Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS 2020 yine ertelendi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Özel sektörde ki ve kamudaki çok riskli olanların çoğu izne ayrıldı. çalışanlar da var. sınav ortamı kalabalık ortam ve bu kalabalığı oluşturanların çoğu kronik rahatsızlığı olanlar. sizce bu ortamda sağlıklı sınav yapılabilir mi? kronik demek ne demek? süreğen bir hastalığın olmasıdır.
Halen immünsüpressif tedavi alanlar, metastatik veya kemoterapi, radyoterapi alan kanser hastaları, kornea nakli hariç solid organ nakli, kemik iliği-kök hücre nakli yapılan hastalar, kronik obstrüktif veya destrüktif akciğer hastalığı veya status astmatikus hikayesi olan hastalar, insüline bağlı diyabet ve komplike (serebrovasküler, koroner, böbrek, polinöropati) insülüne bağımlı olmayan diabetes mellitus hastaları, komplike hipertansiyon (serebrovasküler, böbrek, konjestif kalp yetmezliği), dekompanse kalp yetmezliği, akut koroner sendrom geçiren hastalar, kronik karaciğer ve böbrek yetmezliği olanlar, serebrovasküler hastalık (inme-kanama) geçirenler). normal hasta olmayan insanlar bile virüsten korkarken bu liste de olan hastaların ilerde ne gibi komplikasyonla karşılaşacağını tahmin edebiliyor musunuz?

Arkadaşlar burada 2018 puanıyla atama olacak 2020 sınavına girecek olanların hakkı yendi diye bir şey yok.
Zaten 2016 dan sonra sınavdan alınan puanların geçerlilik süresini 4 yıla çıkardılar. Yeni sınava oluşunca 2018 puanları iptal olmayacak 2018 sınavından 87- 90 gibi puanlarla aramızda arkadaşlar var. 2020 sınavı olsa yeni sınava girecek olan hemen atanacak diye bir şey yok. 2018 deki puanıyla boşta kalan arkadaşların kanunen yine tercih yapma hakkı var değişen bir şey yok. Kimse mağdur edilmedi. Bende 2020 sınavına 1 yıldır çalışıyordum ertelenmesi hiç hoşuma gitmedi ama ortada olağan üstü bir durum bir salgın hastalık var. Herkes kendinden durumu daha kötü daha hasta başka bir arkadaşının da ne kadar zarar göreceğini düşünmeli. Onlar 2022 de girsin diye ayrımcılık yapmamalı

gerekli önlemler alınarak sınav hayli hayli yapılabılır!

Ölsem de kurtulsam keşke. Biktim yaşamaktan. Zaten yaşamıyorum. Bir umut sinava girecektim. Onu da ertelediler

3. atamaya da engelliler giriyor yalnız. Neden haksızlık olsun? 90 puan aldım ve önümde 100 kişi kaldı. Memur olmak istiyorum ve 3. atama beklentisi içindeyim. Bu suç mu? Hakkınızı savunurken diğerlerinin hakkını hiç etmeyin lütfen.

HuseyinF

Bizim girmemizi herhangi bir şahıs kurum kuruluş engelleyemez. Bu karar devletin verdiği bir karar hocam. Büyük bir sorumluluk almak demek bu virüs zamanı biz engelliler için. Her türlü önlem alınabilir ama girişte çıkışta lavabolar kullanılıp oradan bile bu virüs bulaşabilir.

balkan12

60 puanla falan atama yok onlar eskidendi.kota doldu.80 -85 puanla bekleyen var.twet atacağına GİT BİLİM KURULUNA AĞLA bence

bence devlet raporları 2 ye bölmeli. 1. grup sağlam engelliler olarak sınava girsin 2. grup gerçek engelliler 2022 yi beklesin.Yeterki ben sınava gireyim.Hatta yeni tagımız Sağlam Engelliler Sınavı bekliyor olsun.İyice çivisi çıktı bu işin.anladınız siz...

en azından ne zaman yapılacağı söylensede tartışmalar bitse

tarboy

aynen katılıyorum en azından bir tarih olsun, olsun olmasına ama gene ertelerler bunlar :(

2020 sınava girecekler 2018 öncesi ve sonrası olan atama istatistiklerini inceleseler sınava girmenin sadece atama için yeterli olmadığını görecekler. sınavın olmasını isteyen kesim yan yana; koah, astım, tansiyon, kalp rahatsızlığı, böbrek rahatsızlığı ve diğer kronik rahatsızlığı olan bireylerle aynı ortamda olacağını anlamayanlar. sınavı ösym değil Bilim Kurulu erteledi. siz onlardan iyi biliyorsunuz ya sınav yapılmalı diye veryansın ediyorsunuz.

Nurtan

sınavı bilim kurulu değil, ösym erteler. bilim kurulunun sınav erteleme gibi bir durumu yok. sadece bu yönde önerisi var. ne olsun istiyorsunuz? atama düşük diye sınava girmeyelim mi? siz niye girdiniz o zaman? tartışılan konu, sınavın ertelenmesi. atama değil. birkaç mesaj önce, bakanlık önünde yapılacak protesto için mesaj alıntılayıp paylaşmışsınız, bu protesto için açılan konuya hiç itirazınız olmamış. korona işinize gelince bulaşmıyor galiba? bakın şunu anlamanız gerekiyor, insanlar ciddi emek veriyorlar, hasta olmayı göze almışlar çünkü çaresizler, işsizler, mecburlar. ve bu konuda tepki verme hakları var. bırakın insanlar en azından tepkilerini paylaşsınlar.

hnr büyük ihtimalle atanmış fakat yeniden sınava girmek istiyenlerdensiniz. konunun açılış tarihine bakarsan bizler bu zamana kadar atama için mücadele edenlerdeniz. sınav olmayacak demediler ertelendi dediler. Ösym Bilim Kurulunun kararını uyguluyor. Sınav olmalı diyenler nedense bu zamana kadar kadro ve kota için sesini çıkarmayanlar.

@Nurtan

bu sınava daha önce girmedim. memur değilim, işsizim. ihtimalle konuşacaksak, siz de büyük ihtimalle tuzu kurulardansınız. bakın siz derdinizi başka kişilere yansıtıyorsunuz. bu konu altında, olumsuz yazanların tamamı 3. atamayı bekleyenler.

biraz anlayış lütfen. örnek olarak yukarıda bir arkadaş bu süreçte sınav için işini bırakmak zorunda kaldığını, çalışma için kaynak bile alabilecek madi gücünün kalmadığından bahsediyor. bu insanların buradaki isyanının keyfi olduğunu mu düşünüyorsunuz? bu sınav önlem alınarak yapılabilirdi, bu konunun ilk mesajlarında bundan bahsettim, kimse riske atılmak zorunda değil. öte yandan bu sınav zaten ertelendi, bu karar değişmez, neden insanların tepkilerini dile getirmelerine bu kadar köpürüyorsunuz? buraya yazılanlar çok ciddiye alınsaydı siz zaten 3. atamayı bekliyor olmazdınız.

Bu engelli tayfası kadar bencil, kendini düşünen bir topluluk daha yoktur. Herkes, her konuda kendini düşünüyor, geri kalanlar kimsenin umrunda değil...

kenan91

Bu forumda hep bunu anlatmya çalıştım malesef başka yöne çekildi. Demek istediğimi çook güzel ifade etmişsiniz. Bugün atandıysam kimsenin tweetiyle değil kendi emeğimle atandım. 2018 grubundan olarak atanan dek bizlere de haksızlık yapıldı sorgulayacaksak eğer. İşin matematiği basit çalış haket atan. Yoksa ben 50 aldım 49 alan atandı ya dek gider bu muhabbet😊 Birbirini bencllikle suçlayan herkes bir o kadar da kendi bencil. Kanunların çalışmadığı bol bahanelerin öne sürüldüğü ülkede yaşıyorsun hala bunu sorgulamak ne biliyim. Herkes önce kendini sorgulasın, seni beni eleştirmek çok kolay. Hele ki böyle bir dönemde herkesten sağlığını riske atıp meydanda toplanmasını istiyorsun. Oldu canım başka bir arzun? Yok kimse tweet atmadı, yok kimse gelmedi. Vaktiniz çok herhalde. Ne yeni bir atama ne de yeni bir sınav. Kontenjan önemli. Kimse kimseyi suçlamasın.

Gencler sınavda yok atamada yok o yüzden yırtınmayın ama ama o engelliler ankara platformunun twetlerini okuyun sınavın ertelenmesi için dilekçe verdiklerini kendileri söyledi. Ve bi müddet sonra ertelendi. Tek ertelenen sınav ekpss ve ben kpss lisans sınavına girdim benim gibi binlerce engellide girmiştir. Eğer o ankara engelliler platformu çok düşünüyorsa herkesi özelde çalışmakta kronik rahatsızlığı olanlar için ne yaptı? Ancak atama da atama bende 2018te girdim sınava onlar kadar ağlamadım en son atamada 5 puanla atanamadım. Belki biraz daha alım olsaydı bende atanabilirdim atama yapılması benim işime gelir. Ama ben sınava girmek istiyorum o kadar benim gibi çalışan işinden ayrılan işsizler var bu onlara darbe oldu resmen.

Engelliler platformu ya da başka platformlar hiçbir işe yaramaz, o tip oluşumlar yalnızca kendilerine çıkar sağlar kimsenin ne hakkını savunurlar ne de emeğini. Devlet ve siyaset istemediği müddetçe engelli ataması da olmaz normal atama da. Benim arkadaşımın hemşire hemşire kız kardeşi 70 küsür puan alıp tam taban puandan atanmayı kaçırdı, pandemi sonrası devlet sağlıkçı almak zorundaydı bu da onun şansı oldu 1. tercihiyle atandı bu sefer. Ben de dahil hepimiz mağdur edildik 2018'liler olarak ben hakkımı helal etmiyorum ama yapacağımız şey bir sonraki sınava daha iyi hazırlanmak bu kadar basit. Sınavın ertelenmesini istemeyenlerde de ciddi bir akıl tutulması var bu konu siyasi değil bunun da farkındalar ama canları öyle istemiyor, ölümcül bir durum varken sınava girmeyi göze alacak kadar dengelerini kaybetmişler.
Miraç61 kardeşim sen de işten ayrılarak büyük bir hata etmişsin, bulgura giderken eldeki pirinçten olmuşsun. Hiçbir şeyin garantisi yokken böyle bir konu için işini feda etmişsin kendi hatan bir çoğu gibi
aslmrt teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt