Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS 2020 yine ertelendi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
valla arkadaşlar, zaten kolay bir sınavda 3. atama demek öylesine sınava girenler bile atanacak demek ve zaten %95 i dolu olan kotanın tamamına yakını dolması ve 3. kez ek basvuru açılan ve aşırı yığılma olan bu sınava girenlerın boşta kalması demek, atama kesinlikle ve kesinlikle sınavdan sonra yapılmalı

ozelkalem@ailevevalışma.gov.tr adresine ve ozelkalem@tbmm.gov.tr adresine aşağıdaki metni mail attım. Lütfen sizde mail atın farkındalık yaratalım

Sayın yetkili,*

Ekpss nin belli olmayan bir tarihe ertelenmesi yaklaşık 1 senedir bu sınava hazırlanan biz engellileri derinden üzmüştür. Bilindiği üzere Nisan ayı içerisinde yapılması gereken sınav 2.kez bilinmeyen bir tarihe ertelenmiştir. Sınav tarihinin biran evvel netleştirikerek 2020 ekpss atamasının sınav sonrasına bırakılması talep ediyoruz. Aksi halde 2020 sınavında çok yüksek puan alan çalışkan ve özverili memur adayları yerine kitap yüzü açmadan engelli memur adaylarının atamaların olacağı ve çalışan emek veren memur adaylarının mağdur edileceği bir gerçektir.*

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar bende yeni bir metin hazırladım.sayin devlet büyüklerim biz çalışkan özverili ve sağlam engelliler olarak sınav istiyoruz.korona falan bize vız gelir 😂😂 hatta çalışkan sağlam engellileri sınava girmeden atayın 😂😂

İstorika
Atama olacak sınav olmayacak içimiz rahat olsun 2018'lilerin hakkını yediler ve bunu fırsatla telafi edecekler. Sınav ise şu ortamda Bilim kurulu tarafından asla önerilmiyor olağanüstü durumda sınavın yapılmasını isteyenler tweet atanlar kendini boşuna ifşa etmesin. Kpss'ye giren 3 arkadaşımdan 2'si Covid oldu, EKpss'yi toplu katliam olarak nitelendiriyorlar o nedenle sınav yapmayacaklar aşı bulunmadan yapılmamasını istiyor kurul. Baskı hiçbir işe yaramayacak, sınava girip pozitif olan hatta ölen bir engellinin yakınıyla devlet hukuksal anlamda asla uğraşmak istemiyor zira büyük tazminat davaları söz konusu olabilir. ÖLÜM olan bir durumun içine balıklama atlamak isteyenleri de anlamak mümkün değil, yalnızca kendini düşünen herkes bu hayatta kaybetmeye mahkumdur.

Kimsenin hayallerini yıkmak istemem, ama sadece empati yapılmasını istiyorum engelli bir kardeşiniz olarak. 2018 sınavında 73 aldım. Öz eleştiri yapıyorum çalışıp daha yüksek almam gerekiyordu, belkide atanma şansım daha da fazla olacaktı? Olacak mıydı sanmıyorum çünkü alttaki sayılara bir bakmanızı istiyorum;

2012; 11.180
2014; 11.838
2016; 11.366 (2018'de açılan kadrolarla birlikte)
2018; 3.191

2018 yılında 3.191 kadro açıldı ve 2016 sınav puanı olanlar da o kadrolara tercih yapabildi. Şimdi gençler Hem böyle olağanüstü bir durum varken hemde KÖKÜNE kadar bizim HAKKIMIZ yenmişken siz çıkıp bence 2018'dekiler 2020'de sınava gireceklerin hakkını yemek istiyor diye zırvalamayın, biz kimsenin hakkını yemek istemiyoruz, bize de hakkımız olan 11 bin civarı kadro verilsin istiyoruz, sınav olduktan sonra size de 11 bin civarı kadro verilsin. Eğri oturun doğru konuşun. Önce biz birbirimizin hakkını gözetelim başkalarına gerek kalmaz.

Sınavın olmasına niye bu kadar KARŞISINIZ ACABA? Puanların 4 yıl geçerli olduğunu ve zaten yüksek puan alanların sınav olsa da olmasa da atanacağını hatırlatmak isterim. Ha ama PARDON sizin asıl amacınız düşük puanlarınızla atanmak değil mi?

85 - 90 puanı kitap yüzü açmadan mı aldı bu atanamayan arkadaşlar. Saçmalıyorsunuz arkadaşlar
Biri diyor öylesine sınava girenler biri diyor kitap yüzü açmamış kişiler 😂 Allah akıl fikir versin
2020 sınavına girince 75 80 alarak yeni puan olunca atanacağınızımı sanıyorsunuz.

kenan91

sen git babanı kandır 3 arkadşından 2 si korona olmuş da bilmem ne de yok ölürmüş de. ya kimi yiyosun ya kaç senelik emeğimiz heba oldu sen biliyomusun. çalıştıklarımızı her ertelemede unuttum ben biliyo musun. lan 100 bin insan giriyo bu sınava. her sınıfa 1 kişi sokarlar isteseler yine yeter. dünya kadar okul var dünya kadar sınıf. Önlemin babasını alırlar isteseler hiçbir risk yok bu işte. kpss ye 1.5 milyon kişi giriyor heralde risk var. bu sınav ne ki. eskiden okulların sadece 20 de birini açıyolardı o yüzden sıralar doluydu. önlem için tüm okulları üniversiteleri açarlar her sınıfda 1-2 kişi olur al sana önlem. yemeyin. bari kendi yalanına kendin inanma. sırf atanma hırsına kendine yalan söyleme. atanmana karşı değilim tabiki atan. ama dürüstçe atan. YALAN PALAVRA SIKMA. sen bizim ne kadar emeklerimiz heba edildi bilemezsin. Dünya kadar çalıştık ertelendi. unuttuk. tekrar çalıştık piyasada kitap kalmadı yine ertelendi yine unuttum. şu anda artık test çözcek kitabım yok. piyasada kalmadı çünkü. eski kitaplarımı tekrar siliyorum işaretliyorum ki eski çözdüklerim anlaşılmasın tekrar çözücem. BEN sınava giricem diye sözleşmeli personelliği geri çevirmiş adamım sınava çalışcam diye bırakın ya....

tato78 yanılmıyorsam siz atanmıştınız. atanmış biri neden böyle bir yazı hazırlar ki. yazıyı bence Bilim Kuruluna yazmanız gerekirdi. Başlıkta: Virüse inat sınav olabilir.

500 TL den fazla kitap parası 2 bin TL nin üstünde dersane parası ödedim. Aylardır günde min 6 saat çalışıyorum. Ne zamana kadar bu tempoda çalışabilirim. Yol paraları hariç emekten bahsetmeyin lütfen. Toplamda kura hariç 60 bini geçmez aday sayısı her okulda 30 derslik olsa 2 bin okul yapar. Bu devletin 2 bin okulda sınav yapacak kabiliyeti mi yok?

2020 liler boş yapmayın. baba parasıyla evde siz evde ders çalışırken kurslara para harcarken biz geçinmek için it gibi özelde çalıştık hemde sınava hazırlandık.sen baba parasıyla evde ders çalış.iş tekliflerini reddet sonrada hakdan bahset.hadi ordan çakma engelliler sizi

Siz 80-90 alarak atabileceğinizi mi sanıyorsunuz ;D zaten mevcutta 80-90 ile atanamamış bekleyen bir sürü insan var

Özet bir şey söyleyip çekileceğim bu konudan. Sadece kendinizi düşünüyorsunuz ama KÜÇÜK düşünüyorsunuz, şey kadar kadroya eğer alıştırırlarsa ATANIRSINIZ emin olun :) 2018 sınav puanı için 3 bin kadronun yarısı diyanetti yanlış hatırlamıyorsam son kadroda 200 küsür kadro boş kaldı. Kendinizi düşünün daha sonra ALIRISNIZ kadroyu.
tato78 senin atandığını biliyordum öyle okudum başka bir konuda yanlış hatırlamıyorsam Emniyete atandım diyordun. Atanıp tekrar sınava girmek HAK yemenin Allah'ıdır, bence sizin gibilerin hiç yorum yapma hakkı yok.

tato78

Devlet bizi düşünüyor hastalık bulaşmasın sağlık sıkıntısı çekmesin diye. Sen devletin kabiliyetini sorguluyorsun. Devlet okul yok imkan yok demiyor koronavirüs var diyor. Arkadaşlar sadece kendinizi düşünmeyin. Sınav olacak diye durumu ciddi olanlarda sınava girmek isteyecek ve bu böyle basit değil herkesin evine yakın değil kimisi köyden il ilçe gitmek için uğraşacak otobüs tü şuydu buydu bir sürü temas olacak sadece 1 saatlik okul sınavla iş bitmiyor yani

kenan91 , murat7044 , KIZGINADAM Sınav olunca 90-79 altı alanlar gelip burada yorum yapacak bence biz o zaman konuşalım. 2018 sınavına girenlere söz söyleyenlerin çoğu atanmış ve bir üst öğrenimden mezun olmuş hem sınav hem de kadro diye koşturanlar değil mi?
Devletin seni ayrı sınıflar da tek tek sınava alma gibi bir lüksü yok. bunu düşünen biri sınava girmeyi düşünüyor sınavda başarılar. :rolleyes:

KIZGINADAM

Baba parası olduğunu kim söyledi nickimden mi anladın , ayrıca özelden çalışmak için 30 bin tl istediler.Veremedim ÇÜNKÜ BABA PARAM YOK. Hastalığımdan dolayı da kimse bizi işe almıyor. Hani çakma engelli dedin ya. hıh sen iyi işe girmişsin. İnşallah çakma değilsindir. bizim tek umudumuz Ekpss. Ekpss'ye günde 10 saat eşşek gibi çalıştığım için bu tür şeylerle ilgimiz yok. çünkü biz gözümüzü 95 97 lere dikmişiz. ve o puanı alacağım. Siz engellilere laf atacığınaca engellilerle mücadele edenlere laf atın. Araya atama girmesine karşı çıktığımızı mı sanıyorsunuz ? bizi çözememişsiniz.Biz engellilerle mücadele edenlerden değiliz. Senin gibi engellilere laf atmıyoruz. Hele ki "çakma engelli" gibi ahlaksızca bi laf etmem. Lafı iade ederim. Erteleme olduysa araya atama girmesinde bir sorun görmüyorum.Hatta 2 atama girsin.Zira benim sikletimde değilsiniz.Hiçbiriniz. Bu sınavın ertelenmesini Haksızlık olarak görmeyen (bu 3. ertelenişi) gitsin kendini tımarhaneye kapatsın.puan alıp tercih yapmak isteyen , durumları yüzünden çalışma imkanı olmayan o kadar çok insan var ki... kenan91 arkadaş da ben senin gibi lisans altı değilim merak etme taban puanım 84 hatta izmir. sen sanırım lise mezunu falansız puanlar yüksek. inanmıyorsan bakabilirsin. ben kpss de aldım o puanı. Neyse bu forum ilginç bi yer , engelli engelliye saldırıyor...

Nurtan

Kesinlikle haklısınız. Bunu sınavdan sonra çok iyi anlayacaklar. Dediğiniz gibi buradaki sınav olsun atama olmasın diyenlerin yarısı da atanmış kişiler. Tekrar tekrar sınava girip tercih yapıp atanma hayali kurmaktan zevk alıyorlar sanırım. Bir başka kişinin haklarına girdikleri umurlarında değil

Nurtan

ben tek tek demedim , kpss sınavındaki gibi tüm okullar açılınca zaten sınıf başına 2-3 kişi düşüyor dedim.Normalde Ekpss de okullar açılmıyor gözetmen sayısını azlatmak için. engelli sınavına giren kişi sayısı az.kpss sınavına 1.5 milyon kişi giriyor ve tüm okullar açılıyor. önce dediğimi anla sona hakaret et. ayrıca "bunu düşünen kişi sınava girmeyi düşünüyor" hakaretini de iade ediyorum zira kpss den 85 aldım geçmiş ekpss denemesinden de 97. sizler le farklı dil konuşuyoruz. olağanüstü bir haldeyiz ve insanları müşkül duruma düşürmemek için her önlem alınarak bu sınav yapılabilir bu kadar basit...

Bende birkaç açıklama getirmek istiyorum

1- 2018 de aile ve sosyal politikalar bakanlığı önünde eylem yapan 50 engelli den biriyim. Sırf kadro sayısı arttırılsın ve biran evvel atama yapılsın diye
2- 2002-2016 yılları arasında boş kalan kadroların analizini yaparak TBMM de 4 millet vekiline. O dönem açık olan devlet planlama teşkikatında engelliler den sorumlu daire başkanına, AKP engelli hakları sorumlusuna bu sunumu tek tek anlattım. Kadroların neden boş kaldığını, boş kadro kalmaması için ne yapılması gerektiğini dilim döndüğünce anlattım.
3- 42 yaşındayım baba parası yemiyorum.
4- hiç çalışmadan 2018 de sınava girdim 470. Oldum
5- egm ye atanma hakkını kazandım. Egm klavuzda yayınlamadı bir madde nedeniyle atamamı iptal etti. Mahkeme süreci devam ediyor.

Özetle siz evinizde otururken ben işimden izin alıp 2018 de kadro mücadelesi veren bir adama oturduğunuz yerden laf söyleyemezsiniz. Bugün tekrar kadro sayısının arttırılmasıyla ilgili bir eylem planı ortaya konsa kaç kişi taşın altına elini koyacak yüreğe sahip bilmiyorum ama o yürek bende var

@EpileptikAdam
Psikiyatrik engelli istemiyorlar özel sektörün istemediği gibi. Çünkü silah alma hakkı varmış anladın mı?

Klavuzda psikiyatrik engelli başvuramaz maddesi olmadığı halde atamamı yapmadılar olay bu

EpileptikAdam sınava girecek sayıyı daha önceki yorumumda yazmıştım. sınava kaç gruptan engel türü giriyor biliyor musunuz? kpss den farkı bu ve sizin söylediğiniz tek ya da 2-3 farketmez bu durum imkansız gibi neredeyse. hakaret değil, kinaye. sınav yapılabilir, yapılamaz buna sen ya da biz karar veremeyiz. sınav olmayacak denmedi ertelendi denildi.

Nurtan Hakaret kinaye ile de yapılır ne farkeder. Cevap verdiğimi düşünüyorum. bu sınav benim için ilkokul sınavı gibi.Boş hakaretlerde bulunmayın

Talep ettikleriniz sadece kendi Çıkarınız için. Sınava virüsten korkan girmesin 2022 ye hazırlansın gibi sınav olmayacaksa atama olmasın gibi sınavdan sonraya atamaların ertelenmesi için yazı yazmanız gibi sadece kendinizi düşünen kişilersiz. Herşey bana diyorsunuz kısacası çıkarcılıktan başka bir şey değil.

murat7044

aynen herkez kendi çıkarında , sanki atanınca iş yerinde virüs yok , sanki atanınca otobüslerde virüs yok. biri diyor ki sınava otobüsle gideceksiniz devlet sizi düşünüyor. gerçekten çok komik bir yorum. atanınca şehir değiştireceksiniz. dünyanın riskine gireceksiniz. ben kendinizi düşünmenize de kızmıyorum herşeyi anlayabilirim. kızdığım şey yalan ve palavra. bari dürüst olun. hele bazıları var ki kendi söylediği yalana kendi inanıyor. bunun psikolojik olarak incelenmesi gerekiyor...

Arkadaşlar bakın burada birbirimizle tartışmanın bir anlamı yok. Bilmem farkında mısınız ama şuan kendi içimizde birbirimize harcadığımız enerjiyi atamalar için harcasaydık bir sonuç almış olurduk. Ben şahsen sınavın ertelenmesine bir itirazım yok (üstelik aylardır çalışmama rağmen) çünkü kronik rahatsızlığım var ve herşeyden sakınıyorum Allah korusun olası bir bulaş sonrası büyük sıkıntı yaşarım. 2018'de sınava girenlerin çoğu YÜKSEK PUANLARLA ATANAMADILAR ve 2020 ye gireceklere de şunu söylemek istiyorum sizin yerinizde olsam Aralık 2020 için yüksek bir sayıda atama olması için çaba gösteririm. Neden diye soracak olursanız şayet atama olmazsa 2020 sınavından sonra 2018 den kalan yüksek puanlılarında yığılmasıyla birlikte çok ciddi yığılma söz konusu olacaktır böylelikle hem 2018 hem de 2020 liler için atama hayal meyal kalacaktır. O yüzden herkesin oturup ciddi ciddi amasız fakatsız gerçeği görmesi lazım.

2018/2 atamasının gecikme sebebi bakanlıkların lise mezunları için neredeyse yok denecek kadar az kadro açması ve devlet planlama teşkilatının kadroları geri yollayıp düzeltilmesini istemesiydi (o tarihteki temaslarımda yetkili mercilerin söylemidir bu benim değil) ve neticede 2018/2 ataması için konuşuyorum sonraki atamaları takip etmedim lise düzeyinde sınava giren 10 binlerce engelli olmasına rağmen şaka gibi kadro açıklandı. Bunun sunumunda emin olun milletvekillerine yaptım. Benim tecrübelerime ve gözlemlerini dayanarak yapacağım nacizhane tavsiye lise düzeyinde sınava girenlerin önceliği atamanın yapılması değil kadro dağılımının eşit yapılması için aksiyon almak. Aksi takdirde lisans mezunlarının atamaları 75-80 puan aralığına düşerken lise düzeyinde 90-95 bandı çok zor görülür...

tato78

Sizin yazdığınız metinden anlaşılan şey şu: " Devlet ortada hiçbir gerekçe yokken sınavı ertelemiş ve bu şekilde hak kayıplarına neden olmuş ve bu hak kayıplarının yaşanmaması için sınavı yapın diyorsunuz"

İyide kardeşim ortada Pandemi var siz neden bu kadar rahatsınız anlayabilmiş değilim, kaldıki sınava girecek olan Engellilerin büyük çoğunluğunun kronik rahatsızlığı var ve TVlerde bas bas bağırıyorlar kronik rahatsızlığı olanlar risk grubunda diye. Allah aşkına sınavın yapılması insanların ölmesinden daha mı önemli ? Benim gördüğüm kadarıyla sınav Nisan 2021 den önce yapılmayacak ve Bakan Selçuk'un da yaptığı açıklamaya göre Aralık 2020 de atama yapılacağı o yüzden burda yazdıklarınızla lütfen insanları daha çok germeyin

Ben kişisel fikrimi paylaştım. Gerilecek birşey yok. Ben bu şekilde düşünürüm siz farklı düşünebilirsiniz. Bundan daha doğal birşey olabilir mi? Anayasal hakkım olan bilgi edinme hakkımı kullandım ve paylaştım.

tato78

Tabiki de Anayasal hakkınızı kullanabilirsiniz bunda hiçbir sıkıntı yok ama sizin yazdığınız metin kişisel telebinizden bahsetmiyor siz sanki tüm engellilerin adına konuşuyormuşsunuz gibi bir metin hazırlamışsınız. Talep ediyorum demek ayrı TALEP EDİYORUZ demek ayrıdır. Neyse konuyu uzatmak istemiyorum. Dua edelim de Aralık 2020 de ciddi sayıda bir atama yapılsın eğer olmazsa asıl yığılmayı o zaman göreceğiz ve herkes oturur oturduğu yerde. Başka diyecek sözüm yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt