Herkese merhabalar,Bernaciks aramıza hoşgeldin, yurtdışındasın ama Güzel Türkçene bakılırsa sen de bizdensin. Ben de 16 yaşına giren mesane ekstrofili bir erkek annesiyim. "Hastalığın kesin tedavisi var" demişsin, "mesane normal fonksiyonlarını yapacak" demişsin, bunlar Türkiyede söylenenlerden farklı değil, burda da çocuk yeni doğduğunda ilk mesane kapama ameliyatından sonra tüm anne babalara aynı şeyler söyleniyor. Bu sitede hasta olup yaşadıklarını yazanlara baktığında herkesin yaşadığı durum farklı oluyor ileriki yaşlarda, çünkü "Mesane ekstrofili her hastanın gösterdiği gelişim ve ouşan arızalı durumlar her hastaya özel, hepsi birbirinden farklıca oluyor". Azıcık idrar kaçıran da (ki bu ölçü neye göredir göreceli), tak yapıp sondayla idrar boşaltan da, iki-üç saat idrar tutmayı kendine yeterli bulan da, ya da benim oğlum gibi bez bağlayarak dolaşmayı tercih eden de kendilerine göre mutlu, "iyiyim, iyileştim (önceki daha kötü durumlarını kastederek de olsa) diyerek hayatına devam ediyor. Senin çocuğun için de olacaklar şimdiden kestirilemez. Ben burdan tüm annelere şunu söylemek istiyorum, çocuklarınız bir daha o yaşlara geri dönmeyecek. Bu anların güzel olan tadlarını çıkarmaya bakın, hatırlayacak güzel anılar biriktirin, bu çocukların akıl noksanlıkları yok, ilerde kendi tercihleri olacak, onların adına hep yanlarında olacağınızın garantisi varmış gibi davranmayın, kendi ayakları üzerinde duran, kendine güvenen, kimseye ihtiyaç duymayacaklarına inandırabileceğiniz şekilde mutlu birer birey olarak büyütün. Sorularla boğulmayın, bilgilenin araştırın yanlış anlamayın beni, ama onunla geçirdiğiniz zamanın geri gelmeyeceğini unutmayın. Bu çocuklar, çişlerini tutsalar bile her normal çocukta da olabilen öksürürken, hapşırırken, kahkahayka gülerken, efor sarfedici hareketlerde mesaneleri de doluysa hele de damla damla da olsa kaçırıyorlar, eğer tak la mesane boşaltmıyorlarsa. Bu sorunu tak yapmayanlardan halletmiş olan var mı? Zaten çocuğu küçük olanlar da büyüdükçe ne kadar tuttuğunu görebilecek. Enfeksiyonlar, böbreklere idrar kaçağı gibi sorunlar daha önemli bence, yaşamsal organı tehdit edici bir durum. Gene çok uzun yazdım kusura bakmayın, hepinize sevgiler.
Bu arada Allah canlarını sağ etsin, hep anneliğimizi hatırlatan sevgili çocuklarımız sayesinde unuttuğumuz Dünya Kadınlar Günümüz kutlu olsun
Allah'a hamdolsun, Biz çok güçlü kadınlarız.