Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye gireceğim. Çalışmak için doğru kitap önerisi olanlar yazabilirler mi?

Konular
14
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Kafamdaki soruların cevabını bir türlü tatmin edecek cevap bulamadım. Liseden yeni mezun oldum 2018 de ki ekpss ye girecem. Matematiğim Yok denecek kadar az.

Her yerde araştırmama rağmen bi türlü doğru kitabı bulamadım. Sizden ricam bu konuda bilgisi olanlar hangi kitaptan çalışmam gerekir bazı yerlerde ekpss değil de KPSS kitaplarına çalışın diyorlar. Mat sıkıntısı var hangi kitapla nasıl başlayabilirim yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba,

Benim de matematiğim sıkıntılı. Ben Yediiklim'in "Keyifli Matematik" kitabına başladım. Gerçekten adım adım keyifli gidiyor.

Bir de Antrenmanlarla Matematik kitabını çok öneriyorlar yeni başlayanlar için.

İkisini de inceleyin, hangisine ısınırsanız onu alın bence.

bir

bende çok övmüşlerdi antrenmanlarla matematiği aldım ama pişman oldum çünkü çözümleri yok
yani ben bir soruyu anlamıyorsam çözümüne bakmak isterim belki bir benzer soruyu o şekilde öğrenip çözerim yanlışmıyım

ama malesef haram param varmış demek ki, çözümsüz kitap beş kuruş etmez arkadaşlar
sadece cevapları yazıyor

ne anladınız bu işten ???P

Skolyoz23

Aa öyle mi? O zaman kötüymüş, ben o kitabı hiç görmedim de milletin çok övdüğünü görmüştüm.

Öyleyse Keyifli Matematik'i tavsiye ederim, onda çözümler var.

Merhaba. Hangi düzeyde gireceksiniz ekpss? Ben coğrafya öğretmenliği mezunuyum. İlk defa gireceğim ekpss ile ama lisans ekpss kitabı bulamadım piyasada yok sanırım.

Skolyoz23

kitabın içinde çözümü yok ama play storedaki uygulamasında her sorunun videolu çözümü var. kitabın üzerinde de yaziyor çözümlü olduğü siz görmemişsiniz :)

@Skolyoz23
Öyleyse Keyifli Matematik'i tavsiye ederim, onda çözümler var.

fena değil temeli olan insan için bol bol soru var ama benim temelim sıfır orada bir kaç bir şey anlatıyor sonra bir sürü soru sormuş ama çözüm yok, iyi de aklıma takılan bir soruyu anlamayınca çözemiyorum ve çözüm yok diye de bakamıyorum

saçma geldi bana bilmiyorum seven çokmuş ben anlamadım bir şey

Skolyoz23

Anladım, haklısınız, ben de çözümleri görmek isterim. Gerçi yukarıda bir arkadaş çözümlerin play store'daki uygulamasında olduğunu yazmış ama ben kitapta verilmesini tercih ederim. Herkesin tercihi farklı, dileyen onu alır, dileyen kafasına yatanı alır.

yciv

Ben de ilk kez gireceğim. Lisans düzeyinden.

Murat ve Yargı yayınları ekpss kitabı çıkarmış ama hiç görmedim, bilmiyorum. Ben kpss kitaplarından çalışacağım. Müfredat 3 aşağı 5 yukarı aynı deniyor. Ben de tam bilemiyorum.

bir
Ben kısmen göz attim soru ve konulara müfredat aynı değil çok eksik konu var ve çok basitten almış..bende normal kitaptan çalışayım diyordum da boşuna derinlere inipte kafamı sisirmeyeyim diye düşündüm

yciv

Yalnız o kitapların mantığını anlamadım ben. Mesela Yargı yayınları ön lisans ve lisans için tek bir ekpss kitabı çıkarmış.

Ekpss'nin müfredatını kitaplara bakarak mı anladınız, yoksa başka bir yerde yazıyor mu?

bir
Kitaplara ve çıkmış sorulara bakarak anladım. Açıkçası ben mülakat yok inşallah da getirmezler diye öğretmenliği ekpss ile deneyeceğim. Normal KPSS ile kazandım mulakattan elendim

yciv

Anladım. İnşallah mülakat olmaz. Ben de o umutla giriyorum.

Benim tavsiyem

Tek kitaba ve tek kaynağa bağlı kalırsanız işinizi şansa bırakırsınız. Zeki insan işini şansa bırakmaz.

Illa kitap alacaksanız bir kitap alın ama bunun yanında konulari farklı kaynaklardan analiz ederek öğrenin ezber sistemiyle değıl mantıkla pekiştirme yöntemi uygulayın

Önce konuları pekiştirerek kafanızda bir yol oluşturun
Konulari defalarca okuyun yazarak tekrar edin

Asla bu konu basit bem bunu biliyorum diyerek konuları pas geçmeyin. Yoksa sınavda da sorular sizi pas geçer :)

Konulari kendi kendinize anlatın ki konuyu öğrenip ogrenmediginizi anlayın.

Butun konular bittikten sonra soru çözün bunu abartın kpss de çıkmış sorular denemeler vs çok soru çözün o zaman eksiklerinizi daha iyi görürsünüz.

Çözemediğiniz soruların konularına tekrar dönün nerede yanlış yaptım diyerek yeni bilgiler öğrenin

Çalışırken test çözün ve bazen göreceksiniz ki çok iyi bildiğinizi düşündüğünüz konularda 20 de 10 yanlış çıkar bu asla sizi korkutmasın yanlış yapın ki hatalarınızı eksiklerinizi görün

Sınava 3 ay kala sadece soru çözün

Bu şekilde disiplinli bir çalışmayla normal zeka düzeyinde bir kişi em az 85 90 hatta 95 alabilir

Sinavda 100 almak birazda şansa dayalıdır

Başarılar diliyorum herkese

Matematik için tavsiyem YouTube da konuları anlatan hocalar var, birini seçip konu anlatımlarını, soru çözümlerini dinlemeniz olur.

Ben İlyas güneş isimli bi hocanın video larından çalışıyorum. Soru çözümleriyle konulara değiniyor ve anlaşılır bir şekilde anlatıyor.

Kitaba ek videolardan yardım alabilirsiniz.

Her kitaba bak soru tarzını çözüm yöntemini analiz et
Bir değıl birçok kaynaktan çalış

İhtiyaç, Yargı ve Pegemin kitapları güzeldi, konu için bence sağlam tek bir kaynak yeterli ama soru çözümü için birçok kaynaktan yararlanabilirsiniz, ne kadar çok soru çözerseniz o kadar iyi olur..

Ayrıca özellikle Coğrafya dersi için Nihan Ataman Elçi diye bir hoca var gerçekten sıkmadan çok iyi anlatıyor, youtube de bulabilirsiniz benim coğrafya berbattı 2016 sınavında 1 yanlışım çıkmıştı :) Ama matematik konusunda maalesef bende sıkıntılıyım bir ara ortaokul kitaplarına bakmayı bile düşünmüştüm :D

Konu içinde soru içinde tek kaynaktan çalışan kişi işini sadece şansa bırakır

Konu için SAĞLAM bir kaynak bence yeterli çünkü kaynak çoğaldıkça konuların anlatımı karışabiliyor tabiki de tercih meselesidir :) fakat dediğim gibi soru için birçok kaynaktan yararlanılabilir konuları bitirip bol bol soru çözmenin soru görmenin çok faydası oluyor..

Tabiki görüşlere saygım var

Fakat ben burada haklılığımi ispatlama egosunda değilim.

Ben naçizane fikrimi beyan ederek yardım etme gayretimden gayrı bir düşüncemde olamaz.

Isteyen istediği yöntemle çalışabilir

Bildiğim kadarıyla ekpss kpssden farklı olarak bir kaç konudan sorumlu değiliz.Mesela tarihten çağdaş türk ve dünya tarihi. Son yıllarda bu konudan soru çıkmadığını görüyoruz. Aynı şekilde mantık soruları da çıkmamış. Çıkmadı diye çıkmayacak bir şey diyemem ama düşük bi ihtimal. Hepi topu 60 soruluk bir sınav sonuçta.

Kısacası kpss kitaplarının daha kapsamlı ve daha yararımıza olacağını düşünüyorum. Tek bir konu anlatım seti alın. Pegem olabilir,Yediiklim olabilir, Benim Hocam yayınları olabilir. Ama soru çözüm kaynağınız bol olsun.

Mesela bir konuya çalıştığınızda tek bir soru bankasında pekiştirmeyin kendinizi. Soru bankası ne kadar çok ne kadar iyi. Yani ne kadar soru tarzı görürseniz başarılı olma şansınız daha yüksek.Benim düşüncem bu yönde.

Ihtiyacin konu anlatili matematigi guzel.kolaydan zora soru cozumleri var

İhtiyaç yayınları nın 2016 seti bitmiş, 2016 uzman kariyer KPSS seti var o nasıl ?

Bende antrenmanlarla matematiği çalışıyorum. Matematik bilgim sıfırken olumlu düzeyde arttı. Çözümlerini google playdan ya da aplle stor dan antrenmanlarla atematik uygulamasını indirip videolu anlatımlarını bulabilirsin :) başarmak hepimizin hakkı

Arkadaslar bazı yayınlardan kitap temin ettim artı olarak youtube ders videolarını çalışıyorum kpss bölümünde fakat dikkatimi çeken şey bazı yerler birbirlerine ile uyumlu değil bu konuda bilgisi olan var mı yardımcı olsa aynı konuda bir biri ile çelişiyor bazen

Üst Alt