Sayın Abdo, Asterunya, Orhan ve diğer tepkili katılımcılar;
Entellektüel birikimlerinize, kültür ve yaşam standartlarınıza, bakış açılarınıza ve karşılayış biçimlerinize diyecek bir şeyim yok. Daha doğrusu diyecek bir şey bulamadım.
Ama, her ne kadar ben olamasam da, sizlerin belli bir inanca sahip insanlar olduğunuzu düşünerek, Kuran'ı Kerim den bir kaç parça ayeti okutmak istiyorum. Çok sevdiğim ve yeri geldikçe de okuduğum cümleler ve tam da bu duruma uyuyor;
"Kuran-ı Kerim, İsra suresi, 111/17-36-37 ve 38;
-Hakkında bilgin bulunmayan bir şeyin ardına düşme! Çünkü kulak, göz ve gönül, bunların hepsinden sorumludur.
-Yeryüzünde böbürlenerek dolaşma. Çünkü sen, (bütün varlığın ve azmini de kullanarak) ne yeri yaratabilir ne de dağlarla ululuk yarışına girebilirsin.
-Bütün bu sayılanlar, Rabbin katında sevimsizdir."
İşte budur diye düşünmemek elde değil. Bilgi sahibi olmadan yazıp, döşersiniz/düşersiniz, beni etiketleyerek de kendinizi, (ahlaki açıdan) üstün tutar, böbürlenirsiniz. Hal böyle iken; hem inancınıza ters düşersiniz, hem de medeni ölçütlere aykırı davranırsınız.
Bir uzvu eksik diye bir insanı cinsel açıdan çekici bulmayı sapıklık diye adlandırırsınız. Üstüne de; ben bir devotee buldum, sevmediğim sana bu yüzden teşekkür bile edecek seviyede hoş vakitler geçiriyorum, bir hastalığım var: bu yüzden 45 dakika boyunca erekte halini koruyabiliyorum gibisinden, artık ufak ufak değil, kocaman kocaman atıp tutarsınız. Üstüne de sapık olan ben olurum.
Doğrusu, olayın bilimsel açıklaması çok da umurumda değil. Çok değil, bir kaç asır önce bahsi geçen bilim dünyanın yuvarlak olduğunu kabul etmiyordu. Kadınların cinsel arzularının olduğunu da.
Ve hala kabul gören inançlar var; erkeğin bereket canlısı olarak yaratılan penisten başlayarak yaratıldığından tutun kadının erkeğin kaburga kemiğinden yaratıldığına dair...
Hülasası; çok da umur edilecek şeyler değil. Varsın sitedeki bazı arkadaşlar etiketlesin, sınıflandırsın, kategorize etsin, ne çıkar?
Samimiyetlik adına; belki de gereksizce yazdım. Pişman da değilim, farklı yönler beklerdim. Muhataplarımın pek çoğunun, aynası o kadar kararmış bir vaziyette ki; aksimi bile yansıtamaz halde. Uzuv eksikliği salt bedensel yetenekleri değil, empati kurma, anlayış gösterme, farkına varma gibi yeteneklerini de kısıtlamış. Bunda bütünüyle kendilerinin suçu yok, toplumun gösterdiği bakış açısı da iğrenç bir görünüm sergiliyor. Tıpkı dertleştiğim bir insanın; bankacı kız hakkında, onu maaşı için mi istiyorsun demesi kadar iğrenç!
Herkese saygılar, sevgiler. Sitedaşıma ekstra sevgiler, selamlar