Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS öğretmen alımları...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1500 engelli ögretmen atamaları icin başvuru tarihi 21-24 şubat tarihleri arasında

yakups tesekkur ederim hocam. edebyatcilar zaten kalabalik.memurluga gidenler de basvurursa sansimiz azaliyo.puanim dusuk cunku.ya nasip artik

Lisans mezunlaı içerisinden ögretmen ataması , sadece egitim - teknik egitim fakültesi mezunları ve lisans mezunu olup formasyon alanlar için geçerli yani bütün lisans mezunlarını kapsamıyor.

yakups hocam bu agustosta atanan memurlar daha asil olmadigi icin ogretmenlige basvuramaz diyo bazi arkadaslar.aday memur statusundelermis daha.dogru bilgi mi

@memo61 Başvurabilirler hiçbir sıkıntı yok.Tabii Meb yeni bir karar alıp önlerini kesmezse.

darkjusticer reyis sen yakup un dediğini anlamamışsın. engelli öğretmen adayı olup haziranda atanamadığı için memurluğa başvuru yapıp memur olarak atananlar asilliği kalkmadan şubattaki engelli öğretmen alımına başvuracak diyor.

şimdi anladın mı ?

ayrıca bu haksızlık. madem öğretmen olacaktın öğretmen atamasını beklicektin. memur olduysan memurluğa devam eti. ayrıca asillik kalkmadan nasıl geçiliyor buda doğru deil bana göre.

Suskun Mutsuz Umutlu

1500 kişiyi şubatta öğretmen olarak atayabiliyorlar üstelik düşük puan alsalar bile ama 80 civarı puan alıpta bir şekilde atanmayı bekleyen o kadar lisans mezunu varken. Devlet şubat ayına kadar 1500 kişilik öğretmen kadrosu oluşturabiliyor da , mart ayına kadar bir memur kadrosu bile oluşturamıyor. :( Yazıklar olsun bunlara...

yakups merhaba hocam ben bir hafta önce sağlık bakanlığında hemşire olarak başladım ve şubat 25 de öğretmenlik basvurusu yapacam atandiktan sonra muvafakat istiyorlar ama muvafakatin verilmesi uzun sürüyormuş ben şimdi basvursam alabilirmmuyim muvafakat

saglıkcı46 Atanmadan muvafakat alınmaz.Öyle çok da uzun sürmez.Atanınca evrakları elden ulaştırırsınız süreç kısalır.Uzasa bile sabredin nasıl olsa maaş alıyorsunuz 1 ayı geçmez başlarsınız.

meble görüşüldüğünde 2016da atanan memurlara büyük ihtimalle öğretmenliğe tercih hakkı tanımayacaklarını söylediler, onun dışında yakups hocayı kastetmiyorum ama herkesin dediklerine inanmayın bir durum varsa özelden sorun, bu işin içinde olamdan klavyeden sallayan birileri var yanlış bilgilenmeyin hocalarım

cennetgülsevdi hocam bu bilgiyi nerden aldınız ben bu memlekette öğretmen alımı hiç bir zaman garanti değil ben o yüzden memurluga tercih yaptım yakups hocam dogru mu 2016 da atatnan memur öğretmen olarak atanamaz mi ?

Son düzenleme:
saglıkcı46 2012'de memur olanların hiçbirini öğretmenliğe almadılar.Memur olan öğretmen adayları da dava açtı kazandı.Daha sonra bir atama yaparak bekleyen bütün memurları öğretmenliğe atadılar.2014'te bu davadan dolayı memurlara bir sorun çıkarmadılar.Bu alımda yeni bir karar almazsa yine memurlar başvurabilirler.Eğer yönetmeliği değiştirmeden, memurları almayız derlerse yine dava açan olur ve 2012'deki durum yaşanır.Bu yüzden eğer öyle bir niyetleri varsa önce hukuki altyapısını oluşturmaları gerekir.Meb böyle işlerde oldu bittiye getirir.Ne yapar nasıl davranır önceden kestirmek güç.Bekleyip göreceksiniz.

yakups ama abi eğer almayacak olsalar ilanda memur olanlar atama yapıldıktan sonra muvafakat alacaktır diye madde eklemezlerdi değil mi ?

@cennetgülsevdi hocam bu bilgiyi nerden aldınız ben bu memlekette öğretmen alımı hiç bir zaman garanti değil ben o yüzden memurluga tercih yaptım @yakups hocam dogru mu 2016 da atatnan memur öğretmen olarak atanamaz mi ?

Bilgi bizzat MEBLE yapılan reel görüşmelerden alınmıştır. zaten sıcak baktıkları birdurum değildi geçen alımlarda da davutoğlunun etkisi olduğu söylenildi bize bu durumun değişmesinde biz sıcak bakmıyoruz puanların pasif hale gelmesinden yanayız dediiler. moralinizi bozmak istemiyorum ama böyle bir duruma hazır olun.

aynı zamanda mebin ikgm paylaşımları genelde kalıp paylaşımlar oluyor yani eğer böyle bir durum yoksa neden duyuruda kamudaki memurlardan bahsediyor demeniz oldukça doğal. örneğin geçen duyuruda da alımlar puan üstünlüğüne göre olacak denildi ama branş açtılar, bakın yine puan üstünlüğü diyorlar.

@cennetgülsevdi KPSS İle Memur Olanlar Aday Memurken Öğretmenlik İçin Başvuru Yapabilir | Memurum.biz resmi bir açıklama olmadığı sürece insanların umutlarını kırmayın ....

Ayrıca branş acmayacaz demediler puan üstünlüğü dediler ve branşlar arasinda puan üstünlüğüne göre atama yaptılar

hocam ben size mebin söyledğini söylüyorum umut kıran ben oluyorum ilginç :) eğer büyük kaygılarınız varsa o tarihi beklemeden meble görüşme yapabilirsiniz bu konuda sizi tutan yok :) aynı zamanda branş bazlı alım ibaresi kpss alımlarında oluyor biz de puan üstünlüğü diyip de branşa göre alım yaptılar. giderseniz eğer bunu da sorun lütfen :)

saglıkcı46

inanın bu konuda üzülmüyorum, kadrolar arası sek sek oynamaya karşıyım ben, sizin vicdanınızla ilgili bir durum, içiniz rahatsa bilemem. bu konuda tartışmayacağım çünkü çok hassas bir konu, ama temennim memurların alınmamasından yana, bizim de puanımız yüksek, biz de engeliyiz, bizim de paraya ihtiyacımız var ama mesleğimiz uğruna daha da önemlisi kimsenin hakkına girmemek için tercih yapmadık, uğraştık ve istediğimizi aldık, herkesin hakkında hayırlısı olsun :)

cennetgülsevdi

Kim ne derse desin hislerime tercuman oldugunuz icin tesekkur ederim dilerim rabbim hepimiz hakkinda hayirlisini verir

Peki bu ülkede neyin garantisi oldu ben engelimden dolayı en çok sevdiğim mesleği yapamıyorum o yüzden istemediğim bi bölüm okudum sonra kısmet oldu formasyon aldım ve sevmediğim mesleği yapmaktansa ogretmenlik yapmak istiyorum ama malum öyle bir ulkedeyiz ki hiç bir şeyi kestiremiyoruz öğretmen alımı olacak mi olmayacak mi meçhul siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız önce memur olmaz misiniz

Yada su an memur değilde özel sektörde çalışan kişiler öğretmen oluyor da sırf geçimini sağlamak için memur olanlar mi öğretmen olamıyor

yakups hocam bundan önceki ekpss de de aynı durum olmuş. kalan öğretmenleri toplu şekilde almışlar değilmi. yani kontenjanla sınırlamamışlar. doğru mu biliyorum

inşallah kımse kalmaz herkes atanır. yakups hocam peki o alımda memurken öğretmenliğe geçiş oldu mu

saglıkcı46

dediğim gibi hassas bir konu ve tartışmayacağım ama şu sorunuzun cevabını vereyim; hani diyorsunuz ya siz benim yerimde olsanız ne yapardınız diye ben zaten sizden farklı bir durumda değilim, engelliyim ve memurluk tercihi yapmadım öğretmenlik için mücadele ettim:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt