Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS öğretmen alımları...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Başlığı baştan okumaya başladım, 2017ekpss öğretmenlik kontenjanı haberi,meb sitesinden almışlar.Kaçıncı atama bilmiyorum.

http://www.hurriyet.com.tr/engelli-ogretmen-atamasi-tercihleri-basliyor-40397419

Belki m.e.b ' e şu branşı yülseltebilirmisiniz diye yazılabilir,bu olduğuna göre 2017 diğer kontenjan ve taban puanlarıda vardır,belki bulunur..

Bilgisi olanlar ve 2016 ekpss'yle atanmış hocalarımızda yardım edebilirlermi konuya ve başlığa.

Son düzenleme:
ReMeMbEr

bu haberi bende okudum ama taban puanları yazmamışlar işte. nedense , sağolsun atanan arkadaslardan da ses yok.şimdi birde atansan aday öğretmenlik kaldırma vs ile uğraşmak var.neden engellileri muaf tutmuyorlar anlamıyorum muaf tutmalılar bence

ahmet22 Aynen,bu ülkede ne doğru ne adaletli.bu konuda bi başlık açcaktım..mebin sitesine sorsakmı

Ben gazetecilik öğretmenliği mezunuyum ve Geçen alımda bir kişi alınmış acaba alımlar başvuran kişiye göre mi belirleniyor bilgisi olan var mı acaba

Hocam benim sormak istediğim normal kpss de alan ve egitim sınavları var ekpssde yok alan ve egitim sınavları olmadan ogretmen ataniyor mu

Evet hocam alan ve eğitim bilimleri yok.öğretmenler bunları çözmeden atanacak

Sizin bransiniz ne hocam. Eger eğitim ve alan sınavı yoksa gk gy e calismak daha avantajli size ulaşmam icin bi numara verirmisiniz

Merhabalar
Raporumu bu yıl aldım 2018 ekpssye girmek istiyorum ama konu hakkında hicbir bilgim yok. Nasıl başvurulur ne gerekiyor, rapor sınav için tekrar yenileniyor mu? Kimya mezunuyum formasyonum var ama öğretmen ataması nasıl oluyor. Lütfen bigi verir misiniz? Kafam karıştı =)

Arkadaşlar merhaba benim de yüzde 40 engelli raporum var 2018 ekpss başvuru süreci nasıl işliyor yani ilk aşamadan itibaren neler yapmamız gerekiyor aile sosyal politikalar bakanlığına onaylatmamız gerektiğini duydum daha sonra hangi siteden takip edeceğiz ekpss başvurularını kaçırmak istemiyorum detaylı bir yazı göremedim bir bilgisi olan var mı

atanamayan (lise) matematik öğretmeni olmuş mudur aceba hiç geçmiş dönemlerde?

kbenly

ben hiç çalışmıyorum valla , bilmiyorum konularda çok sıkıcı ve bende başka işlerimle ilgileniyorum...
inşallah atanırım bu yıl.
ama bu dediğiniz son atamaysa zor..

ahmet22
Hocam bu puan ilköğretim matematik olabilir.lise matematik daha yüksek olur.en azından son üç ay genel kültür çalışın bence.daha önemli işleriniz yoktur heralde.

Son atamada ilköğr. Matematik 74

elbarli34
6-21 şubat arası hocam...

kbenly
matematik daha fazla çalışır bilgim var,ama matematiğe daha fazla kontenjan ayrılmıyor mu?
kısmet artık ..

siz neler yapıyorsunuz branşınız nedir?

elbarli34
bende hiçbişi yapmadım henüz ,elimde rapor var sadece...

Merhaba öncelikle bu süreçte hepinize başarılar dilerim.

2016 ekpss (1 temmuz ataması) ile atanan grubundayım. Branşım lise matematik. Benim dönemimde 500 öğretmen aldılar. Branşımın taban puan 89.94 dü. Fakat bu sizi hemen üzmesin. Ben de o dönem aynı sizin 2014 ekpss taban puanlarını araştırıyordum. 2014-2016 arası başvuru yapan hemen herkes atanmıştı. (1100 kişi sınava girmişken 1050 tanesi atanmış gibi birşeydi. Rakamları hatırlamıyorum, örnek vermesi açısından yazıyorum.)

2017 de 1500 öğretmen daha alındıysa (takip etmediğim için gerçekten bir bilgim yok) -ki 2017 atamalarıyla birkaç seminerde denk gelmiştim gerçekten bizim gruba göre daha kalabalıklardı, muhtemelen yine herkes atanmıştır. Zira ekpss ye giren öğretmen adayı öyle çok fazla olmadığı için hemen herkes atanıyor.

Yine de siz öğretmen arkadaşlarım sene kaybetmemek ve riske atmamak adına ciddi bir şekilde sınava çalışsınlar. 30 genel yetenek 30 genel kültür soruluyor. Zorluk düzeyi normal kpss ile başabaş. (Öyle çok kolay bir sınav beklemeyin.) Fikir vermesi açısından 2016 ekpss sonucumu aşağıya bırakıyorum.(SInava giren sayısı tüm ekpss ye giren lisans mezunları-öğretmenleri ayrı sıralama olarak vermemişlerdi)

Doğru Yanlış
Genel Yetenek Testi 27 3
Genel Kültür Testi 24 6
EKPSSP3 Puanı 91,61608
Öğrenim Durumundaki Başarı Sırası 164
Öğrenim Durumundaki Aday Sayısı 8992

@kanuni061

Uzman değilim fakat başvuru yapanlara göre kontenjanlar belirleniyor. Sizin gibi ataması az olan bölümlerden de atanan öğretmen arkadaşlarım oldu. Tekstil öğretmeni gibi..

Branşlar kendi aralarında sıralanıyor. Zaten böyle olmasaydı branş itibariyle sınava uygun olan (matematik-türkçe-tarih öğretmenleri gibi) öğretmenler atanırken şanssız olan (beden eğitimi-felsefe vb) öğretmenler atanamazdı.

Not:Yukarıdaki şans-şansız durumu sınavda sorusu sorulan branşlara göre ifade edilmek istenilmiştir :)

CaiChen

Hocam resim branşında haberiniz var mı?iyi çalışıyorum ama insan taban puanları merak etmeden duramıyor

Taban puanlar yayınlanmadı hocam tek bildiğim kendi branşım. Onu da zaten ekranımdan görmüştüm. Şu şekilde oluyorlar :) (kendi ekranım değil bu, benim branşım orta öğretim matematik)

https://i.hizliresim.com/76M8Pm.jpg

CaiChen
ben 2018 ilk çeyreğinde ve son çeyreğinde 500 er atama olacak diye okudum sanki biryerlerden ..
yinede

@Skolyoz23 ün dediğine bi ümitle bakıyorum mesela seçimler filan bunlarla belki hepsini atayabilirler. ben çalışamıyorum şimdiye yüksek lisans var hiç çalışamam..

ahv

2018 son çeyrekte atama yapılacağı kesin mi peki? önceki yıllarda, yıl içinde iki kez engelli öğretmen alımı yapılmış mı hiç?

ben nisan ekpss ye giricem ve eğer martta yapılırsa kaçırmış olucam alımları ve bir sonraki senenin martına kalıcam diye de endişeliyim. 30 yaşımıza gelip hala kendi ayaklarımız üzerinde duramamak... :(

Gozunuz aydin arkadaslar engelsizhaber sitesinde bir yazi gordum ogretmen alimiyla ilgili insallah dogrudur.

vetbat

haberi gördüm.2016 sınavına girenler için o atama.biz bu yıl nisanda sınava gireceğiz inşallah bu yıl bizi de unutmazlar.

Merhaba ben bişey merak ediyorum. Öncelikle hem bölümden hem de formasyondan haziranda mezun olucam. Bu durumda atamalar nasıl olur? Bi de eğitim bilimleri sınavına tabi tutulucak mıyız?

Öğrenim durumundakiler haziranda mezun olanlar haziran atamasına tabi tutulur mu peki?

Mila08

Umarım yetişirsiniz takvime.Müracat ettiğinizde mezun durumunda olmalısınız yoksa müracatınız yapılmaz.Eğitim bilimleri sınavı yok.

Lise matematik öğretmeni son alımda kaç ile kapandı acaba bilen var mı?

merhabalar. ben engelli raporunu yeni almış sayılan ve sınava da lisanstan yeni başvuran biriyim. meb'te öğretmenlik istiyorum. artık sınava kadar elimden geldiğince çalışacağım. öğretmen atamaları ne kadar olacak, taban puanları nedir hiç bilmiyorum. ayrıca hangi kaynaklardan, hangi yayınlardan çalışmamı önerirsiniz? bir de formasyonum var ama öğretmen olmak için formasyon belgemi de bir yere onaylatmam gerekiyor muydu? çünkü sadece diplomayı ve diğer evrakları edinip onaylattım; formasyon belgesini hiç kullanmadım.

biraz uzun oldu kusura bakmayın. bilgi konusunda sıkıntılar yaşıyorum maalesef. cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt