selam cihan,
mtr dediğim şey göbekde mesanenin içine girmeyi sağlayan delik (Selçuk bu forumda daha net anlatmıştı, eski yazıları okursun) bu delik açıldığında penisten idrar gelmiyor (daha doğrusu gelmeyecek deniliyor da gelenler var) tak yapmakta da mesane yıkamakta da burası kullanılıyor, ben oğluma mesane yıkama işlemini epispadias onarımından sonra penis düzeltildi penisten sonda takarak yapıyorum. Ogmentasyon yaptırıp yıkama yaptığını söyleyene rastlamamıştım da o nedenle sana sormuştum.
İkinci olarak birşey soracağım, oğlum tek başına yıkama yapamıyor hala, eskiden katajelle sonda takıyordum, bebeklikten beri yatarak taktığımız için kendisine hiç taktırmamıştık, eline almaya da cesaret edemiyordu sondayı. Sonra bu yıl kendinden jellileri denedik oturarak daha rahat taktık. Anck bu kendinden jelliler de çok kaygan olduğu için geri çıkıyor izotoniki doldurana kadar (50 cclik beslenme şırıngalarıyla) bu yüzden o sondanın ucundaki bilezikten tutup sondanın çıkmamasını sağlıyor, ben de yıkamayı yapıyorum. Bu işlemi tek başına yapması gerek artık. Eğer sen tek başına yapıyorsan en azından yöntemi hakkında (burdan yazışmak istemezsen msn ya da face de olur) oğlumla seni görüştrmek isterim.