Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'de kaç netle kaç puan alınır?

80/85 arasi..net sayisi *0,83
Sitede çok kişinin paylaştığı sonuçlara göre yanlış bir hesap bu.
Bir yerde gördüğüm veriler ve kişinin iddiası:

[FONT=helvetica]standart sapma verileri

(Genel yetenek net) * 0,965947[/FONT]
[FONT=helvetica]
+(Genel kültür net) * 1,069966 +
Agirliklandirilmis sinav sabiti =(46,297222)
Not: veriler sadece 2014 lisans icindir.

[/FONT]
benim kendi basit hesabımda da soru başına minimum puan olarak 0,87 gördüm (puan-50/net hesabına göre)

polyanova sanki 2014 daha az netle yakın puanlar almışsın bu durumda standart sapma devreye girmiş sanki

parsam

arkadaşım 38 nete 82 bu 38 net çoğunluğu genel yetenekmi benim anladığım genel yetenekl ve genel kültür puanları farklı

gökhan karşılaştırınca biri 40 nete 85 almış biri 42ye 88 90 almış yani strandart sapma var sabit dğeil

Puan kadar sıralama çok önemli ve doğru tercih. 90 puan ile açıkta kalan var yanlış tercihten ötürü. Tercih çok önemli. 40net üstü yapılan her net çok önemli. Matematik ve tarih standart sapmayı uçurur.

Bence biraz abartma oldu.Habire netleri yükseltiyorsunuz yakında 50 netin altındakiler kazanamaz denirse hiç şaşırmam.Sınav soruları kolaydı burası bir gerçek ancak sınav süresi ,engelimiz ve gerginlik işleri zorlaştırdı.Öyle forumlarda yazıldığı gibi herkesin 40-50 net yaptığını hiç zannetmiyorum.Milyonlarca kişinin girdiği kpssde o kadar lisans mezunu 60-70 neti zor yapıyor,0 çekenler oluyor.74 bin kişinin girdiği engelli sınavındamı millet coşacakta 60 sorudan 50 net çekecek?Orantısal olarak mümkün olduğunu zannetmiyorum.

arkadaşlar bu sınav diğerlerine göre biraz daha zordu bu durumda belirleyici olan puan değilde sıralama etkili olabilir

Arkadaslar maden teknikeri olarak sinava giren var mi teknikerlikte kac puan kac net gerekiyor lutfen cevap verin

18.0,83+50=64,96 eder.

Arkadaşlar, ben de lisanstan girdim. 13 Türkçe, 12 matematik, 14 de genel kültürden netim var gibi. Eğer bir değişiklik olmazsa net sayımda, yaklaşık kaç puan alırım?

13 Türkçe, 12 matematik, 14= 39 net yapar

39.0,83+50=82,37 yapar

şizo

atancan olm rahat ol. ya benım sadece 15 netim var asıl beni düşünmeniz lazım :(

senin de ortalaman

15 net eşittir 62 puana tekabul eder.

15 nete 62 puan

sabredelim arkadaşlar kaldı 2 gün ak koyun kara koyun belli olacak

imşallah 90 üstü yapan çok kişi yoktur tek temennim bu:)

bencilce oldu belki ama çünki kendi yaptığımızdan çok sıralamamız önemli ben 28 yaşında bir bayanım açıkcası iki sene önce sınavdan haberdardım kaçırdım girmeidm önemsemedim ama şu an özelllikle benim yaşımdakiler için hayati önem taşıyor bu sınav çoğu kişi hayatını buna göre şekillendirecek dediğim gibi 3-4 sene önce olsa aman olmadı başka bahara derdim ama bu sene artık bıktım sıkıldım özelden tek şansım tek hedefim bu, noktadada atamamamam olmamam ihtimali insanı çok üzüyüyor bir şeye odaklanmak çok iyi değil hepimizin bir b planı olmalı hakkımızda hayırlısı

Bizim hiç bir zaman bir b planımız olmadıki olamoyorda zaten umut işte bu sınav hepimiz için bir umut başkada özelde sürünmekten başka seçeneğimiz yok inşallah o şanz bize güler

TESTLERDEKİ DOĞRU VE YANLIŞ CEVAP SAYILARI
DoğruYanlış
Genel Yetenek Testi151
Genel Kültür Testi232
EKPSSP1 Puanı82,41239
Öğrenim Durumundaki Başarı Sırası3236
Öğrenim Durumundaki Aday Sayısı49527

Yukardaki toblodaki gibi kardeşim leoner

m69Q8R.png
57OZoR.png

fikir vermesi adına 2012-2014 sonuçlarım.

niye kandırıyorsun milleti ? lisans aday sayısı bu kadar değil ??? belliki oynama yapmışşın :))

neden ki gayet lisans kadrosuna benziyo 5 bin 6 bin bu senede muhtemelen 8 9 bin

oynama gibi işler benim fıtratımda yok hocam.

bu senede keyfi girdim.a.ıklanan sonuçlar tam düşündüğüm gibi.genel yetenek 30da30 ama kültürde 11 yanlış:)89 puan

41-42 netle kac alirim ortagretim internetten puan hesaplamaya baktım 89 diyor ama bence o kadar gelmez gibime geldi

Kendimce hesaplama yapıyorum da 2016 da lisanstan sınava girenler bana netini ve puanini yazabilir mi acaba ?

Ocean spray

ekpss puan hesaplamasında taban 50 alınır. her bir nette ortalama 0.833 puan, en düşükse genelde 0.810 puan getirir. dolayısıyla hesaplama şu şekilde yapılabilir. x, toplam net sayısı olmak üzere 50+0.833x . Sizin 45 netiniz varsa, puanınız 86,5-87,5 aralığında olacaktır.

yas42
Ama 2018 ve 2014 puan hesaplari birbirini tutmuyor 2014 de 45 netle lisanstan 92 almışlar 2018 de 87 almışlar ve sınavın zor olması etkilemez mı puanları?

Hiç bir sorunun katsayısı sabit değildir. Yoğun olarak doğru cevaplanan sorular ile azınlığın cevapladığı sorular aynı oranda puan vermez aradaki fark buradan çıkıyor.
Örneğin;
TESTLERDEKİ DOĞRU VE YANLIŞ CEVAP SAYILARI
Doğru Yanlış
Genel Yetenek Testi 24 5
Genel Kültür Testi 17 13
EKPSSP3 Puanı 79,87860
Öğrenim Durumundaki Başarı Sırası 1870
Öğrenim Durumundaki Aday Sayısı 8992

2016 EKPSS de yaptığım netler ve aldığım puan burada.

Değerli arkadaşlarım bu standart 25 soru her soru 4 puan 20 soru yapsam 80 alırım hesaplaması değil. Her sorunun kendi özelinde, doğru cevaplanan soruların, az doğru cevaplanan soruların ve genelin bir standart sapması ve çan eğrisi vardır. Bunun hesabını yapmakla uğraşmayın çünkü beyhude bir çaba olur. Sonuca odaklanmanızı tavsiye ederim.

vetbat muco5806 haklisiniz ama benim netlerim hesapladığıma göre tam sınırda onun kaygısını çekiyorum oyuzden biran önce öğrenmek istiyorum puanimi

Arkadaşlar ÖSYM'nin yaptığı KPSS sınavlarında ekpss'de dahil olmak üzere standart sapma soru bazlı değil yani gy ve gk olmak üzeredir. Örnek vermek gerekirse gy daha zor çıktı milleti eledi diyelim orada her soru 16 puan getirirken gk kolay çıktı herkes yaptı diyelim gk'de yaptığın her soru 13 puan getirir gibi. Verdiğim rakamlar gerçek değil örnekti. Yani soru bazlı değil gy ve gk olmak üzere standart sapma hesaplanır. Bunu kpss dershane hocalarına vs. teyit ettirebilirsiniz. İyi günler.

Üst Alt