Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emniyete atananların izleyeceği prosedürler nelerdir?

Merhabalar, Nisan'da göreve başlamıştım. Bugün Türkiye.gov adresinden hizmet bilgime baktığımda 4c hizmette göstermişler. 4c hizmet ne demek internette baktım emekli sandığı veya özellikle geçici işçi statüsü gibi şeyler yazıyor, bilgisi olan var mı acaba?

hacklan 4c Memurlara ait emekli sandığı demek hayırlı olsun
darısı emek verip bu anı yaşamak isteyenlerin başına inşallah

Teşekkür ederim hepinize. Skolyoz23 "darısı emek verip bu anı yaşamak isteyenlerin başına inşallah" Çok güzel yazmışsın amin diyorum :)

İdari izinli olup bayramdan sonra için işe çağırılan oldu mu

Daha genelge çıkmadı o yüzden çağırmamışlardır

2 Nisan da engelli emeklilik başvurusu yapmıştım kurumuma hala sonuçlanmadı neden bu kadar uzun sürdü acaba bilen var mı ? :(

Ben 1 Haziranda tüm kurumlarda çalışma pandemi sürecinden önce ki hallini alacağını duydum tabi belli olmaz ama tablo onu gösteriyor

Senak
15 haziran diye biliyorum

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Herkese merhaba ve hayırlı bayramlar
atananlardan raporu tekrar yenilenenler oldu mu? Rapor yenilenmesinde nasıl bir prosedür oluyor?
Ben agır konik hasta olduğum için pandemi sürecinde hastanelrın benim için hayati bir risk taşıdığını, hem sğalık bakanlığının hem de kendı doktorumun beyanlarını göstererek yenılemenın mümkün olamayacağını belirtim memur arkadaşa. Bir sorun teşkil edebilir mi?
Bir de güvenlik soruşturması hala devam eden var mı? Uzun yıllar devam eden mahkemeler bun engel olur mu? Yasal bir hak talep edebilir mi atanan bireyler?
Teşekkürler...

Liberty1903
Sağlık dairede levent hoca varken. Kesin sorun olur.

Liberty1903

Merhabalar arkadaşım, öncelikle hayırlı bayramlar.
Mahkeme diye bahsetmişsin yazmak istedim. Moralini bozmak gibi olmasın benim de 8 yıl önce biten mahkemem yüzünden Güvenlik Komisyonuna gönderilmişti dosyam. Eylülden beri yemin ediyorum daha yeni cevap geldi ve maalesef Atama İptal Onayı verdiler. 7 ay komisyon sonucunu bekledim. Komiser Hanım “2020 atamalarında da sizin gibi çok kişi var, onlar da beklicek” demişti.
Ceza almadığım halde atamamı yapmadılar ve mahkeme için avukata vekalet verdim. Adli izni bekliyoruz haliyle
Düşün yani ben de 2018/2 atamasıydım hala sürünüyorum.
Önce rapor ile ilgili sıkıntı oldu. Hakem hastaneye gönderildim raporu aldım ve sonrası bekle Allah bekle.
Ayrıca pandemi mandemi hak getire. Rapor istedilerse ne zaman götürürsen o zaman ona göre işlem yaparlar.

Rabbim yar ve yardımcın olsun senin de....
Hayırlı bayramlar

@tato78

Kim olduğunu bilmiyorum. Nasıl öğrenebiliriz?
Sağlık daire başkanlığında müdür. Herşeye sorun çıkarıyor. Benim atamımı iki sefer iptal ettirdi. Şimdi mahkemelerde sürünüyorum.

@ladybird
Mahkeme dosyanız açılmadı mı daha? Öncelikle yürütmeyi durdurma isteyecek avukat. Adli tatil geliyor. Her halükarda eylülden sonrayı bekleyeceksinizmalesef. Emniyeti yazdığım güne lanet olsun

İdare mahkemelerinde eğer birden fazla kalem varsa (1. idare -2.idare gibi) nöbetçi mahkeme olur eğer tek mahkeme kalemi ise adli tatil olmaz. Ayrıca yürütmeyi durdurma talepli dosyalarda 15 gün içinde ara karar verilmesi gerekir. Bu ara kararda da büyük ihtimalle EGM den savunma isterler. Savunma süresi de 30 gün olarak verirler ve kurumlar genelde son güne kadar bekletir. Daha sonra senin dava dilekçen ve savunmaya istinaden mahkeme YD Kabul veya RED verir. Dava görülmeye devam eder. atama davalarında yargıda hedef süre 300 gündür.
İyi bir Avukat bulursunuz inşallah. benden küçük bir tavsiye açtığınız davayı duruşmalı açın derim. Bu arada 15 Harizan da Aliyelerin açılması düşünülüyor.

matheusus
Evet avukatım da böyle anlattı bu prosedürü, teşekkür ederim. Fakat Emniyet Eylülde elden teslim ettiğim halde 7 ay sonra cevap verdi. Aceleleri yokmuş. Bir şeyi yetiştirmeye çalışan bi kurum değilmiş de miş. Yeni arkadaşların içinde de sizin gibi olan var onlar da bir yıl beklicek demez mi? Vay halimize.
Ben nöbetçi mahkemelere idari mahkeme kapsıyor diye bilmiyordum teşekkür ederim bilgi için.

tato78
Yeni cevap geldiği için evrakları hazırlayıp anca gönderdim ve haziranın ilk haftası açarız dedi avukat.
Adli Tatil 17 Temmuda başlıyor ama kimisi diyor bu yıl olmayabilir işler birikti, kimisi diyor her şey olduğu gibi devam eder. Kısmet artık. 7,5 ay belirsizce beklemektense süresi olan bi şeyi beklemek daha iyi bence.
Sizin mahkeme kaç ay sonra sonuçlandı?

Sadece yürütmeyi durdurma kararına red geldi. 5.5 ay civarında

matheusus
Çok teşekkür ederim tavsiye kısmını şimdi farketmişim.Zaten avukatım da o şekilde demişti ve 1,5 yıldır biriktirdiğim bütün evrakları gönderdim. 53 sayfa falandı düşünün artık. Yok rapor yok dilekçeler yok iptal onayları, yazışmalar vs ben saklıyordum zaten.
Benim cezam yoktu para cezası bile verilmemişti. Sicil kaydı çıkmıyor ama arşiv kaydı varmış bilmiyordum bilseydim o kadar sürede zaten sildirilebiliyormuş. E devletten bakıyordum meğersem belge oluşturmak lazımmış. Valla bilmiyordum insanın resmi işlerle işi olmayınca aklına da gelmiyor. Tamamen benim hatam, bu konudaki cahilliğim işte. Gerçi Emniyet sildirseniz de biz başka yerden alıyoruz dedi ama yine de silinmesi daha iyi olurdu. Dediğim gibi rapor kısmını halletmiştim. İnşallah mahkeme ile görevime başlarım. Dualarınızı bekliyorum.
Bu arada hedef süre 300 gün derken en fazla bu kadar mı sürer demek istediniz? Aman aman yüreğim kaldırmaz sanırım 🤣 Şaka bi yana inşallah hayırla sonuçlanır 🙏🏻

Sürekli kronik hastalık olan raporları emniyet müdürlüğü neden yeniden istiyor ben hala onu anlamdım. Bu raporun neresini yenilemeniz gerekebilir ki? Yani istediği şey nedir belli değil. Raporu bu sene ya da son iki senedir yenilenen arkadaşlar, emniyet için ekstra bir tanim mi veriyor hastane? Raporları yenileyen arkadaşların raporları ne şekilde degilsiklik yapılmış buna bir cevap yazabilir mısınız?
Psikolog olarak atanan arkadaşlar hala bekleyenler var mı? Cevap yazan veya yazabilecek arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Liberty1903
Mutlaka eksiklik vardır da o yüzden istiyordur. Yaşadığınız ildeki emniyetteki memurlar bilgi vermedi mi?
Eğer 2019 dan önceyse yeni formata göre istedikleri için olabilir.
Kurul Onayında eksiklik varsa o olabilir.
Süresi geçmişse vs vs.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar 2020 Emniyet Genel Müdürlüğüne (Pomem ve Pmyo dahil) PSİKOLOG olarak atanan ve göreve başlayacak arkadaşlar için bir whatsapp grubu oluşturduk. Dileyen mesaj atabilir davet linkini paylaşabilirim.

Senak ben girmek istiyorum gruba
Bir de siz işe başlamıştınız sanırım nasıl memnun musunuz neler yapıyorsunuz?

Merhabalar. Dosyası komisyona gönderilen yenilerden biri de benim üstelik ben ne nedenden neye dayandığını bile bilmiyorum. 7 aydır sonuç bekliyorum bu durumda sadece red cevabı İçin bile bir yıl mı bekleyeceğim? Çok üzüldüm sizin için de meler yaşadığınızı neler hissettiğinizi o kadar iyi anlıyorum ki.

Üst Alt