Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli oldum, ama maaşım çok düşük. İtiraz etmeli miyim?

malülen olduğu için düşük maaş veriliyor birde sigortan askeri ücretten yatmış b enimde yüzde 52 var raporum ama işkazasından nekadar verecekler bakım 24de belli olacak

Hayırlısı olsun inşallah allah hepimizin yardıcısı olsun

düşük

dün üye oldum herkese selamlar bir sorum olcaktı yeni emekli oldum 3.dereceden %47 ile 2.ay maaş alıyorum ama 750 tl 1050 tl olur demişlerdi bu konuda bilgisi olan varmı yardımcı olursanız sevinirim

%64 engelliyim 40 yaş altında olduğum için yaş çarpanına denk geldiği söylendi o yüzden 20 yılı tamamlamalımışım yoksa 17 yıl 8 ayda emekliydim 17 . Yılımı çalışıyorum yani emeklilik engelli lmak fasa füso maaşım 1245 tl çıktı engellisin paraya daha ihtiyacı olan kişisin ve bağlanan maaş bu yazık çok yazık

chefss

emekliliğini hayırlı olsun
girişin ve pirim gün sayın hangi kurumdan emekli oldum

şu an emekli olsam devlet memuru olarak net 1960 tl.alırım.20 yıl 10 ay hizmet sürem var.1.derece 2.kademesindeyim.

çalışarak aldığım maaşın yarıs bile yapmıyor.

slm teşekkür ederimn ilk giriş tarihim 01.02.1999 özel sektör toplam gün 4531

Selam arkadaşlar 01.10.1996 sgk giriş 2000 öncesi sgk 464 gün 2000 2008 arası bağkur 2480 2008 ile 2011 bağkur 1200 gün tekrar sgk başladı 2012 den sgk 2017 ye 1500 gün sgk yatan askeri ücretten yatırıldı 3. Derecede vergi indirimi var sürekli bağlanıçak maaş 700 tl mi olur bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse memnun olurum sağlıcakla kalın

Sgk başlangıcı 1996 10. Ayında giriş 1981 doğumluyum yüzde 49 la 3. Derece engelliyim 40 yas alti olduğumdan emeklilik dilekçesini 40 yaşını doldurdugumdami vericem 4080 günüm doldu geçti şuanda 40 yaşını mi bekliyecem

egemat hala ne beklıyorsun kardeş emekli olmuşsun bıle yarın ssk gıt...bekleme

40 yas alti carpani filan konusu var onu anlamadım kardesim

oyle bısey yok calısıyorsan cıkışını yap ssk gıt emeklı olursun bende 81 dogumluyum 5 ay sonra emeklıyım %42 vergı ındırımı aldım

egemat sen vergi ındırımı nı aldınmı yazmamışsında

Evet kardeşim 2016 da aldım sürekli olarak vergi indiriminı seninde az kalmış Rabbim huzurlu sağlıklı birsekilde yedirmeyi nasip etsin ins

cok saol yarın ssk gıdınce formu doldumadan once bı araştırma yap nasıl doldurulur dıye eksık doldurunca 100 tl oynuyor buda cocularla ılgılı bolum muş ...bı arastır

Emekli Maaşım Neden bu kadar düşük cevap yazarsaniz sevinirim

%60 lik vergi indirimi ve 3676 gunluk sigortam ile 1 hafta once emekli dilekcemi verdim bu gun eve sgk dan uzun bir kagit geldi icinde bir sürü oranlar fila yaziyorsu ve aylik 700 tl yaziyor du .bu kadar düşük olmasi neye baglidir .Edevlette henuz miktar gozukmuyor.
Ama 2100 tahsis kodu
Yaslilik ayligi yaziyor
Anlamadim.

.gnbf

asi_45
Primleriniz muhtemelen 2000 yılı sonrasına aittir,zira o dönemden sonraki çalışan emeklinin ABO yani aylık bağlama oranı %60'dan,%30'a düşürüldü.
Ve,malesefki,bu durum milyonlarca kişiyi mağdur edecek.

arkadaşlar bende yeni emekli oldum vergi indiriminden 4080 günden banada 995 tl maaş baglanmış allah bereket versin miletvekileri gibi çok maaşda gözüm yok onun mahşerde hesabı agır allah cc helal versin haramına muhtaç etmesin .

Yeni emekli olan arkadaşlar ne kadar maaş alıyorsunuz

Ben yaşlılık yüzde 68 süresiz bağkur esnafından emekli oldum 4320 günden elime geçen maaş 2017 ocak maaşı 992 tl bu ay zamla beraber 1050 tl oldu doğrumudur acaba yoksa maaş cokmu düşük

Merhabalar

ben böbrek naklinden malülen emeklilik için başvuru yaptım. Bu gün cevabın olumlu sonuçlandığını SSK dan öğrendim fakat maaş,ın 600tl gibi olacağını söylediler.

1650 tarım Bağ-Kur 1850 SSK. SSK en son 2500,den yattı.bağkur,dan emekli yaparız dediler. Doğrusudur? Yardımcı olursanız sevinirim

@Nakilli

İlk sgk başlangıcınızın bağkur olması ve enson sgk prim toplamınızın 2700 günü doldurmaması sebebi ile malesefki maaşınız bağkurdan hesaplanacaktır.

Fakat sgk ile görüşüp,bagkurdan sgk sürecine geçiş gününüzü yani 2700 sgk prim gününü tamamlayıp şartları yerine getirdikten sonra emeklilik talebini gerçekleştirirseniz sizin için daha sağlıklı olacaktır.
Yani bu durumda,850 gün daha sgk'lı olarak çalışıp 2700 günü tamamladıktan sonra emeklilik talebinde bulunun derim.

Konuyu daha sağlıklı olması açısından sgk ile görüşmeyi ihmal etmeyin.
Zira formdaki arkadaşlar ve ben birer sgk uzmanı olmadığımıizdan sizlere ancak görüş ve düşüncelerimizi sunabiliyoruz.

Malulen emeklilikte en son hangi statüden prim ödendiyse ordan emekli olunur. Son 7 yıl kuralı malulen emeklilik için geçerli değildir.
4a dan emekli olmak için 4a lı bir işe girin ve malulen emeklilik başvurusunu 4a olarak yapın.

@Ziyaretçi77 @Nakilli'nin msj'ını tam olarak okuduysanız,priminin enson 2500 den skg'lı olarak yatmış olduğunu görürsünüz.

Bu durumda,ya benim söylediklerimde doğruluk payı var,yada sizin söylediklerinize göre sgk'nın bir yanlış hesaplaması var sanırım.

En doğru olan @Nakillilli'nin durumu sgk'ya giderek net olarak öğrenmesidir.

İşten ayrılınca Ziraat odası kaydım devam ettiği için otomatik olarak tarım Bağ-Kur devreye girmiş.600 civarında maaş bağlanır dediler doğrumudur

@Nakilli

Dedikleri muhtemelen doğrudur. Anladığım kadarıyla malullük tespiti için başvurmuşsunuz ve malul olduğunuza malullük aylığı bağlanabileceğine karar verilmiş. Henüz tahsis talep formu doldurmamışsınız.

Öncelikle Tarım Bağkur u kapatın. 4a lı işe giriş-çıkış yapın 4a malullük aylığı için tahsis talep formu verin. 4a lı olarak bir miktar daha fazla aylık bağlanacaktır.

3600 günle emekli olan tanıdık bir ev hanımı bile 1400 alıyor şu an.

2022 emeklilik maaşı

merhabalar %85 raporla emekli oldum, baglanan maaş 940 tl gibi bir miktar dogrumudur 1. derece hakkazanan biri için az değilmi:) bilgilendirirseniz sevinirim, bu süreç hakkında pek bir bilgiye sahip değilim teşekkürler

blade33

merhaba

siz muhtemelen malülen emekli olmuşsunuz. malülen emeklilik aylığı yaşlılık aylığından düşük bağlanır. tabii miktar ilk sgk girişi ve prim günü ilede alakalıdır. en yüksek abo 1999 yılı öncesi için yüksektir. 1999 dan sonra işe giriş yapan sgk lılara genelde düşük aylık bağlanıyor.

Merhaba arkadaslar bende 4.8.2017 de emeklilige ankaradan basvurdum hala bir cevap yok.bilgi alabilecegim bir merci var mi acaba.daha ne kadar sürer bu işlem

Üst Alt