Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devotee (cinsellikte sakatları tercih etmek) hakkında ne düşünüyorsunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arkadaşlar bırakın bu işleri artık davote sapıklıktır bence bülent abi bu forumu kilitle tartışmaya bile degmez bir konu

Sakin olun beyler, bayanlar...

Yazılanları şöyle bir gözden geçiriyorumda, sanırım biraz fazla reaksiyon gösteriyorsunuz.

Dıştan bakınca, -güvercinlere benzetmeler, fiziksel engeli olan arkadaşları savunma düşünceleri, kezzaplar, sünnetler v.s.- çok ama çok komiğime gidiyor.

Adeta şöyle bir benzetme yapılıyor; vahşi bir hayvan, o nadide kuzuların arasına dalacak, bazı kuzular demokrasi, birey özgürlüğü, kurallar, hukuk falan diye melül melül otlanmaya devam ederken (kurt diyelim) birazdan kuzuların içine dalacak ve ortaya çok vahşi bir tablo çıkacak... yuh derim, başka bir şey de demem size! Bir fantezi, bir şehvet, bir arzu katalizörü üzerine amma da polemik yaptınız yahu! Hayır, devotee liği tartışsanız neyse, resmen o devotee bu devotee diye işaret etmeyin beni kardeşim!

En azından hepinizden daha dürüstüm! Sıkıyorsa; mastürbasyon yaparken ne düşündüğünüzü, en sevdiğiniz kişinin başı üzerine yemin ederek anlatsanıza kardeşim! Tanrı biliyor ya, şu sapık, şuradaki de sapık, onun yanında duran hem sapık hem de ahlaksızın önde gideni, arkadaki bereli çocuk da sapık diyen arkadaşların içlerinde neler neler kaynıyordur! Bana erdemli, masum, sütten çıkmış ak kaşık ahkamları kesmeyin arkadaşım! Bütün insanların fetişist hayalleri vardır, herkes hayallerinde sapkın bir kişilik sergiler, herkes mastürbasyon yapar, yaparken hayal kurar... Anlattırmayın bana şimdi bunları da, biraz da kendi aklınızı kullanın. Hayal etmek iyi, söylemek kötü. Hayaller iyi, gerçekler kaka öylemi! Hadi ordan hadi ordan!

Doğru söyleyeni dokuz köyden cahiller kovarmış. Varsın tepki gösterin anam, doğrucu adam dokuz köyü nasıl bulduysa onuncu köyü bulur, merak etmeyin!

BELASH>>>>> ŞİMDİ SENİN BU SÖZLERİN ETİKTEN ÇOK UZAK. TERBİYENİ TAKIN.KONUNUN MUHATABLARINA ALINTI YAP VE NE DİYECEKSEN ONLARA SÖLE. BUNU SÖLERKEN DE EĞER ÖZELDEN YAPMAYACAKSAN YAZDIĞIN KELİMELERİ DİKKATLİCE SEÇ.

BU FORMU SADECE SEN DEĞİL 100.000 KİŞİ OKUYOR!!! :evil:

geç kalıyorsun bülent abi kilitle bu formu yoksa tartışmalar kavgaya dönüşecek sende belaşhmısın nesin milleti birbirine düşürüyosun her kimsen defol bu siteden

DAHA YAZMAMA KARARI ALMIŞTIM AMA YAPAMADIM ŞİMDİDE MASTURBASYON OLAYINA DALDIK BAKALIM DAHA NELER YAZILACAK SADECE TAKİP EDECEĞİM ZİRA HAKLI GELDİK HAKSIZ ÇIKTIK
AMA SADECE ŞUNU SÖYLEYEYİM BU FORMA BAYANLARDA BAKIYOO SİZ BANA DEDİĞİNİZ GİBİ
HADİ BAYANLAR SİZ AZ GEZİN DİYİCEKMİSİNİZ SYN OTURAN BOĞA
BAZEN KELİMELER KİFAYETSİZ KALIYO
ARTIK NASIL Bİ ZİHNİYET OLMUŞSA BU DEVOTELİK BENİM KAFAMI KARIŞTIRDI BAZI DUYGULAR VARDIR ANLATILMAZ YAŞANIRR

Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir.

Öncelikle selamlar...

Bazı üye arkadaşlar bu form illa kapansın, illa kapansın diye isteklerde bulunmuşlar... Bu form neden kapansın ki? Anlam veremedim... Ki burda bir konu tartışılıyor ve bu tartışmada "haftanın konusu"... Ki buraya bayanların girmesine karşıyım marşıyım laflarıda boş bence... Bir insanın içinde ne varsa odur, buna engel olamaz kimse... İsteyen okur eleştirir, istemeyen hiç girmeye bile tenezzül etmez... İsteyen tartışır, isyeyen tartışmaz... Buda insanların kendi tercihidir...
Herkes burda kendi fikir ve düşüncelerini yazmakta.... Ama öyle ama böyle... Saygı göstermeliyiz fikir ve düşüncelere...

Sevgilerimle...

kim mi yüklenicek "bunca" insanin aklina ruhuna yerleshen shüphenin vebalini?...
deginmeye calishtim aslinda:

arkadashlar, devotee.leri, amelo.lari vs. burada sömürücü birer canavar olarak "tanitirken" biraz dikkatli olalim... hani bu son zamanlarda cokca bahsedilen ve korkulan "saglamlara düshmanlik", "saglamlari dishlama" konusu var ya hani , ishte tam da oraya götürebilir bizi bu konu... bi zamanlar üyesi oldugum ama bu konuda bazi tavirlari mide bulandirici buldugum icin ayrildigim bazi alman engelliler sitesinde öylesine bi amelo korkusu, fobisi, düshmanligi almish bashini gidiodu ki neredeyse siteye ugrayan her saglama amelo gözüyle bakiliodu... forumda "yanlish" söz yazan her saglam amelodur diye siteden kovuluodu... müthish bi güvensizlik esiodu etrafta... rahati, huzuru kaciran bu güvensizlik beni kacirdi
arashtirmadim nedense o konuyu ve unutmushtum bile...
taa ki internette engelliler sitelerine üye olana kadar...
aman allam, meger ben nasi bi "canavarla" konushmushum da haberim yokmush...
iiki de o siteleri tanimadan önce o devotee.yle tanishma firsati bulmushum...
bu "alish verishi" bilmiom ama olaya olan tepkilerin, ve bu meseleyi (bana göre) yanlish ele alishimizin bizi nereye götürebiliceni az cok kestirebildigimi düshünüom... bilindigi gibi almanya.da (ve bazi bashka ülkelerde) biraz daha uzun zamandir konushuluo bu konu... ben de internet sayesinde yaklashik ikibucuk, üc senedir (daha önce hic aklima gelmedi nedense ) "engelliler dünyasina" girdim gireli gözlemledigim bazi sheyler var... ve bana göre pek hosh olmayan sheyler...

yüklenen yoksa ben yükleniim... elimizden geldigi kadar hem aydinlanmaya hem aydinlatmaya calishtigimiz icin, bilgilenmeye ve bilgilendirmeye calishtigimiz icin cooook özür dileriz... büyük bi suc bu... mutlaka cezalandirilmaliyiz... mutlaka!... babeeeeeen, nerdesin?... bilgi de bilgi diosun ama isteyen kac kishi var ki, ugrashmak bile istemio insanlarin büük kismi... :-|

"panige" kapilmadan, kapilinmasina firsat vermeden, duygularin höpür höpür tashmasiyla degil de, ayik bi bakishla bakalim olaya dios... bunu demek hemencecik bisheyleri meshrulashtirmak mi oluo?... devoteeleri cok sevmek mi oluo?... devoteeler saklanmasin, kendini aciklasin, burda bulunacaksa devotee oldugunu bildirerek bulunsun (gizli gizli ish yapmasin, devoteeligini sakliyarak birilerini kandirmaktan iyidir) demeye calishtik: "cok merakliysaniz, buyurun, iyi eglenceler dileriz" türünden terbiesizliklerle karshilik verildi, sesimizi cikarmadik...

ben de yoruldum..
sirf sakat oldugum icin begenilmemeyi, reddedilmeyi ne kadar reddediosam sirf sakat oldugum icin tercih edilmeyi de aynen o kadar reddediom... biri digerinden zerre kadar fazla rahatsizlik vermio bana ...
bu sözlerim hala gecerli...

ashk konusu ile ilgili sevgili babenin sorusuna cevap olarak yazicaktim düshüncelerimi ama gerek kalmadi gibi görünüo (hershey birbirine girdi)... kisaca shöle söliebilirim sirf sakatligimi ele alarak birilerinin beni sevmesi mümkün olmadigi gibi, sakatligimi sevmeden beni sevmesi de mümkün degil bana göre... öle ayri ayri yok, ya hep ya hic... ama ashk sevilmek deildir sadece sevmektir de...

neyse, kapatiosanis kapatin...
gercekten yorulmushum (10 saattir bi mesaji yazamadim :))...

Biraz daha soluklanalım !!!!!

Sakın bu da ne ya diye okumaya başlamayın, nefes ala ala okuyun, sadece benim yazdıklarımı değil, bence tüm yazılanları... Bende yetişmekte zorlanıyorum, sizlere katılmamak mümkün değil, bir rekora doğru koşuyoruz ve bu rekorun kırılma sebeplerini ayrı bir tartışma konusu yaparız sevgili oturanboğa :D

Ben 43 yaşındayım ve abimde benden 2 yaş büyük olduğuna göre yaklaşık 46 yıldan önce annem ve babam tanışmışlar demektir bu.Dile kolay yaklaşık 50 yılı bulan bir geçmiş...

Annem Amasyalı babam da İstanbul lu. Bundan yaklaşık 50 yıl önce İstanbul dan Amasya ya gelen bir genç annemi görür ve ister. Nişanlanırlar. Son derece yakışıklı bir gençtir babam o zamanlar annem da harika bir genç kız.

Bir süre sonra babamın çalıştığı yerde bir iş kazası meydan gelir. Babam kaynak yaparken oksijen tüpü patlar ve kendisini hastanede bulur. Kaynak gözlüğü gözüne batmıştır ve sol kolu kırlmıştır.

Hastaneden çıktıktan sonra doğruca nişanlısının evine gider ve dedeme ben artık yarım bir insanım kızınızı bana vermezsiniz diye düşündüğümden nişan yüzüğünü size getirdim der.

Dedem; Biz Anadolu insanıyız evladım, ağzımızdan söz bir kere çıkar eğer kızımda seni isterse benim için sorun yok der.

Annem de evet demiş olmalı ki gördüğünüz gibi bendeniz andante ortalıklardayım.

Babam yaklaşık tam altı ameliyat geçirdi. O zamanki koşullarla yapılan ameliyatlarda sol kolu her ameliyatta bir santim kesildiği için sol kolu diğer kolundan tam 6 santim kısaydı. Ve sol kolu asla 180 derece olamazdı. Ameliyat izlerini de son derce rahatlıkla görebilirdiniz. Oluşan deformeleride.

Biliyormusunuz ben yaklaşık iki yıldır bu siteye üyeyim ve aklıma bunu anlatmak hiç gelmedi. Bu güne kadar.Çünkü bugün de dahil olmak üzere benim babam benim sadece babam dı. Bütün özellikleriyle. Ama şimdi düşünüyorum da ya benim babam sakat tı :D

Eğer bu olay ayağında olmuş olsaydı kesinlikle aksayarak yüreyecekti.Kolundaydı ve bu yüzden bilinen anlamıyla benim babam da çolaktı.

Anne ve babamı beraber hatırladığımda aklıma gelen tek şey birbirilerine duydukları sevgiydi. Gerçekten onların sayesinde son derece mutlu bir çocukluk yaşadım ben. Bildiğim bir çok şeyi onlara bakarak öğrendiğimi söyleyebilirim. Ve babamın alzhemar hastalığından öldüğü geçen yıla kadar o Amasyalı kadın taparcasına baktı kocasına. Çünkü o onun Sabih iydi. Babamın adı Sabih tir de

Onu bütün özellikleriyle sevdi... Burada birilerinin kalkıp aşktan sevgiden söz etmesine hiç itiraz etmem de, bunu bu konunun içine sokmalarına bende tahammül edemem.

Bağışla beni anacım;

Şimdi bir an için annemi devotee olarak düşünelim. Ya yazmak çok zor geliyor bana ama deneyeceğim;

Düşünebiliyormusunuz annemin babama çıkart göster bana şu sol kolunu demesini?....

Ya da o sol kolu gördüğü zaman cinsel bir hazla yanıp tutuşmasını ?

Tanımadığınız için bazılarınız olabilir diyebilir ama çok yanılırsınız...

Devoteelerin tercihi öncelikle ampütee ler bunu böyle bilelim herşeyden önce. Ve buraya yazdıklarım bir çok konusunda uzman kişiyle konuşularak elde edinilmiş bilgiler.

Devoteelerin ilk sorduğu soru genellikle ayakların var mı, kolun kesik mi?

Annemin babamı bir bütün olarak değil sadece altı santim kısa kolu için beraber olmasını düşünebilirmisiniz?

Devoteeler için bu anlamda bir sevgi bir aşk yok. Çünkü bu kavramlar bir bütünü içinde barındırır. hala anlamakta zorlanıyorsunuz bende üstüne basa basa yazmaya devam ediyorum. Bu sakatlıklar devotee de bir haz uyandırıyor. Cinsel bir isteğin oluşmasına sebep oluyor.

Kuşkusuz o kişiyi yatağa fırlatıp atmak gibi bir davranışla harekete geçmeyebilir öncelikle, ama kişinin diğer tüm özelliklerinin bir çırpı da bir kenara atılması normal değil.

Bu arada tüm piskiyatr lar devoteliği cinsel sapma olarak kabul ediyor.

Kadınlarda erkeklerde devotee olabiliyor. Engelliler de devotee olabilir bu anlamda bu sadece sağlamlara endeksli bir şey değil ama yoğunluk sağlamlardan yana oluyor.

Bunu bir çeşit fetişizm olarak ele almak bunu normalleştirmektir.

Elbette insanların genelde fetitişizimle bir şekilde ilgisi vardır. Ama bunun bir kişiyi yok sayarak tek nesne olarak ele alınması hastalıktır.

Sadece sakatlık fetişizm değil, diğer fetişizm ler bile ilk başlarda eşler arasında bir heyecan uyandırsa da tüm cinsel yaşamı bu bir tek şey üzerine odaklamak karşındakini yok saymaktır.

Kısacası burada devotee olduğunu açıkca itiraf eden arkadaşımızı yine de cesaretinden ötürü kutlasam da, sanki hiçbirimizin bir konudan haberi yokmuş gibi bizleri ilkel bulmasını da anlamıyorum.

Elbette fetişizm nedir biliriz. Ancak devoteeliği basit bir fetişizm le bağdaştırmak ise kendisi için haklı bir sebeptir. Çünkü bu cinsel sapmanın haklı olmasını sağlayacak donelere ihtiyacı olacaktır arkadaşımızın.

Ancak burada semanın ilk sayfalarda yazdığı yazının bir kez daha okunmasından yanayım. sakat insanlara karşı bir sevgi beslemek ( gerçi benim için bu bile anlamsızdır. Çünkü sevginin belirli nedenlere bağlanmasını doğru bulmam.), onlarla ilgilenmek, onlara karşı bir şeyler yapabilmeyi istemekten kaynaklanan bir hayranlığa hiç karşı değilim.

Ancak ikinci türdeki bu fetişizmi içine alan devoteelik insanı metalaştırmanın ötesinde bir şey değildir.

Burada kendisini bilen, her şeye rağmen kendi benliğinin farkında olan birey olabilmeyi başarmış bir sürü engelli var. Ama bunun dışında kabul etmek gerekir ki sakatlıklarıyla henüz baş edemeyen, kendini çirkin ve anlamsız bulan ve hayata tam tutunamayan bir sürü de engelli arkadaşımız var. Sanırım onların kendilerini iyi hissetmelerinde devoteelik ilaç gibi gelebilir.

Sakın bu sözlerimi yanlış anlamayın. Sizleri aşağılıyor falan değilim. Çünkü biliyorum ki insanın kendini en kötü hissettiği anlarda birilerinin ne adına olursa olsun sen aslında kötü değilsin diyene karşı bir meyili vardır.

Bizim amacımız devoteeleri yok etmek falan değildir. Farkına varmanızı sağlamaktır. Ve ayaklarınız olmasa da ayakta durabilmenin yolunun kendi öz benliğinizi geliştirmek olduğunu sizlere anlatabilmek ve bu yönde sizlerin yanında olmaktır.

ANDANTE >>> BENCE MÜKEMMEL ÖZETLEMİŞSSİN.

ÇOK DOĞRU SÖYLÜYORSUN.SONUNA KADAR KATILIYORUM YAZDIKLARINA.

KONU İLE İLGİLİ GECENİN İLERLİYEN ZAMANLARIN DA BİR KAÇ ÖRNEK DE BEN VERECEĞİM MÜSADENİZLE.

ŞİMDİLİK SAĞLICAKLA KALIN.

ben hiç bi sakata yan bile bakmayacagım:)
ben bu işten bişi anlamadım dogrusu.[/quote]
:)))))))
Valla bendende bi okadar,neme lazım:)

BU ARADA SAYIN SİTE YÖNETİCİSİNİN BU TARTIŞMA İLE İLGİLİ YUKARI DA DÖRT MADDELİK OLARAK YAZILMIŞ "DEVOTELİK HAKKIN DA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ OYLAMASIN MADDELERİNİ SON DERCE YANLIŞ BULDUĞUMU BELİTMEK İSTERİM.

***EVET BİR İNSAN SAPIKLIK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜP HATTA BU FORMUN KAPATILAMSINI İSTEYEBİLİR ( BU GÜZEL DİYECEĞİM YOK )

***TERCİH MESELESİ...İKİ KİŞİ ARASIN DA YAŞANAN KONULAR HAKKIN DA YORUM YAPMAK BANA DÜŞMEZ.BU BAŞLIK SAYESİN DEKONU HAKKIN DABİLGİLENMEYE DEVAM ETMEK İSTİYORUM ( BU DA GÜZEL BUNA DA DİYECEĞİM YOK )

***SAPIKLIK ! BENDEN UZAK DURSUNLAR.HERKESİN KENDİ TERCİHİ.
( ŞİMDİ BİR DAKKA, BURADA BİR İNSAN HEM SAPIKLIK OLDUĞUNU HEM DE HEMDE TERCİH MESELESİ OLDUĞUNU DÜŞÜNEMEZ BENCE. BEN CE ÇOK YANLIŞ BİR OYLAMA MADDESİ !!!

***ONAYLAMIYORUM,AMA TERCİH MESELESİ.BENDEN UZAK DURSUNLAR.HERKESİN KENDİ TERCİHİ
( OLMADIIII !! 3. MADDE İLE 4. MADDE NEREDEYSE BİRBİRİNİN İKİZİ PATRON BU BİR. İKİNCİSİ; İKİNCİ MADDENİN SONUN DA BU KONUDA BİLGİLENMEYE DEVAM ETMEK İSTİYORUM DİYE BİR İBARE VAR. PEKİ,TERCİH MESELESİ DİYECEK OLAN İNSANLARDAN BU BİR SAPIKLIKTIR DEYİP BİLGİLENMEK İSTİYORUM DİYECEK İNSANLAR SENCE ÇOK MU AZ?

YANİ BEN BU OYLAMADAN BİŞİ ANLAMADIM DOĞRUSU. AMAÇ NE? OYLAMA ŞEKLİNDE TARAF VARMIŞ GİBİ BİR İMAJ VAR.

HA ÖNERİ :

***İLK MADDEYE İKİNCİ MADDENİN SONUN DAKİ BİLGİLENME İSTEĞİ EKLENEBİLİR.

BENCE OY ORANLARI İNCE BİR ÇİZGİ İLE BİRBİRİNE BİTİŞİK NİZAM DA BETİMLENMİŞ. ( BU NİYE BÖYLE YAPILMIŞ ? YOKSA BİR AMACIMI VAR ? ) :wink:

İŞTE BÜTÜN BU AMALARI YADA BELKİLERİ ENGELLMEK İÇİN DAHA SAMİMİ VE DAHA MANTIKLI OLABİLECEK DÜŞÜNCE VE GÖRÜŞ YADA OYLAMALARIN OLMASINI TEMMENNİ EDİYORUM.
:wink:

bu benim görüşüm menekşe hanım demekki sende bu insanla aynı görüşü paylaşıyorsunki o kişiyi savunuyorsun bence sen terbiyesizsin

Belash, burada insanlara kendini anlatmaya çalışan sensin (öyle olduğunu varsayıyorum). Dolayısıyla onlar seni itse bile, sen derdini anlatmaya devam etmelisin. Son mesajında bunu yapmak yerine, sen de efeleniyorsun. Eski üyeleri dahi saygılı olmaya çağıran benim, sana karşı o kadar sabırlı olmayacağımı bilmeni isterim.

Sunburn kardeşim, keşke forum kurallarını önceki ihlallerde de hatırlatsaydın ve edebe davet etseydin. ... :(

AsTeRuNyA, emin ol bu tartışma sonucunda herkes bilgileniyor ve kendi payına düşeni alıyor. Tartışmaktan korkmamak ve öğrenmekten keyif almak gerek. Yeter ki karşı görüşe saygı ve tahammül olsun.

Rekursion, “ben de yoruldum.”! Ama yine de yazmaya devam edeceğim tabii. Bir kişi bile öğrense bana yeter...

Sevgili andante, aslında seninle aynı şeyleri söylüyoruz. Sitedeki konumlarımız yer değişseydi, bence benim yaptığımı sen, senin yaptığını ben yapardım. :)
Devoteelik hakkında ancak burada yazılanlar kadar bilgi sahibiyim. Hatta her yazışta devote mi daveto mu şaşırıyorum ve dönüp bakıyorum :) Tüm derdim daha çok bilgilenmek, bilgilendirmek. Onun için de tartışılması şart.
Devoteliğin tek bir yönü olduğunu sanmıyorum. Belash, “insanda hoşuma giden özelliklerden sadece biri” mealinde bişey dedi bir mesajında. Bu, diğer özelliklerinin yanı sıra sakatlığı da öenmsiyorum anlamına gelir benim anladığım. Ve işte bu devotelik bana sapıklık gibi gelmiyor. Ama yok, diğer yanları önemli değil, bana bi kopuk bacak yeter diyen devoteye gelince iş, orada elbette protezimi çıkarır, al sen bu protezi... derim :)
Bu şekliyle hepten kabullenmek ya da reddetmek pek doğru gelmiyor bana. Hatta adını bile koymaya gerek yok. Buna buna buna karşıyım, şunu şunu şunu normal karşılarım demek daha sade ve kafa karıştırmadan görüş belirtmek gibi geliyor.
Kopuk bacağımı istersen, al üstüne otur, benimle ilgileniyorsan, sana bacağımı da gösteririm! :)

Sunburn kardeşim, anket şıklarıyla ilgili olarak “OYLAMA ŞEKLİNDE TARAF VARMIŞ GİBİ BİR İMAJ VAR” demişsin. Sen bunu yazdıktan sonra döndüm bir daha okudum, sonra bir daha... Ne tarafta olduğumu anlamadım doğrusu. Ne taraftayım?
Herkes kendine en yakın şıkkı işaretlesin. Bu kadar basit! Kendinizi ifade edemediğinizi düşünüyorsanız, yazın, beşinci bir şık ekleyeyim. Belki o zaman “taraf”ım değişir! :)

Not: Şu andan itibaren şiddet ve küfür içeren tüm mesajları sileceğim...

BİRİSİ GÜZEL SÖYLEMİŞ VE İYİ DEMİŞ. "ÖLÜLER FİKİR DEĞİŞTİRMEZ!"
ÇOK MANALI BENCE. İŞTE BURADA BU TARTIŞMADA BELKİDE İNSANLAR FİKİRLERİNİ DEĞİŞTİRECEK ! KİMİ ARTIK KÜFÜRLE BU İŞLERİN OLAMAYACAĞINI ANLAYACAK MESELA,KİMİ SAPIKLIK OLDUĞUNA KANAAT GETİRECEK,KİMİLERİ DE TERCİH MESELESİ DİYECEK.

AMA KİM NE DERSE DESİN BAZI İNSANLAR FİKİRLERİNİ DEĞİŞTİRECEK.ÇÜNKÜ ÖĞRENECEK.ANLAYACAK.

SAYIN SİTE YÖNETİCİSİ>>> O ZAMAN EKLE BİR BEŞİNCİ ŞIK

***(DEVOTELİĞİN NE OLDUĞUNA YADA NE OLMADIĞINA KARAR VEREMEDİM.BU KONUDA UZMAN BİLGİSİNE İHTİYACIM VAR.)

BENCE DÖN BİR DAHA BAK.

SON ÜÇ ŞIKKIN ÜÇÜN DE DE TERCİH MESELESİ DEMİŞSİN?

BEN HİÇ BİR ZAMAN ŞİDDET YANLISI OLMADIM. OLMAYACAĞIM DA.KÜFÜRLÜ SÖYLEVLER ŞAHISLARIN KENDİSİNE AİT OLMAK İLE BERABER,BU TİP HALKA AÇIK VE SEVİYELİ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜM FORMLARDA YAZILMASINA VE HATTA İMAA EDİLMESİNE HER ZEMİNDE KARŞI ÇIKTIM. SAYIN YÖNETİCİ TAKDİR EDERSİN Kİ HER DAİM BU PC NİN BAŞIN DA OLMA İHTİMALİM KISITLI.BU BAKIMDAN HER DAKİKA SİTEDE KİMLER KÜFÜR ETMİŞ TE ONLARI UYARAYIM DİYE BİR DURUMUM OLMADI.

SAYGILARIMLA.

sen bilirsin bülent abi ama büyük kavgalar çıkarsa şaşırma ben burada noktayı koyuyorumbirdaha yazmıycam ama bana sözlü bir sataşma olursa yazarım abi takip edicem yazıları

Arkadaşlar bu konunun konuşulmasına yönelik tepkilere katılmadığımı belirteyim. Ben de dahil hepimiz bu yazılanlardan bir çok şey öğrendik. bunun neresi kötü? Burada konuşulanlar yoluyla birileri kendini meşru kılmak isteyebilir diyenlerden biriyim ve böyle bir düşünce haklı nedenlere dayanabileceği gibi tamamen haksız da olabilir. Bu noktada site üyeleri sanıldığı kadar saf insanlardan oluşmuyor. Doğal olarak burada belli konuları değerlendirip cevap yazabilecek kapasitede arkadaşlarımız var ve bu yapılıyor. Bu nedenle eğer bir fikrin saçma olduğunu - yada yalnış- iddia ediyorsak bu iddiamızı belli düşüncelerle temellendirirsek farkında olmadan kendi düşüncelerimizlede yüzleşir ve bir nevi kendimizi bile yeniden tanıyabiliriz. Yani faydalı bir şeydir bu. konuşmak yada Oturanboğanın yaptığı gibi bir konunun konuşulmasına izin vermek o konuda belli bir tarafı tutmak anlamına gelmez. Her ne kadar Bülent in bazı mesajları "demokratik" bir profil çizme adına fazla müsamahakar olabiliyorsa da zannediyorum niyeti belli düşünceleri empoze etmek değil. Bu noktada arkadaşımı destekliyorum. Fakat bu tür konulara yaklaşımlarındaki esneklik bazen fazla olabiliyor :) Bu nedenle onu suçlamıyorum ama onun gibi düşünmeme hakkımı kullanmak çok daha sevindirici olabiliyor böyle zamanlarda :)

Daha öncede söylediğim gibi tek cümleyle özetleyerek; sadece engelim nedeniyle reddedilmek ile sadece engelim nedeniyle kabul edilmek ya da sadece engelimin diğer özelliklerime baskın gelmesi nedeniyle reddedilmem ile sadece engelimin diğer özelliklerime baskın gelmesi nedeniyle kabul edilmek benim için aynı şeylerdir. Bu bu özelliğe yönelik reddedişimin temelini oluşturuyor.

Son olarak anket sorularının buradaki düşünceleri tam olarak yansıtmadıgı konusunda ben de sunburn a katılıyorum. Buna karşılık önerebileceğim bir kaç sorununda eksikleri olması nedeniyle önermekten vazgeçtim. Bu, belkide konunun kendine içkin belirsizliğinden kaynaklanıyor. Ben bu anket sorularının yersiz ve tüm düşünceleri kapsayıcı olamayacagı düşüncesinden hareketle kaldırılması taraftarıyım.

Rekursion ' Alıntı:
yüklenen yoksa ben yükleniim... elimizden geldigi kadar hem aydinlanmaya hem aydinlatmaya calishtigimiz icin, bilgilenmeye ve bilgilendirmeye calishtigimiz icin cooook özür dileriz... büyük bi suc bu... mutlaka cezalandirilmaliyiz... mutlaka!... babeeeeeen, nerdesin?... bilgi de bilgi diosun ama isteyen kac kishi var ki, ugrashmak bile istemio insanlarin büük kismi... :(

Sevgili Rekursion,

Yaptığın çeviri için, verdiğin bilgiler için çok çok çok çok teşekkür ederim. :oops: Eline, emeğine sağlık. ;)

Yazılarında, hemen fark edilen Rekursionca'ya ;) rağmen, seni o kadar yakın, o kadar bizden buluyorum ki, zaman zaman binlerce km. uzağımızda olduğunu unutuyorum. Bağışla.. :oops:

Güzel ülkemin insanlarından söz edeyim biraz:

İstatistiklere göre; okur-yazar oranımız bayağı fazlaysa da, okuMAz-yazarlarımızın oranı da hayli kabarıktır. (Bunu istatistikler söylemez :p )

"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz." diye sevdiğim bir söz vardır ama çoğu insan bunu duymamıştır bile.. Duysa bile duymazlıktan gelmeyi iyi becerir! :(

Bunun sonucu güzel ülkemde, "yargısız infaz" diye bir kavram gelişmiştir ki, burada yapılan da bir şekilde o dur.

Bilgi, bilgi edinmek, öğrenmek üzerine çok çok güzel sözler söylenmiştir ama hepsi kitaplarda kalmıştır. Uygulamaya geçmez! :(

Ve bütün bunların sonucunda; 40 küsur yıldır AB kapısında ağaç olduk!, 20 küsur yıldır da güney doğumuzda adı konulmayan bir savaş var, yıllardır kan kaybediyoruz. :evil:

"Bütün bunların konumuzla ne ilgisi var?" denilebilir. E.. Laf lafı açıyor ;)

andante' Alıntı:
Onu bütün özellikleriyle sevdi... Burada birilerinin kalkıp aşktan sevgiden söz etmesine hiç itiraz etmem de, bunu bu konunun içine sokmalarına bende tahammül edemem.

Sevgili andante, biliyorsun hemen her dilde, bazı sözcüklerin birden çok anlamı var. Aşkın sözlük karşılığı: "Aşırı sevgi ve bağlılık duygusu, sevi" oluyor da, "aşk yapmak" deyince "sevişmek" anlamına geliyor. (Bilmiyorum ben
TDK
nın yalancısıyım :p)

Ben de ilk mesajımdaki şarkı sözünde geçen "Aşk"ı ikinci anlamıyla yani "sevişmek" olarak yorumladım. Yanlışım varsa düzeltin. ;)

Yoksa ilk anlamıyla "aşk", bu foruma iki numara bol gelir, bence.. :p

Şiirin üzerinde bir paragraf var. Onu ilk kez yazarken pek ciddiye almamıştım. O yüzden kimse de cevaplamadı herhalde. (Pardon, bir A_GEYiK kısmen de olsa üzerinde durmuştu :oops: Ama şimdi bayağı önem kazandı gözümde.. Ona da mı anket yapsak ne?

[size=4]Cinsel ilişki! Ne kadar sürecek? 3? 5? 50? 100? Usanıncaya kadar? Evlilikten söz edilmediğine göre "ömür boyu bir yastığa baş koyma" diye bir şey düşünülmüyor demektir.. Peki bu ilişki kesildiğinde doğabilecek yıkımı düşünebiliyor musunuz? Yoksa siz "Sağlıklı Cinsel Yaşam" deyince "Hijyenik Cinsel Yaşam" mı anlıyorsunuz? [/size]

Sevgili Rekursion, ben de yoruldum hem de ilk baştaki keyfim kalmadı.. Ama bir süre daha direneceğiz, anlaşılan..

Pegasus gibi ben de, anketin kaldırılmasından yanayım. Zaten anket başladıktan sonra soruların değiştirilmesi ya da yeni soru eklenmesi olmaz! İlk cevap verenlere saygısızlık olur.

Tartışmanın seviyesinin düşmesinden ben de rahatsız oluyorum ama seviyeli tartışmadan da rahatsız olanlara bir önerim var: Pencerenin sağ üstünde kırmızı içerisinde beyaz bir "X" işareti var. Oraya tıklayabilirler.

Bu arada anket iyi düşünülmüş Oturan Boğa ellerine sağlık. Böylece fikrimizi kısa yoldan beyan edebiliriz. Ben üçüncü şıkkı işaretledim. Bence sapkınlık bu. Aklıma daha başka şeyler getiriyor devotee deyince. Ha daha önce duydunmu derseniz hayır duymadım. İlk defa burda gördüm. Ama sapkınlık diyorum. Tabiki bilgi almamız bilinçli olmamız daha doğru olacak..

:) Şefim, bu konunun sadece bilgilendirme amaçlı tartışılacağını sen söylemiştin. Bir sonuca ulaşma çabası veya bu konu hakkında BAĞLAYICI bir etki yapmak istemediğini de sen söylemiştin..

Anket yaparak tüm bu söylemlerini bir kenara ittin.

Anketi de ve içindeki garip şıkları da bu konuya dair kamu ve bizler üzerinde etki veya yaptırım gücü oluşabileceğinden DESTEKLEMİYORUM.

Sonuçları da BENİ BAĞLAMAZ. Gerçeği de yansıtamaz. Çoğunluğun kararları daima doğru olmaz. Hatta genellikle sürü psikolojisini kullanmayı bilenlerce yönlendirilmiştir.

Forum kurallarına tabi ki çiğnemem. Fakat gerçek hayat buradaki üç beş kuralla idare edilemez.

Sevgi ve saygılar.

Açıkçası yazmamakta kararlıydım çünkü bu konu hakkında kendi düşüncelerimi yazmak ne kadar bilimsel olur diye düşünenlerdendim. Sadece duygusal yaklaşımlarla bir şeyler yazmak fikir belirtmek benim kanıma göre böylesi ciddi bir konunun kısır bir dögüde kalacağı yönündeyi.
Ve artık uzmanların bu noktada görüş belirtmesi gerektiğini inanıyorum. Bizlerin burada devoteliğin normal yada sapıklık olduğunu söylebilmemiz için konunun uzmanı olmamız gerektiğini düşünüyorum. Ve öyle şiddet içeren mesajlarla nereye varabiliriz sadece bu konuda dürüstçe ortaya çıkan birinin dışında diğerlerinin önünü keseriz. Bu sitede bulunan bir tek devote yok ki. Bizlerin bildiği yada bilmediği bir çok kişi var. Neden bunların varlığını bilmek yerine saldırıyoruz ben bunu anlayamıyorum. Bu konuda öğreneceğimiz çok şey varken. Sitede devotlarla birlikte olan ve bundan memnun olan insanlar ve ilşkiler var. Bunları sorgulamak bize düşer mi? Etikliğini sorgulayabiliriz belki genel olarak ama bu da bilimsel olmaz tamamen duygusal olur. Bir şey daha var Belash ne kadar devoteliği aktarabilecek kadar doğru örnektir. Yani onun anlatıkları devoteliği ne kadar açıklar. Bu yüzden ben diyorum ki sorularla gidelim. Ama bu soruların muhatabı elbetteki Belash olmamalıdır. Çünkü oda bu konunun uzmanı değil, sadece bir devottur neden niçin bu duyguları yaşamaktadır normaldir yada anormaldir sorularımızın kesin cevabı asla olamaz. Kendi nedenleri tüm konunun cevapları olamaz.

Bu yüzden artık içimizdeki uzman üyelerimiz harekete geçmeli ve konuyu bir çok yönü ile bizlere açmalıdırlar diye düşünüyorum. Ben bazı cevabını bildiğim ve bilmediğim sorularla başlıyorum umarım uzmanlarımız yazmaya başlarlar.

1- Ben sağlam bir erkeğin sadece sakat bir kadına ya da tam tersi sağlam bir kadının sakat bir erkeğe ilgi duyduğunu sanmıyorum yani devoteliğin içinde eşcinsellikte olduğuna inanıyorum. Bu doğru mudur? Böyle bir şey var mıdır?
2- Devotluğun sadece sağlam sakat ilişkisi olduğuna inanmıyorum sakatlar arasıda farklı bir çeşit devotluk olduğuna inanıyorum. Bu doğru mudur? Doğruysa bu nasıl olur?
3-Devoteelik hakkında sakatların bunu bile bile bu ilişkiye evet dediklerini düşünüyorum bunun nedenleri nedir? Ve bu onlar için bir rehabilite aracı mıdır?

4- Devotelik bir hastalıksa ki bence bir hastalık neden bizim ülkemizde de bunu koruyan dernekler yok yada var olan sözde bizi temsil eden derneklerimiz bu konu hakkında yeterli derecede hatta hiç bilinçli değiller?

5- Her sakatlık grubunda devotluk ayrılıyor mu? Çeşitlik gösteriyor mu?
6- Bir devotun devot olduğu nasıl anlaşılır? Kendine ait özellikleri var mıdır? Örneğin geylerin kendilerine özgü bir sitillerinin olması iki geyin uzaktan bile bir birini tanıması gibi. Devotlerin de kendilerini belli eden özellikleri var mıdır? ( Ki var olduğunu sanıyorum özellikle ayakları yücelten belirgin bir özelliğe sahip oldukları söylenmekte. Bu ne kadar doğrudur?)
7-?
8-?
.
.
.
.
Böyle devam edip giden bir çok sorum var. Ve bizler, her şeyden önemlisi bizler bu devotelerden nasıl kendimizi koruyabiliriz? Bu soruların cevaplarını aramalıyız diye düşünüyorum. Çünkü gördüğüm kadarıyla olayın meşrulaştırma yönü ile gidiliyor. Bir kesim doğaldır iki kişi arasında geçen bir konudur alan veren razı mantığında ki bu ne kadar doğru ve bilimseldir tartışılır. Doğal olarak görülen şeyler bir süre sonra önümüze büyük sorunlarla geliyor arkadaşlar ve gelmekte. Bizlerin tercih ettiği yada etmediği bir ilişki şekli yada yaşam biçimi ( Eşcinsellik, geylik, transeksüellik vs. gibi) içindeki her türlü sorunuyla bizlerin önüne öyle yada böyle gelmektedir. Bunları doğal kabul etmekle bir süre sonra o sorunun içinde kendimizi yada bir yakınımızı bulabiliyoruz. Bu yüzden konulara özgürlük mantığı ile meşrulaştırma mantığı ile değil doğrucağı sorunlarla yaklaşmalıyız ama duysal değil bilimsel olarak.

Not: kelimeyi doğru mu yazdım yanlış mı bilmiyorum yanlışsa beni uyarırsanız sevinirim.

Şu soruları cevaplarını merak ediyorum doğrusu:

1- Her devote aynı mıdır?
2- Devoteler için önemli olan tek şey eksik uzuv mudur, yoksa sakatlık, kişinin diğer tüm özelliklerinin yanı sıra artı bir özellik/değer/beğeni unsuru mudur?
3- Devoteler için eksik uzuv görsel bir beğeni unsuru mudur, yoksa kişide o eksiklikten dolayı oluşan/oluştuğu sanılan güçsüzlük ve kısıtlılık mıdır önemli olan?
4- Devoteler için sakatlık sadece cinsel uyarıcı mıdır, yoksa aşk ve sevgiyi de depreştirir mi?
5- Devoteler birlikte oldukları -sakat- kişiye devoteliklerini söylemeyi mi söylememeyi mi tercih ederler?

Aklıma gelenler bunlar...

sakat birini seven şimdi devote mi oluyor?bunun ayrımı nasıl olacak?
ama sakatlıgından dolayı değil. onu her yonuyle seven begenen biri de devote mi oluyor?

Menekşe' Alıntı:
[size=4]Bu soruların cevaplarını ya bir devote verebilir
Yada bir devote ile birlikte olan kişiler.[/size]
Devoteler yeteri kadar dürüst/tarafsız olurlar mı acaba cevap verirken; ya da devote karşıtları?!
Bence onlar da cevap vermeli ama, daha bağımsız ve dışardan cevaplar gerek bize...

OturanBoğa' Alıntı:
Belash, burada insanlara kendini anlatmaya çalışan sensin (öyle olduğunu varsayıyorum). Dolayısıyla onlar seni itse bile, sen derdini anlatmaya devam etmelisin.

Sevgili moderatörüm,

Keyfi kaçtı, bilimsellik yok, laf salatasından ve gereksiz "bence'lerden" başka hiç bir şey yok bu konu hakkında yazılanlarda... İlkin yazdığımda peşi sıra benim gibilerinde ortaya çıkacağını sanmıştım ama bu tepkiler görüldükten sonra sanırım herkes samanını hazır edecek suyunu da yürütecek...

Eh, samimiyetine inanmakta isterdim. Ama gel gör ki az daha fütürsuz olsa, şahsımı bırakıp yakın akrabalarıma dek küfür içerecek mesajlar halim selim duruyorken bunu yapmamı beklememelisin. Takdir edersin ki şerefsiz, sapık, defol, lan sıfatları genel geçer bütün kültürlerde hakaret ve küfür olarak kabul edilmektedir. Gerçi bu küfürlerden bazılarını bir bayanın sarfetmesi de olayın traji komik bambaşka bir tarafı. :) (Biz erkekler sıklıkla küfür ederiz de)

Nihayetinde bu sitedeki forumlar için unumu eledim eleğimi astım düşüncesindeyim. Bundan sonra aktif katılım sağlamayacağım gibi devoteelik konusu tartışılırken ismimin zikredilmemesini rica edeceğim. Madem dürüst insanlara karşı bu kadar tutarsız ve samimiyetsiz davranıyorsunuz, varın gidin börtü böcek hikayeleri, aşk sevda martavallarınızı dinleyin/dinletin. Yazık ki daha dürüst, daha samimi ve daha gerçekçi olabilseydik daha paylaşımcı ve öğretici bir tartışmamız olabilirdi.

Olumlu olumsuz düşünceleri ile mesajlarıma karşılık veren, küfür etmeden yorum yapabilme beceresini gösterebilen bütün katılımcıların hepsine onlar gibi bir katılımcı sıfatı ile teşekkür ederim.

Küfür edenlere son bir söz; kötü söz sahibine aittir. Dolayısıyla şerefsiz, lan v.s gibi sıfatların hepsini teker teker o lafı edenlere iade etmek istiyorum.

Dün gece bir yazı okudum tekerlekli sandalye kullanan bir bayan t.v. spikerinin köşesinde. (Lara Masters)
Devotee bir hayranının yazdığı mektubu yayınlamıştı. Mektuptaki kişi , ilk aşkından bahsediyordu. Saf çocukluk aşkı ve ona hiçbir zaman anlatamadığı duygularından. Yaz tatili dönüşü polio salgını nedeniyle tekerlekli sandalyeyle dönen minik bir kız ve ona olan aşkının daha da büyüdüğünü ve hiç bitmeyeceğini düşünen minik bir çocuk. Onurlu bir aşk değil mi?
Aradan geçen yıllarda o unutulmayan ilk aşk , nasıl bir etki bırakmış dersiniz? Engelli bayanlara duygusal bir bağ ve düşkünlük.

Bilmeden, istemeden insanların hayatlarını nasıl etkiliyoruz diye düşünerek yattım. E haliyle rüyamda çocukluk aşkımı gördüm. Yakışıklı hoş bir genç olmuş ve yanımdan hiç ayrılmıyor. Ellerini ortezime koyup çok güzelsin diyor, gözlerime bakıyordu. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa diye bağırmaya başladım.

:D

Bu konuyu artık kapatıyorum kendi adıma , yorulmuşum hakikaten.

ARTIK DAYANAMADIM VE BENDE ARAŞTIRDIM VE GERCEKTEN OLAN Bİ OLAYLA KARŞILAŞTIMKİ CİDDEN BENİ ÇOK DUYGULANDIRDI VE HATTTA GÖZLERİMDEN YAŞ GELDİ AMA ŞU SONUCA VARDIM SEVGİ ENGEL TANIMIYORMUŞ ŞİMDİ NE ALAKA DİYEN OLACAKK BEN BUNU SİZİNLE PAYLAŞMAKTA YARAR GÖRDÜM VE İSTEYENE BU VATANDAŞIN YERİNİ DE SÖYLEYEBİLİRİM ( İNANMAYAN VEYA İNANMAK İSTEMEYENLERE)

VATANDAŞ ENGELLİ BİR KIZA AŞIK OLUYO VE KIZIN BU DEVOTE DENEN HASTALIK ( SAPIKLIK) TAN HABERİ VAR VE BUNDAN DOLAYI KIZ KORKUYOO VE BUNU ÇOCUĞA SÖYLÜYOO KIZ ELİNDEN ENGELLİ KIZIN TEK KOLU YOK ÇOCUK ELİNİ GYOTİN ( TABAKA SAC KESMEK İCİN KULLANILAN BÜYÜK BİR ELEKTİRİKLİ MAKAS) LE BİLEĞİNDEN KESİYOR VE KENDİNİ SAKAT BIRAKIYOR BUNU SADECE KIZA DEVOTEE OLMDIĞINI ANLATMAK İÇİN YAPIYOR. ŞİMDİ EVLİLER ÇOK MUTLULAR VE İKİ ÇOCUKLARI VAR

BEN KİMSEYE GİT ELİNİ KES YOK BACAĞINI SAKATLA SEVGİNİ BÖYLE GÖSTER DEMİYORUM BEN BU DEVOTELİĞİN SAPIKÇA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR VE BU FİKRİMİN HALA AYNI OLDUĞUNU BANA BUNUN SAPIKÇA OLMADIĞINI İNANDIRACAK Bİ KANITIN OLMADIĞINI VEYE GÖSTERİLMEDİĞİNİ SÖYLÜYORUM

NOT: BANA BU DEVOTEE LİĞİN SAPIKLIK OLMADIĞINI Bİ DELİL İLE GÖSTERİN BENDE SİZE DESTEK ÇIKAYIM AMA GÖSTEREMEZSENİZ BU POLEMİK BU ŞEKİLDE UZAR GİDER BİZİM MAKSADIMIZ KAVGA ÇIKARMAK DEĞİL FORMLARIN LUZUMSUZ ŞEYLERLE DOLMAMASI

arkadaşlar uçmuş burası...
böyle bir sitede böyle bir konu başlığı ve bukadar katılım hayret verici.Herkez endişelimi yoksa herkezin bir fikrimi var şimrdi biz engelsizleri nezaman devotee olarak görüp şutlıycaksınız.Pılımızı pırtımızı toplamaya başlıyalımmı.Ben devotee yi kendini tanrıya adamak olarak biliyordum ama yanılmışım ( yanılmadığı biliyorum aslen kendini tanrıya adamaktır, adamış olmaktır).cahıllık işte. arkadaşlar göreceğimiz daha başka insanı hayrette bırakan konu başlıkları varmı.Ben gezeyim bakalım daha neler görecem.Size kolay gelsin....

Arkadaşlar Olmayan bişey tartışıyoruz burda. Devotee diye bişey yok. Vardıda şimdiye dek neden duymadık. İngilizce kelime olarak sadece anlamı:
Devote : Adamak,vermek.
Devoted : Sadık, bağlı, düşkün.
Devotee : Hayran, düşkün
Devotion: 1.Adama 2.(zaman)ayırma 3. Bağlılık düşkünlük 4. Dinine bağlı, Dindar.
Anlamları var sadece sözlükte. Burada lanse edilmek istenenle hiiiiç alakası yok. Şimdi buradaki anlamlarına bakınca ne alakası var sakat/engelli sevmek hoşlanmakla.
Burada kasıtlı yapılan bişeyler var. Birileri dikkat çekmek için olmayan bişeyi ortaya atıyor ve kafaları karıştırıyor.
Burda Belash kullanıcı isimli şahsın devotee yim dediğide muammalıdır. Çünkü mesaj nezaman gitmiş başlık nezaman atılmış ve Belash nezaman yazmaya başlamış ve ve ve neden Belash bir devotee imişte hemde erkekmişte hemde bir erkeğe mesaj gitmiş. Burada söylenen çok yalan var. Birileri dalgasını geçiyor işte.
Yine söylüyorum yalan bunlar kardeşim. Yalan değilse sadece devotee olan bir kişimi var burda neden diğerleri, onlar konuşmuyor yazmıyor.

Yoksa devotee oldukları için utanıyorlarmı.

Devotee olmak utanç verici bişeymi.

Devotee lik gizli gizli sürdürülen bişeymi.

Hep saklanması gereken bişeymi.
Ben devotee lik diye bişey olduğunu sanmıyorum. Uyanığın birinin uydurup dikkat çekmesinden başka bişey değil bu.
Eğer öyle değilse neden anlamı yok bunun sözlükte. Mesela atıyorum Kleptomani nedir arkadaşlar. Sözlükte anlamı tam olarak geçiyorsa var yani. Ama devotee yanlış anlatılıyor. Birileri bir oyunlar oynuyor duyarlı kişileri tedirgin ediyor. Olan yine bize oluyor.

Buradan Belash kullanıcı isimli şahsa soruyorum. Sen devotee isen kaynak ver bize kanıtla bunu. Kanıtla da derken sakat/engelli ilgisini kanıtla. Ben devotee diye bişey yok diyorum. Sen var diyorsan açıkla. Ha birde gerçek anlamda merak ettiğim bir şeyde devotee lerin dini inançları nedir. Bunuda açıkla lütfen. Saygılarımla..

YAKIŞIKLILIĞIMDAN MÜTEVELLİT BEN BÖLE BİR OLAYLA KARŞILAŞMADIM HAYATIM BOYUNCA :D. EVLİYİM EŞİMLE YAKLAŞIK 6 YIL ÖNCE BEN BİR BARDA GİTAR ÇALARKEN ODA İŞ ARKADAŞLARI İLE O MEKANA EĞLENMEYE GELDİĞİ SIRADA TANIŞTIM VE 6 YIL SONRA EVLENDİM. EŞİM ENGELLİ DEĞİL BANA DA ENGELLİ OLGUMU HİÇ HİSSETTİRMEDİ BENDE ASLINDA BENDE ONA HİSSETTİRMEDİM DİYEBİLİRİM.
BAZILARININ CİNSELLİKTE SAKATLARI TERCİH ETME NEDENİ BENCE TAM OLARAK SAPIKLIK İÇ GÜDÜSÜDÜR. ERGENLİĞİNİ TAM OLARAK YAŞAYAMAMIŞ BİR SAKAT ERKEK GENCİ HOŞLANDIĞI KIZA (BİZİM DEYİMİMİZLE) ÇIKMA TEKLİFİ YAPAMIYOR. BAHSİ GEÇEN DEVOTTE LARIN HAYRANLIĞI EN BAŞTA DENİLDİĞİ GİBİ SIRF ENGELLİ OLUŞUMUZ İSE BEN KENDİ ADIMA BUNU ASLA İSTEMEM. HAYATIMDA ÇOK DEVOTE GÖRDÜM HALI SAHA MAÇINDA GOL ATINCA GELİP BANA SARILANLAR MI DESEN (NE YANİ BEN GOL ATAMAZMIYIM GAYETTE GÜZEL FUTBOL OYNARIM), ŞARKI SÖLEDİKTEN SONRA YİNE ACAYİP İLGİLER AMA BEN BUNLARI ENGELLİ OLDUĞUM İÇİN DEĞİL O İŞİ İYİ YAPTIĞIM İÇİN TAKDİR EDİLMEK İSTERİM. ÇOK KÖTÜ BİR ŞARKI SÖLÜYOM MİLLET ALKIŞLIYO NE BİÇİM İŞ ANLAMADIM :D.

BENİM HİPER DÖNEMLERİMDE HİÇ ENGELLİ SEVGİLİM OLMADI (KAFADAN ENGELLİLER HARİÇ :D). MİLLETİMİZDE BİZLER İLE İLGİLİ İĞRENÇ YAKIŞTIRMALAR YOKMU SİZCE SANSÜRLÜ YAZIYORUM ÖZELLİKLE ERKEKLER BİLİR " KARPUZUN YAMUĞU, TOPALIN .........", "BENZİNİ TOTALDEN, ........... TOPALDAN ALACAN" BÖYLE İĞRENÇ VE İNSANLIK DIŞI KELİMELERİ DAĞARCIĞINDA TUTMA HAYVANLIĞINI GÖSTEREN BİR TOPLUMDAN AÇIKÇASI FAZLA BİR BEKLENTİM YOK.

AMA BİZLER DE AZ DEĞİLİZ BENCE. TAMAM ENGELLİYİZ ONLARIN YAPTIĞI BİR ÇOK SEYİ KENDİ BAŞIMIZA YAPAMAYABİLİRİZ AMA BU DÜŞÜNCE YANİ ZATEN BEN ENGELLİYİM SAĞLAM BİRİ BENİ ASLA SEVMEZ GİBİ BİR DÜŞÜNCE BU TARZ BASİRETSİZ SAPIKLARIN ÇIKMASINA NEDEN OLACAKTIR. KENDİNE GÜVENEN EZİKLİKTEN SIYRILMIŞ HER İNSAN SEVMEYE SEVİLMEYE HER ZAMAN LAYIK OLACAKTIR İSTER ENGELLİ OLSUN İSTERSE SAĞLAM.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt