Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli oldum, ama maaşım çok düşük. İtiraz etmeli miyim?

Kisaca tum kazancini topla. Prim gunune bol. Gunluk kazancini bulursan ve bunu 30 gun ile carparsan ve bu cikan sonucu da aylik baglama orani olan yuzde otuzla carparsan sonuca buyume hizi ve katsayisinida eklersen alacagin maas bu olur. Prim nekadar yuksek olursa kazancinizda maasiniza o kadar artar. Saygilar hurmetler sevgilerle

Oradan hesaplayamadim emekli olduğum için hesaplanamıyor diyor.yarın ilk isim o gidip itiraz dilekçesi vercem
Teşekkürler

@metin1433

bencede bir sorun var gibi duruyor.göstergeniz 11275 en az 500 tl eksik olabilir diye düşünüyorum.maaşı tekrar hesaplatın bence.

peki maaş bağlama öncesinde herhangi bir siteden maaş hesaplattınız mı?

örneğin emekli-maasi.com sitesinden?

ozgurmeric74 ..özgür bey..o siteden hesapladıgımda bu rakam çıkıyor..dediğiniz gibi gösterge 11275.yanlış oldugunu düşünüyorum..tekrar hesaplanmasını istemelimiyim sizce?? Emekli Maaşınız 1.721,10 Ek Ödeme 68,84
Toplam 1.789,94

metin1433
benim gösterge 9475 sizden 100 tl fazla alıyorum.sizin fazla almanız gerektiğini düşünüyorum.

2 / 2018 Dönemi için 110... Tahsis Numaralı 4A Emekli Ödeme Bilgileriniz
Ad HASAN Soyad ER Sicil No ...Ödeme Dönemi 201801 Ödeme Günü 21 Net Aylık Tutarı 1192.46 TL Aylık Tutarı 1163.74 TL Ek Ödeme Tutarı 46.55 TL Sosyal Yardım Zammı 0.0 TL Birikmiş Ödeme Tutarı 0.0 TL Kesinti Tutarı 17.83 TL Kesinti Detayları
Kesinti Türü Kesinti Miktarı İLAÇ KESİNTİSİ 0.83 TL MUAYENE KESİNTİSİ 14 TL REÇETE KATILIM PAY 3 TL
2 / 2018 Dönemi için 810.... Tahsis Numaralı 4A Emekli Ödeme Bilgileriniz

Ad HASAN Soyad ER Sicil No:....Ödeme Dönemi 201801
Ödeme Günü 21 Net Aylık Tutarı 579.72 TL Aylık Tutarı 552.11 TLEk Ödeme Tutarı27.61 TL
Sosyal Yardım Zammı 0.0 TL Birikmiş Ödeme Tutarı 0.0 TL Kesinti Tutarı 0.0 TL

malulen : 1210,29 işgörememezlik ödeneği : 579,72 ikisinin toplamı net :1790,01 tl alıyorum

emekli maaşı.com adresinden yaptığım hesapta isemalulen : 1186,83 tl işgörememezlik %79 göre : 1089,12 çıkıyor

emeklimaaşı.com a göre toplam 1186,83 + 1089,12 =2275,95 almam gerekiyor ama şuan aldığım 1790,01tl sizce normalmi

şunuda belirteyim işgörememezlik ödeneğimin yarısı malulen emekli olunca kesildi herkesin kesiliyormu bu paylaşımı bilgi amaçlı yaptım karşılaştırmak bahabında Bütün arkadaşlara teşekürler eksiğim kusurum varsa kusuruma bakmayın lütfen....

erdogan hasan

maaşın doğru hesaplanmış . yüksek aldığın maaşın tamamı düşük olan maaşın yarısı bağlanır forumda bununla ilgili çok açıklama yazdım . senin sürekli iş göremezlik gelirini ikiye bölüp bağlamışlar herkese bu şekilde bağlıyor sgk

Bu bakmakla yükümlü ne demek mesela ben bakmakla yükümlü kimse Yok yazıyor .ama 3 çocuğum ve eşim var . Nasıl oluyor bu bakmakla yükümlü

verdiğim linkten alıntı

ALT SINIR YÜZDE 35

5510 sayılı Kanunun Gelir ve aylıkların düzeltilmesi, yükseltilmesi, alt sınırı, ödenmesi ve yoklama işlemleri başlıklı 55inci maddesinde şöyle denilmektedir:

Bu Kanuna göre sigortalıya bağlanacak aylıklar ile ölen sigortalının hak sahiplerinin aylıklarının hesabına esas tutar, çalışma sürelerindeki her yıl için 82nci maddeye göre tespit edilen prime esas günlük kazanç alt sınırları dikkate alınarak, talep veya ölüm yılına ait Ocak ayı itibariyle 29uncu maddenin ikinci fıkrasına göre belirlenen ortalama aylık kazancın yüzde 35'inden, sigortalının bakmakla yükümlü olduğu eşi veya çocuğu varsa yüzde 40'ından az olamaz. Hak sahibi kimselerin aylıkları; hak sahibi bir kişi ise bu fıkraya göre hesaplanan alt sınır aylığının yüzde 80'inden, hak sahibi iki kişi ise yüzde 90'ından az olamaz. Uluslararası sosyal güvenlik sözleşmeleri gereğince bağlanan kısmı aylıklar için bu fıkra hükümleri uygulanmaz.

eş çocuk oluyor bende de yüzde 40 olması gerekir ama yüzde 30.6
40 mı olmalı maaş hesabında

erken emeklilikte de normal emeklilik te baz alınan şeylermi alınıyor...1988 giriş 5670 prim 25 yıl çalışma ile örneğin bana ne kadar maaş bağlanır erken emekli olsam??...teşekkürler..

Herkese merhaba belki fikir veren olur diye yazmak istedim benim 2000 öncesi prim gün sayım 1960 ödenen 7000 tl kardeşim yeni emekli oldu onun 2000 öncesi prim günü 1700 ödenen 5000 tl ama benim abo 56.30 onunki 59.80 bu durumda benim aylık bağlanma oranım daha yüksek olmak zorunda değilmi

Hayyıldız

sende engelli emekli değilsin yaşlılık aylığı alıyorsun anlamı normal emeklisin aylık bağlama oranına göre düşük olmuş

Hay.yıldız öncelikle cevap yazdığınız için teşekkür engeliyim.diye yazmadım fikir olsun bilen biri çıkar diye yazdım maaşım neden düşük diye sormadım 2000 oncesi prim gun sayim 1960 ödenen 7000 tl kardeşimin 2000 oncesi gunu 1700 odenen primi 5000 tl bu durumda 2000 öncesi aylik baglama orani benim yuksek olmasi gerekmiyormu onu sordum

Ayezka

Eğer engelli emekli olsa idin engeline göre yüksek maaş alırdın aldığın maaş yaşlılık aylığı ise normal emeklisin

SM-N750 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ayezka

Verdiğin bilgiler çok sınırlı olduğu için yorum yapmak zor. Toplamda kaç prim günün (dönemleri ile birlikte) ve toplam prim kazancın ve buna bağlı ne kadar maaş bağlandığı bilgilerini verirsen daha sağlıklı yorum yapılabilir.

Engelli emekli maaşları

Ya ben bu emekli maaşından hiç birşey anlamadım ya şimdi ben 15 yıl çalışcam ve emekli olucam alıcagım 600 tl maaş bu ne dir ya hayırdır bu devlet niye böyle yapıyor herşeyden kısıyor zaten bide bundan kısıyor özür dilerim ama biz ne bok yicez ya

betemam2...saygıdeğer ekonomi ve çalışma bakanlarımıza göre,devlete en büyük yükü emekliler getiriyormuş!!!...sayıları 4 milyona yaklaşan elin halkı bedava beslediğimiz suriyeli mülteciler değil...kullandıkları bedava elektriği bize mal edilen doğunun halkı değil...emekliler yükmüş!!

bulent73

Ya kardeşim sana yaşlılık aylığı bağlanmış onun için maaşın az yani normal emeklisin kademeli engelli emekli olmalı idin

SM-N750 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mehmed=gür...hocam yanlış geldin,ben emekli falan değilim...ama bu sene içinde erken emekli olacağım inşallah bi aksilik çıkmasza:)

Bende engelli çalışan olarak geçen yıl emekli oldum ilk maaş 999 tl geldi :( şaka gibi. ..
Bu yıl ancak 1160 oldu :(
Engelli bu maaş la tek başına mümkün değil geçimini sağlayabilmesi :confused:

iyi günler arkadaşlar, ben vergi indiriminden yaşlılıktan emekli oldum durum aşağıdaki gibidir acaba hesaplamalar doğrumu! şayet yanlışsa ne yapmam önerilir, şimdiden vereceğiniz bilgi için teşekkür ederim.

Aylık Başlangıç Tarihi 01.10.2017
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 71.00
2000 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 43.44
Toplam Gün 7820
Göstergesi 9475
Aylık Tutarı 1,151.19
Birikmiş Aylık Tutarı 0
Ek Ödeme Tutarı 46.05

ödeme günü 22

3600 günde emeklik için başvuru yapmıştım 1 ay kadar oldu adresime emekliliğin kabul olduğu maaşın belirttiğim bankaya yatacağı şeklinde bi yazı geldi aylık 940.00 tl felan yazıyor bundan 1 hafta önceydi sanırım devlet büyüklerinden birisi en düşük emekli maaşı asgari ücret olacak dediler. bu ne anlama geliyor ??

bu maaş benim 3600 günde emekliliği kapsıyor mu ? ve ne yapmam gerekli

ve ben şöle bişei de duymuştum bankadan ilk maaşınızın yatırıldığını görüp çekmeden önce SGK na gidip maaş güncellemenizi isteyin diyorlardı bu ne anlama geliyor bende mi öyle yapmalıyım ?

aşağıdaki paylaştığım video gerçek mi?

ben 3600 günde yeni emekli oldum maaşım 940 tl felan yazıyor fark ne ?

https://www.youtube.com/watch?v=_EPaLrLpbOw

Engelli maaşı 628 tl olurmu

SLM. ben 1969 dogumluyum 1991 de ssk girişim var 2002 den 2011 e kadar tarım sikortası ödedim

2011 den 2016.ya kadar esnaf bagkuru ödedim.20.06.2016. dan.30.07.2017.ye kadar.ssk çalışanı idim

10.08.2017 kaza geçirdim el parmaklarımı kaybettim oran indiriminden emekli olmak için sgk ya 09.01.2018 de evrakları verdim 5300 günüm çıktı dün mesaj geldi %45 den yaşlılık aylıgı baglanmıştır diye sgk ile görüştüm

628 tl maaşmı olur diye yeni emekliler böyle yapacak birşey yok dediler dogrumu yardım

Emekli aylığının düşük bağlandığını düşünüyorum. Nasıl itiraz edebilirim?

ARKADAŞLAR MERHABA 1999 SSK GİRİŞİM, %44 ENGELLİ RAPORU, VE 5600 GÜNÜM VAR EMEKLİ MAAŞIM BAĞLANIRSA KAÇ PARA OLUR 18 YILDAN EMEKLİĞİ DOLDURDUM NE KADAR EMEKLİ MAAŞIM BAĞLANIR ? BU KONU HAKKINDA BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ TŞK.

1999 öncesi 41 günüm var
2000-2008 2497 gün
2008 10 sonrası 3099 günüm var

Emekli aylığım vergi indirimden 1200 tl bağlandı. Düşük olduğu tahmin ediyorum itiraz edicem bu işden anlayan arkadaşlardan yardım almak istiyorum. İtiraz etsem maaşım yükselirmi yada sizce maaşım düşükmü veya nekadar almam gerekir.

Bu konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum..

Emekli maaşları arasındaki farkı artıran 'karma hesap sistemi' rafa kaldırılacak

[FONT=&quot]Tek bir hesaplamaya geçilmesi gündemde. Bu şekilde, yeni emekli olacaklara bağlanacak maaş yükselecek.
[/FONT]

[FONT=&quot]Türkiye'de emekli maaşı hesabında 3 ayrı formül bulunuyor. En yüksek aylık bağlama oranı 2000 yılına kadar olan çalışmalar için uygulanıyor. Onu, 2000- Eylül 2008 arası izliyor. En düşük aylık bağlama oranı ise Ekim 2008'den sonrası için uygulanıyor. Ekim 2008 sonrasında sigortalılık süresi uzadıkça, özellikle asgari ücret üzerinden prim ödeyenlerin bağlanacak maaşında düşüş yaşanıyor. Şimdi bu karma emekli aylığı hesaplanma sistemi yerine bütün dönemleri kapsayan tek bir emekli aylığı hesaplanma sisteminin getirilmesi gündemde. [/FONT]
[FONT=&quot]MAKAS KAPANACAK

[/FONT]

[FONT=&quot]Milyonlarca kişinin beklediği düzenleme hayata geçirilirse, halen çalışanlara emekli olurken bağlanacak maaş yükselecek. 2000 yılı öncesinde emekli olanlarda en düşük SSK emekli aylığı bin 389 lira seviyesinde bulunuyor. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlarda ise en düşük maaş 860 lira. Tek hesaplama sistemiyle bu tablo değişecek. 2008 sonrasında çalışılan dönem uzadıkça maaş düşmeyecek. 2000 öncesi ve sonrası arasındaki makas kapanacak. [/FONT]
[FONT=&quot]TEK ÇATI, İKİ SİSTEM [/FONT]
[FONT=&quot]Emekliler ayrıca kuruma göre farklı zam sisteminin de sona ermesini istiyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine başka, memur emeklilerine başka zam yapılması uygulamasına son verilmesi talepleri var. Enflasyona endeksli zam alan SSK ve Bağ- Kur emeklileri, memur emeklileriyle eşit zam istiyor, tüm emeklilerin zamlarının toplu sözleşmeyle belirlenmesi beklentisini taşıyor. [/FONT]
[FONT=&quot]BİRİ 1.485, DİĞERİ 936 TL [/FONT]
[FONT=&quot]Üç farklı hesabın ortaya çıkardığı durumu anlamak için taban maaşlardaki farka bakmak yeterli. Taban maaş emekliliği hak edenlere bağlanan en düşük maaş demek. 2000'den önce emekli olan SSK'lının en düşük aylığı bin 485 lira. Bu aylık 2000-2008 arası için bin 165 lira, 2008 sonrası için 936 lira. 9000 gün prim ödeyen Bağ-Kur'lunun taban maaşı ise bin 330 lira. [/FONT]
[FONT=&quot]300 LİRALIK ARTIŞ OLUR [/FONT]
[FONT=&quot]Emekliler, 550 lirayı aşan maaş farkının kapatılması çağrısında bulundu. Bir milyondan fazla üyesi olan Emekliler Derneği'nin Başkanı Kazım Ergün, sorunun çözümü için şöyle bir öneri getirdi: Mesela 2000 sonrası emekli olanların alt sınır aylık bağlama oranı yüzde 35'ten yüzde 60'a yükseltilirse, güncellenme katsayısı olarak büyüme oranının da yüzde 100'ü dikkate alınırsa, emekli aylıklarında yaklaşık 300 liralık artış olur.

Hayırlısı Olut İnşallah.[/FONT]

seçim yaklaşıyor o yüzden bu tarz haberleri çok duyarız. Siz yine de inanmayın ben bu hükümetin bunu onaylayacağını hiç sanmıyorum zaten 2008 de kendileri düşürdü aylık bağlama oranı %30 lara akıl var mantık var tekrar yükseltirler mi hiç sanmıyorum. daha seçime kadar bayram ikramiyeleri dedikodusu da duyarız her bayram bir maaş yada yarım maaş gibi

asgari ücretin altında emekli maaşı bağlanması zaten başlı başına bir hata ve bu halk bunu bile sorgulamaktan aciz. ağlamayan bebeğe emzik vermezler hakkınızı her türlü arayın tek bir çatı altında toplanın sokağa çıkın maaşlarımız neden düşük diye hesap sorun yoksa hiç bir şey düzelmez.

Merhaba ben Ahmet yeni emekli olucam engeli yüzde68raporum var sigorta girişim 2000yılı pirim gün sayım4200bana sölenilen 1008 tlalacaksın bana baya düşük geldi ne yapmam lazım

Üst Alt