Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile alım çok az! BİMER ve CİMER'e e-posta kampanyası başlatıyoruz

Şewket
akıma başvur yukarda örneği var kopyalaa yapıştır

akıma başvur yukarda örneği var kopyalaa yapıştır bende 1860 kişi aynıyız ve atanacaz emin ol

yusufyüreklim
AKİMA KOPYALA YAPIŞTIR BENDE 1860. KİŞİ EMİN OL atanacaz

Ekpss Ortak Amacımız İçin Birlik Olma Zamanı...

Arkadaşlar burda görüyorum ki bir çok kişiyiz. Birlik olmamiz lazim bize verilen 2500 kadro gercekten cok az. 2018 de 5000 kadro verildigi algisi yaratiliyor bu yanlis bir algi 2500 kadro 2016 yılında sinava girenlere ait.Bizim sucumuz ne geçmiş yillara bakıldığında niye bu sene ki alim bu kadar az ve niye her sene temmuz agustosta yapilan alimlar kasim aralik ayina kaydirildi.

Bize yapilan büyük bir haksizlik bir cok engelli kardesimiz bu haksizliktan zarar görecek secim öncesi yazabilecegimiz her yere yazalim bimer, cimer, akim tbmm de dilekce kampanyasi baslatip sesimizi duyurabildigimiz her yerde amacimizi vurgulayalim susarak hicbirsey yapmayarak bir yerlere varamayiz. Sizlerden ricam birlik olup elimizden ne geliyorsa yapmak. Unutmayalim bu hepimizin ortak amaci ve kadronun arttirilmasi bizim hakkimiz...

Engelli Kardeşim Lütfen Destek Ol Geleceğimiz için...

Arkadaslar bimere aşağıdaki yaziyi yazıp gönderdim. Lütfen sizlerde dikkate alin ve yazin ben ikinci defa gönderiyorum bir ay önceki başvurudan hala sonuç çıkmadı ama Allah'tan ümit kesilmez bu mübarek ayda Rabbim yardimcimiz olsun.

Sevgili Başbakanımız,

Sizlerden tüm engelli kardeşlerimizi ilgilendirecek bir konuda çok hassas davranarak nacizane görüş, öneri ve isteklerimizi dikkate alıp değerlendirmenizi bu mübarek Ramazan ayında bekliyoruz.Sizlerinde bildiği üzere bu sene Ekpss sinavina 89000 bin aday basvuru yaptı fakat alım sayısı geçmiş yıllarda yapılan sınavlara bakılınca çok aşağılarda gözüküyor. 2018/1 atamada alinan kardeslerimiz için tabiki de çok sevindik fakat onların girdiği sinav ile bizimki ayrı tutulmasi gerekiyor. Bizler Ekpss sınavına 2018 yılında girdik ve 2500 gibi bizi üzen bir kadro sayisi ile karsi karsiya kaldik. Geçmiş yillar baz alındığında ilk atamalarda:
2012 ilk atama:7746
2014 ilk atama:4151
2016 ilk atama:7500

Kisi iken bu sene ki girilen sinavda bize verilen ilk atamanin kesinlikle az olduğunu sizlerde görmektesiniz.Ayrica 2018 yilina kadar atamalarin hep temmuz ve ağustos aylarinda yapıldığını da görmekteyiz bu seneki alimin ise kasim, aralik aylarinda yapilacagi söyleniyor. İki konuda da bu sene sinava giren bunca zaman calisip emek verip bu sinavlara hazirlanan engelliler olarak büyük hüsran dayiz ve haksızlığa uğradığımızı düşünüyoruz. Sizlerden ricamız 2018 yılı sinavina girmis adaylar olarak bizlere verilen kadro sayisini geçmiş yillar düzeyine cekmeniz ve alimlari yine temmuz ve ağustos aylari gibi yapmanizdir. Tüm memur kadrolari içinde engellilere ayrilan %3 lük alim oranıni %5 e cekip arttirima gidip kadro sayisi açabilirsiniz. Herşey siz devlet büyüklerimizin elinde bizlere bu hayırlı Mübarek Ramazan ayında güzel mujdeli haberler vermenizi bekliyor. Gereğinin yapılmasını tüm engelli kardeslerimiz adına arz ediyorum.

ben artık ekpss ye girmiyorum, bizim üzerimizden kimlerin memur olduğu belli değil, bu memlekette çok ciddi söylüyorum rejim değişmediği sürece torpil ve rüşvet olayı bitmez, 95 puan aldığımda bile yerleşemedim, onlarla ahirette hesaplaşacağız.

Ben de desteğimi verdim. İnşallah bir katkısı olur arkadaşlar.

"Engelli Kamu Personeli Sınavı yapılmasına rağmen atamalar yılın son çeyreğine ertelenmiştir. Engelli insanların özel sektör konusunda yaşadığı sıkıntıları hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Mesela ben Psikiyatri hastasıyım.

Ancak iş aradığımda iş başvuru formunda dahi ilaç kullanıp kullanmadığım sorgulanıyorsa, benim işe alınmayacağım gayet açıktır.Ki zaten İK ön yargılı yaklaşıyor. Bizler kara kara düşünürken sağlıklı bireyler istediği gibi iş bulabilmekte ve kendini geliştirebilmektedir.

Şartların eşit olmaması ve bizlerin dışlanması kabul edilemez. Yönetim bunu sağlayamıyorsa engelli bireyler de seçimlerde bu yanlışları görecek ve ona göre hareket edecektir. Yapılacak atama sayısının azlığı da ayrı bir konudur. 2500 kişinin az olduğu açık ve nettir. Ben yüksek puan almama rağmen diğer insanları düşünmekteyim. Kim bilir bu günlere gelirken ne zorluk çektiler. Daha çok empati kurmanız dileğiyle...

İlginiz için teşekkür ederim.
İyi Günler."
Ben kendi düşüncelerimi ilettim.

Arkadaşlar merhaba sizlerle aynı durumdayım 2018 yılında yapılan atama hangi mantikla yapildi anlamadim ,bu atama biz tercihlerimizi yaptiktan sonra yapilmaliydi,şartlar eşitlenirdi o zaman bir nebze biz hic tercih yapamadan olmasi haksizlik , bende bimer e mail attim umarim faydasi olur.

Arkadaslar change.org daki imza kampanyasinin 2500 e ulasmasi için 35 imza kaldi. Simdi 2500 olunca ne 'olacak bilen var mi

https://basvuru.tccb.gov.tr/Forms/pgDefault.aspx

buraya tıklayıp sadece 2 dk ayırarak CB kadro talebinizi yazın 500 ogretmen az 3000 olsun diyeceksiniz ben yazdım talebimiz inceleniyor dedi 2. Mailde ise MEB gönderildi dedi. Lütfen 2dk koltukta otururken gezerken 2dk ayirin.

Sıralamam gayet iyiydi Anadolunun en ucra köşelerini bile seçtik gene olmadı

anlatayım tabi kardeşim her seferinde engelliler merkezini arayıp bilgi aldım ama eskiden beri bu işlerin torpilsiz rüşvetsiz dönmeyeceğini çok iyi bildiğim halde Yaradan nasip ettiyse kimse engel olamaz belki hakkımı alırım dedim. hatta puanımı öğrenenler bile sen %100 memur olursun dediler bende onlara olamam dedim ve dediğim gibi de oldu. bu ülkede kazanılmış hakkını almak için bile bir dayıya ihtiyacın var, kaç sefer bimere şikayet ettim ama hep kaçamak cevaplar geldi. şu anda engelli olarak özel bir üniversitede çalışıyorum ve keyfimde çok iyi, artık o eski günleri unutmak istiyorum,inşeAllah sizler hakkınızı alırsınız

""Sayın Cumhurbaşkanlığı,
Sayın başbakanlığı,

2018 Nisan 22 'de yapılan Ekpss sınavı sonuçları açıklandı. Biz engelliler olarak özel sektörde çoğumuz iş bulamıyoruz. Engelliler için ayrılan 2500 kadro kontejyanını 5000'e çıkarmanızı ve atamaları haziranın 1. Veye 2. Haftasına almanızı önemle rica ederiz. Zira sınavdan tam 7 ay sonra tercih yapılması; biz engellileri duvar aralarında mahkum ettirmeye devam edecektir. Bilmenizi isteriz ki kamuda bizlere iş verilmesi Engelliler olarak şükran duyacağız ve bizlere verilen görevleri titizlikle yerine getireceğiz. Biz engellilerin seslerini duymanızı önemle rica ederiz. ""

Evet arkadaşlar dilekçemiz budur lütfen herbirimiz bimere, cimere ve ilgili yerlere bu metni kopyalayıp yazsın .Aksi halde sesimiz duyulmayacak.

Merhaba arkadaşlar sınav sonuçları açıklandı herkese hayırlı olsun inşallah herkes istediği yere atanır.Arkıdaşlar engelli ataması aralıkta diye bazı sitelerde yazıyo.Daha neyi bekliyoruz HAZİRAN ayında atamamız olsun zaten güvenlik sorşturması için 3-4 ay gine bekliyeceğiz.BU İSTEĞİMİZİ DEVLET BÜYÜKLERİMİZE İLETEBİLİRSEK ONLARDA BİZE HAK VERİRLER VE ATAMALARI ÖNE ÇEKERLER
ARKADAŞLAR ZATEN KPSS(NORMAL) VE ENGELLİ ÖĞRETMEN ADAYLARI HAZİRANDA ATANACAK BİZ NEYİ BEKLİYORUZ EVDE BOŞ BOŞ OTURMAK SİZİ CANINIZI SIKMIYORMU.BİZİDE KPSS(NORMAL) VE ENGELLİ ÖĞRETMENLER GİBİ HAZİRANDA ATAMALARI LAZIM
KPSS(NORMAL)VE engelli öğretmenler HAZİRANda atanacaklarda biz niye ARALIKTA atanalım?

ahmetycan

Kardeşim sadece alimlarin öne çekilmesi mi kadro sayilarinin az olmasi kimsenin canini sıkmıyor mu geçmiş yillara bakikdiginda bize yapilan haksizlik degil mi

lise fen bölümleri mezunuyum, sırasıyla 66, 95 ve 75 puanlar aldım.

bizide fetöcü diye içeri atarlar ondan sonra ayaklanma yaptınız diye

yusufyüreklim tabikide kadro çok önemli daha önce yazdım ama kimse dikkate almadı.inşallah kadro sayısı arttırılıp haziranda atama olur en az 7.500 kadro verirler inşallah

SNITCI

Ne fetösü ya millet hakkını arıyor. Allah aşkına yazmayın böyle şeyler. Korkmuş, sindirilmiş millet farkında değil.

ahmetycan

Kardesim İnşAllah geçmiş yillara bakıldığında su tablo insanin icini acitiyor gercekten sen çalış o kadar emek harca sonuçta verilen kadro sayisina bak bu 89 bin kisi sinava girmişken bize bu kadroyu layik görenlerin vicdanlari rahat mi acaba

Arkadaşlar lütfen birlik olalım ve bimer'e cimer'e verilen kadroların yetersizliği ile ilgili şikayetlerimizi iletelim. 2018 Ekpss de hem sınava giren %50 arttı, hemde kontenjanlar neredyse %50 düşürüldü. Lütfen bir an önce "kadrolar ilan edilmeden" bu şikayetlerimizi gerekli yerlere iletelim. Yoksa çok büyük bir MAĞDURİYET yaşayacağız. Benim puanım 88 olduğu halde bu kadrolara göre atanamama durumum var. Gerisini siz düşünün...

Tek yol ÇSGB önünde açlık grevi yapmak. Hak verilmez alınır!

Arkadaşlar engelliler derneği veya federasyonu ne varsa onlara ulaşalım. Sonuçta bu kurumlar devletten yardım alıyorlar. Ve bu aldığı maddi desteği de bu gibi işler için kullanmak zorunda. Gazeteye bu mağduriyetimizi anlatan yarım veya tam sayfa bir ilan versinler. Ve bu dernek başkanları müsteşar bakan, bakan yardımcısı kim varsa iletişime geçip bu mağduriyetimizi çözsünler...

1-gazeteye ilan 2- Bakandan makamında randevu 3- Bir Hazirandaki ankaradaki DPT önündeki toplanmaya çoğunluğumuzun katılması çok önemli.3 madde de gerçekleştirebilsek seçim öncesi süper olur.

Bimer'e ve Cimer'e de yazdım. Cimer'den aldığım cevap şu: Cumhurbaşkanlığına yapmış olduğunuz xxxxxxx no'lu başvuru, değerlendirilmek üzere Devlet Personel Başkanlığı Gönderilmiştir.

DPB'ye Cimer üzerinden "başvuru" yazısı gitmesine rağmen ben yine de DPB'ye de ayrı olarak yazacağım. Hakkımızı sonuna kadar arayalım arkadaşlar.

bir gelişme var mı? Ben defalarca bimer ve cimer e yazdım ama bir dönüş alamadım henüz. Dönüş alan oldu mu?

Üst Alt