hemde siz detaylı olarak bilgileneceksiniz. Yoksa "devotee" konusu ilginizi çekmiyorsa "belash" diye konu açalım orda istediğiniz gibi kapışın eğer temel derdiniz bu ise.

Bir başka noktada belash la ilgili düşüncelerim o her yazdığında gittikçe negatif oluyor. Belashın herşeyden önce "devotee" likten çok kendi kişisel sorunlarıyla karşımıza çıkıyor. Google ı taratın belash heryere üye. Bu forumda verdiği özellikler oralardada var. 6. nesil yazar anlamına geldiğini öğrendiğim belash kendini bi yerlere koymak istiyor. Önemli olmak istiyor. Ve sayenizde bu sitede popüler oldu. Zaten ben onun "devotee" olduğunuda düşünmüyorum. Kuyuya bir taş attı ve hepimiz çıkarmaya çalışıyoruz. Boşverin. Hayatınızda daha önce belash mı vardı. Bu iş iyice çığırından çıkmış.

neyse yeni bir yıla gireceğiz sitedeki herkesin bayramını kutluyor iyi seneler diliyorum. saygılarımla.

AsTeRuNyA demiş ki:
susma sustukça ssıra sana gelecek derler pagasus kardeş yoksa sendemi devotesin

Bu nasıl saygısızca bir konuşmadır. Aster sen Pegasusu ne kadar tanıyorsun ki böylesine haddini aşan bir söylemde bulunuyorsun. Okuduğunuzu anlamıyorsanız, ağzınızdan çıkanı bilmiyorsanız sadece yazmış olmak için yazmayın. İthamda bulunduğunuz kişilerin kim olduklarına bakmaksızın böyle aptal suptal söylemlerde bulunmak sizleri sadece küçültüyor. Bir konu hakkında fikriniz yoksa kişilere saldırmak yerine yazmayın daha iyi. Aster yapman gereken bu saatten sonrada Pegasus gibi değerli bir arkadaşımızdan özür dilemektir aksi taktirde küçülme sınırının içinde haps olup kalacaksın. Gelelim bu konuya. Bu sayfaları üyeler dışında bir çok kişi okuyor bu sayfaya bakarak ne düşünürler hakkınızda biliyor musunuz cahil cühelâ oturmuş kendine kendine konuşuyor. Devotlara ve düşüncelerine bende karşıyım ama kişinin kişilik hakkına saldırma gibi bir hakkı kendimde görmüyorum siz nasıl bu hakkı kendinizde görüyorsunuz onu da anlamış değilim. horizon73 ne güzel söylemiş bir kişiyi popüler etmek böyle oluyor demek ki. Bu başlıkta bundan sonra yazacaklar haddini bilsin eğer konu hakkında söyleyecek bir şeyi yoksa kişilik haklarına saldırıda bulunacak aptal suptal cümleler yazmasın. Forumun adını kavgacı cahillere çıkarmaya kimsenin hakkı yok. Hele ki içmizdeki değerli kişiliklere bu tarz sözler söylemeye hiç birinizin hakkı yok. Herkes yerini bilsin.

Kavgasız seviyeli bir sene geçirmek dileği ile iyi yıllar.

SEVGİLİ ARKADAŞAR ASLINDA SAPKIN,SAPIK OLARAK NİTELEDĞİMİZ ARKADAŞIMIZIN ÇOCUKLUĞUNDA MEĞERSE ONUN BUGÜN DEVOTEE OLMASINA NEDEN OLACAK ANILAR VAR İMİŞ VE SANIYORUM Kİ BU FREUD'UN ÇOCUKLUĞA İNME TEORİSİYLE AÇIKLANABİLİR :lol: İLK CİNSEL TECRÜBESİNİ ENGELLİ BİR DİLENCİ İLE YAŞAMASI KALICI BAZI SEMPTOMLAR YARATMIŞ SEVGİLİ ARKADAŞIMIZDA O HALDE BUNUN BİR SAPKINLIK OLMASINDAN SÖZ EDİLEMEZ ,BUNA KISACA TERCİH DİYEBİLİRİZ KENDİ ARAMIZDA.BÖYLE BAKILDIĞINDA HİÇTE VAHİM GÖRÜNMÜYOR.SEVGİLİ İKİNCİ BAHAR NE AYIP HİÇ YAKIŞTIRAMIYORUM BU ZEHİR ZEMBEREK SALDIRILARINIZI SİZE ÇOK AYIP BİR EĞİTİMCİYE HİÇ YAKIŞMIYOR DOĞRUSU.PİYASA SÖZCÜĞÜNÜ DE ÇOK AVAM BULDUĞUMU SÖYLEMEDEN GEÇEMEYECEĞİM.HER AN ARANIZDAN BİRİNE AŞIK OLUP ONUNLA MUTLU BİR İLŞKİYE BAŞLAMANIN NERESİ PİYASA YAPMAKTIR ANLAMIŞ DEĞİLİM.HER NEYSE CEHALETİNİZE VERİYORUM OKUMUŞ CAHİL DOSTUM

DEVOTEE 1

BİLGİ PAYLAŞILINCA GÜZELDİR

DEVOTEE 1
sevgili arkadaşlar daha önce size sözverdiğim gibi bu konu hakkındaki dökumanlar elimde...
hepsini uzun uzun size yazıp sıkmak istemiyorum..toparlayabildiğim kadar size aktaracağım.. eğer daha fazla döküman isteyen olursa bana özel mesaj atıp e-mailinizi yazın ben yollarım..

ilk önce şu büyük yanlışı düzeltelim..

"DEVOTEE"(cinsellikte sakatları tercih etmek)!!!!!!!!!!!!!!!!!
dünyanın hiç bir yerinde "devotee" kelimesi bu anlamda kullanılmıyor. Pisikolog arkadaşım kendisinde mevcut olan bütün veritabanlarını taradığını bu kelimenin bu anlamda kullanılmadığını ifade etti. Böyle bir başlığı sunburn nerden buldu bilemiyorum. Kendisi bizi bu konuda aydınlatırsa çok sevinirim.

devotee kelimesi ingilizcede-latincede ve hint-avrupa dillerinde şu anlama gelmektedir.

devotee: Müptela, hayran, fanatik, esir, köle, bağımlı, mürit v.b anlamlara gelmektedir.

kaynak: Multilanguage roots of the words( birden fazla dilde kelimelerin kökleri)
bu referans kitapta elektronik olarak library of congress u.s.a (amerikan kongre kütüphanesi) nden alınmıştır.

Önce bu kavram üzerinde anlaşalım istedim. Yani devotee diye bir terim yok. Heleki forumun başlığında verilen şekliyle hiç yok. Hayır var diyenleri açıklamaya ve ispatlamaya davet ediyorum. Öyle çok bu kelimeyi kullandıkki nerdeyse benimsedik. Hatırlarsanız bazı arkadaşlar psikoloji sitelerine yazmışlardı ama cevap alamamışlardı. Çünkü literatürde böyle bir anlamı yok bu kelimenin. Ancak şöyle bir durum var. Bu kelime herhangi bir şeyin "devotee" si anlamında kullanıyorlar. Örneğin pink floyd devoteleri yani hayranları ya da hindistan ve uzakdoğu ülkelerindeki dinlerin kurduğu tarikatların devoteleri yani müritleri. Sonuç olarak bu bir sıfat. Yukarıdaki anlamlarından pek çok örnek var hem internette hem kütüphanelerde. Şimdi bizi esas ilgilendiren konuya gelince. Yani fiziksel engellileri cinsel hayatlarında tercih edenler. Bu konuyuda anlatacağım. Hemen hepsini şimdi yazmayacağım. İlk önce yavaş yavaş gidelim. Bu kelimenin bu forumundaki anlamını yazan arkadaşlardan bilgi bekliyorum ki psikolog arkadaşımda çok merak ediyor. Yazının devamı az sonra:)

DEVOTEE 2

DEVOTEE 2

sevgili arkadaşlar; dün gece bu konu hakkındaki girişimi yapmıştım. Şimdi devamını yazıyorum. Burada kullanılan anlamıyla devotelik diye bir şey yok. Yalnız burada fiziksel engellilerin cinsel açıdan tercih edilmesi ile ilgili tartışmalar vardı. İlk olarak bunun bir sapkınlık olup olmadığına bakalım. Bu konu Cinsel Sapmalar konusu içinde yer alıyor. İnsanların cinsel hayatı üreme iç güdüsüyle başlar. İlk insan varolduğundan beri. Oysa insan toplum içinde yaşıyor. Toplumlar insanların yaşayışına yön verir. Zaman içerisinde öğretiler haline dönüşür. Çocukluktan beri taklit ederiz, beğeniriz yada karşı dururuz. İnsan davranışları hep komplekstir. Bu davranışların açıklanması pek çok donenin mevcut olması ile açıklanabilir. İşte cinsel sapmaların açıklanması bu donelerle mümkün olabilir. Yinede 2*2=4 gibi bi şey değildir. Sapkınlık olarak bir şeyi açıklamak zordur. Yalnız gelenek ve görenek, toplum kuralları ve yasalarla bazı davranışlar sapkınlık olarak nitelebilir. Üstelik işin içine birde din ve ahlak kuralları girdiğinde sapkınlık olarak nitelenebilecek pek çok davranış mevcuttur. Ancak psikolojide sapkınlıklar bellidir. Yani yenileri sonradan türeyebilir. İlk etapta bu sapkınlıklar nelerdir ona bakalım.

CİNSEL SAPKINLIK TÜRLERİ: Her türlü fetişizm, otik erotik( cinsel birleşme sırasında çıkarılan seslerden haz duyma ve doygunluğa ulaşma), homoseseksüellik, bisexsüellik, gözle uyarılma, transseksüalizm, sadizm, mazoizm, pluralizm(cinsel doyum için birden fazla eş tercih edilmesi ya da grup sex), teşhircilik ve erkek organının kıskanılması.

Şimdi burada şunu belirtmem lazım bunlar cinsel sapkınlık türleri sapıklık türleri değil. Arada muazzam bi fark var. Yukarıda saydığım türler normal olarak algılanan cinsel birleşmelerin sapma hali.

Yukarıdaki sapmaların içinde bizi ilgilendiren kısım FETİŞİZM. İşte önemli olan nokta burası. Cinsellikte engelli insanları tercih etmek fetişizm içinde yer alıyor. Şimdi letaratürdeki fetişizmlere bakalım.

FETİŞİZM TÜRLERİ:

Ayak Fetişizmi, Ayakkabı Fetişizmi, Kadın Çorabı Fetişizmi, Koku Fetişizmi, Deri Fetişizmi ve Fiziksel engelli fetişizmi.

Kaynak:ABERRANT SEX BEHAVIOR IN HUMANS (Annals of the New York Academy of Sciences-Volume 47 Physiological and Phychological Factors in Sex Behavior Page 639 - May 1947
doi:10.1111/j.1749-6632.1947.tb31728.x
Physiological and Phychological Factors in Sex Behavior )

Biz bu son fetişizm türünü inceleyeceğiz. Şimdilik bu kadar. 3. bölümüde bugün yazacağım.

İşte biz bu son fetişizmi inceleyeceğiz. Zaten konumuz bu:)

Şimdilik bu kadar

horizon73' Alıntı:
Şimdi burada şunu belirtmem lazım bunlar cinsel sapkınlık türleri sapıklık türleri değil. Arada muazzam bi fark var. Yukarıda saydığım türler normal olarak algılanan cinsel birleşmelerin sapma hali.

Sevgili horizon73,

Emeğin için çok teşekkür ederiz. Sapkınlık türlerini ve tanımını açıklamışsın. İyi, güzel de; "arada muazzam fark var" dediğin "sapıklık" tanımı ve türleri hakkında bilgi olmayınca, yarım kalmıyor mu? Bilgi tam olmalı ki, karşılaştırmayı biz yapabilelim di mi? ;)

Ayrıca, senin de dediğin gibi, konu 2 x 2 = 4 gibi değil! O nedenle; bunları sanki, 'değişmez anayasa maddesi' gibi bir üslupla 'bu böyledir, başkası kabul edilemez' demeye getirmek de pek doğru gelmiyor bana!

sayın baben zaten yazı bitmedi şu an işteyim fırsat buldukça toparlayıp yazıyorum..devamında sorularının cevabı var.. ancak uslup konusunda seninle aynı fikirde değilim yazımın hiç bir cümlesi bu uslübu içermiyor. sadece makalelerde yer alan şekliyle anlatmaya çalışıyorum. ama sadece devotee kelimesinin kullanışı hakkında kesin bir tavrım var ki bunun neden yanlış olduğunu anlattım. Yinede seni dikkate alarak biraz daha özen gösteririm. teşekkürler. saygılarımla

horizon73' Alıntı:
Kaynak:.............May 1947

Selam horizon73,

Ne yazık ki kaynağın pek geçerli değil. O zamandan onyıllar sonrasında bile hala masturbasyon gibi normal cinsel davranışlar bile bozukluk kabul ediliyordu.

Güncel ve revize DSM4'ün Türkçesine kolayca ulaşabiliyorsan geçerli bir kaynak bulmuş olursun.

Ayrıca değerlendirmenin psikolojik değil de psikiyatrik düzlemde yapılması daha doğru olur. Psikolojik değerlendirmeye göre insanın çok farklı yönelimleri olabilir. Ama bunun bir hastalık olup olmadığına psikoloji değil psikiyatri karar verir.

Emeğin için teşekkürler, yine de devam et lütfen.

Herkese selamlar
Fırsat buldukca bende burdaki birçok kişi gibi anlamını burada ögrendigim 'devoteelik' kavramının TARTIŞILDIGI bu forumu takip etmeye çalışıyorum..Ama konudan çok kişisel saldırılar,hakaretler,tehditler görüyorum...insan olmanın yada insanca davranışların başlıca özellikleri;yaşamsal faaliyetlerimizi devam ettirmek için hava,su,toprak yada tahta'dan:)yararlanmak degildir öyle degilmi?:)Bize deger katan ve diger canlılardan bizi ayıran bir takım özellikler vardır;SAYGI gibi..Neden düşüncesinde ^^evet engellilerde en az saglıklı kişiler kadar çekici olabilir ^^ yada ^^saglıklı bir diger kişi kadar belkide ondan bile daha çok arzu uyandırabilir^^ diyen birine bu kadar saldırılıyor anlamaya çalışıyorum..hele ki bu engellilerle ilgili bir sitede ve yüzlerce engelli üyesi bulunan bir ortamda..engelini yada özrünü kendinde bir eksiklik olarak görüp de yaşamdan ve hatta kendinden bile kendini soyutlayan kişiler var,aynaya bakmaktan korkan,sokaga çıkmaktan çekinen arkadaşlarımız var.
Şimdi burda ki tepkiler ^^en az engeli olmayan kişiler kadar hatta onlardan daha iyi sevişir özürlü kişilerde^^ diye düşünülen kavrama mı?CEVAP:DITTTT YANLIŞ mı demeliyiz:))bu anlatımın kendine bu anlamda güveni olmayan aynaya bile bakmaktan korkan,sokaga çıkmaktan ve etraftaki bakışlardan rahatsızlık duyan bir çok kişiyi YÜREKKLENDİRİYOR olamazmı?..neden konuya bu şekilde bakılmıyor?aksini söylense de IRKÇILIGI MI tartışacaktık?
Bu kavramı bize anlatmaya çalışan kişi ARADA FARK YOK EŞİTİZ HATTA SİZLER DAHA İYİ BİLE OLABİLİRSİNİZ diye kendi uslubuyla anlatırken BİZLER; YOK YOK ,İYİ BAK, OLURMU CANIM? ARADA FARK VAR ÖZÜRLÜYÜZ BİZ DİYE BASBAS BAGIRIP DARAGACI ARIYORUZ:):)hani hep deniliyor ya ayrımcılık yapılıyor,yaşam hakkımız nerde,bizde şunu isteriz bunu isteriz diyee..ayrımcılıgımı yapanda kendimizi katagorize edende bizleriz..Ben bu forumu okudugumda bunu hissettim çogu yazılardan..
Herkesin ruhunun huzur bulması ve bu hiddetli forumun sona ermesi için şöyle bir yargıyamı varılmalı:engelliler saglıklı biri tarafından çekici bulunamazlar,saglıklı ve hoş bir erkek tarafından arzu edilemezler,eger ediliyorlar ise de mutlaka bu kişiler toplum tarafından SAPIK yada SAPKIN diye etiketlendirilmelidir..
Hiçkimseyi beni bir kadın olarak hoş buldugu için herhangibir sınıfın içine dahil edemem.Bende duygusal ilişkilerimde özrü bulunmayan birilerini tercih ediyorum desemm benim tanımım ne olacak bu halde?..ilişkilerimizde hangimiz bize,ruhumuza veyahut gözlerimize hitab eden kişileri tercih etmiyoruzki?neye sahip oldugunu bilmekk slogan bu arkadaşlar özgüven biraz daha fazla özgüvenn..
..Devoteelerden uzak durmak isteyen arkadaşlara Haç yada sarımsak taşımalarını tavsiye ediyorum..(ne bileyim ya adamı alıp asamayacagımıza göre;belki bu şekilde eksenimizde olmaz.bu yöntem eski tarihlerde işe yaramış diye duymuştum,kötü ruhları,vampirleri falan uzak tutuyormuş..:)verdigim bu bilgi hiç bir bilimsel veriye dayanmamakta oldugunu belirtmek isterim:)sonra mazallah bunu yaparda işe yaramadı leydii diye sorumluluk alamam:)
Sevgili Belash olurda infazın vuk_u bulup da bundan haberdar olur isem arkandan diyecegim tek şey ^^az konuştu çok tartışıldı ama tartışılamayacak tek şey zekasıydı diyecegim:):)
Son olarak bende burdan Bahçeşehirdeki sarı civcivime ve Konyadaki(yoksa Ankara mıydı:) arkadaşıma selamlar:))

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt