Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En Son Hangi Kitabı Okudunuz ?

"Küçük Düşler Büyük Umutlar"

Hayatın içinden 3 kadın ve onların düşleri ve umutlarıyla birlikte dostluk hikayesi.

Havanın sıcaklığından mıdır nedir sanırım uzaklaştım kitap okumaktan... En son "Sevmek Zorunda Değilsin Beni " adlı kitabı okudum..

Nana Emile ZOLA

Nana'da bir orospuyu anlatır Emile Zola. İlk bölümde Nana'nın bir tiyatro oyuncusu olarak yükselişi, ikinci bölümde ise bir orospu olarak düşüşü sergilenir.

Sabah Uykum - Ahmet BATMAN

Sabah uykusu kadar sevebileceği birisi lazım insana... Sen gibi, senin gibi, birazda sana benzeyen...

Herkesin kendinden bir şeyler bulacağı bir kitap, elinizden bırakamayacağınız, bir solukta okunacak birbirinden güzel 220 sayfa...

Haliç'te Yaşayan Simonlar Hanefi AVCI

Kitap iki bölümden oluşuyor. Devlet başlıklı ilk bölümde, yıllarca devlete hizmet etmiş bir güvenlik görevlisi olarak geçirdiği fikirsel dönüşümü, bu dönüşüme neden olan olayları okurlarla paylaşıyor. Bu fikirsel dönüşümün sonucunda Avcı artık, uzun yıllar mücadele ettiği, sisteme muhalif grupların demokratik ve sağlıklı bir sistemin olmazsa olmazı olduğuna, farklı fikir ve düşüncelerin topluma zarar değil, ancak bir zenginlik katacağına, güvenlik sorununa indirgenen Kürt sorununun ancak demokratik hak ve özgürlükler alanının genişletilerek siyasi yollarla çözümlenebileceğine ve ordunun batılı ülkelerde olduğu gibi siyasetin dışında kalarak güçlü bir ordu olabileceğine inandığını açık yüreklilikle ifade ediyor. Avcı, bu kitabı yazmaktaki önemli amaçlarından birinin, böyle köklü bir değişim yaşamasına neden olan mesleki tecrübelerini aktararak, çok geniş bir kriminal yelpazede çalışmış olmanın verdiği donanımla kendinden sonra geleceklere yol göstermek olduğunu belirtiyor.

Cemaat başlıklı ikinci bölümde ise Avcı devletin çeşitli kurumlarına nüfuz etmiş cemaat yapısının son zamanlarda meydana gelen olaylardaki (özel yetkili mahkemelerin sürdürdüğü tahkikatlardan, telefon dinlemelerine, vs.) rolünü ortaya koyuyor. Cemaatin polis, ordu, MİT, jandarma, yargı ve diğer devlet kurumları içerisinde ayrı bir hiyerarşik örgütleme kurarak ve bu teşkilatların sistemlerini bozarak çalışmalarını engellediğinden, üstüne üstlük bu teşkilatların personeli arasında ayrım, güvensizlik ve düşmanlık yaratarak kurumları içerden ve tamir olunmaz biçimde yaraladığından bahsediyor. Bugün özellikle özel yetkili mahkemelerce yürütülen tahkikatların, arka planda cemaatin talimatı ile Emniyet İstihbarat Şubesindeki unsurları ve cemaate bağlı savcılar desteği ve zorlaması ile yürütüldüğüne, yürütülürken hukuksuz işlemlerin yapıldığına dair ciddi emareler olduğunu iddia ediyor. Tüm bu iddialarını, delilleriyle sağlam bir zemin üzerine inşa ediyor.

Peter Pan Ölmeli - John Verdon

Dave Gurney'in eşsiz zekasıyla yakalanan bir seri katil ve aralarında geçen kovalamacayı anlatan mükemmel bir gerilim romanı. John Verdon'un Aklından Bir Sayı Tut adlı gerilim romanından sonra okuduğum 2. romanı. Arada çıkan 2 romanını da hiç zaman kaybetmeden sipariş ettim. Bakalım onlarda Dave Gurney'in hangi kovalamacalarına tanık olacağım...

Uçurtma Avcısı Khaled HOSSEİNİ

Emir ve Hasan, Kabil'de monarşinin son yıllarında birlikte büyüyen iki çocuk... Aynı evde büyüyüp, aynı sütanneyi paylaşmalarına rağmen Emir'le Hasan'ın dünyaları arasında uçurumlar vardır: Emir, ünlü ve zengin bir işadamının, Hasan ise onun hizmetkârının oğludur. Üstelik Hasan, orada pek sevilmeyen bir etnik azınlığa, Hazaralara mensuptur. Çocukların birbirleriyle kesişen yaşamları ve kaderleri, çevrelerindeki dünyanın trajedisini yansıtır. Sovyetler işgali sırasında Emir ve babası ülkeyi terk edip California'ya giderler. Emir böylece geçmişinden kaçtığını düşünür. Her şeye rağmen arkasında bıraktığı Hasan'ın hatırasından kopamaz.

Apartman Emile ZOLA

Çok namuslu ve elit insanların oturduğu bir apartmanda kiracı olarak gelen kahramanımızın yaşadıklarını konu alıyor.

CENNETİN RENGİ
Muhteşem ötesi bir kitap içinde herşey var...
Soluksuz okudum ben...
İçinde herşey var

İLK SON ÖPÜCÜK- ALI HARRİS

Senden Önce Ben kitabıyla ortak özellikleri olduğuna inanıyorum...
İlk Son Öpücük daha tutku dolu bir kitap her öpücüğün değeri bilinmiş..
Ama malesef ki her iki kitapta adamlar ölüyor burada ötenazi yok kanserden ölen bir adam var fark olarak ve kadınlar hayatına devam ediyor....
Kitaptan hoşuma giden bir kısımı paylaşıyorum....

BunfiJFCUAAPj4P.jpg

Gözlerini Sımsıkı Kapat - John VERDON (okumaktayım)

Dave Gurney'e çözmesi için gelen kesik başlı gelin cinayeti gelir ve eşsiz zekasıyla çözümlemeye başlar...

Şuan okuduğum ise;
MUTSUZ OLMAK GÜNAHTIR / MUSTAFA ÇAY

Son 30 sayfam :D

Bir kitap daha bitti
Mutsuz olmak günahtır kitabı bittikten sonra
Yeni bir kitaba başladım Cuma akşamı başladımdı şimdi bitti sıcağı sıcağına...

kalp-yanlizca-iceriden-acilan-bir-kapidir-jan-philipp-sendker-koridor-yayincilik.jpg

gerçekten bırakamadığım merakla sonunu beklediğim bir kitap oldu sürükleyiciydi...

Şimdi yeni bir kitaba başlıyorum 7 ödül almış yazarların yılın kitabı diye bassettikleri BABAMI BEKLERKEN...
Bakalım nasıl bir serüven içine giriyorum

YÂR İLE BAYRAM - DR. AHMED ÇAĞIL

SEMERKAND YAYINLARI

Şiddetle tavsiye ediyorum : okuyun lennn :))))

Bin Muhteşem Güneş Khaled HOSSEİNİ

Afganistan’da yaşanan savaşın insanların hayatlarını nasıl mahvettiğini anlatıyor. Bunu yaparken de Meryem ve Leyla adındaki iki kadının hayatından kesitler sunuyor.

Buraya yazmayalı epey olmuş.

Neler okumuşum bu arada ;

"Selanik'te Sonbahar" : Kitabın sonlarına yaklaştığımda bıraktım okumadım. :mad: Bir daha Tuna Kiremitçi kitabı almayacağım.

Yine bitirmediğim ve beklettiğim bir kitap var ; "Mustafa Kemal'in Romanı- Acılar Masal Oldu". Yılmaz Gürbüz'ün ödüllü tarih kitabı. Ruh durumum elvermedi bitirmeye, tarihteki o hainlikleri günümüzde aynen görmek içimi bulandırıyor, sonraya bıraktım. Ama mutlaka okuyacağım.

Ahmet Ümit 'in "Beyoğlu'nun En Güzel Abisi" bitti. Yine bir Nevzat Komiser ve ekibinin hikayesi.

Jojo Moyes " Sevgilimden Son Mektup"... Güzeldi.

Engelliler.biz sinema klübünde bahsettiğim , "Aynı Yıldızın Altında" .. Mutlu sonla bitmiyor maalesef.

8eeaa2f4-06f4-46e5-b4a7-3ff0bd74f9f3.jpg

Betül ablamın hediyesinin ilk bölümünü okudum ama şuan elimde

Sarah Jio var

"Son Kamelya" :)

Atatürk öldü mü, öldürüldü mü? (Hakan Yılmaz Çebi'nin önsözüyle.. Musa Göktürk ve Hasan Ali İzzet )
Empati (Adam Fawer)

Serinin tersinden başlamışım :D
Kitap_3535203.jpg

Peter Pan bitti hız kesmeden

f6ad703c-ad70-41f6-b0d4-12f06de11a0d.jpg

Sırada
Aldatmak Paulo Coelho var...

Şeytanı Uyandırma-John Verdon

John Verdon'un yazdığı mükemmel gerilim romanlarından biri, 10 yıl önce işlenmiş seri cinayetleri de ancak Davey Gurney gibi deha biri çözerdi...

Şimdi de Nazan Bekiroğlu'nun Nar Ağacı'nı okuyorum, güzel bir başlangıç yapılmış...

Sirine;

Harika bir kitaptır Peter Pan Ölmeli, bence diğerlerini de okuyun :)

tersten başladığım için şey olmaz mı ki :)

Üst Alt