Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'de kaç netle kaç puan alınır?

Hocam yaklaşık olarak hesapladık eyvallah fakat yine gerek yok çünkü yine sapmayla belirlenir. Mesela en yüksek puan alan 94 puansa senin alacğın 75 puanın sıralaması çok iyi veya çok kötü olabilir. Atanmak istiyorsanız öncelikli olarak bakmanız gereken şey sıralamadır. 2018 de 80 puanla 5000 inciyken bu yıl 75 puanla 3000 inci olabilirsiniz örneğin. Çok puana takılıp kafayı yormamak lazım söylemek istediğim bu:)

2018 kpss lisanstan kaç kişi girdi sınava acaba bilgisi olan var mı?

ekpss 2020 lisans netim 51.5.. eğitim fakültesi çıkışlıyım, psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümünü bitirdim. sizce düz memur veya öğretmen olarak atanabilir miyim?

muco5806

Aynen öyle sonuçlar açıklansın sıralamanıza bakın puandan ziyade alan ve branş sıralaması atama için bir fikir verecektir. Örneğin ben branş bazında 3. sıradaydım. İlk atamada 1 kişi aldılar sıralamam 2 oldu ve ikinci atamada 3 kadro açılınca otomatikmen en kötü ihtimal 2. tercihime atanmış oldum yani kesin atanmış oldum. Hesabı bu şekilde yapmak daha sağlıklı.

netleri nasıl hesapladınız. sorunların %10'u açıklandı.

Ben doğru cevap ile netin ayrımı nasıl oluyor anlamıyorum araştırdım da hiçbişey anlamadım mesela benim en az 13 puan daha almam gerekiyor ki düşükte olsa bi ihtimal atanabileyim peki o 13 puan için ne kadar doğru yapmak gerekiyor? Ve net dedikleri nedir acayip karışık şeyler ya

Rumeysa-_-; EKPSS'de 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir, yani 4 yanlış cevap verirseniz 1 tane doğru cevabınız toplam doğru cevabınızdan düşecek demektir. Örnek verecek olursak 60 soruluk EKPSS'de 44 doğru 16 yanlış 0 boş ile tamamladığınız takdirde 16 yanlış cevap 4 sorunuzu götürecek ve geriye 40 tane cevabınız kalacak bu geriye kalanlar Net sayısıdır.

Cevap için teşekkür ederim ama ben bundan bahsetmemiştim :) 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğünü biliyorum zaten ama benim sorum bu değildi

Mesela 2018 ortaogretimden 42 nerle 84 kusur aldim 2020 ortaogretimden aynı netle 83 kusur aldim buda şapmaya bağlı demek oluyo ama 85 üzeri almak için 45 üstü net yapmak. Gerekiyor önemli olan sıralama puanın önemi yok pek mesela 2018de 2557. Sıradaydım 2020 aynı net 2600. Sıradayım önemli olan sıralama.

2020 EKPSS Lisans 44 net yapıp 87 puan aldım fakat genel sıralamam701. Sıralamam beklediğimden kötü geldi. Görünen o ki bu sınavda başarı yakalamak her sene daha da zorlaşacak.

merhaba

değerli arkadaşlar.şimdi size durumumu anlatıp bilgi vermenizi rica edeceğim.2022 ekpss ye çalışmayı düşünüyorum.yalnız matematiğim hiç yok.hiç yok derken sıfır.toplam 60 sorunun 15 i matemetik sorusu.geriye kalır 45 soru.ben bu 45 sorudan 35 net yaparsam atanırmıyım.yada kaç net yapmam lazım.bilgisi olan varsa söylerse çok sevinirim.branşım tarih öğretmenliği.herkese saygılar.

r6152003

matematıkten zor olanı genel kultur ve cografya soruları genel kultur soruları şansına bıldıgın yerden gelırse matematık sorularını temelını atarsan yapamıyacagın bırsey degıl mat 2 sormuyolar mat 1 soruyolar bu da matematıgın temel konularıdır işlem oncelıgı sıralamasını bılıyorsan en azından denklemlerı temel kavramları eşitsizlikleri rasyonal sayıları yaparsın o kadar buyutme bence yaparsın.Bana kalırsa genel kultur soruları daha zor gundem soruları felan.

Üst Alt