Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS genel görme isitme Önlisans sinavına girenler..?

bana kalırsa kolaydı ön lisans lakin sürem yetmedi en son hatırladığım soru yani en son işaretlediğim soru
1982 ana yasasına göre toplu sözleşmelerde sorun çıkarsa memur ve işci statüsündeki kişilerin sahip oldukları hak hangisidir?
ben lokavt dedim ve işaretledim kağıda geçirdim ;) süre bitti adam kağıdımı aldı 10 tane soru kalmıştı tüh :rolleyes:

Grev olacaktı İbrahim sorular kolay olsaydı gani gani yetiştirirdin ben 45 dakikada 60 soru yaptım ve aşırı stresliydim stresten içim bulandı kusacaktım sınava rahat girseydim bu sınavdan 50 neti geçerdim.... Ama emin ol sorular çok zordu

Siz yazınca hatırladım evet o soruyuda işçi hakkı grevdir iş veren lokavt yapar...

Şeker pancarı mı yoksa pamuk mu yoksa tütün mü siz ne yaptınız kimse doğru olduğuna inanmıyor kimse emin değil

O nun cevabı şeker pancarı kardeşim türkiyenin çoğu yerinde yetişiyor..

Evet bende şeker yaptım ama şu mantık doğuyor zaten yetişiyor ama soruda diyorki gerekli şartlar uygulandığında diyor pamuk istediğin kadar uğraş karadenizde yetiştiremezsin ama tütün yetişme olasılığı var mı ???

[h=3]1-Tütün Yetiştiriciliği[/h] Kıraç arazilerde yetişebilir. İlk yetişme döneminde su ister. Daha sonra mutlaka kuraklık olmalı. Bütün bölgelerimizde tarımı yapılabilir

[h=3]2-Şeker Pancarı Yetiştiriciliği[/h] Yurdumuzda tarımı 1925 yılında Uşak’ta başlamıştır (ilk fabrika Uşak’ta 1926 yılında kuruldu). Bugün fabrikaların kurulduğu her yerde tarımı yapılmaktadır. Belirli iklim ve toprak isteği yoktur. Sulama imkanı olan her yerde tarımı yapılabilir. Üretimde 1. İç Anadolu Bölgesidir.

Yorum senin kardeşim aynen dediğin gibi soruda ince bir nokta vardı gerekli koşullar saglanması halinde diyor:)

Ben yanlış gözüyle bakıyordum senin bu paylaştığına göre doğru sayılır inşallah kardeşim

İyi geceler

bana kalırsa kolaydı ön lisans lakin sürem yetmedi en son hatırladığım soru yani en son işaretlediğim soru ben lokavt dedim ve işaretledim kağıda geçirdim ;) süre bitti adam kağıdımı aldı 10 tane soru kalmıştı tüh :rolleyes:

Bu sorunun cevabını Grev yaptım...

[h=3]1-Tütün Yetiştiriciliği[/h] Kıraç arazilerde yetişebilir. İlk yetişme döneminde su ister. Daha sonra mutlaka kuraklık olmalı. Bütün bölgelerimizde tarımı yapılabilir

[h=3]2-Şeker Pancarı Yetiştiriciliği[/h] Yurdumuzda tarımı 1925 yılında Uşak’ta başlamıştır (ilk fabrika Uşak’ta 1926 yılında kuruldu). Bugün fabrikaların kurulduğu her yerde tarımı yapılmaktadır. Belirli iklim ve toprak isteği yoktur. Sulama imkanı olan her yerde tarımı yapılabilir. Üretimde 1. İç Anadolu Bölgesidir.

Yorum senin k
ardeşim aynen dediğin gibi soruda ince bir nokta vardı gerekli koşullar saglanması halinde diyor:)

Bu sorunun cevabını Tütün yaptım...

arkadaşlar ben bu soruya pamuk dedim

Güneydoğuda Önceleri Çöl gibi olan topraklarda gerekli şartllar sağlandığı için pamuk yetiştirilebiliyor yorum sizin

önlisansların sınavı anladığım kadarıyla çok iyi geçmemiş sanırım alımlar çok yüksek puanla olmaz sizcede öyle değil mi

İnşallah fatma hanım

Elektronik teknikeri varmı başvuran arkadaşlar arasında

Engin bey pamuk sizin dediğiniz gibi su olduğu zaman yetişir ama karadeniz bölgesinde su çok fazla olmasına rağmen pamuk yetişmez onun cevabı pamuk olamaz tütün olma şansı var ama şeker pancarının yetişme alanı çok daha fazla yeterki yanına şeker fabrikasını kurun yeter...
İkincisi herkesin bir branş kodu var allahın halkla ilişkilerinin dahi kodu var ataması oluyor ben dış ticaret mezunuyum ben 3001'den giriyorum böyle bir saçmalık var mı bu adalet mi önlisansta 2012 bakarak çok fazla bir atama olmamış 3001 kodundan bu nasıl bir adalet ben anlamadım.... Ben ticaret lisesi mezunuyum dış ticareti seçmek ile hata mı ettim ????

Fatma hanım düşük netler ile atamalar olacak bu sene orası kesin ama bölümlerimiz farklı olursa ben türkiye birincisi olsam dahi sizin ile aynı kulvarda yarışmayacağım dua edinki sizin bölümlerinizden birileri yüksek puanlar almasın :)

Mehmet bey Karadenizde su var ama yeteri kadar güneş yok ?

demekki karadenizde gerekli şartlar sağlanamıyor ?

:) kesin doğru demiyorum ama soruda gerekli şartlar sağlandığında yazıyordu diye hatırlıyorum

Tamam doğru gerekil şartlar sağlandığında ekim alanı en geniş diyor soruda o yüzden gerekli şartlar sağlansa dahi tütün ile şeker pancarını geçemiyor hiç bir şekilde yani onun cevabı ya tütün yada şeker pancarı orası kesin....

valla kısmet bakacağız ama osym nin cevap anahratı yayımlamaması saçma değilmi

varsayımlar ile sonuçları tahmin etmeye çalışıyoruz ?

çok berbat geçti sınavım 30 soruyu cevapladım 15 tanesi doğru sadece 2012 de 65 aldım bu defa onuda alamayacam

Evet soruların ve cevapların yayımlanmaması cidden soru işaretli bir durum hiç bir hak iddia edemeyeceğimiz bir durum çıkıyor ortaya!!

Arkadaslar ben dershaneye gidip kopek gbi 6 ay boyunca calistim bu sinava. Kpss de dershanede ve turkiye genelinde derece yapiodum bu sinavda en az 45 net bekliodum ta ki sorulari gorunceye kdr turkce 14 tane yaptim. Matta 7 tane yaptim. Tarihten 8 dgrum var cografya 3 anayasa 5 guncel bilgiler 3. Bnm icn ii gecmedi cunku sinav kpss mufedatina benzemiodu. Meb sinav sorulari hazirladigi icin sinavda o sorularda cuvalladik. O kdr guncel bilgiler sorusu dururken gidip muzeyyen senari sormalari ne kdr sacma.Turkiyeyi ilgilendiren o kdr gelisme varken gdp siz neyi soruyosnuz ya. Ben bu kdr cok calismamla bnu yapabildysem diger arkadaslarimi dusunemiyorum. Sdece su avantajmz var herkes istedigi gbi gecmemis sinavi ve standart sapmalar yuksek olcak. Gecen omss de onlisansta puanlar 64 te dusmstu. Bu sinavda tahmnim 60 a duser puanlar. Tabi ilk atamada dusmez o kdr ancak 3.atamada.

Sınav süresi malesef çok azdı özellikle türkçe soruları zaman isteyen sorulardı
bu nedenle bazılarını tekrar dönüp okumam gerekti daha önce üniversite sınavına da girdim
ama türkçe sorularında hiç böyle yeniden okuma ihtiyacı duymamıştım.

Genel kültür sorularında ise yine sürenin kısıtlığından dolayı bildiklerimi bile yanlış
yapmış olabilirim düşüncesindeyim pek anımsayamıyorum soruların bir kısmını güncel olaylar ise çok kıyı da köşe de kalanlar seçilmişti bence

Okuldaki derslerimle birlikte idare etmek zorunda olduğumdan zorlanacağımı düşünüyordum ama yine de böyle tahmin etmiyordum.
İnşallah herkes için hayırlı sonuçlar olur.

Engin Bey Ben Elektrik Elektronik Teknolojisi alanından mezunum aşağı yukarı yakınız.

Bu sınava hiç çalışmadım 60 Dk da 32 soru yaptım gene kültür zordu tarih soruları bana göre çalışmadığım için zordu özellikle müzeyen sorusu çok saçma buldum bence onu doğru yapanlar iyi puan kaldıracaklar Matematik soruları bana çalışmadığım halde bazıları çok kolaydı köklü soruyu 3/2 yaptım bir onu hatırlıyorum genel kültürden de Trabusgarblı soruyu yaptım ama sanırım o da yanlış açıkcası 40 net yapan kesin atanır tabi bu işlerde herkez öncelikli kendi ilini ister Benım ilim kocaeli olduğundan hiç umudum yok kısmetse ileriki yıllara herkesın hakkında hayırlısı.

Arkadaşlar merhaba, aklıma takılan bir soru var yanıtlarsanız sevinirim.Genel Kültür bölümünde ekonomi alanında yapılan yeniliklerden hangisini Atatürk hangisini görmemiştir? sorusunda bir şık vardı o Birinci Beş Yıllık Kalkınma Planı mıydı yoksa Birinci Beş Yıllık Sanayi Planı mı?

Varlik vergisi olacak o. 1942 de cikarilmis. Ismet inonu zamaninda.

Uygurlarin arapcaya cevrilmis eserleri var mi ya ? Dershanede hocalar hic bahsetmedi. Islamiyeti bnmsemedikleri icin ben onu yaptim ama bazi arkadaslar yanlis dio.

selam arkadaslar bu soru benimde kafami cok kurcaladi turkiyenin tarimla ilgili resmi sitesinde (meb.gov.tr )okudum Turkiyede normal sartlarda uretimi en cok yapilan sekerpancaridir ama soruda uretimi en cok yapilan urun sorulmuyordu.. Turkiyenin iklim sartlari gozonune alindiginda gerekli kosullar saglanirsa.... diye basliyordu resmi sitede Turkiyenin her bolgesine en iyi uyum saglayan ve yetisebilen urun Tutun diye yaziliyor yanliz tutunun kalitesi ve tehlikesi yuzunden devlet kontrolunde ve cogu yerlerde uretimine izin verilmiyor. bence bu sorunun cevabi tutun soruyu iyice okuyan benimle ayni gorusu paylasir

Tütün
Yetişme Koşulları : Türkiye’nin iklim koşullarına en iyi uyum sağlamış bir endüstri bitkisidir. Çimlenme
ve
büyüme döneminde bol su ister. Kıraç arazide yetişen tütünlerin kalitesi yüksektir.
Üretim : Türkiye’de tütün üretim alanları devlet denetimi altındadır. Önemli bir dış satım ürünü olan
tütünün kalitesini bozmamak için İç Anadolu Bölgesi’nde tarımı yapıl
maz. Tütün üretimi en çok Ege,
Karadeniz ve Marmara bölgelerinde yapılır. Dünya üretiminde Türkiye 5. sırada yer almaktadır

suyum;

AB dilleri diye bir soru yokdu arkadasim. hangisi BM nin resmi dillerinden degildir yaziyordu cevapda kesinlikle italyanca

Mkocak haklisin arkadasim gecen yila gore ortalamalar cok dusuk gelir, ve bu sinavda standart sapmalar cok etkili olur , 25 netle 75 puan alinir diye dusunuyorum. hakkimizda hayirlisi olsun

Erhan kardeşim ben o soruyu şeker pancarı yaptım ama sınavdan sonra şeker pancarı zaten üretiliyor bu tütün olmasın dedim mantıken tütün gibi geliyor ama hani daha karlı ürün yetiştirmek için akdeniz iklimi olan yerlerde şeker pancarı yetiştirilmiyor yani şeker pancarıda olabilir aslın ama bilmiyorum ikilemli sorular vardı saçma sapan bu soruların iptal edilmesi lazım atatürkün en sevdiği sanatçı deyince ben safiye ayla dedim ama müzeyyen senarıda koymuşlar şıklara böyle bir şey olabilir mi ????

Haklisin cok karisik yaniltici sorular vardi. Seker pancarini sorsalardi direk uretimi en cok yapilan diye sorarlardi. Demekki bazi sartlardan dolayi uretilemdyen kisitlanan bir urun varki o sekil sormuslar. Gecen sene omss de 83 puan alan arkadasim buyil 70 alsam iyi diyor

erhanM;

Ben bundan önceki sınava girmedim ama onun gibi sorsalardı full çekerdim heralde ama bu sınava bir girdim kitapçığı kontrol ederken stresten öldüm bunlar ne böyle ya diye bu kadar olur gitti sınav dedim....

tercihlerini yanlis yaptigi icin yerlesemedi , normalde yerlesecegi cok yer vardi, o sadece bir yeri secmis galiba

Üst Alt