Başka illerde negatif uygulama var diye, haklarımızın baltalanmasına sessiz kalıp otur oturduğun yerde komutuna boyun eğmemiz beklenemez.
15-20 senedir süren bir uygulamayı, sosyal kelimesini ağzından düşürmeyen bir yönetimin tırpanlaması hayli ilginç. Aynı yönetim, Buca Şirinyer parkı içinde yapılan engelli eğitim binası içinde ortalığı velveleye vermişti. İçinde İzsu ve itfaiye binası, düğün salonu, kafeteryaLAR ve yapay buz pisti olan alana, 100m2 engelliler için bina yapılacak diye mahkemelerde uğraştılar. Afedersiniz ama, ülen parkın içinde her çeşit yapılaşma olmuşta, engelli için yapılacak ufacık bir binamı yeşili katletmiş oldu demezlermi adama? Allahtan mehkeme aksi bir karar vermedi de, orada şimdi bizler için hizmet veren bir binacık var.
Ben burada siyaseten eleştiri yapmak istemiyorum, ama sosyal belediyeciyim diye seçimden önce engellilerle buluşacaksın, Türkiye'de engelli dostu belediye seçildim diye tekerlekli sandalyedeki arkadaşlarımızla boy boy afiş bastırıp oy avlayacaksın, seçimden 2 ay sonrada arkadan vuracaksın. Yersen....
Neden kontör sınırlamasını seçimden önceki vaadlerinde söylemedin? Söyleyebilirmi, kaç tane engelli var en iyi onlar bilir İzmir'de. çarparlar her birisini 2 oy ile, çıkan sonuç bu sonları tırstırır. 1994 senesinde 12.500 oy farkı ile belediye başkanı değişti. Onbinlerce engelli ve engelli yakınını kaybetmemek için sırıtkan afişler basırıp hereyri donatanlar, işleri bittiğinde 750 kontör afişleri ile otobüslerin arka camlarını donattılar.
Suistimal olayına gelince, bunların hangi otobüse saat kaçta kaç sefer binmiş hepsini görüyorlar. Önce uyar, devam ederlerse iptal et kartlarını.
Gramajı düşük ekmek satan fırın var diye tüm fırınlara, eşek eti ile yemek yaptı diye tüm yemekhanelere yaptırım yapıyormusunda, bizim kartlara sıra gelince tüm kartlara ayar çekiyorsun?
Terbiyesizler.....
Siz önce 80 santimlik kaldırımda ekili ağaçları temizleyin, bırakın sandalyeli arkadaşlarımızı, sağlamalrın dahi yürümekte güçlük çektiği kaldırımları düzeltin. İş yapmaya gelince ağır aksak ve ite kaka, haklarımızı tırpanlamaya gelince seçimden sonra ilk fırsatta.
Siz 90 dakika olayıda kalktığında görün sıkıntıyı, daha bu bir şey değil...
Not: Ben geçen ay Konak Belediyesinde yapılan toplantıya gittim, bu ayın 5inde bayraklı Belediyesinde yenisi olacak. Engellilerin konu adildiği tam adını bilmediğim bir organizasyon var. Bayan bir profosör yönetiminde, belediye bürokratlarınında bulunduğu bir toplantılar zinciri. 15 günde bir değişik ilçelerde olacakmış. Onun lstesini edinip burada yazarım. Ben 5 Şubatta Bayraklı Belediyesinde düzenlenecek toplantıya katılacağım. Sanırım bu kart olayı bomba gibi patlayacak o gün. Saati tam bilmiyorum ama 10-11 gibi olmalı, saatinide öğrenip yazarım. İmkanı olanlar Cuma gününe işi yoksa gelsin.