Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS 2020 yine ertelendi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
09/09/2020 tarihinde yapılan Ekpss Eylemi Hakkında Önemli Gelişmeler Şunlardır:

1) Aralık 2020 içerisinde EKPSS ataması yapılacak.
2) EKPSS kesinlikle ileri tarihe ertelendi.
3) Kamuda engelli kotası sorunu, bir ay içinde bakanlıkla yapılacak görüşme sonrasında netleşecek.

++ Engelli temsilci ve sivil toplum kuruluşları ile yapacağımız önemli hususlar şunlardır: Kamuda engelli kotasının %6 seviyesine çıkarılması ve Aralık 2020 tarihinde yapılacak EKPSS atamasının en az 5 bin kadro verilerek mağduriyetin giderilmesine yönelik çalışmalar yapmaktır.

++ Ayrıca EKPSS'nin ertelenmesine yönelik tarafımıza yöneltilen haksız eleştirilere anlam verememekteyiz. Alınan karar, Bilim Kurulunun vermiş olduğu tavsiye kararı neticesinde uygulanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Türkiye Engelliler Platformu

Quwaxer Bu platform yalan transfer haberi yapan muhabirler gibi. Parası olmayan Galatasaray Messi'yi alacak demekle aynı şey benim gözümde bu haberler.

PANDEMİ bitmeden atama da sınav da OLMAYACAK. Oturun sınava çalışın bekleyin. Böyle platformlara da prim vermeyin kendi işlerini görüyorlar

Kime sordun engelli bilmem nesiymiş millet aç mi tok mü kime sordun da erteliyorsun kime sordun yetrrrrr yeterlere ya yeterrrrr

Ekpss tahminen ne zaman

Dostlar sınav tekrar ertelenmiş bende çalışmalara ara verdim ne zaman olur sınav sizce ona göre tekrar çalışmaya başlayayım

tüm çalışma planları boşa gitti şimdi baştan başlicaz ,tweet vs bişeyler yapın ben günde 30 40 tweet atıyorum belki duyan olur diye sizde üşenmeyin atın sesimizi duyan elbet olur

murat7044
öncelikle devlet zaten başlı başına bir tüzel kişiliktir. devlet tüzel kişiliği yani kuruluştur. bu senin söyleminle zaten çelişir. ayrıca sınava girmek istemeyen olaiblir fakat istemeyen kadar isteyen de var. Girmek isteyenlere engel olunmamalı. Devlet eğer vatandaşını düşünüyorsa sınava girmek isteyenlere engel olacağına önlem alsın. Girmek istemeyenlere de daha uygun koşulda telafi sınavı uygulasın. Sonuçta pozitif ayrımcılık diye bir şey var fakat biz de onu uygulamayı yanlış anlayan hatta bilmeyen yöneticiler var.

Normal kpss ye engelliler girerken 90 bin kişinin gireceği ekpss nin engellenmesi

Ekpss nin ertelenmesi çok saçma. 1 yıldır ders çalıştık bunaldik osym neden bize eziyet ediyor herkes görüşünü cimer e yazsin

09/09/2020 tarihinde yapılan Ekpss Eylemi Hakkında Önemli Gelişmeler Şunlardır:

1) Aralık 2020 içerisinde EKPSS ataması yapılacak.
2) EKPSS kesinlikle ileri tarihe ertelendi.
3) Kamuda engelli kotası sorunu, bir ay içinde bakanlıkla yapılacak görüşme sonrasında netleşecek.

++ Engelli temsilci ve sivil toplum kuruluşları ile yapacağımız önemli hususlar şunlardır: Kamuda engelli kotasının %6 seviyesine çıkarılması ve Aralık 2020 tarihinde yapılacak EKPSS atamasının en az 5 bin kadro verilerek mağduriyetin giderilmesine yönelik çalışmalar yapmaktır.

++ Ayrıca EKPSS'nin ertelenmesine yönelik tarafımıza yöneltilen haksız eleştirilere anlam verememekteyiz. Alınan karar, Bilim Kurulunun vermiş olduğu tavsiye kararı neticesinde uygulanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Türkiye Engelliler Platformu

Bugün Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavının ertelenmesi yönünde talebimizi dile getirdik.
Türkiye Engelliler Platformu Ankara İl Temsilciliği
Quwaxer
20.08-2020, 14:11 tarihinde bu mesajı foruma bizzat kendin yazdın, şimdi de tarafımıza yönetilen haksız eleştiriler vs. sıvamaya çalısıyorsun. Yemezler.

HuseyinF

Senin dediğin olacak şeymi hocam girmek isteyen girsin girmek istemeyen girmesin. Şuan ortada normal olağan bir durum yok olağan üstü bir durum mevcut burada herkese tek tek sorup iş yapmaz devlet bu olağan üstü durumda engel grubu olarak bizlerin sağlığını topluca düşünür.
Burada girmek isteyenlere engel olmamalı demek ayrıcalık istemek demek. Bende 1 yıldır emek veriyorum çalışıyorum ama yapacak bir şey yok topluca bu karara uymakla yükümlüyüz.
Herkes devlet bana karışmasın diyor başka bir şey demiyor.

Surekli twitter ve cimer e yazıyorum cimer osymnin en sonki ekpss yle ilgili paylasimini atıyor yani anlayacağın kopyala yapıştır yapiyor

Neden sessiz kalıyorsunuz cimer e twitter e yazın ekpss ertelenmesin normal kpss ye girdim sıkıntı olmadı da bunda mı sknti oluyor

murat7044
herkes senin gibi düşünmüyor işte arkadaşım keşke senin gibi düşünseler. çoğu artniyetli. ertelenmesini isteyenlerin yarısından fazlası atama beklediğinden ertelenmesini istiyor. aman sınav ertelensinde yeni sınava girecekler bizim önümüze geçmeden atanalım derdindeler. sınav yapılana kadar atamada yapılmayacaksa hay hay yapmasınlar. ama nisan ayında girebilme şansı varken ya da yaz boyunca vakalar düşmüken yapmış olsalardı bizimde atama şansımız olcaktı alım yapıldığı takdirde. ben bu durumu kabul edemem işte. ayrıca tek sınav yapmak zorunda değil devlet istesede ek telafi sınavıda yapabilir. açsın ösy sistemi desin ki girmek isteyenler 11 ekim tarihini seçsin. girmek istemeyenler ek telafi sınavını seçsin. daha sonra onlar için uygun zamanda sadece onlara özel ek telafi sınavı yapsın. hatta 11 ekimde girenlerin atama işlerinide ek sınav yapılana kadar bekletsin hiç sıkıntı değil. daha birçok çözüm bulunur istense.

HuseyinF
ayrıca benim gibi kronik hastalığı olmayan binlerce insan zaten birçok sınava girdi. ben bu sene kpss ye alese dgs ye girdim. engelliyim. onlar da sağlık riski yokmuydu ? onlarada almasydı o zaman engellileri. yapabilir mi böyle bişey yapamaz elbette. o zaman ekpss'yle de uğraşmasınlar artık 1 saat yapılsın bütün tantana bitsin bence.

İş yerimden 3 engelli arkadaşım ile kpss ye girdik. 2 si korona olmuş. Birer gün ara ile. Biri kronik o kötü oldu. İkisi de sınavda bunalmış olmalılar maskelerini nizami takmamışlar. Lise sınıflarında girmişler. Sıra aralığı bile yok. Bende öyle bir sınıfta sınava girdim. Zaten sınavda zordu bi halta yarasa gam değil. Neyse.. Demem o ki arkadaşlar, şu sınav yapıldı bu sınav oldu biz niye girmiyoruz tartışması yapmak neye yarar? Sen ben çalıştık memur olduk diyelim. Engelli kardeşlerimizin kronik hasta olanları da ölsün mü? Varsa nasip de sınav gelmeden de atanırız. Ne sınav biter ne de atamalar. Allah önce can sağlığı versin. Gerisi nasip..

Son düzenleme:
EngelliAtama

ben de girdim 4 arkadaşımla birlikte hepsi maskesini düzgün taktı. dezenfektanlarını ihmal etmedi. hiçbir şey de olmadı. senin dediğin nasip işi için önce elinde puanın olcak. ayrıca her ne hikmetse hep önceden sınava giren elinde puanı olanlar ertlensin diyor daha bir kişi yok etrafımda ilk gircek olmasına rağmen ertelensin diyen. imalı.

Şahsi görüşüm : ilk erteleme gerekli olan bir şeydi. çünkü olayın ciddiyeti sosyal mesafe ve maske takmanın bilincinde değildi çoğu kişi . ama 2. erteleme bence olmamalıydı. gerekli tedbirler ve buna ek olarak daha üst düzey ek tedbirler alınarak sınav yapılabilir diye düşünüyorum. mesela salon sayısı arttırılır veya bunun gibi önlemler alınabilir. sınavın olmaması bazı mağduriyetlere sebep oluyor.

Yetkililer isteseler gerekli tedbirleri alıp bu sınavı ertelemeden güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirlerdi. Ellerinde imkanları var fakat atanmayı bekleyen daha fazla engelli olmasın diye erteleyip duruyorlar. Gerisi lafı güzaf.

Burda birbirimize ne desek boş, kalp kırar dururuz. Sınavın ertelenmesi bizi pisikolojik olarak çökertti. Ama bunu bilim kurulu tavsiye etmiş. Bana sorarsanız hemen haftaya olsun sınav bitsin bu işkence derim.
Bunlar bir yana, aklıselim insanlarız. Mevcut durumu konuşalım.
Bakan hanımı bugün dinlediniz, dinlemeyen de varsa bi baksın internete. 31 ekime kadar kurumlardan engelli taleplerini istemişler. Gelince atama yakacaklar. Ve % 90 da 2018 puanı ile olacak.
Bakan hanım diyor ki kontenjanın %95 i dolu.
Kota arttırmak için bir çalışma olsa bile, kesinlikle bu bakan yapmaz. Hiçbir kapasitesi yok. Julide hanımı mumla arıyoruz.
Aralıkta kaç kişi alınır? Lisans da puanlar 80 e düşmüştü. Tahmini kaç kişi alırlar? Kaça düşer bunları da konuşalım.

Tati_serhat

Arkadaşlar neden hak ihlali olsun. 2018 puanları geçerli zaten 2022 yılına kadar geçerli olan bir puana hak ihlali diyemeyiz.

Bu başlığa bir daha yazmayacağım.YENİ BAŞLIK AÇTIM.TEŞEKKÜRLER ÖSYM EKPSS ERTELENDİ diye.destek vermek isteyenler oraya gelsin.burdaki ergenleri boşverin

Ekpss ertelendi teşekkürler ösym

Arkadaşlar sınavın ertelenmesini haklı bulan lar twitter üzerinden örgütlenip destek tweet leri atalım.başlık hakkında ve toplu olarak tweet atma hakkında fikirleri olanlar buradan yazsınlar.ertlenme desteğimizi topluca dile getirmiş oluruz böylelikle

Nasıl hak ihlali yok sınava yeni girecekler giremiyor girmesi engelleniyor ve siz bunu hak görüyorsun, ben düşük puanla atanayım da gerisi naparsa yapsın bu hak ihlalinin kralıdır

Oysa ertetmeseydiniz şimdiye sınav nisanda yapılmıştı
Tamamen menfaat ihlali

Ösym de bu ihlale ışık tutuyor sınava giremeyen tercih veremeyecek hakkı yenecek aralıkta

Tati_serhat

Düşük puan dediğiniz 85 90 puanla açıkta kalan yüzlerce aday var. Yeni sınav yapılsa en az 95 puan almalısınız ozaman.

inşallah daha fazla ertelenmez ,sınavın stresiyle 1 yıldır yasıyorum

Sınav tarihi tahminen ne zaman olur sizce pandemi varken mı olur pandemi bitince mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt