Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS 2020 yine ertelendi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ocak veya nisan bence inşAllah hayırlııs olur

Basit bir hesap yapalım. Sınava girecek 90 bin kişi şehir basına yaklaşık bin kişi eder. Koskoca ösym bin kişiyi sınav yerlerine nasıl yerleştiremez? Sanki bütün engelliler risk grubuna giriyor gibi davranılıyor. Ortopedik, işitme, görme, zihinsel engelliler niye sınava giremiyor? Herkesin hastalığı ösymde belli. Risk grubunda hastalığı olanları, bağışıklık baskılayıcı ilaç kullananları ek önlemler alarak sınava sokmak çok zor olmasa gerek. Sanki kpss ye girenlerde kronik hasta yoktu, risk grubunda normal vatandaş yoktu sanki. Kesinlikle kasıtlı yapıldığını düşünüyorum. 2 yıldır alım yapmayan sağlık bakanlığı önerisiyle...

Aile bakanlığını arayan oldu mu hiç?

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

beyler bayanlar tweet etkinliği ilk günlerdeki gibi değil ,lütfen biraz daha etkin olalım en kötü ihtimalle 2020 içinde sınav yapılmasını sağlayabiliriz biraz birliktelik olsun yeter
Halis_aygun
@drfahrettinkoca
@OSYMbaskanligi
fuatoktay
zehraZumrutS
@drtevfikozlu
atesAtesKara
Rterdogan
#EngelliKPSSyapilsin
#EKPSSErtelenmesin
bilimKurulu_
#ekpssertelenmesin

Hasta sayısı 1700'ün üstüne çıkmışken sınavın olması hiç bir mantığa sığmaz. çoğu okullarda ve okul çalışanlarında da virüs görülmekte. birazda dua ve sabırla yola devam etmeyi deneyebilirsiniz. her şey sınavdan ibaret olsaydı 2018 Ekpss sınavına girenlerin hepsi şuan atanmış olurdu.

Nurtan

Sınav girer girmez memur olacağını sanıyor arkadaşlar. Yeni sınavla birlikte puanların dahada yükseleceğini en az 90 - 95 lerin taban olacağını bilmiyorlar. Önce sağlık demiyorlar girmek isteyen girsin girmek istemeyen sağlığından korkan girmesin diyorlar. Bide 2020 sınav olmadan atama olmasın diyorlar. Tamamen kendilerini düşünüp çıkarcılıktan başka bir şey düşünmüyorlar

önce sağlık hem bu arada daha iyi çalışırsınız dersinize iyi puan iyi kurum ve istediğin il demek..

muhendis3232

Malesef hocam. Ekpss ye 2020 de ilk defa sınava girecekler için hiç iyi olmadı. 2018 puanıyla 3. atama yapılırsa kadrolar biraz daha dolacak, 2020 de zaten azalma eğiliminde iken çok daha az atama olacak ve puanlar çok daha fazla yükselecek demektir. Korkarım ekpss atanma puanları normal kpss de olduğu gibi 90 üstüne çıkabilir.

Burda önce sağlık diyenler atama olduğunda sanki tercih yapmayacaklar da çalışmayacaklar. Komiksiniz. Dürüstçe biz atama bekliyoruz deseniz yani

Saat belirlenip herkes aynı anda yazarsa iyi olur
neron_

Jasohan

Tercih farklı bir şey sınav farklı bir şey. Tercih için 100 binlerce aday virüse yakalanma riski yok. Oturduğun yerden tercih yapıyorsun zaten atanma olursa öyle 3 gün sonra memur oldun yok. En az 6.7 ay sonra başlıyorsun zaten daha fazlada sürebilir

aslmrt bilmiyorum ama 2021 e sarkar bence ocak şubat gibi bir tarihe erteleyebilirler biran önce açıklasalarda ona göre program yapsak ilkdefa gircem ekpss ye bu pandemi süreci 100 yılda bizi bulur başka birşey demuyorum

Sınavın ertelenmesinden mutlu olanlar hep 2018 de sınava girip atanamayanlar. Şuan açıklanacak kadro 2020 ve 2018 sınavına girenler için açıklanmış olacakken pastanın tamamını 2018 sınavına girmiş olanlar yemek istiyor. Bu bir kul hakkıdır. Hak gaspıdır...

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tato78

Aynen öyle hocam. Ama bakanlığın da bunun farkında olması lazım. Yoksa kaş yapayım derken göz çıkaracaklar.

11 ekimde sınav olmayacaksa 3. atamada olmamalı çalışırken viruse yakalanma riski daha fazla

tato78
Olayı saptırmayın. Bütün atamaları biz istemiyoruz, yalan konuşmayın. 2018 sınavına girenlere büyük haksızlıklar yapıldı ve biz hakkımızın peşindeyiz. Hakkının peşinde olanlar değil sahte rapor alıp da sınava girmek isteyenler kul hakkı yemektedir..

erola
Yok ya! Niye de olmayacakmış? 2018 sınavından önceki atamalarda herkese 3 atama verildi. Neden bize verilmeyecekmis?

İstorika

o zaman sınavı neden erteliyorlar sağlık için değil mi snavda olsun atamada isterdim ama görüşüm sınav olmayacaksa sağlık için atamada sağlık için olmasın çalışırken virus bulaşır

ayrıca ertelenmesi benim işime gelir daha çok çalışır eksiklerim atama konusundada 73 puanla atanablirsem iyi olurdu 2018 de 73 aldım

Arkadaşlar ben şunu anlamıyorum sınav yoksa atama olmasın 2018 de sınava girenlere atama hakkı verilmesin diyen arkadaşlar ne yapmaya çalışıyor. Siz öncelikle engellilere verilecek olan bir hakkın önüne geçmeye çalışıyorsunuz. Bugün bu verilecek olan hakkı atama olmasın diye talep ederek isterseniz. Seneye atanmayı çooook beklersiniz. Bunların atanmaya ihtiyaçları yok diyerek verilen Ekpss sınavı bile kaldırılır bu gidişle. Siz böyle devam edin

sınav olmasın 3.atama olsun diyenler ne yapmaya çalışıyorlar ( sınavın ertelenmeside 3.atama olmasıda benim çıkarıma )

erola

3.atamanın zamanı Aralık ayında. Aralık ayı geldiği zaman sınav yapılmış olsada olmasada atama normal bir şekilde olacak zaten. Bunu istemeye gerek yok.

Veryansın edenlerin çoğu atanmış atandığı yeri beğenmeyenlerden oluşuyor. sınava ilk defa girecekler sizler de sınava girince hemen atama olup sizi atayacaklarını sanıyorsanız sizin adınıza çok üzgünüz.özellikle lise mezunu olup sınava girecekler size ayrılan kontenjanlara ve atama puanlarına bakarsanız tabloyu görmüş olacaksınız. 2014'den bu yana atanamayan ne kadar kişi vardır bunu da hesaplayın. yani herşey sınavla bitmiyor. 2018 ekpss'ye girenler 2020 sınavına da girmiş olacak. biz sağlıkçılar bile 3 yıla yakındır kadro bekliyoruz.

Sınava adam akıllı hazırlanıp yüksek puan alıp atananları izlediniz iki sene boyunca şimdi sağlam bir şekilde çalışıp arkadan gelenlerin sizi geçmesinden korkuyorsunuz. 3. atamayı bu kadar çok istiyorsanız ilk sınav tarihi olan Nisan 2020'den önce harekete geçip (Eylemse eylem, mitingse miting) hakkınızı alacaktınız (2016'da girenlerin yaptığı gibi). İlk defa girecek olanlardan sağlık sorunları nedeniyle ertelenmesini isteyene ben hiç denk gelmedim, maşallah siz ne kadar çok düşünüyormuşsunuz bizi(!).

Ayrıca sınav sonrası hemen atanamamadan bahsetmişsiniz. Ben bildiklerimi unutmamak için her gün ders çalışmak zorundayım. Sınav öncesi ruh halimin sınav sonrasıyla aynı olacağını mı düşünüyorsunuz gerçekten?

Sınavı tamamen 3. Atama yapılsın diye ertelettiniz bir de millete akıl veriyorsunuz atama da olmasın o halde ya sınav olur ya atama olmaz olsa bile minimum sayı sayı göstermelik olur boş iş yapıyorsunuz oysa sınav olsaydı sayı çok olacaktı

https://twitter.com/ekpsssoru?s=08

Oncelikle sinavi engelli arkadaslar degil bilim kurulu erteledi. Sinavi biz ertelemişiz algısı yaratmayın arkadaşlar. Her yıl yapılan 3. atama bizlere yapilmadi ve atama sayilari cok dusuk tutuldu. Atama yapilmamasini isteyen arkadaslara sesleniyorum , biz 2016 yilinda sinava girenlerle 5000 atamayi bölüştük ve inanın bu kadar eleştirmedik çünkü onlar bizim engelli kardeşlerimizdi ve bu işin ucunda bir emek var. Siz girmediğiniz sınavın sonuçlarını öngörerek , bizim girdiğimiz sınavın getirilerini ve emeğimizi atama yapılmasın diyerek hiç etmeye çalışmayın lütfen. Biraz empati yapın , bugün bize yarın size.

Burda bilip bilmeden konuşan insanlarla muhatap olmayın hocam. Sürekli ezberlemişler sınav yoksa atama olmasın. Oldu paşam sen devletsin sen karar veriyorsun buna.
Sınavı erteletttiniz erteletttiniz diye konuşuyorlar sınavı erteleyen de bilim kurulu normal bir vatandaşın buna ne yetkisi erişir ne de gücü. Daha fazla saçmalayıp engelliler arasında çıkarcılık konumuna düşmeyin. Neyi ne yapacağına karar vermek devletin görevi. Devleti sen yönetmiyorsun şu olsun bu olmasın gibisinden.
(not:bende 2020 ekpss hazırlanan birisi olarak böyle olmasının doğru olduğunu düşünüyorum.) çünkü ortada olağan bir dönem yok olağan üstü bir dönem var. Millet isteyince şöyle böyle olamaz. Halk adına seni temsil eden senin adına karar alması için ortada bir devlet var. Bu kararı toplum yararı neyse devlet alır. Ordan burdan yazmayla devlet yönlendirilmez

ekpss de 85 puanla atanamamak diye bir sey hiç olmadı bu sınav çıktığından beri. sadece 2018 sınavına girenler böyle bir sey yasadı. hatta 90la bile atanamayan var. yeni atama sadece bizim hakkımız kusura bakmayın. veriler ortada. en az atama 2018den sonra oldu.

Atama neden olmasın 3. atama 2018 sınavına girenlerin hakkı. virüs olmasa belki 3. atama da sınavdan önce olabilirdi.
12 Şubat 'a kadar yapılan başvurularda toplamda 85 bin engelli aday EKPSS 'ye başvuru yaptı. ek başvuruda bu sayı biraz daha katlanacak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt