Pitstop
Allattin çelik Çocuk cerrahisi dekanı mı yoksa bölüm başkanımı ne oldu.
cem bonevar dı soyadı sanırım oda ayrıldı ordan.
şimdi hüseyin özbey adında bir Prof doktor var Çocuk cerrahisinde.
iyi yapmışsın başka hastanede tedavi olma kararı almakla mümkünse çapadan uzak durmakta fayda var.
Belkide o kişi benim nerden bilebiliriz ki
Ben sonradan bir kaç kere daha ameliyat olduğumdan çapayı çok net hatırlıyorum hatırlamaz olayım
Neyse sen genede Sekreterliğe git dosyan kesinlikle orda olmalı.
Çünkü bende senin gibi umutsuz bir şekilde gitmiştim sonradan arşivden çıkarttılar dosyamı.
Bol şans.
Pitstop bide
Hangi özel hastanede tedavi olcan doktorun adını yazman mümkün mü acaba.
------------------------------------------------------------------------------------------
Az önce şu yazıyı buldum.
İçimizden birisimi sordu bunu bilmiyorum ama paylaşmak istedim.
Engellilerbiz Forum Sitesinde ""seluk"" Isimli Ekstrofi Vezika ... - Genel - ocuk rolojisi - Doktor Sitesi
Engellilerbiz forum sitesinde ""Selçuk"" isimli ekstrofi vezika teşhisli biri 18 yıl sonra idrarını tutmayı başarabildiğini bez ve sonda kullanmadığını yazmış. ""s.ü.tıp fakültesi"" yazılı neresi belli olmayan bir hastanede tedavi olduğundan bahsetmiş. Kendisini Türkiye'de tüm çocuk cerrah ve ürologlarının da tanıdığını yazmış. Kendisine henüz ulaşamadım yazdığı mail adreslerinden. Size sormak istediğim şu: mesane ekstrofililer için böyle bir şey mümkünmü?Yani kendi kendilerine idrarını tutmak? Bu mesaj hayal ürünü olup, boşa mı umutlanırız. Pek çok Extrofi konulu toplantıya katıldım ya da sonuçlarını takip ettim, böyle bir sonuca ulaşan bir hastadan bahsedilmedi. Kendi takibimizi yapan Cerrahpaşa'ya da bunu soracağım, acaba sizin bu konuda bir bilginiz varmıdır? Değerli vaktinizi ayırıp düşüncelerinizi paylaşırsanız şimdiden teşekkür ederim.
Cevap : Merhaba,
Gunumuzde, yenidogan doneminde yapilan uygun onarimlarla ekstrofi hastalarinin 3 saate jadar kuru kalmasi ve dogal yoldan idrar yapmasi mumkun olabilmektedir.
Ayrica, primer onarimi mumkun olmayan ekstrofilerde, barsak kullanilarak yapilan mesane buyutmeameliyatlari ile, Hayat boyu ara sonda kullanmak sureti ile, 4-5 saate kadar kuru kalinabilmektedir.
Geçmiş olsun.
Dr. Tarkan Soygür