Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@adil12,

2000 den sonra sigortalilara kademeli emeklilik gelecek dedi hükümet bakalım ne çıkacak

@hakkaan,

Bunu neye istinaden yaptılar? Emeklilik dışında niye yapıyorlar bilmiyorum...

Şunun için sordum. Bu vergi indirimi için ise gerçek bir iş gücü kaybını yansıtmıyor. Zaten her durumda Yeni rapor alacaksınız. Ama gerçek iş gücü kaybını yansıtıyor ise endişe etmenize gerek yok. Her türlü emekli olursunuz.

@muhendis3232,

Bir aaparagas haber dönüyor ama bakanlıktan ben hiç böyle bir resmi açıklama görmedim zaten son sözü cumhur başkanı söyler

@gannicus,
Sanirim insanlari engelli de yapmak istemiyorlar ve raporlar ANkara Merkez Saglik kurulu tarafindan tek tek incelenip heyet hakem hastaneye yonlendirip yeniden rapor istiyorlar.

benim icin yonlendirdikleri hastaneden cikan 2. rapor bana elden verilmedi. o raporu ben gormedim. Ankara Merkez Saglik kuruluna hakem hastane raporu gitti ve daha sonra benim calistigim sirkete yazi geldi. calisma gucu kaybi budur diye.

Ben emeklilige basvurunca tekrar mi hastaneye gidip raporlarla ugrasicam ondan biraz kafam karisti. BU surec ne kadar boyle devam edecek-

@hakkaan Nerdeen geldi iş yerine yazı SGK işyerine göndermez neymiş hastalığın çalışma gücü kaybı ne verdiler

Bu yönlendirecekleri yeniden rapor alın kısmında eski aldığımız süresiz raporlarımız iptal mi olacak nedir detayları bilen lütfen yazabilir mi?

KOLAYLAŞTIRILMIŞ YAŞLILIK AYLIĞI -VERGİ İNDİRİMİYLE OLAN KALDIRILDI
18 Ocak 2025

@BnymnYldz,
Bir de şöyle bir var değil mi Bünyamin Bey,yanlışsam lütfen düzeltin.Raporu 6 aydan daha eski olanlardan yeni rapor istendiği için derecenin artması muhtemel olduğu gibi derecenin düşme hatta 40 in bile altına inme ihtimali dolayısıyla engel raporunun iptalide muhtemel değil mi?Yani raporu 6 aydan daha eski olanlar (ben dahil)bence iş gücü kaybı oranından ziyade yetelri engel raporu ile yenilenip yenilenmeyeceğini düşünmeliler.

@sensizolmaz,
Hayır iptal değil eğer emeklilik dilekçesi vereceksen raporun en az 6 ay içinde olacak ve emeklilik için sgm yani sgk sizden rapor istememi sebebi şu iş gücü tespiti isteniyor başka birşey değil

@virus1 , @Gülçnn , @sensizolmaz

///////
Bilgi doğru ama sizlerin sorusunun cevabı burası değil.

Her zaman son alınan rapor geçerlidir. Eski tarihli tüm raporlar iptal/geçerisiz olur.
Malulen Emeklilik hariç sağlık kurulundan alınan her yeni rapor, önceki tüm raporları geçersiz kılar.

Bilgi doğru ama sizlerin sorusunun cevabı burası değil.
///////

SGK Sevki ile Maluliyet Tespiti amacıyla alınan raporlarda oran ve çalışma gücü kaybı belirtilmez. SGK Sağlık kurulunca değerlendirilecektir yazar.

Dolayısıyla mevcut raporlar geçerli olur.

Son düzenleme:
Randevuyu şubat ayının 3 üne aldım ikamet yerimdeki SGK ya geldim aynen engelli raporunu aldığım zamandaki gibi sevki yazdilar hastaneye evrakı SGK içeriğine dosya olarak kayıt ettiler sevkte işgücü kaybı oranının belirlenmesi yazıyor şimdi bu evrakla sağlık kuruluna çıkacağım doktorlar gördükten sonra .. zaten tek hastalık benimki nöroloji inşallah bakalım olursa emekli olurum inşallah hepimiz rahat bir şekilde oluruz zor biraz ama 😀😀

Eski engelli raporlarımız iptalmı olacak örneğin yüzde 50 raporumuz var 3yıllık olmuş alalı emekli olabilmek için sgk ya başvurduk ve iş gücü yaybıda çıkmadı eski raporumuz geçersizmi sayılacak bilgilerinizi almak isteriz arkadaşlar

Emeklilik için : Kurum sevkine istinaden düzenlenen sağlık kurulu raporları yalnızca durum bildirir nitelikte olduğundan, raporların karar hanesinde çalışma gücü kayıp oranı/engellilik oranı belirtilmeden “Sosyal Güvenlik Kurumunca belirlenecektir.” ibaresi yazılır.

Dolayısıyla benim anladığım mevcut raporlarımız geçerli olur.

Şunun yanıtını bir türlü göremedim; rapor yeni ise örneğin 2 ay önce alınmış yada 3 ay olsun. Başvuru yapıldığı takdirde 2 -3ay önce alınmış raporda engel derecesi mevcut ama çalışma kaybı derecesi yok, yeni rapor istenmeyecekse sgk çalışma gücü kaybını nasıl değerlendirecek?

@feramuz, Raporu olmayan ve sevk edilen kişilerin alacağı durum bildirir raporunda da herhangi bir engel veya çalışma gücü kayıp oranı yazmayacak.

Yeni alınmış mevcut raporu kabul etse bile üzerinde ki oran SGK için karar verme yönünden bağlayıcı olmayacak.

Çalışma gücü kayıp tespitini hastaneler yapmayacak. O iş SGK sağlık kuruluna ait.

SGK'nın istediği raporlarda kişideki hastalığa ait teşhis tanı ve detaylı bilgiler olsa yeterli diyor. Rapordaki bilgilere bakacak hastalık listesine göre kontrolünü yapacak.

Kişideki çalışma gücü kaybı,
Orta Düzey Kayıp denilirse %50-59
Hafif Düzey Kayıp denilirse %40-49 aralığı oluyor.

Yönetmelikten ilgili maddeler 👇

Kurum sevkine istinaden düzenlenen sağlık kurulu raporları yalnızca durum bildirir nitelikte olduğundan, raporların karar hanesinde çalışma gücü kayıp oranı/engellilik oranı belirtilmeden “Sosyal Güvenlik Kurumunca belirlenecektir.” ibaresi yazılır.

Sağlık hizmeti sunucusu tarafından düzenlenen sağlık kurulu raporunda çalışma gücü kaybı veya engel oranı belirtilmiş ise bu oran, Kurum Sağlık Kurulu ve Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu kararlarında bağlayıcı değildir.

@feramuz,

O raporu Ankara'ya gönderip yüksek sağlık kurulundan iş gücü kaybı tespiti isterler...

Bizde ayın 4 Şubatta sevk evragi alacagiz sağır dilsiz ablam için sadece engeli ne işe sadece o Dr muayne mi olacak yoksa tüm Dr muayne olacak bilgi verirseniz sevinirim

Arkadaşlar raporu dün aldım gözden sadece süresiz yüzde 50 aynı gün yani yine dün SGK sihiyedeki SGK gittim memur bana engelli emeklilik kalktı dedi başvuru alamiyacagiz ben de yasayı boldigim için kalkma diye birşey yok vergi dairesi aradan çıktı yasayı gosterdim öyle başvurumu aldılar daha memurlar bile bilmiyor bugünde SGK Msj gecdi evraginiz işleme alinmistir diye hastaneye sevk etmediler beni henüz süreci burdan yazacagim

Ben okudukukça bildiklerimi de unutuyorum , eğitim ve araştırma hastanesi demişsiniz, devlet hastanesi değil mi yani vallaha kafayı sıyıracam forum da artık okuduğumu da anlamamaya başladım 😀

28/5 TESPİT ANTALYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 4/B-EYT-2.EMEKLİLİK İŞLEMLERİ SERVİSİ (EMEKLİLİK KARAR SERVİSİ(4B)) (1.KARAR). Gelen Evrak İşlemde

17sinde başvuru yaptım biz sizi arayacagiz dediler hala ne arayan var ne soran ekran böylece kaldı.

@07antalya,

Aynı bende 17 Ocak basvuru yaptım 21 ocakta SGK işleme alındı dedi merkez SGK sevk edecek sevk kağıdı bekliyorum bakalım ne zaman sevk kağıdı gelir bekliyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt