Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Kartını kısıtlayan İzmir Belediyesi'ni protesto edelim!

nisanda izmirden taşındım şimdi bu habere yeni okudum bu nasıl bir zihniyet anlıyamadım her zaman izmirle övünen biri olarak bu olay beni deli etti hemen tepki maillerimi yazıcam böyle saçmalık olmaz eminimki çoğu engelli arkadaş bu kartlar sayesenide bir nevzede olsa iş yerlerinde yol parası alarak geçimine katkı sağlıyordu zaten zor şartlarda çalışıyor.

arkadaşlar bu uygulamayı protesto etmeliyiz ama kötüye kullanım çok artmış durumda bilhassa refakatçı kartı kullanımında çok yolsuzluk yapılmaktaymış. bu hakkın kazamnılmasında emek veren biri olarak asıl içimi acıtan bu hakkın kendi engelli arkadaşlarımız ve ailelerince kötüye kullanılması:(

izmir büyükşehir belediyesi engellilerle ilgili çalışmalarına gölge düşürmeyecektir en yakın zamanda bu yanlıştan döneceğini tahmin ediyorum...

bende görmemiştim yazıyı ama sannetmiyorun öyle bişe olcagını gengellilerin hakkı benim kızımda engelli heryere gidiyoruz kartsız olmaz bikere şeker hastalarına bile engelli raporu veriyorlar şahit oldum onlar engele girmiyor onları kaldırsınlar engellinin ihtiyacı var

evet arkadaşlar artık kartlarımız 750 kontör ile sınırlı kartları en kısa sürede aldığımız birime teslim etmemiz gerektiğini ve 20 tl ödememiz gerektiğini söledi otobüs sürücüsü hatta refakatçi de sadece tekerlekli sandalyeli ve zihinsel özürlü olana geçerli olacak dedi metroda da aynen geçerli vapurdada tek fark artık 90 dakka binişler bedava hasta olan hastaneye giden diyaliz hasatları var yaşlı ve özürlü olanlar var oldu oluyo derken artık 750 binişten fazlası yokkkk....

başka şehirlerde yaşayanlar neden kendi belediyenizde bu tür haklar yok diye sorsanıza izmir olunca başladınız bol keseden atmaya,bunun haklı tarafı olduğunu savunmuyorum biz hakkımızı sosyal demokrat belediyemizden nasıl aldıysak yine alırız siz kendi şehirlerinizde daha hiç bir indirim kullanamıyorken ahkam kesmenin alemi yok...

İzmir Büyükşehir belediyesi engelli otobüs kartlarına 750 kontörlük biniş uygulaması bugün itibariyle sisteme girmiştir... 90 dk içerisindeki binişlerden kontör düşülmeyecek... 1 Marta kadar değiştirlmeyen eshot kartları geçersiz sayılacaktır
Hepimize hayırlı ve uğurlu olsun...:mad:

Nerden değişecekmiş purcu bu kartlar 750 yıllık mı bir de son tarih 1 martsa neden şimdi değişeyim 1 marttan itibaren 750 yi kullanmaya başlamış olmaz mıyım Ek bir soru 750 kontör ne demek 750 biniş mi yani

Katlı otoparkın ordaki engelli bürosundan değişecekmiş.. evet 750 yıllık..Olabilir 28 şubatta yaptırırsın 1 martta kullanmaya başlarsın... evet 750 kontör 750 biniş sanırım 375 güne tekabbül ediyor...

Bende bilgi amaçlı yazdım....750 kontür olayını sordum ama bakalım ne diyecekler...Ayrıca hemen alacabilecekmiyiz kartı verdiğimizde hafta içi çalışıyoruz sürekli gelip gitmek çok zor ..

adacım hemen alabiliyormuşuz
özürlü kimlik kartı ve kimlik fotokopisiyle gidip kontör yükletiyoruz...
kartlarda bir değişiklik olmayacak..

vereceğim eshota ait aşağıdaki linkle bu konu hakkında son nokta konabilir artık. maalesef refakatçi uygulaması da kaldırılıyor. sadece ağır engelli raporu olanlar refakatçi uygulamasından yararlanabilecek. 1 marta dek kartlara kontor yüklemesi yapılması gerekiyor. kesinleşmiş ve bugün itibariyle uygulamaya konulmuş kararlar için:
Duyuru Ayrıntıları - ÖZÜRLÜ VATANDAŞLARIMIZIN DİKKATİNE

başka şehirlerde yaşayanlar anlatsın bakalım kendi şehirlerinde ne kadar ulaşım araçlarından faydalanıyorlar izmirdeki arkadaşlarada söylüyorum size verilen hizmetler diğer illerde yok bile davanızda haklısınız diğer illerde yaşayıpta burda sallayan arkadaşlara sesleniyorum bir zahmet kendi haklarınız için kendi belediyelerinizden isteyin ama size söyleyeceklerini şimdiden söylüyeyim bizde indirim %25 izmir size bol geliyor 2 defa deniyorsa kalanınıda siz harcayın veremiyecek olanlarınkini izmir belediyesi hiç almıyor burda insanların kafasını karıştırmayın !!!!!!!!!

Evet magnesia sana bu konuda hak veriyorum...
Kartlar elimizden alınabilirdi yada bize de %25 indirim uygulanabilirdi..
Ben bu uygulamadan 7 senedir yaralanıyorum...
Biz hakkımızı arıyoruz olmaz diyoruz..
Ama hiç birimiz bilmiyoruz belki gerçekten su istimal edildiği için böyle bir uygulamaya geçildi...

Şimdi sosyal belediyecilik ve sosyal devletçilikte suistimal oluyor diye komple bir karar almak yani pireye kızıp yorganı yakmak olmaz .Çok komik ya izmirdeki engelliler polislerden belediye çalışanlarından daha mı zengin ???? Bu zeki fikiri ortaya atanı canı gönülden kutluyorum İBB kimden para kazanacağını iyi biliyor

Başka illerde negatif uygulama var diye, haklarımızın baltalanmasına sessiz kalıp otur oturduğun yerde komutuna boyun eğmemiz beklenemez.
15-20 senedir süren bir uygulamayı, sosyal kelimesini ağzından düşürmeyen bir yönetimin tırpanlaması hayli ilginç. Aynı yönetim, Buca Şirinyer parkı içinde yapılan engelli eğitim binası içinde ortalığı velveleye vermişti. İçinde İzsu ve itfaiye binası, düğün salonu, kafeteryaLAR ve yapay buz pisti olan alana, 100m2 engelliler için bina yapılacak diye mahkemelerde uğraştılar. Afedersiniz ama, ülen parkın içinde her çeşit yapılaşma olmuşta, engelli için yapılacak ufacık bir binamı yeşili katletmiş oldu demezlermi adama? Allahtan mehkeme aksi bir karar vermedi de, orada şimdi bizler için hizmet veren bir binacık var.
Ben burada siyaseten eleştiri yapmak istemiyorum, ama sosyal belediyeciyim diye seçimden önce engellilerle buluşacaksın, Türkiye'de engelli dostu belediye seçildim diye tekerlekli sandalyedeki arkadaşlarımızla boy boy afiş bastırıp oy avlayacaksın, seçimden 2 ay sonrada arkadan vuracaksın. Yersen....
Neden kontör sınırlamasını seçimden önceki vaadlerinde söylemedin? Söyleyebilirmi, kaç tane engelli var en iyi onlar bilir İzmir'de. çarparlar her birisini 2 oy ile, çıkan sonuç bu sonları tırstırır. 1994 senesinde 12.500 oy farkı ile belediye başkanı değişti. Onbinlerce engelli ve engelli yakınını kaybetmemek için sırıtkan afişler basırıp hereyri donatanlar, işleri bittiğinde 750 kontör afişleri ile otobüslerin arka camlarını donattılar.
Suistimal olayına gelince, bunların hangi otobüse saat kaçta kaç sefer binmiş hepsini görüyorlar. Önce uyar, devam ederlerse iptal et kartlarını.
Gramajı düşük ekmek satan fırın var diye tüm fırınlara, eşek eti ile yemek yaptı diye tüm yemekhanelere yaptırım yapıyormusunda, bizim kartlara sıra gelince tüm kartlara ayar çekiyorsun?
Terbiyesizler.....
Siz önce 80 santimlik kaldırımda ekili ağaçları temizleyin, bırakın sandalyeli arkadaşlarımızı, sağlamalrın dahi yürümekte güçlük çektiği kaldırımları düzeltin. İş yapmaya gelince ağır aksak ve ite kaka, haklarımızı tırpanlamaya gelince seçimden sonra ilk fırsatta.
Siz 90 dakika olayıda kalktığında görün sıkıntıyı, daha bu bir şey değil...

Not: Ben geçen ay Konak Belediyesinde yapılan toplantıya gittim, bu ayın 5inde bayraklı Belediyesinde yenisi olacak. Engellilerin konu adildiği tam adını bilmediğim bir organizasyon var. Bayan bir profosör yönetiminde, belediye bürokratlarınında bulunduğu bir toplantılar zinciri. 15 günde bir değişik ilçelerde olacakmış. Onun lstesini edinip burada yazarım. Ben 5 Şubatta Bayraklı Belediyesinde düzenlenecek toplantıya katılacağım. Sanırım bu kart olayı bomba gibi patlayacak o gün. Saati tam bilmiyorum ama 10-11 gibi olmalı, saatinide öğrenip yazarım. İmkanı olanlar Cuma gününe işi yoksa gelsin.

Sevgili jem sonuna kadar katılıyorum sana..özürlü aileleri ve özürlü kişiler zaten yeterince sorun yaşıyor bir eshot kartımızada göz dikildi ya pes diyorum pessssss...
Napabilirsek yapalım izmirlilerrrr susmayalım bence..bimere şikayet yazsak etkisi olurmu acaba?

Bence kimse kartına bu kontörü yükletmesin 1 marttan önce toplanıp valilik mi olur, belediye başkanımı olur, eshot müdürlüğümü olur çıkalım arkadşalar... hep birlikte halimizi arzedelim böyle yazmakla olmaz birleşip bir yerlere gitmeliyiz...

08/02/2010 saat 16:00 tarihinde konak belediyesinin önünde toplanıyoruz herkesi o tarihte konak ta bekliyoruz

ben gelmek isterdim ama çalıştığım için gelemeyecem kusura bakmayın

aziz kocaoğlu ve meclis üyelerini biz seçdik.keşke seçmeseydik ama umarım bu organizazyon başarılı olur

bu arada gidişde 90 dakikada kaç tane otobüse binerseniz binin 1 kontör dönüşde de aynı

Niko yaaa dostum daha dün akşam duyrunu yapmışın sadece 1 günde kaç kişi görüp gelecek ki biraz daha bu tarihi ileri alsak 3-5 kişi anca görür çünki... Mesela 1 hafta sonra yada bir kaç gün sonra olsa bir kaç kişi daha görecektir... sizde cevrenizdeki dernek, vakıf ve arkadaşlara haber verirsiniz daha fazla kişi oluruz böylece... biraz planlı olmalı öyle yarın toplanıyoruz diyip 3-5 kişinin okuyup gelmesiyle bu olmaz bence... bunu planlı bir şekilde 1 haftada organize etmemiz gerek... ne düşünüyorsunuz izmir arkadaşlar bu konuda???

Üst Alt