Merhaba öncelikle bu süreçte hepinize başarılar dilerim.
2016 ekpss (1 temmuz ataması) ile atanan grubundayım. Branşım lise matematik. Benim dönemimde 500 öğretmen aldılar. Branşımın taban puan 89.94 dü. Fakat bu sizi hemen üzmesin. Ben de o dönem aynı sizin 2014 ekpss taban puanlarını araştırıyordum. 2014-2016 arası başvuru yapan hemen herkes atanmıştı. (1100 kişi sınava girmişken 1050 tanesi atanmış gibi birşeydi. Rakamları hatırlamıyorum, örnek vermesi açısından yazıyorum.)
2017 de 1500 öğretmen daha alındıysa (takip etmediğim için gerçekten bir bilgim yok) -ki 2017 atamalarıyla birkaç seminerde denk gelmiştim gerçekten bizim gruba göre daha kalabalıklardı, muhtemelen yine herkes atanmıştır. Zira ekpss ye giren öğretmen adayı öyle çok fazla olmadığı için hemen herkes atanıyor.
Yine de siz öğretmen arkadaşlarım sene kaybetmemek ve riske atmamak adına ciddi bir şekilde sınava çalışsınlar. 30 genel yetenek 30 genel kültür soruluyor. Zorluk düzeyi normal kpss ile başabaş. (Öyle çok kolay bir sınav beklemeyin.) Fikir vermesi açısından 2016 ekpss sonucumu aşağıya bırakıyorum.(SInava giren sayısı tüm ekpss ye giren lisans mezunları-öğretmenleri ayrı sıralama olarak vermemişlerdi)
Doğru Yanlış
Genel Yetenek Testi 27 3
Genel Kültür Testi 24 6
EKPSSP3 Puanı 91,61608
Öğrenim Durumundaki Başarı Sırası 164
Öğrenim Durumundaki Aday Sayısı 8992
@
kanuni061
Uzman değilim fakat başvuru yapanlara göre kontenjanlar belirleniyor. Sizin gibi ataması az olan bölümlerden de atanan öğretmen arkadaşlarım oldu. Tekstil öğretmeni gibi..
Branşlar kendi aralarında sıralanıyor. Zaten böyle olmasaydı branş itibariyle sınava uygun olan (matematik-türkçe-tarih öğretmenleri gibi) öğretmenler atanırken şanssız olan (beden eğitimi-felsefe vb) öğretmenler atanamazdı.
Not:Yukarıdaki şans-şansız durumu sınavda sorusu sorulan branşlara göre ifade edilmek istenilmiştir