Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye gireceğim. Çalışmak için doğru kitap önerisi olanlar yazabilirler mi?

2016 da girdim ekpss ye 2. Atamada atandim ve calisiyorum cok sukur.

vetbat
Eğer denk gelirsen dahil olmayan konuları burdan paylaşabilir misin ?

Tabiki paylasirim.

Forum dan alinti yaptim.

EKPSS YE ÇALIŞILMASI GEREKEN KONULAR(AYRINTILI)

1-TARİH
1-Tarihdeki ilk Türk devletleri ve yerleşik hayat
2-İslamiyeti kabul eden ilk Türk devletleri ve yerleşik hayat
3-Anadoluda kurulan Türk devletleri,yerleşik hayat ve yönetim şekilleri
4-Selçuklularda devlet yönetimi
5-Anadoluda kurulan beylikler ve önemleri

OSMANLI TARİHİ
1-kuruluş dönemi önemli gelişmeler
2-yükseliş dönemi önemli gelişmeler
3-duraklama ve dağılma dönemi önemli olaylar ve hareketler
4-milliyetçilik,Osmancılık,Turancılık ve İslamcılık hareketleri
5-meşrutiyet dönemi ve Atatürk

İNKILAP TARİHİ
1-1.Dünya savaşı sebep ve sonuçları,anlaşmalar,Osmanlı açısından önemi
2-Atatürkün okuduğu okullar
3-Genelge ve kongreler dönemi önemleri
4-kuvayi milliye
5-Çanakkale,İnönü,Trablusgarp ve büyük taaruz savaşlarının önemleri
6-mondros,Lozan ve sevr anlaşmaları önemleri
7-itilaf devletleri ile yapılan anlaşmalar
8-itlaf ve ittifak devletleri
9-Osmanlının 1. dünya savaşına girme sebepleri
10-1.TBMMnin açılması ve gelişmeler
11-2.TBMM ve cumhuriyetin ilanı
12-Cumhuriyetin ilanı ile gerçekleşen gelişmeler
13-Saltanat ve halifeliğin kaldırılması
14-İnkılaplar
14-1924 Anayasında yapılan değişiklikler
15-Cumhuriyet sonrası yapılan tüm değişiklikler
16-istiklal marşının kabulü - Bestecisi - Yazarı
17-Atatürk ün son zamanları gelişmeler (tarımda sanayide eğitimde sağlıkta askeri alanda medeni kanun)

COĞRAFYA

1-Göllerimiz
2-ırmaklarımız
3-dağlarımız
4-barajlarımız
5-ada,yarımada,koy,körfezler
6-ovalar,platolar ve vadiler
7-bitki örtüsü
8-nüfus dağılımı
9-tarım
10-toprak çeşitleri ve görüldüğü yerler
11-kıyılarımız ve turizm
12-hayvancılık
13-madenlerimiz
14-iklim
15-rüzgarlar ve yağmur çeçitleri
16-erozyon ve heyelan
17-Matematik ve coğrafi konum

GÜNCEL KONULAR

1-Son 3-4 yılları arası önemli güncel olaylar (internetten aynen yazarsanız)

TÜRKÇE
1-okuduğunu anlama
2-cümlede anlam ve çeşitleri
3-anlatım biçimleri
4-düşünce geliştirme yolları
5-paragraf bilgisi
6-sözcüğün yapısı
7-isim ve sıfat tamlamaları
8-sıfatlar,zamirler,zarflar,bağlaçlar,edatlar
9-fiiller
10-cümlenin ögeleri
11-anlatım bozukluğu
12-resmi yazıların yazılımı
13-noktalama işaretleri

MATEMATİK

1-Kümeler
2-sayılar(rasyonel,ondalıklı,reel..)
3-üslü ve köklü ifadeler
4-problemler
5-açılar
6-alanlar ve çevre
7-hacim
8-fonksiyonlar
9-mutlak değer

VATANDAŞLIK

1-Anayasalarımız
2-anayasamız(1982 anayası şuanda kullandığımız anayasa)
3-2010 referandumu
4-merkezi ve yerel yönetimler
5-milletvekilliği görev ve yerkileri
6-bakanlar ve bakanlar kurulu görev yetkileri
7-meclis başkanı görev ve yetkileri
8-başbakan görev ve yetkileri
9-cumhurbaşkanı görev ve yetkileri
10-uluslararası kuruluşlar
11-vatandaşın ödev ve sorumlulukları
12-haklar ve ödevler

Belki bu soru defalarca sorulmuştur denk gelemedim ama ben cevabı bulmak için sorayım. Çağdaş Türk ve Dünya tarihi dahil mi ekpssye acaba? Bilgisi olan yazarsa sevinirim.

mabel.
Sözel ve sayısal mantık soruları ile Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi dahil değil dendi daha önce forumda. Ben de ona göre hareket edeceğim.İnşallah bir sürpriz olmaz.

denizkızı
Hayır dahil değil. Ben de daha önce forumdan bakmıştım, dahil değil diyorlar.

Peki Esilaa matematikte çıkmayacak konular var mı? Geometri, grafikler vs.?

Dahil olmayani bilmiyorum, ben de sizin gibi forumdan bakmistim bunu buldum. Bu duzen de cikti sorular zaten.

Allah rızası için bir yardımcı olun ya

Ekpss soru tarzı hakkında bi bilgim yok çalışıyorum ama çok detaylı oluncada kafam karışıyo çıkan soru tarzlarını paylaşın lütfen yardımcı olun lütfen

EKPSS 2018 Hazırlık

arkadaşlar yeni yılda yapılacak olan ekpss ye hazırlanmak için önerebileceğiniz kitap vb önerilerriniz var bir de sitelerde bakıyorum flash bellek benzeri şeyler satıyolar bunlar dan alıp çalışan var mı

şimdiden teşekkürler

Eğer ortaöğretim-önlisanstan girecekseniz, Murat yayınları ekpss. Ama lisans olarak girecekseniz Benim hocam kitaplarını tavsiye ederim yalnız bu kitap normal kpss düzeyinde bilginiz olsun. Ayrıca yine benim hocamın youtube'de videoları mevcut onları dinlemeniz de faydalı olacaktır. Kolay gelsin.

vetbat

Yalnız konu başlıkları biraz dar. Mesela direkt tarihe bakınca ''Selçuklularda Devlet Yönetimi'' kısmı hemen dikkatimi çekti. Muhtemelen Anadolu Selçukluları'ndan bahsetmişsinizdir ama Büyük Selçuklu Devleti olarak anlayan olabilir. Ayrıca sadece Devlet Yönetimi sorulmayabilir, özellikle Anadolu Selçuklu Devleti Kültür ve Medeniyeti koca bir önem taşıyor, oralar da neden çıkmasın ki? Henüz tarihe başlamayanlar için kafa karıştırıcı bir liste. Diğer kısımlara bakmadım bile.

Arkadaşlar sözel ve sayısal mantık ile çağdaş türk ve dünya tarihi kısımlarını boşverin çıkmaz ama geriye kalan konu başlıkları normal bir kpss kitabı ile aynı başlıklar oluyor.Bilginize.

Ben forumdan alıntı yaptım orayada yazdım zaten.

''Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi'' dahil arkadaşlar.

Ekpss'de tarih alanından 13 soru gelmektedir. Şimdiye kadar ''Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi''nden soru gelmemiştir ama bu gelmeyeceği anlamına gelmez.

Elimde ekpss soru bankası var. Kitapseç yayımlarından. Oraya tarihin son konusu olarak ''Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi''ni almışlar...

Ekpss öğretmen alımı ile ilgili kitap tavsiyesi hk.

Arkadaşlar 2018'deki Ekpss' ye ilk defa gireceğim. Lisans İşletme mezunuyum. Öğretmen olmak için gireceğim sınava. Öğretmenlerle Memurların kitapları farklı mı oluyor? Öğretmenler için hangi kitabı önerirsiniz hazırlanmak için. Şimdiden herkese teşekkürler.

Lisans için hangi e-kpss kitabını almalıyım?

Halihazırda yargı yayınlarının kpss kitabına sahibim. Ancak Fazla detaylı olduğu söyleniyor. Nokta atışı yapabilmek açısından Lisans düzeyine göre bir e-kpss kitabı alayım diyorum.

bir tavsiyeniz var mı acaba?

Maalesef lisans düzeyinde ekpss kitabı yok. Tüm adaylar için var, onun da içeriği sanki ortaöğretim için hazırlanmış gibi, çok basit..

Didem.

peki nasıl çalışmamı tavsiye edersiniz? yani kpss kitaplarından çalışıyorum ama bayağı kişi de kpssye çalışır gibi çalışmak çok gereksiz detaylı oluyor da demiş. kısıtlı vaktim var, madem çok detaylı odak noktamı biraz daraltmak da isterim...

Gamlı Baykuş, Temeliniz yoksa ekpss'nin tüm adaylar için olan kitabından çalışmaya başlayın yalnız o kitapta çok eksik olduğu için açığı normal bir kpss kitabından kapatın. Eğer temeliniz varsa, direk normal kpss kitaplarından çalışıp bol soru çözün.

EKPSS için kitap tavsiyesi verebilir misiniz?

lise için çalışabileceğim konu anlatımlı kitap tavsiye verebilecek abilerim ablalarim varmı ?

Kitap onerisi

Arkadaşlar yeni çalışmaya başlayacağım çok geç kaldım kpss kitapları çok detaylı ekpss kitabı olarak ne önerirsiniz acil yardım lütfen

Akıllı adam yayınlarının lisans için soru bankası var. Alanlar var mı ya da tavsiye eden var mı?

Mila08

Soru bankasını değil de, ben akıllı adam yayınlarının denemesini almıştım (çözümlü).. Fena değil, en azından alınabilir yani..

Ya arkadaşlar bu akilli adam yayinlarini surmusler piyasaya uzerinde de yeni mufredata uygun yaziyor. Denemesini aldim cozuyorum genel kultur sorulari 2013 2014 yillari falan diyo, askeri yargitay falan sormus. Bariz basim yili 2014. Benden baska farkeden yok mu? O kadar para veriyoruz yazik gunah yani
didem sen farketmedin mi?

ben yediiklim yayınlarını aldım.ortaöğretim seviyesinde gireceğim bana iyi gibi geldi. tavsiye ederim dicem ama bu saatten sonra almanızada pek gerek yok.

Jasohan

Farkettim.. 2018 ekpss için hiç bir yayınevi kitap çıkarmadı, Lisans için hiç bir kaynak yok zaten. Akıllı adam yayınının denemesinin de basım yılı 2014 sadece kapağı değiştirmişler 2018 olarak yeniden satışa sunmuşlar.

Uğur denemelerini çözenler kaç net yapiyor acaba? :)))

Üst Alt