Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekstrofi Vezika olan kimler var?

ekstrofi vezika selo90'a çağrı

Benim oğlum 13 yaşında mesane extrofisi ve epispadias tanısıyla doğdu. Onlarca ameliyat olduk 4 yaşına kadar. Böyle doğanlardan farklı olarak hastane mikrobu bulaştığı için fazladan ameliyatlar olmak zorunda kaldı. Şu anda tak yapmadan mesane boşaltacak şekilde işeyebiliyor. İdrarını tutamıyor. Bağırsaktan mesane büyütme ameliyatı olduğu için sonda ile günde birkez mesane yıkama yapıyoruz. selo90 isimli arkadaşa mail yoluyla ulaşmaya çalıştım, buraya da yazmaya karar verdim, bence de toplanmalı ve bilgilerimizi birbirimizle paylaşmalıyız. Çünkü selo90 söylediği gibi bez ve sonda ile uğraşmıyor ve gerçekten sorunu bittiyse extrofi değil, biz kongrelere katılıyoruz; oğlum tak yapmadan işeyebiliyor diye, bu sorunu halleden birinden hiç bahsedilmedi, yurtdışından gelen doktorlar bile. Umutlandırıyorsan net bilgi vermeni rica ediyorum, s.ü.tıp fakültesinin açılımını yazarmısın, hangi bölüm,

Merhaba selam Havva hnm.
Selo arkadaş ile biz 1 seneye yakın zamandır arkadaşlık yapıyoruz burdan tanıştık.
Dedikleri doğru bende senin gibi ilk başlarda inanmadım ama sonradan S.Ü dediği Profosör ile telefonda temasa geçtim. Telefonda konuştuk ve selonun dedıgı gıbı düzelmiş.
Ben üşengeçlikten üstüne düşemedim bir ara başladım tedavilerime kendı doktorlarımla temasa gecıp onlara anlattım durumu.
Bana dedıklerı sana anca TAK ıle cozum buluruz oldu.
Bende TAK yapmak istemediğimden öylecene bıraktım.
Varsa bildikleriniz sizlerde paylaşın lütfen bu bzim için gerçekten çok çok hayati bir durum belkide hayatımızı tamamen değiştirecek bir konu organize olursak birbirimize faydamız olur
şimdilik bu kadar.

-------------
Bladex senle durumum aynı dostum :)
İyi yönden bak. yeni bir tedavi çıkarsa biz TAK yapanlardan daha avantajlıyım mesane boynu kapalı degıl :D

--------------
Volkan bey msn e ekledım bır ara konusuruz

Profösörler ne konuştuğumu yazmayı unuttum.
Kısaca özetlicem.
Kendimi tanıttım. Mesane extrofılı oldugumu yaşımı nerde kaç kere amelıyat oldugumu falan belırttım
Sonra Seloyu soyledım. Selonun bana dedıklerını anlattım.
Selo ne anlattı Sırayla bir çok büyüklü ufaklı bir çok ameliyat olmuş. En 3-5 ameliyatında İsviçreden İthal edilen ÜRODEX adındaki bir ilacı Mesane boynuna enjekte edildiğiydi
Profun söylediği senin mesane boynun kapatıldımı...
Benım mesane boynum kapatıldı fakat yapamadılar allahtan Mesane boynu kapatılan hastalara bu ilaç enjekte edilemiyormuş çünkü idrar yolu kapalı.
Sonrasında Bana telefonda bu kadar bilgiyle olmucagını ve bazı filmlerin tahlıllerın yapılması gerektıgını soyledı ve yaşımın büyük oldugundan ürolojinin benımle ılgılenebılcegını ve istanbulda bu konuda olduka ıyı doktorların oldugunu belırttı.
Bunun uzerıne ben çapadakı doktorlarıma anlattım durumu fakat onlar bambaşka şeyler söyledi ve bütün hevesım kactı.
Çapada TAK ın daha konforlu oldugunu söyluyorlar ben ıstemıyorum dıyorum varsa dıyorum normal yoldan idrarı yapma tedavı olacam dedım.
Bir iki film verdiler gün falan aldım uzun tarihli öylecene kaldı
Kısaca bu kadar bıldıklerım
Ama Selonun dedıklerını bende yadırgamıştım yoktur öyle bişey diyordum fakat varmış
Selonun dedıgıde zaten ben Dunyada tek düzelen kişiyim diyor artık nasıl bir durum bende anlamadım.

Metin öncelikle teşekkür ederim cevap yazdığın için. Yazdıklarından anladığım kadarıyla mesane enjeksiyonu yapılmış seloya. tamam. Ben de biliyorum bu yöntemi, anlattığın yöntemi deneyenler tek seferde son çözüme kavuşmuyor benim bildiğim. Oğlumdan büyük pek çok çocuğa okul açılmadan yapılırdı, ilk yapıldığında çocuklar tutabiliyordu, mutlulardı, sonra okulun ara tatili gelmeden tekrar kaçırmalar başlardı, çocuklarda yine hayalkırıklığı.

Yılda dört beş kez bunu yaptıran aklı başında çocuklar da gördüm. Bazılarında ilacın etkisi mi geçiyor da kaçırmaya başlıyorlar bilmiyorum, öncekinden daha fazla kaçıranlar da oldu. Hiçbiri bu enjeksiyonu bir kere yaptırıp da kurtulmuş değildi. Benim oğlumun ürodinamilerinde en az 3 saat tutabildiği tespit edildiği halde kaçırıyor diye, bu enjeksiyonunun da ters tepebilme ihtimali olduğundan, biraz daha büyümesini beklemeye karar verdiler.

Senin anlattıklarından yola çıkarak doktorlarımıza hiç böyle bir örnek olup olmadığını tekrar soracağım, çünkü biz enjeksiyon konusunu iki yıldır bir daha konuşmadık. "Çapa" konusuna gelince, bu hastane bende bir yaradır, oğluma ilk ameliyat orda yapıldı, sonra 2 tane daha, hastane mikrobu bulaştırdılar, böbrekler çalışmadı, 4 aylıkken elime oğlumu" Bu yaşamaz annesi, götür bu çocuğu" diyerek verdiler. Oğlum 13 yaşında dediğim gibi. "Çapa"nın tedavisine o nedenle hiç güvenmem, doktorlar arası çatışmadan başka bişey yok orda, hasta sahiplenmesi de yok. İstisnalar varsa da ben karşılaşmadım. Şimdilik gündüz ped takıp, mesane dolmadan sık sık tuvalete giderek kaçırmamaya çalışarak idare ediyor, geceleri bez bağlıyoruz. Mesanesi bağırsaktan büyütüldüğünden de günde bir kez mesane yıkıyoruz, sonda takıp izotonikle, bundan bile şikayet ettiğinden bazen 3 günde bir. Küçükken daha kolaydı, büyüdükçe itirazları var. Bu gecikmelerden dolayı mı bilemem, bir yıldır 90 günde bir tekrarlayan testis iltihaplarımız başladı şimdi de. O nedenle, idrarını tutma konusunu ya da yenilikleri her gittiğimde konuşmuyorum. İşiniz zor gerçekten, ama "üşengeçlik" kelimesini lütfen tedavinizde kullanmayın, annelerinizin hatrına bari. Çünkü zaman zaman benim oğlumun da üşengeçlikten idrarını tutmaya çalışmadığını düşünüyorum.

abim bu slayt dan önce bu yapılmış bir olay hatta akşam gazatesinde biyonik adam makalesi başlığı altında yayınlandı. Fakat bizlik bir durum yok çünkü bu parçanın yapılması için mesane ile beyin arasında ki sinir hücrelerinin duarlı olması gerekir. Bizde bu sinir hücresi olmadığından malesef bu tedavide bizler üzerinde uygulanmıyor...

Şelçukcum öyle olsa bile böyle çalışmaların olması beni umutlandırıyor bakarsın 3-5 sene sonra farklı bişey çıkar hepimiz kurtuluruz inşallah.

Ben de Metin'e katılıyorum. Lise öğrencileri bile en azından fikir üretiyor. Bizim fakültelerde hayvanlar üzerinden bir sürü deney yapıldığı söylenerek ümitlendirildik. Yıllardır ciddi kaynaklar da kullanılarak bu deney projeleri yürütüldüğü halde hala bir çözüm olmaması üzücü. Bence bu öğrencilerin bu sorunla boğuşan yakınları vardı da bu kadar kafa yormuşlar, ya da yönlendiren her kimse onun yakınları var. Gerçekleşir gerçekleşmez önemli değil, umutsuzluk içermeyen bu gelişmeyi bizimle paylaştığın için teşekkürler Metin. Selçuk senin tuzun kuru tabiii :)(Yaşıma güvenerek bu espriyi yapma hakkını buluyorum, alınma) Sen hallettin darısı başımıza.

Ablam ben sana ne diyeyim bu haber karşısında bende bir zamanlar sevindim bu haber öğrenciler den önce bir gazetede yayınlandı hemde 5 sene öncesinden. Tedavi konusunda da her zaman araştırma yapıcam hiç bir zaman ben kurtuldum diğerlerinden bana ne diyerek bir kenara çekilmiyeceğim...

merhabalar benim oglumda ekstrofi vezika hastası.

ilk ameliyatını dogdugu gün oldu şu an 3 yasını bitirdi ve 4 buçuk yasında mesane büyültme ameliyatı olcak bununla beraber 6. ameliyatı gecirmiş olcak.
suan arada idrar kaçırıyor ama mesane buyultme ameliyatından sonra düzelecegi söyleniyor. tak,ilaç gibi vesayire tedavi yöntemleri uygulanmadı. uludag üniversitesinde tedavi görüyor.
bu rahatsızlıgı olan hiç kimseyle temasa gecmedim. sadece londrada 3 yasında bi erkek çocugunun tedavisinin tek ameliyatla gercekleştiğini biliyorum. başka bilgisi olanlar paylasırsalar sevinirim.
gelecekte bizi ne gibi durumlar bekliyor.

selcuk bey bi de nerde ve nasıl tedavi oldunuz bi bilgi verir misiniz .

şimdiden teşekkurler herkese.allah oglumun ve hepimizn yardımcısı olsun.

http://www.engelliler.biz/forum/sag...e-baltimore-osteotomisi-uygulanan-var-mi.html

Selçuk, dedim ya yaşıma güvenerek takıldım sana, samimiyetine inanıyorum, burda olman yeter, senin gibi iyileşenler bizim gibi işin başındakilere her zaman moral olacak.

Emine83 Hoşgeldin aramıza.
tak kelimesini araştırıp öğrenmeye başla bence, mesane büyütme yapılması gerekirse, ve o büyütme bağırsaktan yapılırsa mesane yıkama işlemi gerekiyor. "tak" yapanların amacı, mesaneyi kendi kendine boşaltamayanların böbrekleri korumak amacıyla yaptıkları bir işlem. Benim oğlum kendi kendine işeyebildiği ve mesaneyi boşalttığı için tak yapmıyorduk, mesane büyütme 14 aylıkken yapıldı. o günden bugüne mesaneyi yıkamak amacıyla tak yapıyoruz. Sondayı takıp, içeriyi izotonikle yıkıyoruz. Mesane büyütmeler, 13 yıl önce bağırsaktan yapılıyordu, sonraları ben bu yıkama işlemindeki zorluk, bağırsaktan yapılan mesanelerdeki taş olma sıklığından dolayı büyütmelerin mideden yapılmaya başladığını duymuştum. Daha sonra da bu işlemle küçülen mideden dolayı çocukların gelişme olarak az yemekten kaynaklı yaşıtlarına oranla küçük kaldıklarından dolayı tekrar bağırsaktan yapılmaya başlandığını öğrendim. Sizin çocuğunuza büyütmenin nerden yapılacağını biliyormusunuz?

Selçuk benim bu siteye üye olma sebebimdir. Kendisine uygulanan mesane enjeksiyonu ile yaşamını taksız, bezsiz idare edebilecek kadar düzeltmiş ender bir vaka. Konya Selçuk Üniversitesi Meram tıp fakültesinde tedavi olmuş. Gerçi kendisi adına da konuşmuş oluyorum, kendisi de size cevap verir, bana dersleri nedeniyle çok geç cevap vermişti, sizin merakınızı gidermek adına yazdım.
Daha çok uzun bir yolumuz var, buralarda dertleşerek, birbirimize yardım ederiz inşallah.

çok teşekkur ederim havva hanım mutlu ettiniz beni.evet bagırsaktan yapılcak eger 4 buçuk yasına kadar mesane kendisi buyumezse yapılacagını ,buyk bi ihtimallede buyuse bile yeterlı olmayacagını söyledi doktorumuz.doktorlarımız kesin bilgi vermiyor gidişatı belirleyecek diyorlar .benim korkum tedavi degil oglumu piskolojik olarak bu duruma hazırlamak ve onu en az hasarla kurtarabilmek bu beni çok korkutuyor.onlar için zor bir dönemec oldugu söyleniyor özelliklede okul cagında gerçekten öylemi? siz neler yasadınız?konya selçuk üni göturmek isterim ama bu ana kadar hep aynı doktorumuzla devam ettik,arada harap olmasından korkuyorum.siz ne düşünüyorsunuz bu konuda nasıl davranmalıyım?ne yapmalıyım?Birde bize mesane enjeksiyonundan hiç bahsedilmedi,zamanımı gelmedi yoksa başka bi tedavi yolumu uygulanıyor bunu randevu günü sorup araştıracagım.tekrar tesekkur ederim çok sagolun.başka bilgiler edindigimizde paylaşalım olurmu?bu siteyi oglumun rahatsızlıgını araştırırken buldum ve selçuk beyin mesajını okuyunca üye oldum.umarım bizim için hayırlı ve umutlu olur

selam emine. Allah kuluna kaldıramayacağı yükü vermezmiş. Biz kullar olarak anlık sıkıntılarımızla ilgilenmek yerine geçmişte yaşananlar ve gelecekteki endişelerimizle (yaşayacağımıza eminmiş gibi) bugün kullanacağımız sabrımızı tükettiğimizden bir çok sıkıntıyı büyütürmüşüz. Size ilk tavsiyem bu hastalıkla ilgili ortada olmayan durumları düşünerek kafanızı doldurmayın. Her hastada farklı yerlerde ameliyat olduklarından heralde farklı komplikasyonlarla devam edebiliyor. Benim oğlum testis sorunları, fıtıklar veya hastane mikroplarıyla uğraşıyorken, bir başka hasta sadece mesane yolu darlığı ya da ameliyat sonrası dikiş atma problemiyle uğraşıyo. Yani kimin başına ne geleceği hiç belli değil. Mesela mesaneye uygulanan ilaç enjeksiyonu yöntemi cerrahpaşada okula giden çocuklara uygulanan bir deneme. Her çocukta aynı sonucu vermediği için önceden de ssk karşılamadığı için ben denetmedim. Şimdi de oğlum büyüdü, korktuğu için izin vermiyo. Burada çocuğun psikolojik olarak etkilenmemesi özellikle büyüdüğünde çok problem. Küçükken olan ameliyatlar filan hepsi unutuluyo. Okul döneminde de ben sınıftaki arkadaşlarına problemini söylemiştim, oğlumun bez bağlayarak okula geldiğini söylemiştim. Teneffüslerde değiştiriyoduk. Görürlerse onunla dalga geçmemelerini söylemiştim. O yaştaki çocukların henüz kirlenmemiş vicdanlarını kullandık, ve bu konuda hiçbir zaman sorun yaşamadık. Gizlenen birşey daha çok ilgi çekiyor bence. Okul yönetimi de her konuda destekti. Hatta o yüzden okul aile birliğinde de çalıştım, oğlumla okulda da birlikte oldum böylece. Sosyal her grupta yer almasını sağladım. Bu sorunu hayatın içinde ona engel olmamasını sağlayacak çözümler üretmeye çalıştım. Mail adresinize bakıcam profilinizde varsa oradan uzun uzun yazışırız.
Siz sorun yapmaz iyi tarafından bakarsanız (akıl problemleri yok çok şükür, cin gibiler) aynı bakış açısı çocuğunuza da yerleşiyor. Aile büyüklerinin etkisiyle hep hasta modunda davranırsanız çocuk da kendini hasta gibi hisseder, ve bunu kullanır. Şimdilik bunları yazıcam. Gene görüşürüz.

Merhaba Emine Hanım.Benim oğlumda extrofi vezikalı doğdu bizde uludağ üni.sinde tedavi görüyoruz.oğlum şu anda 6 yaşında ve en son mesane büyütme operasyonu oldu.doktorumuz Emin Bey.Benim ismimde Emine biz Karacabey'de ikamet ediyoruz.Sanırım bizim geçtiğimiz süreçten geçiyorsunuz.Çocuklar henüz küçük olduğu için geçtikleri sıkıntılı dönemi unutuıyorlar.Ancak Havva Hanımında dediği gibi olaya siz nasıl bakat ve ne kadar rahat olursanız çocukta öyle oluyor.Nihayetinde Takdir-i İlahi.Çocuğada bunu anlatmak gerekiyor.Bunun bir isyan sebebi değilde Allah'tan gelen bir imtihan sebebi olduğunu hem kendimize hem çocuğumuza anlatmak gerekiyor.Tekrar belirtmek isterim ki bu süreçte asıl olan sizin psikolojik durumunuzdur.Siz güçlü ve bilinçli olursanız bu çocuğada yansıyacaktır.Sanırım Bursalısınız görüşelim inşaAllah yaşadıklarımızı paylaşırız ve birbirimize destek oluruz.Msn adresim : zeynepemine16@hotmail.com Allah yardımcımızdır!Şüpheniz olmasın...

hayırlı geceler arkadaşlar yazdıklarınız şu sürecte benim için çok güzel ve özel.tabiki
TAKDİR_İ İLAHİ bu konuda isyan etmek ne haddimize.mevlam görelim neyler,neylerse güzel eyler.rabbime şukur eşimde bende bu konuda hassasız.bizim doktorumuzda emin bey.belkide karşılaştık ama tanışmadık.yıldırımda ikamet ediyoruz.inşallah diyolog kurar birbirimize yardımcı oluruz.dediğiniz gibi cin gibiler maşaallah.rahatsızlıgından dolayı asla ve asla rahatsızlık duymuyorum rabbim korusun öyle düşüncelerden.sadece ogluma iyi bi anne ve yol gösterici olmak istiyorum inşallah basarırım.onlar bizim herşeyimiz canları sag olsun anne diyebiliyorlar herseyden önce bu kelimeyi duyabilmek gözlerine bakabilmek sizi hisstmesi sevmesi hangi birini sayayım hepsi herşeye bedel öyle degilmi:) bu siteyi bulupta sizinle tanıştıgım için mutluyum.adreslerinizi ekleyecegim o zaman daha çok konuşup bi şeyler paylaşabiliriz.havva hanım özel msj gönderdim maillerinizi bekliyorum,yazdıklarınızda çok haklısınız ne kadar bilinç o kadar başarı ve umut.şimdiden allah razı olsun.gönlünden gecenleri önüne sunsun rabbim hayırlı geceler

Merhaba bu konunun canlanması beni mutlu ediyor hergün okuyorum yazdıklarınızı :eek:
Öncelikle mesane extrofili olarak 29 senedir hayatıma devam ediyorum. Yaşadıklarımdan tecrübelerime dayanarak sizlere önerim sizin çocuklarınızın yaşları ufak ama çocuklarınızla herzaman konuşun mümkünse 2-3 günde birkaç dakika bile olsa mesane extrofisinden kaynaklanan sorunları konuşun ailesinin onun yanında olduğunun hastalığının akıllarında olduğunun farkında olsun.
Çocuklarınızın arkadaşlarınla sosyal faaliyetlere katılmasına yardımcı olun karşı çıkmayın. Ben mesela arkadaşlarımla halı saha maçlarında kıran kırana mücadele ederdim, arkadaşlarımla denize havuza giderdim, Araba kullanırdım normal insanların yaptıkları şeylerden hemen hemen farksız herşeyi yaptım ailem bu konularda sağolsun çok yardımcı oldu sen yapamazsın hiç bir zaman demedi.
Çocuklarınızın etkilencekleri tek konu yardım alacağınız tek konu benım fikrimce evlilik olabilir geri kalan konularda sıkıntı olmucaktır içinizi ferah tutun.
Bu bursada buluşma fikrini aslında topluca yapabılsek ne guzel olur ortak bır yerde hep beraber yaşadıklarımızı yüzyüze konuşabilse.
sağlıcakla kalın takipteyim paylaştıklarınızı zevkle okuyorum.

merhaba Metin bey öncelikle sizin yazdıklarınız bizim için çok önemli.oglum 3 yasını bitirdi,kucuk olmasına ragmen çok olgun bi çocuk,tedavi sürecinde onunla konuşup,mantıklı bi açıklama yaparsam çok mutlu oluyor.çocukların en nefret ettiği şey yalan söylemek bişeyleri gizlemek.konuşmayı,dogru bi lisanla anlatabilmeyi biliyosanız çocugunuzu kazanmaya başlıyosunuz demektir.Bende onu hiçbişeyden kısıtlamıyorum yaşına uygun her turlu sosyal faaliyette bulunduruyorum,ilerde ne olur bilemeyiz hayırlısını dileyelim.bursada buluşmak gercekten güzel hatta çok güzel olur:). olmayacak bişey degil öyle degilmi?yeter ki isteyelim.

Herkeze merhabaBenim oğlum da mesane ekstrofili olarak doğdu.Bursada ikamet ediyoruz fakat İlk aşama ameliyatımız 5 günlük iken Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde gerçekleşti ve şimdiye kadar hiçbir sorun ile karşılaşmadık çok şükür.Oğlum şuanda 9,5 aylık ve bu ay sonunda sol testisi inmediği için, testis ameliyatı olacak.

Beni nelerin beklediğini buradan okuyarak az çok tahmin edebiliyorum, ama herkezin durumu farklı ve herkezde farklı komplikasyonlar gelişebiliyor, Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.Daha yolun çok başında olduğum için yazdıklarınızı merakla okuyorum böyle bir platformda yaşadıklarımızı paylaşmak herkez için faydalı oluyor.

Aslında aylardır burada yazılanları okuyarak karamsarlığa kapıldım ama daha kötüleri düşündüğümde isyan etmek yerine şükrediyorum halimize.Allah kimseye taşıyamayacağı yük vermezmiş.Herkeze paylaştığı bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim, bu yoldan geçenlerin daha yolun başında olanlara ışık tutması çok güzel.Ayrıca tesadüfen hastahanede tanıştığım ve bir türlü kopamadığım :) her derdimi dinleyen ve buraya üye olmama sebep olan Havva Ablamada çok teşekkür ederim.

Allah herkeze acil şifalar versin.

elif hanım sizinle görüşmek isterim.sanırım sizin durumunuz biraz daha farklı.çünkü benim oglum 4ay içinde 3 kez operasyon gecirdi.bunların ikisi fıtık kolay atlattık çok şukur.bizimde ameliyat sonrası bi sorunumuz olmadı.4.ameliyatı mesane kapatma,5. ameliyatı ise pipi onarma olarak anlatıldı bize ve 3 yaşına girdiginde bu operasyonlar bitmişti.aralıkta kontrolumuz var,bi sene öncesiydi son randevumuz.bi senedir evdeydik,çok şükür bi sorunla karşılaşmadık idrar kaçırma dışında.sabahları fışkırtarak yapabiliyor ama sonra sızmalar başlıyor.sanırım sorunlar bundan sonra başlıyor.hastalıga yabancı oldugumuz ve cevremizde böyle bi insanla karşılaşmadıgımız için ilk başlarda anlayamadık bi şaşkınlık aşaması gecirdik.şimdi beklemedeyiz doktaorların tek anlattıgı şey 4.buçuk 5 yaşında mesane buyultme operasyonu yapılacagı ve bizi zorlu bi sürecin beklediği.bu konuda onlarda deneme asamasında oldukları için net bilgi vermiyorlar.yani çocuklarımızn gidisatı konuşturcak onları.hayırlısı olsun umarım sizinkiler daha da kolay gecer şifa rabbimde...

arkadaşlarımla denize havuza giderdim,

Metin, biz çocukken sormuştuk doktorumuza bir daha da sormadık, havuz yasak denmişti, sadece denize giriyor oğlum, havuza girmek sorun olmuyormu?

Elif hoşgeldin cnm. Öncelikle ortak doktorumuzla görüşebildim onu söyleyeyim. Fakat seni hemen aramadım, biraz sıkıldım konuştuklarımdan, çünkü beni Selçuk'un durumundan dolayı ümitlendiren enjeksiyon yöntemiyle ilgili söyleyeceklerim var. Mesane büyütmede bağırsak kullanıldığı için mesane yıkama yaparken takmak zorunda olduğumuz sonda bu enjeksiyonun mesanede yaptığı adeta botoks gibi olan baloncuklarını patlatıyormuş. Bu da o işlemi etkisiz hale getiryormuş. Bu nedenle bana oğlum küçükken söyledikleri bu yöntemi, geçen yıllar içinde (uygulanan çocuklarda farklı sonuçlar çıkabiliyo dedikleri tespit) augmentasyonlularda uygun görmediklerinden bize bir daha teklif etmemişler. Mtr konusunda çok ısrarlı. Başka bir çözüm önerisi getiremiyo. Oğlumu ikna etmek mtr kullananların memnuniyetliklerine Aliyi inandırmalarına bağlı anlayacağın. Metin'in bize yazdıklarını oğlum okumuştu, kesinlikle onun gibi düşünüyordu. Yani mtr istemiyor. Bakalım kendisi hocayla görüştüğünde ne olacak. Tatil planımız var, tekrar testis iltihabı yaşamazsak tabii. (Son bir yıldır her 3 ayda bir testislerimiz iltihaplandı ya riskli günler çok yakın) Geldiğimizde görüştüreceğim doktorla. Zaten seninle her zaman telefonlaşıyoruz da burda enjeksiyon konusunda farklı bilgileri olan olursa diye paylaşmak istedim. Hatta SELÇUK'a bu durumu soracağım, onun ogmentasyonu varmıydı, mesane yıkama yapıyormuydu bilmiyorum, burdan okursa buraya da yazabilir. Gerisini telefonda konuşuruz. Öpüldünnnn

hayırlı geceler herkese havva hanım biz havuza götürüyoruz şu anda bi sorun olmuyor ama ilerde olurmu bilemiyorum.Selcuk beye uygulanan enjeksiyon yöntemi için mesanenin büyütülmesi bagırsaktan olmamalımı?şu an beklemedeyiz,aralıkta ki kontrolde daha da netleşcek herşey.Bu operasyon endişelendiriyor beni.burda yazdıklarımızı aldıgım bilgileri doktorumuzla paylaşacagım bakalım o bize neler söyleyecek.Mtr acılımını yazarmsınız ne anlama geliyor?arkadaşlar bu arada,bi konuda yardımınıza ihtiyacım var.burda kalıp tedaviye devammı edeyim yoksa meram tıp fakultesine mi götüreyim? fikrinizi almak istiyorum sizce hangisi daha saglıklı olur.fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.şimdiden teşekkurler

emine83;

Bende görüşmek isterim kısmet olursa, dediğim gibi herkezin durumu farklı, iyileşme süreci herkezde farklılık gösteriyor.Benim oğlumda şuanda bir sorun olmaması olmayacağını göstermiyor tabii ki, şuanda zaten daha yolun başında olduğumuz için olumsuzlukların karşımıza çıkmaması normal diye düşünüyorum.Doktorumuzu bize pipi onarma ameliyatını 1,5 yaşında yapacağını söyledi, şuanda testis operasyonu yapıldıktan sonra diğer durumu görüşeceğiz.İnşallah kolay atlatırız.Sonuç da Allahın dediği olur.Hakkımızda hayırlısı ne ise o olur inşaallah.Allah herkeze Acil şifalar versin.

gülali;

Hoşbulduk ablacımm.
Doktorla görüşebilmene sevindim ama yazdıklarını okuyunca da yine karamsarlığa kapılıyorum.Sizin mesane büyültmede bağırsak kullanıldığı için mi enjeksiyon yöntemi yapılamıyor?Yani bizim durumumuzu biliyorsun bize yapılabiliyormuymuş?Yoksa dr.umuz mu önermiyor bu yöntemi?Doktorumuzun bizim için en uygununu önereceğini düşünüyorum.Bende görüşmeye gittiğimde dilimin döndüğünde sormaya çalışacağım.
İnşallah tatiliniz sorunsuz geçer ve sizin için de hayırlısı ne ise o olur canım.

Merhaba tekrar.
Bildiğimiz gibi biz mesanemiz dışarda doğmuşuz ve sonrasında içeri alınıyor mesane. Benım vucudumda dikiş izlerinden başka herhangi bir yara tarzı bişey yok gayet normal (mtr deliği var sadece göbek altında). Havuza girmekten hiç bir sıkıntı yaşamadım. Belki doktorlar mtr deliğinden dolayı girilmemesini tavsiye edebilir sonuçta havuz suyunda bir çok bakteri olabilir bende bir sıkıntı olamadı genede sormakta fayda vardır. :)

Mtr nedir diye sormuş Emine hanım, Mtr = Mitrofonof deliği = TAK (Temiz Aralıklı Katedrilasyon)
Bağırsaktan alınan parçayı geniş bir damar şeklinde düşünebilirsin bir ucu mesanede diğer ucu göbek altından çıkartıyorlar genelde. Bir sonda yardımıyla idrarı boşaltıyorsun.

Ben bu mtr işini hiç sevmedim 1-2 ay önce doktora gittiğimde bu mesane boynuna enjekte edilen ilacı sordum.
Doktorun dediği illaki senin için mitrofonof daha konforlu işte normal insanda wc ye gidiyor, sende gideceksin orda sonda ile boşaltacaksın hiç bir fark yok diyor, ki ben 5-6 ay falan kullandım mitrofonufu bana çok zor gelmişti. Yere uzanarak yapıyordum çıkan idrarı bir yere boşaltman lazım gerçekten sıkıntı vericiydi bıraktım yapmayı. Gecenlerde kontrollerımde doktor sonda sokmaya calıstı mtr delıgıne kullanılmaya kullanılmaya kapanmıştı zaten :D

Selçukta bildiğim kadarıyla augmentasyon ameliyatı olmadı diye hatırlıyorum ben. doktorlar teklif etmiş fakat ailesi istememiş augmentasyon ve mtr prosedürünü.
Mtr deliği yok selçukta oyüzden mesaneyi yıkama yapmıyordur. yapmak istesebile nasıl yapacak ki ilacı nasıl vercek mesaneye. Yıkamanında mantığı bağısaktan ekleme yapınca bağısak daha farklı bir yapı olduğundan idrarda tortu bırakıyor o tortuyu temizlemek gerekiyor yoksa ilerde taş oluşuyor mesanede

Geçenlerde başka bir doktora ulaştım ben gene burda yazan büşra arkadaşımızın doktoruymuş.
Eskiden denizli pamukkale ünivde doktormuş. Büşranın ameliyatlarını dr mehmet bey yapmış.
sonradan ünivden ayrılmış sanırım şimdi antalyada özel bir hastanede görev yapıyor neyse büşradan telefonunu almıştım ben. Geçenlerde aradım anlattım durumumu mehmet bey kadın doktoruymuş ben seni üroloji doktorumuz murat beyle konuşturayıyım dedi. Neyse onla konuştum dedim hocam hani yapılcak bir gelişme ilerleme var mı.
Doktorun dediği olmazmı bir çok yeni şey uygulayabiliyoruz artık gel konuşuruz dedi. Yıllık izinimde kısmet olursa gidip bir konuşacam konyayada gitmek istiyorum aslında zamansızlıktan hep erteliyorum. Çapadan umudumu kestim ben başa doktorlar arıyorum.

Havva abla oğlun benım yazdıklarımı okumuş benım gıbı düşünüyormuş ama ben mtr prosedürü uyguladım fakat olumlu cevap alamadım diğer konularda anlatmıştım hem mtr deliğinden hemde penisten idrar geliyordu ben o yüzden bıraktım hemde yapması bana zor geliyordu :D Yoksa sadece mtr deliğinden gelseydi mecburen kullanacaktım başka çağrem yoktu . İyice düşünüp karar versin.

Emine hnm. Bence konyadaki Adnan abasıyanık ile bir temasa geçin çok şeker bir profosördü yardımcı olmak istiyordu bana. Uzun uzun konuştuk onlada telefonda.
Çıkmadık candan umut kesilmez. Ufacık bir umut bile mutlu ediyor bizleri

Neyse kalın sağlıcakla :)

merhabalar yine ben:) şimdi kafam iyice karıştı,sanırım adnan abasıyanık ile iletişime gecmek fikirlerini alıp bu ameliyata öyle karar vermek en dogrusu.peki augmentasyon ameliyatı olunca selçuk beye uygulanan tedavi bizim için anlamını yitiriyormu? bunları ,burdan aldıgım bilgileri doktorumuzla paylaşacagım,sonrada adnan beyle temasa gecip karar aşamasına gececegim inşallah. çok kritik bi dönemecteyiz umarım en dogru ve hayırlı kararı veririz.nette ki bilgilerden ulaşabilirmıyız adnan beye yada nasıl iletişime gecebilirim?sizin için uygunsa bilgi verebilirmisiniz? bazen yazdıklarımızla sizi sıkıyor olabiliriz,hakkınızı helal edin.ilgilenen bilgilerini paylaşanlardan rabbim razı olsun.dilerim yarınlar bizim için umut olur.hoşçakalın.

Sevgili Metin, teşekkürler mtr konusununda cevap vermişsin. Ancak, bir karışıklık var gibi geldi, benim oğlumun mtrsi yok, ben mesane yıkamayı penisten sonda takarak yapıyorum, epispadiası vardı penis onarımı yapıldıktan sonra sonda takmayı öğrendim, mesane büyütmede kullanılan bağırsağın salgılarının taş yapacağı bize de söylenmişti. Metin senin mesane büyütmen yapılmadımı mtr takılırken mesane kapasitesine bakılmıştır, mesane büyütüldüyse sen niye mesane yıkama yapmıyorsun?

Sevgili Emine, mtrnin tıkanması, doluyken sızdırması, enfeksiyon oluşturması, vücudun reddetmesi gibi hep olumsuzlarını hatırladığım :) bir sürü sıkıntısı var, ama ogmentasyonun (mesane büyütmenin) bağırsaktan yapılmasından dolayı biz enjeksiyon şansını kaybetmiş olabiliriz. Ya da gerçekten bazı doktorlar uyguladıkları yöntemleri değiştirmemekte ısrarlı (Selçuk, bana değişik doktorlardan fikir alın demişti), ve diğer her yeni yönteme de bir bahaneleri var. Sizin bu okuduklarınızdan kafanız karışmış, ben 13 yıldır neler nelerle kafam karıştı. Diyorum ya herşeyin de olumsuz yönleri, sıkıntılı tarafları aklımda kaldı. Herşeyi sorguladım, neden yapılıyo, sonucunda ne olacak diye, genelde bunun sebebi şu dediğim birçok terslikte de haklı çıktım, gelgörki oğlumu yatırıp ameliyat yapamadığım sürece doktorlara mahkumum, Allah esirgesin diye dua ediyorum. Eğer doktorlarla görüşüp bir şeye karar verecekseniz çocuk küçükken yaptınız yaptınız, büyüyünce onun kafasına yatmadan izin alamazsınız,( benim oğlum gibi.) Ya da bekliyceksiniz kendi konuşacak doktorlarla, benimki öyle de yaptı; ameliyat idrarı tutma konusunda tam garanti vermediği için kabul ettiremiyorlar. Aslında belki böyle beklemesi daha iyi. Belki uygulanacak birşey çıkar, şansımız olsun. mtrnin son aşama olduğu söylenirdi, mtrden sonra penisten idrar gelmiyor ve asla gelemez, geri dönüşü de yok deniyordu, Metin mtr taktırmış sonunda da kapanmış :) Yani bazen doktorlar ne ne yaptığını ya da ne olacağını bilmiyor gibi geliyor. Bilenlere rastlayalım inşallah.

merhaba arkadaşlar.öncelikle herkesten cenabı hak razı olsun.anladığım kadarıyla herkesin kafası karışık.aslında tek bi doktora gitmek daha iyi gibi geliyo bana.sonuçta doktorların hepsi prfsr ve tıptaki gelişmeleri yakından takip ediyolar.bence uygulamalar kişilerin durumlarına yada isteklerine göre değişiyor.bizim doktorumuzda bize söylemişti son aşama tak yaparak idrarı boşaltacak ve hayatına öyle devam edecek diye.ama şu anda hem tak yapıyoruz hemde pipiden geliyor azda olsa.enjeksiyon işini sorduk şu anda gerek yok ilerde belki olabilir dediler.üropan kullanan varmı içinizde mutlaka vardır.uzun süre kullanımda mesaneyi büyütüp kasların kasılmasını kolaylaştırıyo diyorlar faydasını gören varmı.

emine hanım emin hoca ile bizde konuşmuştuk.bize tek bir yere gidip oraya devam etmemizi aksi takdirde her yerde farklı uygulamalar ve farklı fikirlerle karşılaşıp hem maddi hem manevi sıkıntılar yaşayabileceğimizi söylemişti.bütün ameliyatlarına girdi oğlumun.para teklif etmiştik kabul etmedi.merak etmeyin bunlar özel çocuklar gereken neyse yapılacak demişti.

bu arada arkadaşar mesanenin dışında böbrek rahatsızlığı yaşayanlar varmı?nefroloji bölümüne gidip tedavi olan varmı?gerçekten burada paylaşılanlar çok önemli bizi bizden başkası daha iyi anlayamaz.inşaallah bi yerde toplanıp tanışmak nasip olur.ALAH yardımcımız olsun.

Havva hnm.
Yazarken aklıma gelmişti fakat hiç duymamıştım. Mitrofonof olmayıpta yıkama yapan.
Benımde mesanem büyütüldü ozaman ufak denmişti fakat 1-2 sene önce çektirdigiğim filmde 177cc oldugunu gormustum hala ufak sanırım eğer tedavı olsam gene buyutmek ıstıcekler sanırım.
Benim yıkama yapmam gerekmiyor sanırım zira benım mesanemde idrar hiç birikmiyor ki...
Yıkamanın mantıgı anladıgım kadarıyla, sonda ile tam boşalmıyor mesane dibinde falan tortu kalıyor onları temizlemek.
Belkı benımde yapmam lazım tam emın degılım onu bır sormam lazım benımde. Belki sizde sorun isterseniz belki sizinde çocugunuz bez ıle devam ettıgınden mesane hıc dolu olmuyor sızınde yapmanıza gerek yoktur tam ogrenmek gereklı o konuyu. Ben hiç yapmadım sımdıye kadar bıseyde olmadı.

Bu arada epispadias bende hala var.

Bence değişik doktorlardan en azından fikir almak daha mantıklı tamam tedavi olmayabilirsin ama gidip konuşulabilir. Çünkü gerçekten çok nasir bir durum kendini gelişten doktorlar olabılır.

evet fikir almak gerekli.tamam tek bi doktorla devam etmek mantıklı ama ona odaklanmamalı en azından fikir zenginliği olur bizim için,bi dr un anlattıgını digeriyle paylaşarak verilen tepkiye göre tedaviye devam edilir.evet emin bey bize de demişti,samimiyetine inandıgımız için başka hiç biyere götürmedik.aslında biz ne desek boş.zaman ve geliştirilen yöntemler birde evladınızın tedaviye verdiği cevap önemli.bunuda yanlız allah bilir.iyi düşünelim iyi olsun.şu cümle ne anlamlı; ALLAH RAST GETİRCEKSE Bİ KİMSENİN İŞİNİ,MERMER TASTAN GECİRİR O KİMSENİN DİŞİNİ.ALLAH RAST GETİRMEYECEKSE Bİ KİMSENİN İŞİNİ,MUHALLEBİ YERKEN KIRAR O KİMSENİN DİŞİNİ.o yüzden çok karamsarlığa düşmeden elimizden geleni yaparak yolumuza devam etcez inşallah.gerisi Rabbimde gizli.hayırlı günler olsun.dilerim bu geceki berat bizim evlatlarımızın beraatı olur.dualarda buluşalım.

biz 1 yaşındayken epispadias onarımı yapıldı.şu an idrar sadece pipiden geliyor ama öksürürken gülerken,sabahları haric dikkat ediyorum sızıyor.sadece sabahları tuvalete koşuyor fışkırtarak yapıyor.emine hanım üropan kullanmadık biz ne zaman hangi aşamada kullanılıyor bilmiyorum.bi ara bactrim kullandık.

merhaba biz üropanı uzun süre kullandık.mesane büyütme yapılınca kestiler.ama 6 ay sonra pipiden de sızdırma başlayınca tekrar üropan kullanalım dediler.şu an kullanıyoruz.3 ay sonra kontrole gidip sanırım ürodinami yapılacak.1ay önce ürodinami yaptırdık kapasite 150 c.c çıktı.daha sonra nefroloji bölümüne gidip böbreklerde sorun varmı ona bakacağız.böbreklere idrarın geri kaçıp bozma durumu olabilir.gerçi şu ana kadar çok şükür öyle bi durum olmadı.inşaallah da olmaz.rabbim yardımcımız olsun.

Heskes e iyi günler veya iyi geceler paylaştığınız bilgileri okudum. Hepinizin büyük endişeleri var biliyorum (zaten yazmışsınız) en başta şunu söylemek isterim ki benim batından (bağrsaktan) hiç bir parça alınmadı. İlk olarak idrarın böbreklere kaçmasını engellemek amacıyla ilk olarak böbreklere mesaneden müdahale yapıldı ve son olarak mesane enjeksiyonu yapıldı. Tak tedavisine gelinde ailem reddetmiş ve hiç uygulanmadı. Zaten bu hastalık konusunda tak en son tercih olmalı zira geri dönüşü yok. Ne kadar da metin abide de olduğu gibi kapansada geri dönüşü yok. Enjeksiyon tadavisi dikişsin mesaneye sadece ilaç enjekte ediyorlar ve mesane kasılarak beyinden bağımsız olarak duyarlı hale geliyor. Ne olursa olsun tadaviye %100 garanti veren hiç kimse yok zaten bu hastalığın 5 tane türü var. Sizin hastanız hangi sınıftadır ben bilemem. Ben kimseye baskı kurmak yanıltmak istemediğim için çok fazla detaylara girmiyorum. İsteyen araştıra bilir. Fakat benim sizin yazdıklarınıza göre yeterince araştırma yapmadığınızı ortaya koymamda hiç yanlış olmaz dedim ya kimseyi yanılmak istemem. Sanırım 9 eylül üniversitesinde ki öğrenciler tedavi konusunda derinlemesine bir araştırma yapıp slayt hazırlamış. Kesin doğrudur diyemem fakat tedavinin sonuçlanması konusunda da bir istatistik veri yazmışlar slaytı araştırıp seçeceğiniz tedavi konusunda birazda olsa bilgiye sahip olabilirsiniz. SİZE RİCA EDİYORUM TAK EN EN SON VEYA HİÇ UYGULANMAMASI GEREKEN BİR TEDAVİ LÜFTEN SEÇİMİNİZİ İYİ DÜŞÜNEREK YAPIN....

üropan konusunda da kontrol altında kullanılması gerekiyor. Aksi taktirde ateşin yükselmesi sonucunda kişi de kalıcı hasarlar bırakabiliyor. Benim en son ameliyatımdan sonra 1 mg lik Detristol kullanmam söylendi ve ben bu ilacı 2 yıl boyunca hiç aralıksız kullandım. Her iki ilacı kulananlarada söylenmesi gereken bir ortak nokta var. Eğer mesane enfeksiyonunuz varsa hiç kullanmayın zira hiç bir etkisi olmuyor ilaçların. Kullanabiliyorsan antibiyotikle kullanın fakat üropanla kullanımı çok sakıncalı olabilir. Sağlıcakla kalın :):):)

Metin, sen epsipadias onarımını neden bu kadar geciktirmişsin, üzüldüm. Ogmentasyonun olduğu halde mesane yıkama yapmayışından dolayı taş olmadı mı hiç? Biz yıkamayı yaparken mesanedeki salgılardan pek gelmiyor, daha çok fışkırtarak işediğinde çıkıyor, biz de senin gibi düşündük, bu durumda yıkama acaba çok gereklimi ki 12 yıldır taş da olmadı dedik, geçen yıl yaklaşık 3-4 ay oğlum artık yıkamaya itiraz ettiğinden nerdeyse 2-3 haftada bir yaptık, bu sürecin ardından ortalama 90 gün arayla tutan testis iltihapları başladı. Bu anlarda çekilen ultrasonlarda mesanede salgı tortularının çok yoğun olduğu görüldü, bu da oğluma ders oldu, artık aksatmıyoruz.
Volkan1978 üropan ve böbrek problemini sormuşsunuz, benim oğlumun böbrekleri 10 ay idrar kaçağından dolayı sorunluydu, nerdeyse ikisini de kaybediorduk, bu süreçte gelişmesi durmuştur, hiç kilo alamıyordu, sürekli ateş ve kusmalar vardı, böbrek kaçağı mutlaka sinyal veriyor yani. Ama nefroloji takiplerinden çok umut beklemeyin. Exktrofili hastalara özel hiç bir yöntemleri yok, ilaçların doğru kullanılıp kullanılmadığını bile takip edemiyorlar eğer siz biraz uyanık değilseniz. Özellikle ogmentasyonlu çocukların kültür sonuçlarına "ogmentasyonlu çocukta üreme olur, normal" diyip geçiştiriyorlar, dayıyorlar profilaksi antibiyotik, başka da bişey yapmıyorlar. Sizin mesajlarınıza baktım, oğlunuzun karnının sağ tarafından tak yaptığınızı yazmışsınız, sonra 6 ay sonra pipiden idrar gelmeye başladığını yazmışsınız, sizin çocukta da Metin gibi mtr olduğu halde penisten idrar mı geliyor? Üropanı biz de bir süre kullandık, mesane kapasitesinde de idrar tutmada da bir fayda görmeyince (aralıklı çekilen ürodinamilerle tespit edildi) doktorumuz yan etkilerini öne sürerek kesti, bir daha da kullanmadık.
Emine83 tek doktor konusunu 13 yıldır aynı doktorda ısrar eden ben bile fikir değiştirmeye başladığım için bir kez daha düşünmenizi isterim. Benim oğlumun ekstrofinin yanısıra, son bir yıldır 90 gün arayla tekrarlayan testis iltihabı var, araştırma hastanelerindeyiz değlmi, dördüncü kez aynı şey olalı yaklaşık 85 gün oldu, yani tehlikeli günlere girdik, doktorumuza diyorum ki neden beşinci tekrarlayacakmı, acaba tahlillerle bir önlem alınması mümkün olabilirmi diye araştırılmıyoruz? Cevap şu, bu tekrarlamalar tesadüf, sizin gibi dikkatli bir annesi olduğu müddetçe korkmayın. Peki bu "tesadüf" neyin tespitinden çıkmış???? Ben kendi kendime 3 günde bir tahlil verip, lokösit düzeylerinin yükselip yükselmediğine bakıyorum. Yükseldiği zaman kültür vericem, çıkacak antibiyograma göre profilaksi verilen antibiyotiği kesip, gerekli olanı kullanıcam. Tabii ki doktor kontrolunde veriyorum, ama bu tahlil süreçlerinde her seferinde hocamızla görüşmüyorum. Bakalım bu sefer bu iltihabı önleyebilecekmiyim? Hem geçirdikleri ameliyatlardan dolayı ilerde çocuk sahibi olmaları zor diyorlar, eee testislerin gördüğü zarar umurlarında değil.
Gerçekten şunu anlıyorumki, birbirimizi en iyi biz anlarız, Çocuklarımızın özel olduğu hep söyleniryor, ama ayrıcalıklı bir tutum yok, Gene çok uzattım. Özür dilerim. Hepiniz İyiki varsınız. Sevgiler.

Selçuk, sana yapılan bu mesane enjeksiyonu diye bahsettiğimiz şeyle "mesane boynu slingi" denilen şey aynı şeymi? Bazı kongre sonuçlarında inkontinans konusunda güvenli ve başarılı bir yöntem olduğu yazılmış, ama mesane ekstrofililerde özellikle ogmentasyonlularda olumsuz sonuçlar alındığı yazılmış, nette araştırdım. Senin ogmentasyonlu olmaman çok iyi. Dediğin gibi ekstrofinin değişik bir şekli demekki. Araştırma yapıp yapıp doktorumuza gidiyoruz, alınganlıkları oluyor bazen çok soru sormana, bu yüzden hepsi tek doktorla devam edin diye tembihliyorlar bizi diye düşünmeye başladım.:)

Üst Alt