Metincim,
Fakültelerde işler toz duman söyliyim yani. Resmen sapıttılar son zamanlarda, başıboşluk almış yürümüş durumda. Hocalar izinli ya da istifa etmiş gözükse de derslere girip öğrencilerini, ameliyatlara girip hastaları, kaçak görüşmelerle de hastalarını bırakmadıkları için yakında kendilerini zorla kovduracaklar galiba, böylece hastalarla bakanlık karşı karşıya kalacak. Hocalar düzenli olarak yerlerinde olmadığı için, asistanlar çiftlik gibi kullanıyorlar sağolsunlar hastaneyi. Hastalar gelmiş, tahlil istiyorlarsa bakmıyorlar sonucuna, film ultrs. v.s. istiyorlar, sonucu hakkında hastaya tek kelime yok, şikayet etmekten bıktım, Ali nin tahlillerine göre hastane şartları dışında kullanılabilecek hiçbir antibiyotik kalmamış, Alideki üremelerdeki mikrop tüm antibiyotiklere direnç kazanmış bu asistanların sayesinde. Şikayetimiz oluştuğu anda yatacakmışız ki o zaman antibiyotik kullanacaklarmış. videoürodinami, üriner ultrs. ve MAG3 filimleri çektirdik, Salı günü nefrolojiye göstericez, lutfedip bişey söylerler inşallah, sadece ultrs. sonucu var "hidronefroz grade 1" (önceki grade 2ydi; biz oniki yıl önce bu grade 3tü acil ameliyata alınmıştık) sonuçlarla ilgili bana söyledikleriyle hocamıza bilgi vericem, son zamanlarda istendiği halde sonuçlarıyla ilgilenilmeyen tahlil ya da filimler yüzünden sıkıldığımı, bu asistanların kendilerini eğitmek için bizi kullandıklarını düşünmeye başladığımı, çocuğum ameliyat olmak istemediğine göre bir şikayetim de olmadıkça hocalar dönmedikçe hastaneye gelmeyeceğimizi teklif edicem. Çünkü son zamanlarda traji komik şeylerle karşılaşıyoruz. Şöyleki;
Çocuğumun tahlil sonucuna bakan asistan cerrah dirençli antibiyotikleri görünce çocuk doktoruna gönderiyor; gittiğimiz asistan çocuk doktoru mesane ekstrofiyiz deyince bize "Teşhis ne zaman konuldu? " diye oğlumu bile güldüren sorular soruyo. Oğlum bana hani bu doğumsal bi hastalıktı, doktora geçen yıl teşhis kondu desek inanacakmı diye soruyo? Bu doktorların verdiği saçma sapan ilaçlardan mikrobumuza artık ilaç da hayır etmiyo. Üstelik biz kendi kendimize şunu tespit ettik, mesaneyi sıklıkla yıkayıp, adeta tak yapıp da mesanede idrar bırakmıyomuşuz gibi yapıp, bol su içerek tahlildeki mikrop sayısını 100000lerden 15000lere düşürtebiliyoruz, hatta ürodinamiden önce son 10 gündür ilaç da kullanmayıp yıkamayı çoğaltıp "üreme yok" yazılı tahlili aldık, asistanzadeler hala öyle şey olmaz, antibiyotik baskısıyla öyle çıkmıştır, filim çekilebilir diyolar. İlaç kullanmıyoduk ki diyoruz bizi dinlemiyolar bile.
Özel hastaneler işi daha da çetrefilli, doktora emin olmadan sakın başlama derim. Bu kaos ortamında sömürülen her açıdan biz hastalarız. Asistanlar, hocalar eğitmezse eğitmesin bizi, biz hastaları kullanarak kendimizi eğitiriz diyorlar; hocalar özel hastanelere kaçıyor söylentileri de özelleri hastaların gözünde çok büyütmesine böylece daha kolay kandırılmamıza sebep oluyor, aman dikkat diyorum. Hakkında hayırlısı diyorum. Sevgiler
emine83; "fakat nasıl bi yontem uyguladıgınıda acıklamadı" demişsin
Hiç güleceğim yoktu, bu nasıl ya. Kalkıp ayağına kadar gidiyosunuz, size ne yapacağı konusunda nasıl bilgi vermez, devlet sırrı sanki. Gizemli olarak kalsın ki değeri eksilmesin mi ne yani. Bence Selçuk'a ne yaptığını o da bilmiyor o zaman. Tamamen Allah'ın bir lütfu Selçuk'un iyileşmesi, Selçuk onun başarısımı zannetmiş oluyor. Çocuğunuzu alıp gittiğinize göre size ne yapacağını netleştirip, gerekirse aynı şeyi yaptığı başka bir aileyle görüştürerek sizi ikna etmeliydi, yaptığını bilip başarısına güveniyorsa da. Sanki size anlatsalar anladığınızı kendi doktorunuza anlatıp yöntemini çalacaksınız, bu doktorlar çok egoist ben bunu anladım. Allah hepsine hidayet versin, bizlere de selamet.
Geçen gün, Cerrahpaşada sigara içerken yanımdaki doktor adayı öğrenciler aralarında şunu konuşuyordu; "Pediatri en iyi bölüm bence eğitim için; her bölümün pediatri asistanlarına bak adeta hoca gibiler, her konuda deneyimliler, şimdiki çocuklar hep problemli, büyüklere ait her hastalık çocukta var, hasta çocuk olunca sesi de çıkmıyor ne yaparsan yap, en iyi eğitim işte, ben pediatrilerden birini seçicem, millet çocuğuna da para dökerken gözü hiçbirşey görmüyo, kaderciler de çocuklarına birşey olursa yenisini yaparlar" daha fazla kalamadım yanlarında. Allah bu vicdansızlarla kimseyi karşılaştırmasın. Düşünsenize bu piskopatlardan bu memlekete doktor yetişecek, olmaz olsunlar yaaaa!!
Şifa Allah'tan, ümidimi kesmiyorum da, "doktorlara" olan güvenim çok eksildi, kullanılıyor ve aldanıyoruz gibi geliyo. İnşallah öyle değildir.