Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelimi Seviyorum Çünkü; Projesi

Diger insanla hizmet veriyoruz zaten bu sitede, kendi gibi sorunlari olan birilerini bulmak konusmak, bilgi alisverisinde bulunmak cok guzel.goglee beni buraya ilk getirdiginden beri kendime cok sey katti, hatta bu sitedeki paylasimlar beni emekli etti.insan engelini sevmez fakat bazi arkadaslar engelli diye, herseyde indirim olsun, yan gelip yatalim, devlet bakim. Parasi cok versin, kendini soyutlayip hatta engelli partisi bile kuralim diyenler var.insan engeli ile degil kendi ile barisik olmali barisik olmadinmi karsidan hep negatif elektirik alirsin keskin sirke kupune zarar.engelli olupta hayatta bir cok basarili insan var, bu arkadaslar biz istedigimiz icin basarili olmadilar kendi istedikleri icin.hayat bir mucadeledir bu mucalede ya varsindir yada yoksundur...

Peki öyleyse sizler isim konusunda bir öneride bulunun.

Engelimi sevmiyorum tabiki nesini seveyim yaşantımı kısıtlıyor diyenlerdenim.
Amaaaaaaaaaa
Engelimle barışığım buda hakikat.
Engelimle barışığım kompleks yapmıyorum yaşantıma mümkün mertebe engel tanımadan devam ediyorum diyenlerdenim :)

İsim değişikliği engelimizi bize sevdirecekmi:)

buyucu;

Sevip sevmemek sizlere bağlı güzel ablacım.

Engelimi çok seviyorum çünkü böyle imana kavuştum Allah'ın izniyle... Fani dünya öyle de böyle de geçiyor, geçecek... Fakat inşallah bu sabrım bu şükrüm ve bu imanımla ahirette cennette çok yüksek makamlarda olacağım... Dünyada bile işçi ile bakan bir mi... Elbette cennette de imana göre makamlar olacaktır... Bu yüzden bana bu sevapları ve imanı kazandıran hastalığıma teşekkür ediyorum... Bence engelini sevmeyenlerde ahiret inancında bir sıkıntı vardır mutlaka...

Engelsiz olsaydınız deme ki imansız olacakmışsınız .kendinizi böyle avutun celal1973 Engelimizi sevmemiz için piskolojininizin Yerinde olmaması Demek

Engelimle barışım ama seviyormuyum hayır neden neden çok aslında ama hayatla barışığım engelimi dert etmiyorum ama aynı zamanda sevmiyorum da Allah vergisi çekiyorum verdi ise bildiği vardır diyerek şükür bu zamana kadar geldim okulumu bitirdim iş sahibi oldum evlendim çocuğum oldu daha ne isterim şükür

aynurrr;

Hayır imansız olmazdım ama bu kadar sevap kazanırmıydım bilemem. çünkü eğer okumadıysanız Hastalar Risalesini okumanızı tavsiye ederim. ama tabi hastalar risalesinde verilen 25 adet kısa devalar sadece İMANLI hastalar içindir. siz önce şunu okuyun Hastalar Risalesi: ÜÇÜNCÜ DEVÂ

ÜÇÜNCÜ DEVÂ
Ey tahammülsüz hasta! İnsan bu dünyaya keyif sürmek ve lezzet almak için gelmediğine, mütemadiyen gelenlerin gitmesi ve gençlerin ihtiyarlaşması ve mütemadiyen zeval (yok olma) ve firakta (ayrılıkta) yuvarlanması şahittir. Hem insan, zîhayatın ( hayat sahibi) en mükemmeli, en yükseği ve cihazatça en zengini, belki zîhayatların sultanı hükmünde iken, geçmiş lezzetleri ve gelecek belâları düşünmek vasıtasıyla, hayvana nisbeten en ednâ (aşağı) bir derecede, ancak kederli, meşakkatli bir hayat geçiriyor. Demek insan bu dünyaya yalnız güzel yaşamak için ve rahatla ve safâ ile ömür geçirmek için gelmemiştir. Belki azîm (büyük) bir sermaye elinde bulunan insan, burada ticaret ile, ebedî, daimî bir hayatın saadetine çalışmak için gelmiştir. Onun eline verilen sermaye de ömürdür.

Eğer hastalık olmazsa, sıhhat ve âfiyet gaflet verir, dünyayı hoş gösterir, âhireti unutturur. Kabri ve ölümü hatırına getirmek istemiyor. Sermaye -i ömrünü bâd-ı hava (nefis rüzgarı) boş yere sarf ettiriyor. Hastalık ise, birden gözünü açtırır. Vücuduna ve cesedine der ki: "Lâyemut (ölümsüz) değilsin, başıboş değilsin, bir vazifen var. Gururu bırak, seni Yaratanı düşün, kabre gideceğini bil, öyle hazırlan."

İşte hastalık bu nokta-i nazardan hiç aldatmaz bir nâsih (nasihatçı) ve ikaz edici bir mürşiddir. Ondan şekvâ değil, belki bu cihette ona teşekkür etmek, eğer fazla ağır gelse sabır istemek gerektir.

celal1973;

Sıkıntıya isyan edilmez de, sabredilir ise elbette sevaptır. Günah isyanda başlar.

Allah'a isyan ederek, neden ben gibi düşünülmesi yanlıştır. Zaten bunun sevabı, sıkıntıyı çekmekten ileri gelir. Diğer insanlar zevk-i sefa ederken sen sıkıntıda isen, hasta isen, dertli isen elbette bunun bir mükafatı vardır.Rabbimin adaleti tartışılmaz. Rabbim sabırlıdır, kullarından da sabırlı olmalarını ister.

İsyan etmek başka, sevmemek başkadır. Allah benim içimi bilmiyor mu, elbette biliyor. Bana sıkıntı verdiği, ağrı verdiği, huzur bozduğu için sevilmiyor orası ayrı. ( zaten bu dünyada memnun olamadığın için değil mi mükafat ?) Ama Allah'tan gelen başımız üzerine deyip, katlanıyor muyuz, katlanıyoruz. Seviyor muyuz, sevmiyoruz. Ben şimdi seviyorum dersem kimi kandırmış olabilir ki ?

Dinini doğru düzgün yaşadıktan sonra, isyan etmedikten sonra, sen nasıl diyebilirsin ki,

Bence engelini sevmeyenlerde ahiret inancında bir sıkıntı vardır mutlaka...

Kimin haddine kulların inancını sorgulamak.

allahala bunu dine dokmeninalemi simdi:confused:
nede sevap kazandim engelimle diye kendini begenenler var:rolleyes:
valla sagir diye kapiyi doven komsuya bi kufur savururumki icimden yuzum sakin dursada allahi aniyoruz elbet kimse dinsizim demiyo
sanki kimseye muhtac olmadan kendi isini gormek ugruna o kadar guc sarfediyoz bide psikolojiye bak:confused:

Bizi öldürmeyen şey güçlendirir. Ancak engelimi seviyorum diye sevgi kelebeği olmanın da ayrı bir psikolojik engel olduğu çok açık. Nefret ve sevgi aynı kökenden beslenir. Engelinizi sevseniz de nefret de etseniz bu mutlu olmanıza engel değil. Sakat olmanızda bir anlam aramayı bırakın. Siz özel ya da seçilmiş veya lanetlenmiş insanlar değilsiniz. Kurban da değilsiniz.

Ben istemiştim ki tüm engelliler birlik olsun. Aksi oldu :) Bu konu giderek gruplaşmalara, hakarete gidecekse bu konu burada kapasın.

Ya niye kapansın Hakaret yok ben şey diyeceğim şimdi Ahiret inansıyla engel arasında nasıl bir bağ var bana bunu açıklayabilirmisniz Allah inancı ayrı bir konu nun verdiğini çekeceğiz çünkü Allah kadere imanı koymuş ama engekki olmak sevilmezki iyiki engelli olmuşum diyen insan bana acayip gelir ha tabi bunun böyle olması belki başka olayların önüne set koymuş olabilir o ayrı ama bunu aklı başında olan adam engelli olmadan da düşünür ve Allah'ın verdiği aklı kullanara haraket eder

ben engelimi seviyorum ve bu konuda destek vermeye hazırım. engelimi seviyorum çünkü dediğin gibi olgunluğu öğretti bana. engelimi seviyorum çünkü şu an ki mesleğime onun sayesinde kavuştum ve onun sayesinde işimde bu kadar iyi oldum. daha da bir çok neden sayabilirim.

benim hatam şu. engelini sevmeyenlerde ahiret inancında problem var dedim ama sanırım yanlış anlaşıldı. demem o ki her kim ben niye engelliyim. herkes dünyada sevgilisiyle parklarda geziyor... vs. diye engelli oluşunu bir uğursuzluk sananlar, bu bana ceza... Allah'a isyan edenlerin ahiret inancında sıkıntı vardır. Aslında toplumun büyük kısmında ahiret inancında sıkıntı var. Eğer, kıyametten sonra Allah'ın ölüleri yeniden dirilteceğine ve bu dünya hayatının hesabının verileceğine yani AHİRET inancı olsa ne cinayet, ne fuhuş, ne hırsızlık, rüşvet, iftira, içki içen olurdu.. ANLATMAK İSTEDİĞİM HEPİMİZİN AHİRET İNANCI ZAYIF

ben ortopedik sakatım.
yaşam alanım 1 metre kare
bu durumumu seviyorsam
aynı zamanda beyindende sakatım.

,

Celal bey SAKATLIĞIMI uğursuzluk saymıyorum.Belki ceza belki ödül...Sevmiyorum ama.Bununla yaşamak zorundayım kabul.Bu benim dini inancımı göstermez.Yaşamak zorundayım diye sevmek zorunda değilim.Bunu öğrenin önce.Sevmiyorum diye isyankar diyebilir misiniz bana?
Sevene engel olmayayım.Burda sorulmuş pozitif bakış bilmem ne.Engelimi sevmemek beni negatif bakışlı yapmaz.Sakatlığıma aldırmadığımı gösterir.
Yelpaze yanlız değilsin:cool:

benim hatam şu. engelini sevmeyenlerde ahiret inancında problem var dedim ama sanırım yanlış anlaşıldı. demem o ki her kim ben niye engelliyim. herkes dünyada sevgilisiyle parklarda geziyor... vs. diye engelli oluşunu bir uğursuzluk sananlar, bu bana ceza..

Heh, şöylee.. :)

Ne yanar kimse bana âteşî dilden özge, Ne açar kimse kapım bâd-ı sabâdan gayrı. Söylesem tesiri yok, sussam gönül râzı değil.

Engelimi seviyorum , projenizi destekliyorum,bu konuda bana düşecek ne varsa yapmaya hazırım.engelimi seviyorum çünki bana kişisel gelişimimde yardımcı oldu,bedenimi olduğu gibi bir bütün olarak sevmemi sağladı,ince algılayışımı geliştirdi.herşeyden önemlisi fiziğin tek başına bir hiç olduğunu öğretti.savaşçı olmayı öğrendim ,azmetmeyi,yılmamayı.engelimle yaşam için sıtratejiler geliştirmeyide.çok samimi söylüyorum yeniden dünyaya gelsem yine bu engelimle hayatı ben olarak deneyimlemek isterim.....ama şunuda eklemeden geçemicem olumsuz yanları yokmu ,hiçmi olumsuzluk yaşamadım halada yaşıyorum.bisiklete binemiyordum çok sevmeme rağmen,tek ayağımla kullandım diğerini iptal ederek.hangimiz koşmak istemeyiz ,engelim kadar koşuyorum.dans fizik işi engelime uyarladım dansedebiliyorum.ve yine çok samimi olarak söylüyorum her geçen gün kendime daha çok daha çok daha çok güvendikçe ve çaba harcadıkça engelimdede iyileşme oluyor.her şey pozitif bakmak ve görmekle vede düşünmeyle ilgili.;)sizi seviyorum

engelimi seviyorum projesi güzel ama bence sizler engelli değilsiniz ki asıl engelli sizlere zorluk çıkaranlar toplu ulaşımda yer vermeyenler tekerlekli sandalyeliler için ayrılmış kaldırımı işgal edenlerdir ayrıca şunu demek istiyorum burada hepimiz birşeyler paylaşıyorsak burada görüşlerimizi paylaşabiliyorsak bizler engelli değiliz.

Engelsiz olsaydınız deme ki imansız olacakmışsınız .kendinizi böyle avutun celal1973 Engelimizi sevmemiz için piskolojininizin Yerinde olmaması Demek

hiç bu kadar yerinde olmamıştı.

bayanlar baylar istediğiniz gibi düşünmekte özgürsünüz lakin sizden farklı düşünüyor diye kimseyi psikolojisi bozuk, beyinden sakat cart curt diyemezsiniz.
sizde olan engelleri bizlerde yaşıyoruz. farklı düşünüyoruz diye kaba saba sözler sarfedemezsiniz. devlet millet yeterince ortamı geriyo hiç değilse birbirimize karşı duyarlı olalım.
yorum yaparken biraz yumuşatın lafları en azından :)

sevgili karınca dostum ; biliyorsun çok güzel bi söz vardır. Türkiyede hiçbir iyi iş cezasız kalmaz. şu an sende bunu yaşıyorsun.düşünen duygulanan sezgileri olan her zeki insaın yaşadığı tranvadır bu. üzülme yaşadıkca alışacaksın.
eğer başlık şöle olsaydı : Engelimi sevmiyorum çünkü; bak o zaman neler olurdu
yazılar dolup taşardı, yüzlerce yorum gelirdi, burası 4 sayfa değil 2 günde 104 sayfa olurdu. çünkü;
inan bana evinde oturmuş biri böyle bir başlık açsada sabaha kadar dertlerimi anlatsam içimdekileri kussam diye bekleyen onlarca hatta yüzlerce hatta hatta binlerce adam var. hayır anlatacanda ne olacak sanki bişey değişecek.. kendi beceriksizliğini ve tembelliğini başkalarına yıkmak konusunda mükemmel yetenekleri olan insanlar arasındasın şu anda. hayatlarında sadece siyah ve beyaz renkler var
sevgili karınca bende senin gibi doğuştan spastik engelliyim. ben ve eşim sonuna kadar destekçiniz siteni kur yazılarım seninle. oturup karanlığa küfretmekten başka yapacak işleri olan herkeste seninle birlikte olacaktır.. hayata hep birlikte farklı renkler katalım
sana sevgilerimle

sevgili arkadaşlar.,
iyi şeyler yazmamızı istiyorsanız. bu konuyu buraya taşımaya zaten gerek yoktuki. başlığa, ''sadece iyi düşüncelerinizi yazın'' deseydiniz.

kendini iyi hissetmeyenler, bunu belirtemezmi.? sen elmayı seviyorsun diye. elmada seni sevmelimi.

senin engelinle benimkini nasıl kıyaslarsınki.
ben allahın lutfuda olsa sevmiyorum, allahın lanetide olsa sevmiyorum.
engelimin benden aldıklarını biliyorum,
annenim ölümü, babamın ölümü gelemem diye benden saklandı.
evladım hasta olduğunda, yanında destek olarak ben yoktum.
kır çiçekleri toplayamıyorum.
ormanlarda, parklarda. gezemiyorum.
çocuğuma koşmasını, yüzmesini öğretemiyorum.
bazılarımızın hiçbir zaman çocuğu olmayacak.
bazılarımızın hiçbir zaman eşi olmayacak. vs.

elbette seven sever. keşke hep mutlu olsalar. onları canı gönülden tbrk ederim.

ama yaşamından mutlu olmayanlarıda eleştirmeyin ltf.

sevgili karıncada herkesin mutluluk yazıları yazmasını istemezdi heralde. karşı bişeyler olmalıki gerçekliği ortaya cıksın.

yaşamında mutlu olmayanları eleştirmiyoruz. aksine mutlu olanların eleştirildiğini görüyorum şahsen.
bakınız 'psikolojisi bozuk, beyinden sakat'

yaşadıklarınız yaşadıklarımız elbet kolay değil. ama bunun sorumlusu mutlu olanlar değil. lafları yumuşatalım diyorum hepsi o..

sevgili tılsım.
mutlu olanları kim niye sorumlu tutsunki.
hepimizin ayrı ayrı hikayeleri var, ne mutlu onlaraki bazı şeyleri aşmışlar.
aksine mutlu olmayanlar iman eksikliğiyle sorgulanıyor.

iyiki sakat kalmışım diyen arkadaşlarımız bile var.

tedavi gördüğüm hastanede, denize çakılan 17 yaşında birisiyle tanışmıştım. boynundan aşağısı yoktu, burnuna konan sineği üfleyerek kaçırıyordu. yemek yedirirsen yiyor, su içirirsen içiyordu. defalarca ölmek istediğini söyledi. bunun için bile gücü yoktu.

bu kişiden sakatlığını sevmesini nasıl istersinizki.

sevgili yelpaze,
aynı sıkıntıları benim abimde yaşadı. aylarca. bırak üflemeyi bişey yediği zaman ciğere hortum salıyorduk.
konuşamıyordu duyamıyordu göremiyordu ve tabiki ayaklarının üstüne basamıyordu. eline kağıt veriyorduk yazsın sıkıntısını diye o da ne kadarını anlayabilirsen..

ama ben bir günden bir güne hastalığını sevmediğini duymadım.
velev ki sevmesin. doğaldır insanız sevmek mecburiyetinde değiliz.

gelelim bana Şükür şuan kendi başıma yemek yiyebiliyorum ama yarınlarım daha kötü olacak. bahsettiğiniz gibi olması bile muhtemel..

bu projenin engellerle alakası yok görüşlerle alakası var. ve emin olun engelli olmayı seviyorum diyenler 4 4 lük kusursuz bi hayat yaşamıyor(um)lar.
hiç sevmiyor diye suçlayıcı yorum yapabilir miyim?
hemde böyle bir geçmişe sahipken, engelliyken?
ben sadece o söze kızıyorum. sevmiyosanız sevmiyorsunuzdur..

ama yok kafası sakat yok psikolojisi bozuktur.

geçiceksin abicim bunları..

seviyoruz diye kimse sevenlere psikolojisi bozuk yada kafası sakat muamelesi yapamaz.
hislerinize hiç bir kelamım yok Amenna.
projeye destek vermeyebilirsiniz ama destek verenlere köstek olmayalım hiç değilse diyorum.
yani lafım hislere değil kelimelere..

Üst Alt