Herkese Merhabalar tekrar,Oğlum için engelli raporuna başvurdum bakalım yüzde kaç alıcaz, bir kızımız var ekstrofili, ogmentasyonlu, tek böbrekli ve daha başka sorunlar da olup üç birimden takipli olduğu halde engelli raporu % 44 alabildi. Ankara'ya gönderiliyomuş, o da o işleri yapıyor, bazı raporlar Ankaraya gönderildiğinde düşürülüp, yükseltiliyomuş eğer bizimki de aynı oranlarda olursa bizi göstererek itiraz etmesini önerdim. İzmirdeki toplantıda sisteme engelli girişinin askerlik beklemeden yapılmasının uygun olacağı söylenmişti, devletin rapor aritmetiğinde beklenmedik gelişmeler olabilir haklarınızı kaybetmeyin denilmişti. Toplantıda genel olarak konuşulanlardan aktarabileceğim de, dünyada da ekstrofililer için kuru kalmanın tek yolunun mtr ve tak olduğu söylendi, orada tanıştığımız tüm büyük hastalar da mtr li olup takla boşaltım yaparak, bezsiz normal hayatlarına devam ediyorlardı. Mesaneleri yirmi yaşında büyütülenler vardı, yıkamalarını aksatanlarda taş, testis iltihabı gibi farklı sorunlar yaşayanlar bu nedenle ameliyat sayıları artanlar da vardı. Bu sitede Cihan'ın duyurduğu normal yollardan çocuk sahibi olan Sevgili Mustafa da bizlerleydi, harika bir insan, ikinci çocuğu da olmuş, ikisi de sağlıklı onu görmek tanımak bizleri çok mutlu etti. Hocamız kalabalık erişkin erkek grubu hastayı özel olarak ayrı bir odada toplantıya aldı, onlarla ayrı konuştu oğlum da katıldı, herkesi çok sevdi. Burda yıllardır bir sürü insanın ikna edemediği tak yapmaya ikna olmuş gibi görünüyo, okuldan gelince yapmaya çalışıyo, sömestrde evdeyken daha disiplinli deneyip yapmaya devam edecek, bakalım mtr olmadan tak yaparak kuru kalabilecekmi? Herkese şimdiden teşekkürler. Ben burda yazmaya devam ediyorum, lütfen sizler de sadece üye olup kaçmayın bu grubu canlı tutmaya devam edelim. sevgiler