bana da öle gelio biras, sevgili gülcancim
arkadashlar, devoteeler sapik midir degil midir sorusunu bi an icin kenara birakalim, ya da "sapik bunlar!" dielim hade:
sizce sakat bi bedeni cinsel acidan saglam bi bedene göre daha güzel ve daha cekici bulan birini, cocuklara, ölülere, hayvanlara saldiran, sinek, örümcek gibi her türlü hasheratla hashir neshir olup cinsel haz duyan ya da mok yemeden sevishemien insanlarla ayni kefeye koymak sakat bedene ve öle bi bedene sahip insanlara bi hakaret degil midir?!? (sevgili cemm.e selamlar: üüü-ürü-üüüü, imzani cok sevdim
)...
ardindan da "beni begenen oldugum gibi, hersheyimle, bi bütün olarak begensin" demek komik kacmaz mi biraz?...
milletin gözü farkli güzellige alishsin diye dünyanin hemen her yerinden turistlerin ziaret ettigi bi meydani, londra.nin "trafalgar square"-esini süsleyen kahraman heykellerinin yanina alison lapperin sakat bedeniyle sekiz aylik hamileyken ciplak poz verdigi heykelini de dikmishler...
bakarsiniz basharili olurlarsa sakat bedeni güzel ve cekici buldugunu söyleyen herkese hemencecik tecavüzcüymüsh gibi muamele etmek isteyenler azalir biras... umarim sakat bedeni icin utanip, "onu begense begense ancak bi sapik begenebilir" diye düshünen sakatlar da azalir... sevgili gülcanin dedigi gibi sakatligi bi kusur/eksiklik olarak degil de bi sürü özelliklerden ya da siradanliklardan bi tanesi olarak kabul eden sakat ve saglam insanlarin sayisi da artar umarim...
gelelim tekrar devoteelere:
OturanBoğa' Alıntı:
Devoteler yeteri kadar dürüst/tarafsız olurlar mı acaba cevap verirken; ya da devote karşıtları?!
Bence onlar da cevap vermeli ama, daha bağımsız ve dışardan cevaplar gerek bize...
bence de... bu yüsden frankfurt goethe üniversitesinin "
institut für sexualwissenschaften" (cinsel bilimler enstitüsü olarak cevirilebilir mi?) i telefonla aradim... bu konuyla ilgili herhangi bi arashtirma yapilip yapilmadigini sordum... sekreter malesef herhangi bi kaynak/edebiat/kitap ismi veremedi bana ama enstitüde konuyla ilgilenen bi kadinla (yanilmiosam psikologmush) konushmam icin haftaya pazartesi gününe randevu verdi... bakalim ishe yaricak mi...
Sema' Alıntı:
Tercih meselesi veya sapkınlık olduğu sanırım bu ayırım yapıldıktan sonra daha anlaşılır hale gelir. Sevgili olarak zenci veya sarışın renkli gözlülerden hoşlanmak,onlardan etkilenmek ile ; zencileri , sarışınları vs. fiziksel özellikleri dolayısı ile cinsel obje olarak nitelemek arasında farklılık olduğunu düşünüyorum.
evet, cok güzel demish sema... bence de bi ayrim yapmak gerekio... son günlerde internette epey bi gezindim... engelliler/devoteeler sitelerini... engelliler tarafindan devoteeler icin, devoteeler tarafindan engelliler icin kurulmush siteler, dovoteelerin devoteelere moral vermek, destek olmak icin kurdugu siteler, engellilerin devoteelere karshi kurdugu siteler... devoteelerin sirf sakat insan (özellikle sakat kadin) resimleri, videolari ve sakat insanla sevishme hikayeleri/tecrübeleri gibi "mallari" aralarinda degishtirmek veya satmak icin kurdugu siteler... neler varmish neler, gezindim durdum
... elimden geldigi kadar önyargisis bakmaya calishtim ve gördüm ki (a_geyik.in de dedigi gibi) devotee var - devotee var, hepsi ayni degil...
semanin dedigi gibi tipki sevgili olarak sarishin veya zenci insanlari tercih edenler gibi sakat insanlari tercih edenler de var (bunlara da devotee denio), ve taktir ederis ki pek kizilacak bi durum degil bu (bu arada: ben de -hic zenci erkek arkadashim olmadiysa da- zenci erkekleri beyaz erkeklerden cok daha cekici buluom, 50'li-60'li yillarda bunu örnein beyaz bi amerikaliya itiraf etseydim "sapik" damgasini yermiydim acaba?!... hühehe
)... tencereyle kapak yuvarlanip birbirini bulunca cok güzel ve uzun vadeli hatta ömür boyu süren mutlu birliktelikler meydana gelebilio...
ve yine sema.nin isharet ettigi gibi sakatlari sirf sakatligina indirgeyen, birer seks objesi olarak gören devoteeler de var tabe (sema.nin ilk mesajinda alintiladigi ingilizce yazida devotee olarak degil fetishist olarak isimlendirilio bunlar), hem de sayisi hicte öle az görünmüo (eh ne de olsa internet ortaminda baktim)... ama bunlar (bircok arkadashimizin da dedigi gibi) örnein 90-60-90, "kusursuz" bedenli kadinlari ya da ücken vücutlu
(atletik) erkekleri birer seks objesine ("kusursuz" bedenine) indirgeyen insanlardan daha fazla ya da daha az kinama hak etmiolar benim gözümde (bu konuda
neptune.nin düshüncelerine katiliom )... biri saglam bedeni digeri de sakat bedeni kullanmak istio, o bedeni tashiyan insan önemli degil gibi görünüo onlar icin... her ikisi de övülücek tutum degil... ya her ikisine de "sapiklik" diices ya da her ikisine de "egoistlik, karaktersislik" diices... bu tür insanlar arasinda ne istedigini dogrudan söyleyenler oldugu gibi amacina ulashmak icin her türlü yalana bashvuranlar da var... bir de kolayca ulashmak isteyenler var, bunlar kalkipta kendine güvenen, (kendisine saygi duyan, deger veren) insanlari secmedigini anlamak icin üstün zekaya sahip olmak gerekmio...
ishte bu noktada iq.su pek yüksek olmayan ama makyaj konusunda kültürü pek genish olan, 90-60-90 "mükemmel" bedenli hatunlari kendilerine "kolay lokma" olarak secenlerle yeni sakat olmush, "dünyasi yikilmish", belki de henüs hastaneden bile cikmadan sevgilisi/nishanlisi/eshi tarafindan terk edilmish, hayata küsmüsh olan insanlari kendilerine "kolay lokma" olarak secenlere ayni gözle bakamiom... bi insanin hic istemeden ve beklemeden, aniden bash basha kaldigi ve nefret ettigi zor bi durumdan (counlukla kalici olmayan bi ruh halinden) bi bashkasinin faydalanmasina anlayish gösterebilmem icin hic bi mazeret bulamiom... sevgili sema.nin alintiladigi yazida da özellikle bu tür hastane köshelerinde "pusu kuran" devoteelere karshi uyarilio sakatlar, ama ne oldugu bilindigi sürece gercek bi tehlike olarak görülmüo...
bir de bu durum kendisinde gercekten (sapkinlik shöle dursun) sapiklik haline gelmish devoteeler var... "devoteelik" kendisinde bi hastalik olmush devoteeler... sakatliktan bashka bishi düshünemes hale gelmish devoteeler... ishini gücünü, ailesini, hersheyi bi kenara birakip gizli gizli sakat insanlari (counlukla sakat kadinlari) takip eden, gizli gizli resim ceken devoteeler... hatta -andantenin dedigi gibi- kendisi de ampute olma arzusu ile yanip kavrulmaya bashlian devoteeler bile -az da olsa var... cok ilginc yazilar okudum, alintilamak istediklerim de vardi aslinda ama shu an malesef neyi nerde okudugumu hatirliamiom pek... tekrar buldugum zaman kaynak göstererek aktarmaya calishirim buraya...
nette kendini anlatan devoteelerin hemen hepsi "internette devotee, amelo gibi kavramlarla karshilashincaya kadar devotee oldugumu bilmiodum. sakatlara karshi besledigim bu duygalarla dünyada tek bashima oldugumu saniodum" gibi cümleler kullanio... cogu bu duygular yüzünden kendinden utanirmish (nasi olur da sakat bedenden hoshlanilabilir diye
)... kimseye acilamas, dürtülerini elinden geldigi kadar bastirmaya calishirmish... ta ki yalniz olmadiklarini öreninceye kadar (devoteeler tarafindan devoteeler icin kurulmush siteler genelde bu amacla kurulmush: "yalniz degilsinis")...
velhasili kelam kendimce shöle bi sonuca vardim:
1) devoteelik (sakat bedeni saglam bedenden daha cekici bulmak) bi sapiklik degildir aslinda; sarishinlardan, esmerlerden hoshlanmak gibi bishi... ama sakatliktan bashka bishi düshünemes hale gelmek, sürekli bununla ilgili fantaziler üretmek, dürtüler ve davranishlar sergilemek, bashka hersheyi ihmal etmek, sakatlik unsuru olmadan mutlu olamamak bi hastaliktir... bu dürtüler devoteenin kendi günlük hayatini olumsuz bi shekilde etkiliosa veya bashkalarini rahatsiz edici/zarar verici davranishlar sergilemesine sebep oluosa bi hastaliktir... daha önce almancadan rekursion.caya cevirdigim yazidaki WHO.nun yaptigi parafili tanimindan ve okudugum diger yazilardan bunlari anliom... kisacasi devoteelik sapiklik degil ama sapik olan bicok devoteenin var olmasi
gözardi edilmemeli ... belki de bunun sebebi arashtirilmali
...
2) devoteeleri ne bu site icin ne sakatlar icin ne de insanlik icin bi tehlike olarak göremiom, hele hele doga kanunlarini ters yüz edicek bi tehlike olarak hic göremiom... ortada bi tehlike varsa o da bu konudaki bilgisizliktir bence (baben.cime selamlar
)...
ha bi de pretender.ler var: kalabalik yerlerde "sakatcilik" oynamayi sevenler, tr.deki dilencilerin cogu bunlardan sayilir bence
... hüüüühehehehee...
sefffgiler
---
not:
vardigim sonuca varirken bu konuyu uzun süre arashtiran josephine johnston isimli avukatin
"amputelerin dünyasi ve devoteeler" isimli yazisindan etkilendigimi de söliim bare:
(...) A close examination of the American Psychiatric Association’s definition reveals the often-overlooked criterion that to qualify as a paraphilia, the urges in question must cause clinically significant distress or impairment of functioning.
It might be said that being sexually attracted to amputees is not in itself a mental disorder. However, if and when the attraction causes the devotee to act in an anti-social, intimidating or even illegal manner it may be more properly said to constitute a paraphilia. In other words, one might argue that a simple attraction to amputees should be considered a sexual preference, like an attraction to blondes, but that an obsessive and compulsive attraction, which interferes with a devotee’s day-to-day life or causes him or her to act in a threatening way toward amputees, can more properly be considered a mental disorder.
Amputees certainly need to be aware of the existence of people who are attracted to them on account of their amputation, and they should bear in mind that for some devotees the attraction is almost uncontrollable. Amputee women, in particular, should expect to be approached by a devotee at some time, and the usual caution regarding encounters with strangers is obviously applicable. However, as with all human sexual interactions, physical attraction could act as a catalyst to a fulfilling union, and it would seem premature to view all devotees as necessarily dangerous. It is not yet clear that devotees, or pretenders, or even wannabes, are paraphiliacs or sufferers of some other mental disorder. Where possible amputees should maintain an open mind, while always being mindful of their own emotional and physical safety.
kaynak
"(...) devoteeligin kendisinin (yani insanda cinsel acidan sakatlari saglamlardan daha cekici bulma olgusunun) sapiklik olmadigi sölenebilir ama eger arzulari ve dürtüleri devoteeyi sosyal olmayan, korkutucu/ürkütücü ve hatta yasalara aykiri davranishlar sergilemesine sebep oluosa parafili teshhisi pekiala konulabilir... yani amputelerden etkilenmek sarishinlardan etkilenmek gibi bir cinsel tercih olarak degerlendirilmeli ama obsesif bi arzunun/etkilenmenin devoteenin hayatini olumsuz yönlendirmesi ya da amputelere karshi korku verici davranishlar sergilemesine sebep olmasi pekiala bi ruh hastaligi olarak ele alinabilir... (...)"