Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile alım çok az! BİMER ve CİMER'e e-posta kampanyası başlatıyoruz

mosnter0606

İnşAllah kardeşim bu sene sinava girenlere yapilan büyük bir haksizlik ve adaletsizliktir baska da birsey demiyorum bütün istatislikler ortada

Arkadaşlar bu sayı çok az atama sayısı ile ilgili whatsapp grubu kuralım bu sitede kimse yokmu arkadaşım tuzunuz mu kuru sizin ben seksen üstü bekliyorum birçoğu daha düşük bekliyor nedir bu rahatlık az biraz kendimize saygımız var ise büyük bir çoğunluk oluşturup baskı yapalım yoksa avcumuzu yalarız burdan herkese sesleniyorum .

2010 da atandım, Allah hepinize bu mutluluğu yaşatsın, sizlere destek olsun yazdım bende..

Arkadaslar aile ve sosyal politikalar bakani aciklama yapmış haziran ayindan sonra 2500 engelli memur atamasi yapacagiz diye adamlar kafaya koymuş 2500 kişilik kadro veriyorlar baska da arttirma yapmayacaklar ne yaparsak yapalim boş kafaya koymuşlar biz geldigimizden bu yana engelli sayisini 10 kat arttirdik diyo kardeşim biz bu sene girdik bizim suçumuz ne ya bize gelince bu kadar az atama veriliyor adaletli bir şekilde karar veriliyor mu vicdanlari rahat mi cok merak ediyorum

Arkadaşlar bütün engelliler i bu sayfada toplayıp grup oluşturalım bakın önümüzdeki seçim bunu değerlendirelim ben şu puanı aldım gerek yok gibi cümleler le avunmayalım herkes üzerine düşeni yapsın ve yüklenelim başlığın admin kimse onun etrafında birleşelim

AKİM 2018 kadro başvurusu yapalım topluca toplanın

Merhaba değerli dostlar biliyorsunuz ki 2018 yılı en düşük kadronun verildiği dönem seçim öncesi bunu iyi değerlendirmeliyiz
https://akim.akparti.org.tr/akm/
ben şimdi akime kadronun yetersiz olduğunu ayrıca engelli çalıştırılmasının %3 den %4 yada 5 e çıkarılması ile başvuru yaptım sizde yaparsanız dikkate alırlar 1 -2 kişinin yapılması ile olacak iş değil üye olan herkes 10 dksını ayırarak yapabilir eminim ki dikkate alınırız 25 mayısda ak parti yeni seçim manifestosu yayınlayacak buna bizide dahil ederler eğer toplu davranırsak lütfen 10 dknızı ayırıp yazın

daruldarp İyi düşünmüşsünüz bende yazmak istiyorum.ağız birliği olması açısından yazdığınız metni paylaşirmısınız kopyalayıp aynısını bende göndereyim.

Başbakan Binali Yıldırım, 36 bin sağlık personeli, 20 bin öğretmen, Adalet Bakanlığına 15 bin personel, 9 bin 500 diyanet ve diğer kamu personelleri dahil 110 bin personel alınacağını açıklamıştı. Kamuya alımlar her ne kadar KPSS ile olsa da bazı kurumlar adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramıyor.

14 mayıs 2018 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından PTT AŞ'ye alınacağı açıklanan 5 bin personelin belirleneceği sınav başvuruları bugün başladı. PTT AŞ bünyesine, bin 623 postacı, 200 tekniker, 2 bin 625 gişe personeli, 82 avukat, 470 mühendis alımı için sınav başvuruları 21 Mayıs'ta sona erecek. Alınması planan bin 623 postacının, bini adaylardan 623'ü taşeronlardan, 2 bin 625 gişe personelinin de 2 bin 25'i adaylardan 600'ü taşeronlar arasından seçilecek.

Arkadaslar akime yazdığım mesajin cevabi geldi.

Sayin Yusuf Demir AKIM'e yapmis oldugunuz 04052018-0029 numarali basvurunuz ilgili mercilere iletilmistir. Basvurunuz, cozumlendiginde tarafiniza bilgi verilecektir. AKIM'i tercih ettiginiz icin tesekkur ederiz. AK PARTI ILETISIM MERKEZI

Bunu gondermisler bakalim nasil sonuçlanacak bu kadar yere yazıyoruz bir yerlerden sonuc aliriz İnşAllah

2018 Engelli öğretmen atamalarında kontenjan dağılımında bizleri de unutmayın; bu
[FONT=sans-serif]durumuda[/FONT] dile getirin

https://www.engelliler.biz/forum/en...-alan-bazli-kontenjanlarin-ilan-edilmesi.html

Yukarıdaki linkten bir alıntı

[FONT=sans-serif]Lakin unutulduk demek nankörlük, yeterince hatırlandık demekse biraz riya olur... Burada bir polemiğe neden vermemek için isimlerini zikretmeyeceğim, lakin geçmiş listelerde gösterimde olan, kimi bölüm ve branşlara (10) onlarca (100) yüzlerce kontenjan açılırken, belki açıkta kalması pahasına tahsis edilirken; kimi kadrolara parmakla sayılacak kadar kontenjan verilmesi, hayli üzücü ve tarafım nezrinde hayli kırıcıdır...[/FONT]

[FONT=sans-serif]Ör. 2017 Engelli öğretmenlik branş bazlı kontenjanlar; Konaklama ve Seyahat Hizmetleri kadro sayısı (3) / 4992 Yiyecek Hizmetleri kadro sayısı (2) / 4951 Gazetecilik kadro sayısı (1) 1959 Sanat Tarihi kadro sayısı (1) vb...[/FONT]

[FONT=sans-serif]Bizlere bunca imkan sağlayan, (50) bin adetlerde kamuda engelli istihdamı sağlayan, engelli kontenjan sınırını % de 4 lere yükselten devlet büyüklerimiz, umulur tarafımız nezrinde ki; bu nahoş duruma da, pozitif bir düzenleme ve açıklık getirir.[/FONT]

[FONT=sans-serif]ancak bilinmeli ki; bizim isteğimiz bu kadrolarda (10) onlarca, (100) yüzlerce kontenjan yahu iyileştirme değil, yine parmakla sayılır, ancak bizce onunda çokça hatrı sayılır iyileştirmeler; belki (3,5,7) kadro. bir umut işte, biraz daha umut. [/FONT]

[FONT=sans-serif]Hakkının Hakkı hakkı'ya; Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan sayesinde; devlet kapsında bir iş sahibi, insan içinde itibar sahibi olduk. [/FONT]

[FONT=sans-serif]O' olmasa bu ülkenin başında, hala engelliye karşı tutum orta çağ zihniyeti. O'nun onca çabasına rağmen hala onlarca hak kaybına, baskıya engellenmeye, yeri geliyor zulme maruz kalıyoruz, O' başımızda o olmasa halimiz nice olur.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Bu arada, kimse son yorumu da siyasi bir zemine çekmeye çalışmasın. Ben yazılarımı ve yorumlarımı genele , it-afetten yazar, engelli sorunları ve çözüm yollarını dile getiririm. Hiç bir siyasi görüş ayırmadan, kim engelli için sözde değil, özde bir girişim yaparsa o fiilde dile getiririm... O, sebeple Kalender ŞAH olarak, burada hiç bir siyasi görüşe uzak yada yakın durmam, taraf yada taraftar olmam. Sadece Hakkının Hakkı Haklıya...[/FONT]

@Kalender ŞAH

Düşünce, fikir, kalem, irade sizindir elbette ve saygı da duymak gerekir. Ancak bir hak talebinin üslübu böyle olmamalıdır diye düşünüyorum. Zira sanki bu bir hak değil de lütfedilecek bir husus gibi algılanmakta. Hatta, neyse...

Sizi üzmemek için yazdıklarımı sınırlayarak ifade ediyorum ancak yukarıdaki metninize asla katılamıyorum. Bu bir siyasi münazara da değildir. Bu bir duruş ve ilke ile ilgilidir. Bir kişi bizi bir haktan yararlandıracak diye bu kadar kendimizden geçmeye ne hacet var, bilemedim.

Takdir bu metni imzalayıp gönderecek kişilerindir.

Ben o adamı övmem işi o hizmet edecek vatandaşa

Kalender ŞAH

o çok övdüğün kişi 2008 yılında emekli aylık bağlama oranını %30 düşürmeseydi yani memur emeklisi 780 tl ile 930tl emekli maaş almasaydı bugün kontenjan daha fazla açılırdı. emekliği gelen ve çalışmak zorunda kalan memurlar yüzünden alım az kusura bakma

Bu alım taleplerinin artırılması konusunda herkesi bir çatı altında toplayalım öncelikle bakın bu sayı çok az ben güzel bir puan beklemem e rağmen yırtınıyorum bu forma kimse grip çıkmıyor mu ben artık yazmıyacağım paşa paşa oturup beklerim düşük puan bekleyenler bu mesajı mı dikkate alırsınız almazsınız sizin bileceğiniz birşey Velhasıl bu grubun editörlerine de sesleniyorum herkesi bir çatı altında toplayalım on dan sonra nereye ne gönderilmesi gerekiyor ise yapalım . Ben elimi taşın altına koyuyorum

@daruldarp
Arkadaşın söylediği metni göremedim grubun içine atarsanız herkes faydalansın eğer metin güzel bir metin ise oy birliği yapıp herkes göndersin

Şimdi arkadaşlar olaya biraz objektif bakmak lazım. Alımlarda aşırı derecede bir bir azalma yok aynı usule göre alım yapılıyor. Örnek verecek olursak tabi tam teferruatıyla bilmiyorum ama mesela önlisans için 2016 Yılında toplam kontenjan 1340 şimdi bunu bi yıl içinde 2 alım yaptıklarını varsayarak söylüyorum 2016 da parça parça 2 defa 670 kişi kontenjan verilmiş.

2018 ilk alımlarda önlisans 531 kişi almış 2. alımlarada da kaba taslak 540 alacak desek 1071 Yapar gibi düşünülebilir. Bence de alım çok az ama olaya birdedevletin gözünden bakmak gerek ve seçim arefesi olduğu için herkes kadro istiyor sağlıkçılar kadroya geçemeyen taşeronlar devlet hangi birine kadro versin. Evet kamuda yaklaşık 12 Bin Tane engelli açığı var bunu Bursa Milletvekili twitter'dan da kendi söyledi zaten ama bu 12 Bin kişinin birden alınması durumunda sonraki alımlarda örneğin önlisans'dan 500 kişilik kontenjanı yıllık bile bulamayabiliriz.

Yine de sonumuz hayrolsun inşallah. Sınavda ben çok stres yaptım stres yapmam bana en az 11 net kayıp yaşattı en kötü 33 34 net yapsam 77 - 80 arası bişey alsam yine kafi inşallah 2020 son alımlara kadar atanırım diye düşünüyorum. Tabi Yinede Allah'ın bileceği iş belki de 2020'deki sınavlara kalırım. Şu mübarek Ramazan ayına girdiğimiz vakitte Allah hepimizin gönlüne göre versin...

hsynnml ilk önce tezini çürütelim; alımlarda azalma çok az demişsin en kısası 2016 ilk atama 6113 iken 2018 ilk atama 2500 yani %60 gibi bir düşüş var. Önlisans demişsin önlisans 2016 ilk atama 1447 atama açıldı 1340 kişi atandı. İkinci ve üçüncü atamaya sırasıyla 556,531 yani toplam 2534 kadro önlisans için açıldı.

[FONT=sans-serif]Arkadaşlar bimere cimere, engelli hakları ve engelli olarak yaşadığım sorunlarla ilgili yazdığım, yolladığım, onlarca yazım var, bunca yazıma, onca zaman tek somut bir çözüm alan sonuç yok, lakin arkadaşlar, şunu da söyleyin; sesimizi duyurmanın başka bir yoluda yok, belki benim ki şahsi durumlardı o hasep le sonuç alamadım, fakat sesimizi duyurmak için uygun bir yol... [/FONT]
[FONT=sans-serif]
Arkadaşlar Anladım ki bizler pek üstü kaplı konuşamıyoruz söz bu zaman başka yerlere gidiyor. Hepimiz siyasi bir polemik arayıp, her fırsatta karşıt olduğumuz ideolojiyi, lideri suçlamaya hazırız, lakin ben burada siyasi bir polemik arayışında değil , bizlerle ilgili çözüm yolları arama derdindeyim; lakin eğer bizlere biri çözüm sunacaksa, o da mevcut iktidar...[/FONT]
[FONT=sans-serif]Hepimiz ne kadar politika siyaset konuşmayı seviyor, bardağın dolu tarafını görmek yerine boş tarafı ile ilgileniyoruz [/FONT]
[FONT=sans-serif]
Benim esas anlatıığım şu ve özellikle öğretmen adaylarına uyarım... Bu sınav KPSS değil EKPSS, lakin KPSS gibi 2 Milyona yakın insan bu sınava baş vurmuyor, taş çatlasın şu an (1000) Bin belki (1500) Bin Beşyüzlerde engelli öğretmen adayı var yada yok. Geçmiş 2017 tercihteki gibi, Bu sayıda öğretmen adayı içinde (Fen Bilimleri/Fen ve Teknolojilerine (50) elli engelli öğretmen kontenjanı , Fizik'ten (63) kontenjan, Kimya/Kimya Teknolojisinden (63) kontenjan açmanın çokta anlaşılır bir yanı dahası adaleti de yok... [/FONT]

[FONT=sans-serif]Acaba öğrenim bazında tüm engelli adaylar içinde bu sayıların üzerinde bu bölüm ve alanlardan başvuran, fizik kimya, mezunu var mıdır; önce ona da bir bakmak lazım... kaldı ki bu adetlerde engelli öğretmen var mıdır, o başka bir ironi . lakin sosyolojiye, felsefeye, sınıf öğretmenliğine, Besyo'ya açtığı kontenjanları tartışmaya bile gerek yok inancım odur ki o branşlarda o sayıları karşılayacak insan vardır, gerekirse kontenjanlar artırılmalıdır... [/FONT]

[FONT=sans-serif]Fakat onlarda bile kimi kadroların ucu kaçmış; O branşlardan biriside Türk Dili ve Edebiyatı (239) adet kadro (kontenjan) açılmış, tarafım neznin de ve fikrince bu adetlerde kadro manasız, abartı... unutulmasın ki son 2018 Ekpss tercihte, Bayburt'a 40'lı puanlarda öğretmen atandı; belki 80 lerde -90 larda puanlarda atanamayan öğretmen adayı arkadaşlar var... lütfen kadro ve branşta biraz adalet[/FONT]

[FONT=sans-serif]Vede inanın siyasi politik polemikler ve görüşleriniz dışında hepimizle aynı fikirdeyim, Arkadaşlar Ekpss de en büyük sorunlardan birisi boş kalan heba olan kontenjanlar.... arkadaş; 500 kadro açılıp 200 boş kalacaksa ,O' kadro 500 - 1000' - 5000 de olur da, olsa ne olur ki... lakin bize ne fayda, bu seferde (2000) karo boşta kalır, az öncede dile getirdim yine getireyim...[/FONT]

[FONT=sans-serif]Bu sınav KPSS değil EKPSS, bu sınava KPSS gibi 2 Milyona yakın insan katılmıyor ki eyleyesin seçersin, bu sınavda , taş çatlasın şu an (1000) Bin belki (1500) Bin Beşyüzlerde engelli öğretmen adayı var yada oda yok. Geçmiş 2017 tercihteki gibi, Bu sayıda öğretmen adayı içinde (Fen Bilimleri/Fen ve Teknolojilerine (50) elli engelli öğretmen kontenjanı , Fizik'ten (63) kontenjan, Kimya/Kimya Teknolojisinden (63) kontenjan açmanın çokta anlaşılır bir yanı dahası adaleti de yok... Acaba öğrenim bazında tüm engelli adaylar içinde bu sayıların üzerinde bir bu bölüm alan mezunu var mıdır; önce ona da bir bakmak lazım, kaldı ki bu adetlerde engelli öğretmen var mıdır, o başka bir ironi . lakin sosyolojiye, felsefeye, sınıf öğretmenliğine, Besyo'ya açtığı kontenjanları tartışmaya bile gerek yok inancım odur ki o branşlarda o sayıları karşılayacak insan vardır... Fakat onlarda bile kimi kadroların ucu kaçmış; O branşlardan biriside Türk Dili ve Edebiyatı (239) adet kadro (kontenjan) açılmış, tarafım neznin de ve fikrince bu adetlerde kadro manasız, abartı... unutulmasın ki son 2018 Ekpss tercihte, Bayburt'a 40'lı puanlarda öğretmen atandı; belki 80 lerde -90 larda puanlarda atanamayan öğretmen adayı arkadaşlar var... [/FONT][FONT=sans-serif]2017 Engelli öğretmenlik branş bazlı kontenjanlarda; Konaklama ve Seyahat Hizmetleri kadro sayısı (3) / 4992 Yiyecek Hizmetleri kadro sayısı (2) / 4951 Gazetecilik kadro sayısı (1) 1959 Sanat Tarihi kadro sayısı (1) vb...[/FONT][FONT=sans-serif]lütfen kadro ve branşta biraz adalet[/FONT]

[FONT=sans-serif]Mesele tamda bu Arkadaşlar tamda bu, farazi konuşuyorum birini yüzlerce kadro ile ihya edip, birine de göstermelik gibi, görünen ama açılması bile çok kıymetli ve ehemmiyetli (1) Bir adet kadro ile bırakmak tarafımızca üzücü, birisi (40) Kırk'lı puanlarla atanıp biriside (99.9) alsa, (100) Yüz alan, alanımda bölümümde birisi var mıdır, atanır mıyım acaba demesi acımasız, bu ironiyi ve sesimizi duyurmamız lazım; Münadi etmek lazım...[/FONT]

[FONT=sans-serif]Ayrıca da, Sayın Bakanla, İsmet Yılmaz Beyle bir kaç defa ayak üstü, Esnafken iş yerimde, sonrası kurumda sohbet fırsatı buldum, aslında engellilere de kendisi çok da ehemmiyet ve değer verir, nazik ve kibar bir beyefendidir. Asıl OLAN bunu, Bu sorunu ona bir şekilde duyurmak sorunu iletmek lazım. Kendisi MEB' de göreve geldi Meb'de engelli alımları coştu, hatta ve hatta onu vadi de var engelli öğretmen olup atanmayan kalmayacak diye, o bir Sivaslı ve yiğido, Sivaslılar inanın Sözünün eridir [/FONT]:)[FONT=sans-serif]..... [/FONT]

[FONT=sans-serif]Arkadaşlar belki çoğunuz beni tanımaz ilk Ömss ' den bu zaman en ince ve dikkat gerektiren konularda yazar başlıklar açarım, çoğu aksaklığı, daha doğrusu öneri ve çözüm yollarını dile getiririm. çoğu konu burada dile getirdiğimiz, aramızda artı ve eksi yönleri ile eleştirdiğimiz tartıştığımız bazen mü-takıp kaldığımız konular, buradan seslendiğimiz, ilettiğimiz şekli ile düzeldi, o konulara yasa ile yönetmelikle düzenlemeler getirildi... [/FONT]

[FONT=sans-serif]Ancak o konuya gösterilen ilgi tıklanma okuma sayıları da bunda çok önemliydi;[/FONT]

[FONT=sans-serif]tarafımı ve genel olarak engelliler bizde herkes tanır, yazılarımı bilir, engellilerin çoğu Kalender ŞAH'ismini bu kazanımlarımız nedenli tanır[/FONT]

Sorun sadece öğretmen olan engelli adaylar değil geçmiş yillara bakikdiginda sinava giren aday sayisi simdikilerden daha asagilarda olmasına rağmen 6000 bin 7000 bin alim olmus bu sene gecmis yillara göre daha cok aday sinava girmis 90000 bin kisi lakin alim sayisi 2500 bunun icinde lise var önlisans var lisans var kura var.

Bu dagilim basina kac kisi düşüyor 500 bilemedin 600 nerde hak ve adalet sinava giren aday sayisi artmis ama alim sayisi ne hikmetse az. Birde deniliyor ki 2018 de 5000 engellli adayi aldik sunu unutmayalim ben ilk defa giriyorum bu sinava benim gibi ilk giren kimbilir kac kisi var bize 2500 kadro verildi 5000 değil. Sen 2500 kisiyi 2016 puani ile al 2018 de 5000 engelli kadrosu actik de bu normal mi sizce haksizlik adaletsizlik degil mi ilk kez bu sene sinava girenlere. Sunu da meark ediyorum 2016 sinavi icin 3. Atamayi actilar ya 2018 icinde acacaklar mi acaba???

tyn

böyle düşünelim diye sürekli bu tür açıklamalar yapıyorlar ama biz vazgeçmiycez. foruma fazla giremiyorum. kusura bakmayın sonuçlar açıklanınca tepkimizi ortaya koyacaz ciddi bir şekilde.

Bu Bakan bakakaldı zaten 2500 atayacaklar göz boyama ile müjde vermiş yelloz

Engelli istihdamı için ekpss girenler buraya akımı mail yağmuruna tutalım....

Arkadaşlar, aşağıda bir metin yazdım. Şimdi herkes ve yakınlarına bunu kopyalayıp AKİM e AK PARTİ İLETİŞİM MERKEZİNE
https://akim.akparti.org.tr/akm/ gönderiyoruz. Konu kısmına ENGELLİ SORUNLARI işaretleyin Alt Konuyuda İSTİHDAM. Eminim ki cimerden ve bimer daha etkili olacaktır. Yollayan herkes yorumda + atsın.

Son zamanlarda engelliler üzerinde yaptığınız ucuz politikalar, ekpss yönetmenliğinde yaptığınız son değişiklikle ekpss puan geçerliliğini 4 yıla çıkartmanız ve sınavın yine 2 yılda bir yapmanız biz engellilere hiçbir faydası dokunmaksızın gündeme getirip bizleri kandırmaktan başka bir şey değildi. Çünkü 2 yılda bir yapılan bir sınavın geçerliliği ister 10 yıl olsun yine en yuksek puan alanlar atanmaktadır belirttiğiniz gibi düşük puan alanlar atansın diye bir şey gündeme getirtmiştiniz.

Gelelim asıl meseleye : Bizler 2018 Ekpss giren engellileriz. Ancak bizler sınava girmeden önce seçim dolayısıyla yaptığınız 2018 ekpss ye girecek olanların kadrosunda eksiltmeler yaparak ve bunu 2016 ekpss ye 3. atama olarak yaptığınız atamaların kurbanları olduk ve her yıl haziran veya temmuz olan atama zamanını yıl sonuna bıraktınız. İşte Bizler bunu kabul etmiyoruz.

2012 ilk alımda açılan kadro sayısı 7746,
2014 yılı ilk alımda açılan kadro sayısı 4151,
2016 yılı ilk alım sayısı 6113 kişi
2018 yılı ilk atama için 2500 kişilik kadroyu kabul etmiyor sayının seçimden önce artırılmasını en az ( 7000) ayrıca atamaların seçimden önce yapılmasını ve haziran ayında yapılacak olan 500 öğretmen alımını ise 1000 kişiye yükseltmenizi talep ediyoruz.
Gazi meclisimiz seçim dolayısıyla kapanmasından ötürü Bakanlar Kurulu tarafından bunların yerine getirilmesini acilen talep ediyoruz.

Bildiğimiz üzere 2018 Ekpss'ye yaklaşık 90 bin kişi girmiştir.Her bir engelli kardeşimizin ailesinden en az 10 oy kaybınız bu da yaklaşık '1 milyon oy' meydana gelmeden önce seçimden önce taleplerimizin yerine getirilmesini istiyoruz.

Seçim dolayısıyla son 15 -20 gün içinde kamuya alınacak kişi sayısı 60 bini geçmiştir. Bunların yaklaşık yarısı ilana dahi çıkmıştır.BİZLERİ ARTIK DİKKATE ALIN SEÇİM YAKLAŞIYOR.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızı bu talep hakkında bilgilendirilmesini arz ederiz.

Bu nasıl buraya geldi . AKIM AK PARTİ İLETİŞİM MERKEZİ diye bir başlık açalım. Cimer ve Bimer den etkili neden anlamıyorsunuz.

ben bimer cimer change.org her tarafa basvurdum olur mu sizce arkadaslar

akıma başvur yukarda örneği var kopyalaa yapıştır

qerdal

Kardesim keske birseyler cikarabilsek de alim sayisini arttirabilsek hepimiz emek verdik 1835. Siradayim ama bir daha sinava kadar atanabilir bilmiyorum. Ben sinavdan sonra bahsettigin tum yerlere yazdim hala cevaplanacak. Suan sadece düşünülen secim malesef engelliyi düşünen yok

Üst Alt