Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile alım çok az! BİMER ve CİMER'e e-posta kampanyası başlatıyoruz

Bana da dun cimerden mesaj geldi talebiniz devlet planlama teskilatina iletilmistir diye hayirli olsun.herkea göndersin arkadaslar cok fazla mail giderse belki bizi dikkate alirlar

yazan herkesin dilekçesi işleme alınıyor ama maşallah kimse yazmıyor.

anrlka0101

inşallah be hocam, ben bu ülkede hak ve hukukun düştüğü kanaatindeyim ama yine de inşallah..

109.472 üye var ama 2500 sayısını bile bulamıyoruz arkadaşlar herhalde yeterince destek olmuyoruz ve halimizden de memnunuz.

aslanharun

Biz birbirimize destek olmayı beceremiyor iken hakkımızın verilmesini nasıl bekliyoruz. Yazık çok yazık... Bence bu engelli dğeil vicdani bir hareket olmalı. 'Biz yarım değil birlikte TAM'ız' bunu hala anlayamayanlar var.

Arkadaslar akim e yazarak istihdamin arttirilmasi yönündeki isteğimizi bildirdim. Bütün heryerden ne gerekiyorsa yapalim sizde yazin orda konu kismi var orda engelli sorunlari var alt konu olarak da istihdam var sizde yazin belki faydasi olur arkadaslar elimizden geleni yapalim gerisini Rabbimize birakalim o hayirlisi ne ise bizi ona ulaştırır elbet

Aşağıdaki metni BİMER'e gönderdim. Hakkımızda hayırlısı.

Kod:
Merhaba,

22 Nisan 2018'de yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na 88.833 kişi girmiş, bu adaylardan 2.500'ünün yılın son çeyreğinde atanacağı açıklanmıştır. Daha yalın bir ifadeyle, sınava giren adaylardan yalnızca (yüzde 2.8) 36'da 1'inin atanacağı duyurulmuştur.

2012 EKPSS'nin ardından yapılan ilk alımda açılan kadro sayısı 7.746, 2014 EKPSS'nin ardından yapılan ilk alımda açılan kadro sayısı 4.151, 2016 EKPSS'nin ardından yapılan ilk alımda açılan kadro sayısı 7.500 kişi iken bu yılki sınavdan sonra yapılacak ilk alımda 2.500 kişinin alınacak olması; sınava giren kişi sayısının artmasına rağmen, kadro sayısının azaltılması bizleri derinden üzmekte ve haksızlığa uğradığımızı düşündürmektedir.

Emeklilere her bayram ikramiye verilmesi, öğrencilere af getirilmesi, imar barışı, kamu alacaklarının yapılandırılması, memura zam, yaşlı aylıklarının artması ve daha birçok reformun konuşulduğu şu günlerde biz engellilerin de bu talebini dikkate alacağınızı umut ediyoruz. Sizlerden ricamız, kadro sayılarını makul seviyelere (en azından yüzde 10'a; 8.900 kişiye) çekmeniz ve 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Engelliler Haftası'nda bizlere bunu müjdelemeniz.

Saygılarımızla arz ederiz.

mosnter0606

17 Mayıs'ta sınav sonuçları açıklanıyor. 24 Hazirandan önce Haziran ayında atama yapılmasını istemek kadro sayısında yüksek atamayı beraberinde getirecektir. Aksi takdirde seçimden sonra imkansız! Talebimiz bu yönde olmalı ki sonuç alabilelim...

Sayı 2033 olmuş biraz daha gayret edelim arkadaşlar sadece kendimiz için değil hepimiz için istiyoruz.

Arkadaşlar 8 Mayısta Ankara da hep beraber eylemdeyiz.Herkesin katılımlarını bekliyoruz.Bu arada nette Bimer- cimer -TBMM dilekçe komisyonuna mail ve imzaları ihmal etmeyelim. hepsine sesimizi duyurmalıyız.Durmak yok daha yolun başındayız.Hedef 10.000 KADRO

aşağıdaki metni bimer'e gönderdim. Hakkımızda hayırlısı.

merhaba,

22 nisan 2018'de yapılan engelli kamu personeli seçme sınavı'na 88.833 kişi girmiş, bu adaylardan 2.500'ünün yılın son çeyreğinde atanacağı açıklanmıştır. Daha yalın bir ifadeyle, sınava giren adaylardan yalnızca (yüzde 2.8) 36'da 1'inin atanacağı duyurulmuştur.

2012 ekpss'nin ardından yapılan ilk alımda açılan kadro sayısı 7.746, 2014 ekpss'nin ardından yapılan ilk alımda açılan kadro sayısı 4.151, 2016 ekpss'nin ardından yapılan ilk alımda açılan kadro sayısı 7.500 kişi iken bu yılki sınavdan sonra yapılacak ilk alımda 2.500 kişinin alınacak olması; sınava giren kişi sayısının artmasına rağmen, kadro sayısının azaltılması bizleri derinden üzmekte ve haksızlığa uğradığımızı düşündürmektedir.

Emeklilere her bayram ikramiye verilmesi, öğrencilere af getirilmesi, imar barışı, kamu alacaklarının yapılandırılması, memura zam, yaşlı aylıklarının artması ve daha birçok reformun konuşulduğu şu günlerde biz engellilerin de bu talebini dikkate alacağınızı umut ediyoruz. Sizlerden ricamız, kadro sayılarını makul seviyelere (en azından yüzde 10'a; 8.900 kişiye) çekmeniz ve 10-16 mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan engelliler haftası'nda bizlere bunu müjdelemeniz.

Saygılarımızla arz ederiz.​

Bimer'e yazdım gönderdim hakkımızda hayırlısı.

Ankara daki etkinliğe kimse gelmedi.bari tbmm deki dilekçeyi imzalayın be kardeşim.zor bişey değil.dilekçe sahibi METİN TAM

BİMER e yaptığım başvurunun cevabı şu şekilde anlamsız ve çok saçma bir şekilde geldi. Ben kadro sayısının çok az olduğunu beliirterek ekpss kadro sayısının arttırılması talebinde bulundum. geleb cevap şu;

Sayın DERVİŞ KADEM,
T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ ne yapmış olduğunuz 1800730485 sayılı başvurunuz 07.05.2018 tarihinde İSTİHDAM VE SOSYAL GÜVENLİK DAİRE BAŞKANLIĞI tarafından cevaplanmıştır:

Bakanlığımızca doğrudan kamu kurum ve kuruluşlarının münhal işçi ve memur kadrolarına açıktan veya naklen personel ataması yapılamamaktadır.

Bilindiği üzere, "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik" 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Mezkûr Yönetmeliğin 5 inci maddesinde; ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyinde mezun veya sınavın geçerlik süresi içerisinde mezun olabilecek durumda olanların Engelli Kamu Personel Seçme Sınavına, 6 ncı maddesinde; ilkokul, ortaokul, ilköğretim ve özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunlarının ise kura usulüne tabi oldukları hususu düzenlenmiş olup, aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinde ise Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı veya kura usulü sonuçlarına ve adayların tercihlerine göre Devlet memuru kadrolarına yerleştirilecekleri belirtilmiştir.

Bu itibarla, engelli memur alımı amacıyla ÖSYM Başkanlığınca ilan edilecek olan Engelli Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzunda yer alan kadrolardan şartlarına haiz olduğunuz kadrolara tercihlerinize göre yerleştirilmeniz durumunda ancak engelli memur statüsünde istihdam edilebilmenizin mümkün bulunduğu mütalaa edilmektedir.

Öte yandan, İş Kanununa göre kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsünde engelli olarak istihdam edilebilmeniz için Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüne müracaat etmeniz gerekmektedir.

6-21 Şubat 2018 tarihleri arasında ortaöğretim, ön lisans, lisans mezunu veya sınavın geçerlilik süresi içerisinde mezun olabilecek engelli bireylerin başvurularının alınması yapılacaktır.

22 Nisan 2018 tarihinde EKPSS yapılacaktır.

02 -16 Mayıs 2018 tarihinde Kuraya; ilkokul/ortaokul/ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan veya EKPSS'nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurularını yapacaklardır.

Başvurunuz ile ilgili tüm işlemleri BİMER'in internet adresinden takip edebilirsiniz.

siz ne anlam çıkarttınız ???

Arkadaşlar sadece bu sitede buluşalım o kadar engelli var neden sayı için bastırmıyorsunuz hepimize faydası ben 83 gibi bir puan bekliy orum banane deyip kenara mı çekileyim ilk alımda sayı fazla olsun herkes gitsin zibil gibi alım yapıyorlar bennur karaburuna yüklenelim arkadaşlar neden ona baskı yapmıyoruz

Sayfa yöneticisi kim ise onun öncülüğünde bennur karaburuna yüklenelim

SN . Vekilim sizden başka kimseye ulaşamıyoruz lütfen biz engellilere atama konusun da yardımcı o kadar alım var bize sadece 2500 kadro vicdan kaldırır mı bunu lütfen bu sayıyı çoğaltalım bu kadar engelliyi görmezden gelmeyin lütfen rica ediyorum arkadaşlarım adına bu konuyu meclis gündemine getirin lütfen bu mesajımı dikkate alın teşekkür ediyorum .. Bu mesajı gönderdim sizde yüklenin sayfadakiler

Herkesin bimere yazmasını istiyoruz lütfenn sesimizin duyuyrulması için..

Merhaba öncelikle kolay gelsin
Ben engelli bir bireyim hayata tutunan biri olarak sizden bir isteğim olacak bildiğiniz üzere 22 nisan 2018 tarihinde ekpss sınavı yapıldı . Devlet tarafından biz engellilere kamu kurumlarında %3 istihtam sağlanmakta biz bunun % 10 çıkarılmasından yanayız.bunun için devletimizden bunun gereği için gerekli adımların atılması ve bunun en kısa sürede yürürlüğe konulması için gereğinin yapılası için rica ediyoruz. Saygılarımla
Siz hayata engel olmayın çare olun çünkü herkes birer engel adayıdır.

Gizle
Başvuru hareketleri için tıklayınız.
24.04.2018 09:50 tarihinde internet üzerinden başvuru alındı.
25.04.2018 22:20 tarihinde BİMER tarafından ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI tarafına sevk edildi.

Arkadaşlar bennur Karaburun a mesaj gönderiyorum hanımefendi tenezzül edip cevap vermiyor vekil ve güya bizim engelli haklarımızı savunuyor bay bayan herkes mesaj atalım dikkate alması için haklarımızı savunuyor sa Sesinizï duysun

derviskadem

alaksız bir cevap olmuş siz nasıl gireceğiz diye sormuyorsunuz kadro sayısı yetersiz diyorsunuz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Geçtiğimiz ay içerisinde Sayın Başbakanımızın katılımı ile 2 bin 500 kardeşimizin atamasını yaptık. İnşallah yılın son 3 ayında yine bir 2 bin 500 engelli atamamızı gerçekleştireceğiz." dedi.

Bu yıl 2500 kadrodan başka birşey çıkmayacak anlaşılan.Zaten engelliler olarak bizde çok mennunuz bu durumdan.hiçbir faaliyet yok kadro artırımı için.bennur karaburun özel sektörüde düşuñsün engelliler diye açıklama yaptı.

Bu gidiş hiçbirşey cikaramayacagimizi gösteriyor secimde gitmeyelim sandiga engelliler olarak tepkimizi gosterelim az bir topluluk değiliz niye biz hic dikkate almiyorlar

yusufyüreklim

kardeşim sizi uyardım bir şey çıkmaz diye akıl var mantık var 2008 yılında emekli aylık bağlama oranları yarı yarıya düştü şimdi en düşük emekli maaşı 780tl. şimdi sana soruyorum sen memur olsan 3bin tl maaş alsan emekli olur musun ? tabi ki olmazsın olduğun zaman emekli maaşı ile sürünürsün eee kamuda çalışan emekliliği gelen engelliler emekli olmadan devlet size nasıl kadro açsın yahu biraz mantığınızı çalıştırın . engelli memurlar emekli olsa alım daha fazla olacaktır. yoksa istediğiniz makama yazın bir şey değişmez ha emekli aylık bağlama oranlarını tekrar eski sisteme dönerse herkes emekli olur size de daha çok kadro açılır.

arkadaşlar sanmayın ki biz vazgeçtik her yol deneniyor sadece engelliler destek vermiyor.

1 engelli daha evine ekmek götürsün diye bu mücadele devam edecek engel olmayın destek olun.

her yok deneniyor sadece engelliler destek olmuyor yakında daha büyük gelişmeler olacak allahdan umudunuzu kesmeyin.

Üst Alt